Inois Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Καλησπερα παιδια! Συναρμολογω το καινουργιο μου σταθερο και χρειαζομαι λιγη βοηθεια στην συνδεση των καλωδιων. Εχω το εξης τροφοδοτικο και αυτη την μητρικη . Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι για την τροφοδοσια του επεξεργαστη, το τροφοδοτικο εχει ενα 4+4pin atx connector, οπως αυτα της φωτο . και η μητρικη 8pin connector, σαν και αυτο. Θα συνδεσω και τα 2 μερη του καλωδιου του τροφοδοτικου, το ενα διπλα στο άλλο, ή μονο το ενα οπως δειχνει εδω ??? Επισης, το κουτι μου εχει μεταξυ άλλων 2 καλωδιάκια, το ενα γραφει "POWER SW" και το άλλο "RESET SW", τα οποια δεν ειμαι σιγουρος που θα συνδεσω. Εχουν 2 υποδοχες το καθενα, δηλ ενα εγχρωμο καλωδιο και ενα ασπρο. Αυτο ειναι το pdf - manual της μητρικης, λογικα συνδεονται στο υπ'αριθμον 21 βισμα (μαλλον!) Ευχαριστω για τον χρονο σας!
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 για την πρωτη ερωτηση σχετικα με την τροφοδοσια του επεξεργαστη θα βαλεις και τα 2 4πινα οπως μπαινουν πρωτα το ενα και μετα το αλλο.Αναποδα δεν υπαρχει περιπτωση να μπουν οποτε μην φοβασαι κατι. για το υπολοιπο θα πρεπει να κοιταξεις την μητρικη συνηθως το ασπρο καλωδιακι ειναι το (-) ενω το χρωματιστο το (+) εχω την εντυπωση οτι το εγχρωμο θα παει εκει που λεει reset και το ασπρο στο GRD το ιδιο ισχυει και για το power. Περιμενε και καποιον αλλο να στα επιβεβαιωσει βασικα.
.::NikoS::. Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δες στην σελίδα 28 στο μανουαλ σου. Ναι στην εικόνα που αριθμεί τις υποδοχές της μητρικής είναι το 21. Αν δεις στην σελίδα 28 το power SW μπαίνει στην πάνω σειρά (που έχει 4 pins). Το χρωματιστο καλωδιο εκει που λεει PowerBTN και το άσπρο καλωδιακι θα είναι στην δεξιά μεριά (GND). Το reset SW μπαίνει στην από κάτω σειρά που έχει 5 pins. Το χρωματιστό στο reset και το ασπρο καλωδιακι στην αριστερή μερια (GND). (έχει και δεξιά GND βεβαια, λογικα οπου και να το βαλεις θα παιξει) (αν και το +/- στα button δεν παίζει ιδιέταιρο ρόλο στην πράξη αλλά θεωρητικά έτσι πάει. Όπως λέει ο xristaras δηλαδη)
ksideras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 και εγω την ιδια εχω με τα 4 pin την εχω δεν εχω καπιο προβλημα
.::NikoS::. Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Από τη στιγμή που το τροφοδοτικό του δίνει 8 πινς δε βρίσκω λόγο να μην τα βάλει. Μπορει να δουλεύει και με 4 αλλά αφού εχει 8 ας τα βαλει.
Inois Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Παιδια ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας! Τελικα ανοιγει με οποιοδηποτε GND και αν το συνδεσω, ειτε το δεξια του, ειτε κ το απο κατω του! Οπως ειπε ο Νικος δηλ (που τον ευχαριστω και για την εικονιτσα), το θεμα ειναι να γινει η γειωση. Λοιπον το προβλημα ειναι άλλο πλεον και πιο σημαντικο: Ανοιγω το pc και το τροφοδοτικο δουλευει, ο ανεμιστηρας του κουτιου δουλευει, ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη επισης, οπως και ο σκληρος (και τον ακουω και αναβει κ το φωτακι στο κουτι), αλλα δεν δειχνει τιποτα, η οθονη δεν παιρνει σημα καθολου, σαν να μην το ανοιγω! Εχετε ιδεα τι μπορει να φταιει??? Το κακο ειναι οτι δεν εχω καποιον άλλον σταθερο ωστε να τσεκαρω κομματι-κομματι, η οθονη παντως δεν εχει προβλημα, την συνδεω στο λαπτοπ μου και δειχνει κανονικα. Το link της μητρικης ειναι αυτο και ο επεξεργαστης μου ειναι ενας AMD A4-5300 AD5300OKHJBOX . Στην σελιδα με τους υποστηριζομενους επεξεργαστες της μητρικης δεν εχει ακριβως αυτον, αλλα εναν με κωδικο AD5300OKA23HJ, που ειναι ο ιδιος αλλα οχι box. Οποτε θεωρησα οτι δεν θα υπαρχει προβλημα αφου γραφει και εδω οτι τον υποστηριζει τον δικο μου! Μνημη εχω αυτη . Γραφει εντωμεταξυ οτι ειναι σχεδιασμενη για intel core i3-5-7. Και σηματακια στο κουτι της αν δειτε εχει μονο intel core-iΧ και amd Phenom II. Υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει καθολου στον Α4??? Το ειχα παρατηρησει οταν την αγορασα και μου ηρθε σπιτι, αλλα δεν φαναστηκα οτι δεν θα ειναι καν συμβατη με AMD Ax! Και τωρα που το παρατηρω δεν υπαρχει στην memory support list της μητρικης! (λιγο αργα θυμηθηκα να το κοιταξω αυτο, αλλα λεω ενταξει ραμ ειναι, θα δουλευει... ) Κατι άλλο ψιλοανησυχητικο που ισως παιζει ρολο, ειναι πως υπαρχει πολυ στατικος ηλεκτρισμος! Εβαζα το χερι μου μεσα στο κουτι για να πιεσω λιγο τα βυσματα κτλ μηπως δεν εκανε καποιο καλη επαφη, και με χτυπαγε ρευμα απο παντου, στο σκληρο, στο κουτι, σε μεταλλικα μερη της μητρικης... Για τον λογο αυτο τον ξεσυναρμολογησα παλι και τον ανοιξα εκτος κουτιου, με τα κομματια χυμα, αλλα δεν αλλαξε κατι...
