Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας ! Ξεκινησα προχθες να διαβαζω απο το φανταστικο βιβλιο python for kids , και προχωρησα αρκετα . Εφτασα στη ζωγραφικη με turtle . Εχω ομως μια ερωτηση , στο βιβλιο ειχε μια ασκηση να ζωγραφισω ενα συγκεκριμενο σχημα , το οποιο καταφερα . Το προβλημα ειναι πως αφου εχω γραψει ολες τις εντολες στο new windows και οχι στο shell , στη συνεχεια προσπαθω να το ξεκινησω στο shell αλλα μου βγαζει λαθος στη συνταξη . Οταν ομως βαζω μια - μια τις εντολες μου βγαζει κανονικοτατα το σχημα . Γιατι συμβαινει αυτο ;

post-218759-0-82512300-1373020597_thumb.png

post-218759-0-92846100-1373020607_thumb.png

Δημοσ.

Όλο αυτό που μάλλον το κάνεις copy-paste το βλέπει σαν ένα line.

Δοκίμασες να κάρφώσεις τις γραμμές μία-μία;

Δημοσ.

το δοκιμασα , και μου το βγαζει σωστο . Αν εγω ομως θελω να δημιουργησω ενα προγραμμα , που καθε φορα που το τρεχω μου ζωγραφιζει αυτο το σχημα , πως θα το καταφερω ;

• Moderators
Δημοσ.

Γραφεις τις εντολές σε ένα text αρχείο (προέκταση .py πχ testTurtle.py) και το τρέχεις από shell με 

python testTurtle.py
Δημοσ.

Επειδή και εγώ έχω μια ερώτηση για Python, είπα να μην ανοίξω νέο θέμα.

Διαβάζω το Python for Dummies. Μου λέει να ανοίξω το interactive γράφοντας python στο command prompt. Κάτι τέτοιο, όμως δεν δουλεύει. Επίσης στην αρχή που λέει να γράψω

>>> print "Hello, World!"

μου βγάζει syntax error.

Δημοσ.

>>> print "Hello, World!"

μου βγάζει syntax error.

Έχεις εγκαταστημένη την Python 3 αν γράψεις print ("Hello World!") θα παίξει.

Βάλε την 2.7 και θα είσαι οκ.

Δημοσ.

Παιδια θελω να κανω μια νουμπικη ερωτηση , αλλα πραγματικα πολυ χρησιμη για μενα . Οποτε οποιος εχει τη διαθεση τον παρακαλω να προσφερει . Θα ηθελα να μου εξηγησετε τι ειναι το loop στην Python (και το for και το while ) καθως οσο και αν διαβασα , οσο και αν googlαρα ακρη δεν εβγαλα . Με απλο παραδειγμα πιστευω να καταλαβω...

• Moderators
Δημοσ.

Το loop δεν είναι concept αποκλειστικό της python. 

Χρησιμοποιείς εντολές loop  (for, while) όταν θέλεις να εκτελέσεις ένα κομμάτι κώδικα πολλές φορές μεταβάλλοντας μόνο την τιμή μερικών μεταβλητών.

Πχ.

Θέλεις ένα πρόγραμμα να εμφανίζει τους αριθμούς από το 1 έως το 100.

Αντί να γράψεις εκατό εντολές print με διαφορετικό αριθμό δίπλα, γράφεις:

for i in range(1, 101):  #το μπλοκ κώδικα που ακολουθεί, θα εκτελείται όσο το i παίρνει τιμές στο κλειστό διάστημα [1,100]
      print i   # εμφάνιση της τρέχουσας τιμής του i

ή 

i = 0 # αρχικοποίηση του i
while i <= 100:  # όσο το i είναι μικρότερο ή ίσο του 100
     print i  # εμφάνιση της τρέχουσας τιμής του i
     i +=1   # αυξηση κατά ένα
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...