Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να χρησιμοποιησω καποια συσκευή από αυτές παρακάτω ή καποια άλλη ώστε να πιανω σημα wifi στο 2ο σπιτι μου ?

προυποθεση δεν υπαρχει οπτικη επαφη εχει σπιτια μπροστα...

http://www.e-wireless.gr/gr/nanobridge-m2-18dbi
http://www.e-wireless.gr/gr/airgrid-m2-airmax-20dbi-17x24-grid
http://www.e-wireless.gr/gr/nanostation-m2 ( αυτο θα δίνει σήμα οπως λεει σε εμβέλια 15 km.. εγώ που εχω 8 με εμποδια και χωρις οπτικη επαφή θα μου δουλεψει? )

Δημοσ.

οπτικη επαφη μπορει να έχει οι ταρατσες απλα δεν μπορω να το διακρινω γιατι ειναι 8 km.. απο ταρατσα σε ταράτσα σε τοσι αποσταση θα ειναι εντάξει?

Δημοσ.

Η οπτική επαφή είναι θεμιτή στα ασύρματα δίκτυα αλλά όχι απαραίτητη. Για να μην μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, το θέμα είναι ότι όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή τότε ανάλογα τον εξοπλισμό μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι... 

Δημοσ.

Το nanobridge μπορει να δουλεψει, κοιτα και στα 5Ghz

θα χρειαστώ νέο router λογικά γτ το usr robotics 9108 που έχω δεν δίνει 5ghz.. αλλά θα μου δουλεψει με το nanobridge?

Η οπτική επαφή είναι θεμιτή στα ασύρματα δίκτυα αλλά όχι απαραίτητη. Για να μην μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, το θέμα είναι ότι όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή τότε ανάλογα τον εξοπλισμό μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι... 

μπορείς να μου δώσεις λίγα info? πως θα το κάνω σίγουρα να δουλεψει?

σκεφτομαι να μην το βάλω στο σπιτι που ειναι στα 8 km αλλά στο μαγαζί μου γύρο στα 1.5-2 km μην πω σε ευθεια γραμμή 800 μέτρα.. αλλά πιθανοτατα επειδη ειμαι σε πολη να έχει καποια εμποδια ας ειναι ψηλα οι ταρατσες ενα συστημα που να το επιτυχω σιγουρα αν γινεται να μου περιγραψεις..

ευχαριστώ..

Δημοσ.

Όπως είπα όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή χρειάζονται δοκιμές δεν υπάρχει σίγουρη λύση. Συνήθως προτιμούνται κεραίες με πλέγμα που "συλλέγουν" καλύτερα τις αντανακλάσεις του σήματος. Κάτι σαν αυτά που προτείνεις. Και τα 3 έχουν πιθανότητες να δουλέψουν...

Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας μας πει...

Δημοσ.

Υπάρχει λύση που περνάει μέσα απο πολυκατοικίες με max 1w?! (πολυκατοικίες , οχι δέντρα)

I doubt it... αλλα επειδη με ενδιαφέρει αν ξέρεις κατι πες μου :-)

Για να έχεις σήμα ασυρματο / αξιόπιστο πρέπει να έχεις καθαρή οπτική επαφη καθώς και το fresnel zone. Καθαρή οπτική επαφή ίσως να έχεις στη ταράτσα αλλα και πάλι

1ον) θα έχει πολλες παρεμβολές στο 2ghz οπότε πας σε 5ghz

2ον) Το fresnel zone θα είναι πιτα στις παρεμβολες και εμπόδια (εκτος αν εισαι αρκετούς ορόφους πάνω απο της αλλες).

Router να παίζει στα 5ghz δεν θέλεις. Θα παίζεις ως εξής:

Router <---> Nanobrigde (με καλώδιο)

Nanobrigde <---> Nanobrigde (wireless)

Nanobrigde <--> Access point (με καλώδιο)

Στα 5ghz θα είναι μονο τα nanobrigde. Τα υπόλοιπα θα παίζουν στα 2.4 κανονικά για να μπορείς να συνδεθέις με τις κλασσικές συσκευές (laptop/smartphone/etc).

Για τα 8km τα nanorbrigde σου κάνουν αλλα για καθαρό πεδίο. Αν δεν ειναι καθαρό ή έχεις παρεμβολές θα πέσει το σήμα και ίσως να μην έχεις link καν.

Για τη περίπτωση να το ενώσεις με το μαγαζί τότε και τα nanostation σου κάνουν ( 5ghz παλι οπωσδηποτε).

Σίγουρα να παίξει δε μπορω να σου το εγγυηθώ πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...