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δε ξέρω για το θέμα περι συμβατότητας φίλε αλλά βεβαιώσου ότι έχεις δώσει τροφοδοσία όπως είπαμε και στα 8 πινς για τον επεξεργαστή, και επίσης στην κάρτα γραφικών (αν δε χρησιμοποιείς την onboard) Έχεις συνδέσει ηχειάκι στην μητρική? Σύνδεσε το για να ακούς αν σου κάνει κάποια μπιπ. Για τον ρεύμα, κοίταξε επειγόντως την πρίζα του σπιτιού σου να είναι γειωμένη! Είναι επικύνδινο να κάνεις ζημιά στο PC αν δεν είναι γειωμένο.
Inois Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 οι συνδεσεις ειναι σωστα, εβαλα και μονο το 1 τετραπινο για τεστ, καρτα γραφικων ξεχωριστη δεν εχω, την ενσωματωμενη (θα) χρησιμοποιω, και το ηχειακι το εχω συνδεσει αλλα δεν κανει κανεναν θορυβο, ακομα και οταν εχω βγαλει εντελως την ραμ ή τον σκληρο! Γειωμενη ειναι, αλλα το σπιτι ειναι παλιο και τα ηλεκτρικα του οσο να'ναι εχουν ενα θεμα, γενικα εχει χαμηλη ταση καποιες φορες, αλλα να μην ξεκιναει καθολου λογω αυτου παιζει?..
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δε ξέρω δυστυχώς και δε θέλω να κάνω υποθέσεις και να είναι λάθος, αλλά το οτι δεν κανει μπιπ οταν βγαζεις ραμ ειναι περιεργο. 2 πραγματα σκεφτομαι: 1) προβλημα στο ηχειακι (ή αναποδα το +/- το οποιο παιζει ρολο στο ηχειακι) 2) προβλημα στην τροφοδοσία. Τροφοδοτικό καινουριο χαλασμενο λιγο δυσκολο βεβαια, λόγω χαμηλής τάσης δε νομιζω να μην ξεκινάει γιατί τα τροφοδοτικά έχουν μεγάλο έυρος λειτουργίας (από 110 έως 250V για παράδειγμα). Αλλά το ότι δεν έχεις γείωση είναι σημαντικό (ασε αν φαινεται οτι εχει γειωση... ετσι οπως το περιγραφεις, δεν το λες γειωση αυτο που εχεις) και δε ξέρω κατα ποσο μπορει να επηρεάσει τοσο άμεσα την λειτουργία. Θα σου πει καποιος αλλος με σιγουρια ελπιζω.
Inois Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Το ηχειακι το βαζω σωστα στανταρ, αλλα το εβαλα και αναποδα μπας και.... σε καθε περιπτωση ομως, με βγαλμενη την ραμ εντελως δεν κανει κανεναν θορυβο! Δεν θα επρεπε να κανει? Οποτε αυτο σημαινει πως εχει προβλημα η μητρικη?...
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Ξεσύνδεσε ότι συσκευή έχεις πάνω στην μητρική και δοκίμασε. (cd rom, σκληρό, αν εχεις καποια καρτα) Ή με τροφοδοτικό θα παίζει κάτι ή με μητρική.
Millennium Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Αν μπορέσεις δοκίμασε και με άλλο τροφοδοτικό και δες και αυτό με τη γείωση.
Inois Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Προς ενημερωση (και μια καινουργια απορια), να σας πω το τελος του σιριαλ... Τελικα συνδεσα το τροφοδοτικο με αλλον υπολογιστη και δεν δουλευε, αλλα και την μητρικη-επεργαστη με αλλο συστημα και επισης δεν δουλευε!! (Πιθανον να ειχε το τροφοδοτικο προβλημα και να εκαψε και την μητρικη? Δεν ξερω... Αν και στον αλλον υπολογιστη που το εβαλα, μετα συνεχισε να δουλευει μια χαρα η μητρικη του (Gigabyte), δεν παρουσιασε καποιο προβλημα!) Τελος παντων, η ουσια ειναι πως μητρικη και τροφοδοτικο φυγανε για αλλαγη! Το τροφοδοτικο ηταν απο eshop και μου το αντικαταστησανε με καινουργιο! (ξερει κανεις αν ειναι σιγουρο οτι το τσεκαρανε πως ειχε προβλημα ή παιζει και να το αλλαξανε χωρις να το ελεγξουνε?)Το προβλημα ειναι ομως πως την μητρικη την ειχα παρει απο καταστημα της επαρχιας και ετσι την εστειλα με δεμα, εκανα ομως το λαθος να την στειλω με απλο τροπο και οχι συστημενο, με αποτελεσμα ενα μηνα μετα να μην εχει φτασει και να μην μπορω να κανω τιποτα!!!Εν τελει εχω ηδη παρει καινουργια μητρικη και ο υπολογιστης δουλευει μια χαρα! Και η παλια μητρικη ακομα αγνοειται... Το μονο θεματακι ειναι οτι το πισω ανεμιστηρακι του κουτι κανει λιγο θορυβο και δεν μπορω να το ρυθμισω ουτε απο το bios ουτε απο προγραμμα στα windows. Εχει βυσμα 3-pin, αν παρω ανεμιστηρακι με 4pin θα ρυθμιζεται??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα