sil_unique Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 @sil_unique Δουλευα καποτε για εναν καραγκιοζη που το επαιζε τρελος τεχνικαρας. Ηταν το αφεντικο στην επιχειρηση αλλα ηθελε να πιστευει οτι ειχε και τεχνικες γνωσεις. Την μια , προσπαθουσε να φτιαξει αεροστεγες/clean κουτι για να βαζει μεσα δισκους και να τους ανοιγει...αν ειναι δυνατον.. Την αλλη , βρηκε το παπαρι που φυσαει ζεστο αερα σε μητρικες κλπ..reflow? κατι σαν hot air pencil. Σκαει ολως τυχαιως ενα σερβις..φορητο με κλασμενη αποσπωμενη vga... Παιδια...εγω θα το φτιαξω...κανει...το πλακωνει με το πιστολι...μπαμ ετοιμο...ποσο κανει ρωταει ο πελατης..ουτε που θυμαμαι τι του ειπε ο τρομπας..πανω απο 100ευρω σιγουρα... Χαρα αυτος (ο αφεντικος)..ευκολο χρημα σου λεει με 10 λεπτα με το πιστολι τσουπ η 100ρουμπα. Το παιρνει ο τυπος..μετα απο 2 μερες ηταν παλι στο μαγαζι...δεν πειραζει του λεει θα στο ξανακανω τζαμπα... Το κανει...και μαζευαμε τα τσιπακια της καρτας απο το πατωμα..τα ξεκολλησε ο ηλιθιος.. Αντε πες τωρα στον πελατη οτι του γαμησες την καρτα... Ειμαι σιγουρος οτι τετοιοι τρομπες υπαρχουν πολλοι...θεωροντας το reflow/reballing ευκολο χρημα...θα πω στον πελατη θα στο κανω και οσο αντεξει..τσιμπανε το χρημα Χαλαει το εξαρτημα ξανα..και η δικαιολογια ειναι ετοιμη "Σου ειπα...οσο αντεξει..μην κλαιγεσαι τωρα" Δεν αντιλεγω οτι θα υπαρχουν και σοβαρες εταιριες με σοβαρα μηχανηματα οπως στο λινκ παραπανω..αλλα ειμαι σιγουρος οτι η υπηρεσια θα κοστιζει τοσο που θα ειναι ασυμφορο να ασχοληθεις τοσο πολυ. Παιρνεις ειτε καινουργιο μηχανημα ή κατι μεταχειρισμενο με τα οποια ρισκα αλλα σιγουρα πολυ λιγοτερα λεφτα. Μορφή το αφεντικό που αναφέρεις - ελπίζω να έχει εκλείψει το είδος του. Το έχω ξαναπεί, με πιστόλι δεν γίνεται reflow γιατί δεν το βαράνε σε σωστή θερμοκρασία. Αν το βαρέσουν παραπάνω για να το πετύχουν έχουν κάψει ήδη το chip. Το reflow από την άλλη δεν αξίζει. Reballing ή ακόμα καλύτερα αντικατάσταση του chip με την προυπόθεση ότι ο πελάτης δεν θα τσιγκουνευτεί το κόστος του ανταλλακτικού] - αυτό είναι το όλο θέμα και όχι τι εθνικότητας θα είναι ο τεχνικός ή πόσα θα έχει ξοδέψει σε εξοπλισμό. Τώρα εαν κάποιοι θεωρούν ότι ο τεχνικός βγάζει εύκολο χρήμα με την όλη διαδικασία φαντάζομαι ότι δεν έχουν σκεφτεί ότι ο τεχνικός έχει και πιο εύκολα πράγματα να ασχοληθεί και χωρίς να βρίσκεται μέσα σε αναθυμιάσεις από flux. 1
mphxths Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μορφή το αφεντικό που αναφέρεις - ελπίζω να έχει εκλείψει το είδος του. Το έχω ξαναπεί, με πιστόλι δεν γίνεται reflow γιατί δεν το βαράνε σε σωστή θερμοκρασία. Αν το βαρέσουν παραπάνω για να το πετύχουν έχουν κάψει ήδη το chip. Το reflow από την άλλη δεν αξίζει. Reballing ή ακόμα καλύτερα αντικατάσταση του chip με την προυπόθεση ότι ο πελάτης δεν θα τσιγκουνευτεί το κόστος του ανταλλακτικού] - αυτό είναι το όλο θέμα και όχι τι εθνικότητας θα είναι ο τεχνικός ή πόσα θα έχει ξοδέψει σε εξοπλισμό. Τώρα εαν κάποιοι θεωρούν ότι ο τεχνικός βγάζει εύκολο χρήμα με την όλη διαδικασία φαντάζομαι ότι δεν έχουν σκεφτεί ότι ο τεχνικός έχει και πιο εύκολα πράγματα να ασχοληθεί και χωρίς να βρίσκεται μέσα σε αναθυμιάσεις από flux. Μορφη δεν λες τιποτα..τον βλεπω μια φορα ανα 1-2 χρονια...οταν εχουμε δικαστηριο Στα τοσα χρονια που δουλεψα σαν τεχνικος , αυτο που εμαθα ειναι οτι οταν εχεις Χ σερβις να κανεις..κοιτας την συντομη οδο. Εχεις κανει την προεργασια σου..εχεις τα εργαλεια σου..ειτε μιλαμε για hardware ειτε για software...και βασει αυτων που ξερεις..σε καθε προβλημα κοιτας την βελτιστη και συντομη οδο. Γιατι αν φας 2-3 μερες με το καθε σερβις του καθε πελατη..θες μια αιωνιοτητα.Δεν σηκωνει research και πειραμα οταν ο πελατης θελει την επισκευη του ετοιμη μεσα σε 2-3 μερες...και οταν τρεχουν και αλλες απο πισω..Αυτα στον ελευθερο χρονο σου. Οποτε αν δεν εχεις τα εξιδικευμενα εργαλεια (και την τεχνογνωσια/εμπειρια) να κανεις reflow/reballing ή να "ανοιγεις" δισκους που ηθελε ο αλλος ο μορφης..απλα ...δεν τα κανεις..βρισκεις αλλον τροπο.αλλη λυση. Διοτι το να κανεις αρπακολατζιες και να μην γινεται δουλεια στο τελος..ειναι αυτο που εγραψα πολλες φορες..ΑΡΠΑΧΤΗ. Αν ομως ο τεχνικος ειναι σωστος..εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να πληρωσω αδρα την υπηρεσια του (πες το αχτι , πες το οτι εχω ζησει να το παιζει ιστορια ο πελατης και να μην θελει να πληρωσει μια υπηρεσια οσο θα πρεπε και να το παιζει καβουροτσεπης...πες το οτι το ηθικο ειναι οτι η καθε υπηρεσια οποιουδηποτε πρεπει να πληρωνεται ). Απο κει και περα , οπως ειπα προτιμω τις γρηγορες λυσεις και τις σιγουρες.. γρηγορες..σιγουρες οικονομικες (ειτε σαν πελατης ειτε σαν τεχνικος). Και στην περιπτωση που συζηταμε..για μενα γρηγορη..σιγουρη (ως εναν βαθμο) και οικονομικη εινα η αγορα μιας μεταχειρισμενης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα