Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφασισα τελικα να αλλαξω 2 μικρα πραγματακια στο pc μου. Λεω τα specs:

coolermaster elite 332

gigabyte ma780g-ud3h

amd phenom 9950 x4 black edition 2.6ghz (stock ψυκτρα)

gigabyte geforce 9800gt 1gb

Τα αλλα δεν τα λεω γιατι ειναι περιττα πιστευω.

Το μηχανηματακι πηγαινει μια χαρα και με κανονικες θερμοκρασιες. Σε idle περιπου ειναι 49-53 λογο καλοκαιριου. Τον χειμωνα κατεβαινει πιο κατω. Την θερμοαγωγιμη την αλλαξα πριν κανενα 2μηνο. Σε load η αληθεια ειναι δεν εχω προσεξει ακριβως τι θερμοκρασιες πιανει η γραφικων και ο επεξεργαστης. Αυτο ομως που παρατηρω ειναι οτι οταν το fan απτην ψυκτρα του επεξεργαστη πιασει πολλα rpm λογο καποιου παιχνιδιου που θα παιξω, κανει τρελο θορυβο. Το ιδιο ακριβως και με την γραφικων. Ακομα και σε idle που ειμαι εχει εναν μικρο θορυβο. Οποτε θελω να παω σε μια αγορα. Πρωτον, γινεται να αλλαξουμε ψυκτρα στην συγκεκριμενη γραφικων? Και δευτερον, εχετε να μου προτεινετε μια οικονομικη λυση και για τα 2? Ψαχνω κατι το οποιο να ειναι αθορυβο. Και σε idle και σε load. Ευχαριστω και καλο ξημερωμα.

Να σημειωσω οτι στο case απο μ@@@ δικια μου εχω ενα system fan το οποιο ειναι πισω και απλα βγαζει τον ζεστο αερα απο μεσα. Και ο χαζος δεν εχω βαλει αλλο ενα μπροστα για να βαζει κρυο αερα μεσα ωστε να γινεται σωστο airflow. Οποτε πρεπει να αγορασω και ενα fanακι.

Επεξ/σία από KoKoPsOpSaRoS
Δημοσ.

Μονο και μονο επειδη δεν εχεις εκεινο το χαζο το avatar,θα σου απαντησω εγω :P

ποιο ειναι το budget και επισης ποια ακριβως υλοποιηση της καρτας γραφικων εχεις?

Δημοσ.

Χαχα λες για την γατα με το wtf και τον κυβο του Rubik ε? :P Λοιπον η υλοποιηση ειναι ακριβως αυτη http://www.gigabyte.com.gr/products/page/vga/gv-n98toc-1gh/

Οσο για το budget ενταξει μην φτασουμε και τα 50 ευρω και για τα 2. Ειπαμε θελω κατι οικονομικο και κατι καλυτερο απο αυτο που εχω. Απλα να μειωσω τους θορυβους :)

Δημοσ.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29305

ένα 120αρη ανεμιστήρα για το κουτί ανάλογα από το μαγαζί που θα διαλέξεις , εγώ θα σου πρότεινα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17616

και μία http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27493 για την κάρτα αλλά θα χρειαστείς μετά ακόμα εναν ανεμιστήρα για να τον βάλεις πάνω στην ψύκτρα.

για τον επεξεργαστή καλή είναι η http://www.skroutz.gr/s/418750/CoolerMaster-Hyper-TX3-EVO.html αλλά μετά βγαίνεις εκτός budget

Δημοσ.

Αποφασισα τελικα να αλλαξω 2 μικρα πραγματακια στο pc μου. Λεω τα specs:

coolermaster elite 332

gigabyte ma780g-ud3h

amd phenom 9950 x4 black edition 2.6ghz (stock ψυκτρα)

gigabyte geforce 9800gt 1gb

Χωρίς να έχω διαβάσει το τι γράφεις παρακάτω θα σου πω τι θα έκανα στην θέση σου αν ήθελα το σύστημά μου να γίνει ταχύτερο χωρίς να ρίξω πολλά χρήματα και να μείνει χρηστικό σε πολλά ...

1) Θα άλλαζα επεξεργαστή !!!! Θα πουλούσα τον 9950 και θα έπαιρνα έναν PHENOM II X4 965, 975  ή έναν PHENOM X6 1090T ή PHENOM X6 1100T μεταχειρισμενο !!!

2) Θα κοιτούσα να έχω μνήμη στο σύστημα πάνω από 4Gb με καλύτερα τα 8GB !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Οταν θα έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές θα κοιτούσα για αλλαγή της κάρτας γραφικών με κάποια HD6950, 6970 ή 7870 !

4) Για ψύκτρα ανάλογα αν κάνω overclock ή όχι θα έπαιρνα μια COOLERMASTER HYPER T4 ή μια SCYTHE ASHURA (για κλοκάρισμα) !

5) Θα πρόσθετα έναν SSD δίσκο !

Με έναν PHENOM II X6 επάνω στο pc και τις αλλαγές που σου πρότεινα βγάζεις ΑΝΕΤΑ μια 5-ετία ακόμα !@

Τους επεξεργαστές που ανέφερα τους βρίσκεις σε πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων! Δεν θα πληρώσεις πολλά για την αναβάθμιση δηλαδή !

Και τις 6950, 6970 τις βρίσκεις πλέον σχετικά φτηνά, ενώ υπάρχει και η 7870 σε καινούρια για gaming που είναι πολύ δυνατή κάρτα.

Μην ρίξεις χρήματα για ψύξη στην κάρτα γραφικών σου ... Αλλαξέ την έστω και όχι άμεσα  ακόμα και με μια HD5870.

Το κόστος μιας τέτοιας αναβάθμισης είναι περίπου

α) 50-60€  για phenom II X4 ,  70-80€ για phenom II X6  (περίπου 40€ πουλάς τον 9950)

β) 100-120€ για 6950  ή 6970 κάρτα γραφικών.  (περίπου 40€ πουλάς την 9800gt)

γ) 80€ για 120GB SSD δίσκο.

δ) 26€ - 35€ για ψύκτρα επεξεργαστή

ε) 30€ για +4GB DDR2 RAM 800Mhz

Δημοσ.

Εγω παλι θα ελεγα οτι για την ψυξη της καρτας γραφικων τουλαχιστον,δεν χρειαζεται αλλαγη η ψυχτρα της.εχει καλη ψυχτρα πανω.

κατα τα αλλα θα συμφωνησω με τον adtakhs στην αλλαγη του επεξεργαστη.και η καρτα θελει αλλαγη αλλα τεσπα.

Δημοσ.

Μμμμ μαλιστα οποτε δεν αξιζει να αλλαξω την ψυκτρα απτην γραφικων. Το ξερω οτι αυτα που μου προτεινατε θα ηταν καλυτερα τα πραγματα με ολες αυτες τις αναβαθμισεις, αλλα παιδια δυστυχως δεν παιζει φραγκο αυτην την στιγμη. Δεν μπορω να κανω και πολλα. Ανεμιστηρακι για μπροστα βρηκα και θα φυγω για αγορα. Απλα επειδη δεν εχω πολλα αυτην την στιγμη δεν μπορω να προχωρησω σε αναβαθμιση. Θα κρατησω παντως τις γνωμες που μου ειπατε και οταν ερθει η ωρα θα το κανω. Σας ευχαριστω για την βοηθεια!

Δημοσ.

Εγώ θα λεγα να βαλεις ενα fan μπροστά στο κουτί και να αλλάξεις απλά το cpu cooler. Την κάρτα άστην έτσι πιστεύω θα βοηθήσει το μπροστινό fan. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...