Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα παλιότερα κάτι Corsair στα 1600Mhz με CL 7 το καλοκαίρι που και που ειχα blue sceen οταν επαιζα παιχνίδι.

Με τις αντίστοιχες Kingston στα 1600Mhz CL 7 δεν ειχα ποτέ πρόβλημα.

Πριν λίγο καιρό αγόρασα πάλι κάτι Corsair στα 1600 CL 7 αλλά πήρα και το airflow για τις μνήμες.

Επειδή στις 3500 rpm που δουλευουν τα cooler εχω λίγο θόρυβο κατέβασα τις στροφές στις 2400 rpm αλλά κάποια στιγμή είχα Blue screen.

Ανέβασα πάλι τα cooler στις 3500rpm και δεν εχω απο τότε ουτε ενα blue screen αλλά ο θόρυβος είναι λίγο ενοχλητικός.

Ερώτηση : αντιμετωπίζει το καλοκαίρι κάποιος ανάλογο θέμα με τις μνήμες τις Corsair ή μονο εγω ?

Μου τυχαίνει με δευτερο σετ της Corsair και δεν το βλέπω για τόσο σύμπτωση !

post-97830-0-86418200-1372957101_thumb.jpg

Δημοσ.

Μου το κάνει από το περσινό καλοκαίρι και μόνο καλοκαίρι. Εκεί που έχω το pc δεν έχω κλιματισμο.

Από τότε που έβαλα το airflow της corsair στις 3500 στροφες δεν μου το έχει ξανακάνει.

Έχουν θέμα οι μνημες με θερμοκρασίες γιατί το λες αυτό ?

Δεν θα βάζανε ψικτρες αλλιώς !

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον Θάνο.

Λέω ότι μάλλον το cooler των μνημών βοηθάει στην γενικότερη ψύξη του συστήματός σου και από κάπου αλλού την πατάς όταν πέφτουν οι στροφές. Υπόλοιπες θερμοκρασίες μπορείς να μας πεις?

Αν και έχουμε παρόμοιο σύστημα απλά σε διαφορετικό case

(Ζ77 Extreme4/3570K/5850CF/Corsair Vengeance 2x8GB σε Antec P182 με Antec Kuhler620 για ψύξη)

και δεν έχω κανένα θέμα

EDIT

Moυ ήρθε μια φλασιά :)Τι bios έχεις? Τους είχα υποδείξει bug με Corsair μνήμες με την εν λόγω μητρική πριν κανά 4μηνο (από v2.0 μέχρι 2.50). Με latest bios (ΜΟΝΟ) και λίγο πείραγμα στα V των μνημών (1.60 από 1.50) και δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον  :-D

Έχουν θέμα οι μνημες με θερμοκρασίες γιατί το λες αυτό ?
Δεν θα βάζανε ψικτρες αλλιώς !

(Αυτές οι μνήμες είναι ακτάλληλες για extreme overclocking. Εκεί χρειάζεται η έξτρα ψύξη όταν CPU και VGA τις ψύχεις με εξωτικά αέρια...)

• Like 1
Δημοσ.

Θα δω το bios και θα σου πω.

Ενδιαφέρον που έχουμε περίπου το ίδιο σύστημα και με δυο κάρτες γραφικών. Αν και μου το έκανε και όταν είχα την HD 6970

Για τον CPU έχω της corsair H50 την κλειστή υδροψυξη.

Το κουτί έχει πολύ καλό airflow πάντως.

Είμαι από το κινητό γι αυτο δεν μπορώ να δω bios

Δημοσ.

Για να σου φύγει σε μεγάλο ποσοστό για το αν είναι οι μνήμες, τρέξε ολονύκτιο memtest (ελπίζω να μην είναι και το κρεβάτι σου εκεί :) )

Δύσκολα οι εν λόγω μνήμες να είναι προβληματικές. Ανήκουν στην elite και τα quality-tests που τρώνε πριν βγουν στην φόρα είναι πάααρα πολλά. Οι ασυμβατότητες βέβαια είναι άλλο πράγμα.

Οπότε κάνε τα παρακάτω:

1. Update σε 2.80 bios

2. Τουλάχιστον 7 loops με memtest

3. Αν σου βγάλει κοκκινάδια ανέβασε λίγο ρεύμα και ξαναδοκίμασε το 2

4. Αν περάσεις το memtest καθαρό, είτε stock V είτε λίγο τσιμπημένο, τότε ψάξου αλλού δεν φταίνε οι μνήμες σου.

5, Τις δοκιμάζεις και σε έναν φίλο (αν συνεχίσουν τα προβλήματα) και αν και εκεί το κάνει (περιττό να πω πως πρέπει να έχει άλλο board) τότε βουρ και αλλαγή (lifetime έχουν). Αν σε αυτόν είναι καθαρό και σε σένα συνεχίζουν ψάχνεσαι για κάποια τράμπα αφού μάλλον είναι ασυμβατότητα. Δεν πιστεύω να δυσκολευτείς ;)

Y.Γ.

Να ξέρεις πάντως ύποπτος είναι και το PSU σου. Καλό-χρυσό το TΧ-650, εγώ θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο για SLI/CF και ας χοροπηδάνε κάποιοι όταν προτείνουν κάτι στις αναβαθμίσεις. Ειδικά το καλοκαίρι και ειδικότερα που δεν έχεις κλιματιστικό. Εγώ τις τρέχω με ένα Seasonic-750

(η ζέστη επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόδοση ενός PSU)

Δημοσ.

Οι μνήμες σε χαμηλά βολτάτζ(ακούγομαι σαν έλληνας που προσπαθεί να την πέσει σε αγγλίδα)  δεν ζεσταίνονται που να τις κοπανήσεις κάτω. Βέβαια αν τις τρέχεις και εσύ στα 2600Mhz καλοκαιριάτικα θα τσινίξουνε. Εγώ πάντως λέω κάντες Undervolt τρέξε memtest και αν όλα πάνε καλά rma. Αλλιώς μάλλον καπού αλλού είναι το πρόβλημα(vrms Να ζορίζονται μάλλον και το μνημοψυκτρικό σου σύστημα τις "ξαλαφρώνει"? , πολύ πιθανόν).

Δημοσ.

Η φάση είναι οτι δεν το κάνει συνέχεια οπότε καταλαβαίνεις οτι είναι πολύ δύσκολη η διάγνωση με τον τρόπο που λες. Μπορεί να παιζω 2 εβδομάδες συνέχεια βαριά παιχνίδια και να μην μου το κάνει. Αν θα το κάνει ομως 2-3 φορές τον μήνα θα είναι μόνο καλοκαίρι.

Για το psu που λες να εισαι σίγουρος οτι δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά σε αντικατάσταση που είχα απο το πλαισιο την εποχή εκείνη ηταν οτι καλύτερο  ειχε.

Το συγκεκριμένο psu ειναι αρκετά ζεστό και θορυβώδης, σε σύγκριση με το προηγούμενο τουλάχιστον που ειχα το οποιο ηταν το CoolerMaster Silent Pro module

*προς @ninos30

αλλά ώσπου να γράψω απάντησαν και άλλοι.

Α! to bios είναι 2.80 εκδοση.

Οι μνήμες σε χαμηλά βολτάτζ(ακούγομαι σαν έλληνας που προσπαθεί να την πέσει σε αγγλίδα)  δεν ζεσταίνονται που να τις κοπανήσεις κάτω. Βέβαια αν τις τρέχεις και εσύ στα 2600Mhz καλοκαιριάτικα θα τσινίξουνε. Εγώ πάντως λέω κάντες Undervolt τρέξε memtest και αν όλα πάνε καλά rma. Αλλιώς μάλλον καπού αλλού είναι το πρόβλημα(vrms Να ζορίζονται μάλλον και το μνημοψυκτρικό σου σύστημα τις "ξαλαφρώνει"? , πολύ πιθανόν).

Οι μνήμες τρέχουν στα 1600Mhz με 1.65 Volt

Δημοσ.

off topic,rounsmith πες μου κιολας οτι αντι για την λεξη συμπλεκτης χρησιμοποιεις την λεξη ντρεμπαγιαζ :P

Σε παρακαλώ παρακαλώ πολυ ντεπραγιάζ λέγεται  :shock:  :mad:

Στο θέμα μας όμως.

Επειδή καλή χρυσή η Asrock(στην κυριολεξία χρυσή) έχει κάποια θεματάκια στα Pcb της. Κοίτα όταν βγάλεις το μνημοψυκτρό σου αν γύρω από τις μνήμες είναι θερμή περιοχή.

Επόμενος ένοχος είναι το τροφοδοτικό.

Ξέχασα να πώ οτι ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ είναι οι μνήμες. Τρέξε Goldmemorytest(βρίσκεται στο Hirens boot cd 10.0). Έχω δει σε μνήμες γνωστής και μη εξαιρετέας κύριας(CORSAIR) να περνάει 7ώρο Memtest αλλά στα 3 περάσματα η οθόνη μου να έχει περισσότερο κόκκινο και από το στάδιο καραισκάκη σε απονομή πρωταθλήματος!

Δημοσ.

Θα δω πότε θα βγάλω το airflow για να δω για την θερμή περιοχή.

Βάζω και θερμοκρασίες,απλά το minimum ειναι κανονικά πιο minimum απλά ειχα ξεκινήσει ήδη να παίζω, αν και οι minimum θερμοκρασίες μικρή σημασία εχουν νομίζω.

post-97830-0-85288800-1372995895_thumb.jpg

A! αν ηταν το τροφοδοτικό πρόβλημα θα το έκανε και με το μνημόψυκτρο θαρρώ.

Δημοσ.

Τι εχω και εγω αυτες τις ram στο αλλο σύστημα , δεν ειχα ποτε πρόβλημα με θερμοκρασίες και φαντάσου οτι ειχα βγάλει και τα ψυκτράκια τους για να χωρέσεις η ψύκτρα του επεξεργαστή και παλι δεν ειχαν θέμα.... βασικά για δοκίμασε να τρέξεις πρώτα ενα memtest να δεις τι κάνουν με και χωρίς ψύκτρα και μετα δοκίμασε να τις τρέξεις λιγο χαμηλότερα η με χαμηλότερη τάση και χρονισμούς , παίξε λιγάκι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...