kavouras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Καταρχήν συγνώμη που φτιάχνω καινούριο θέμα, αλλα πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει κάποιους που θέλουν να δουλέψουν mikrotik. Σε συνέχεια λοιπόν του προηγούμενου post για αναζήτηση access point για ξενοδοχείο, κατέληξα να αγοράσω το mikrotik rb751u-2HnD. Το αγόρασα 53 ευρώ. Το μηχάνημα θα έλεγα οτι είναι απίστευτο, έχει μέσα τις απίστευτες ρυθμίσεις, αρκεί να ασχοληθείς. Η αλήθεια είναι οτι με το που ήρθε ήταν ήδη σεταρισμένο ως access point, οπότε το μόνο που είχα να κάνω ήταν να βάλω καινούρια username και password και καινούριο SSID. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σε όποιον γνωρίζει... 1. Για να δω το μενού του mikrotik εχω συνδέσει ενα ethernet καλώδιο που έρχεται απο το router μου στην port1 και ενα δεύτερο ethernet που έρχεται απο τον υπολογιστή μου στην port2. Στο σημείο που θα τοποθετηθεί όμως, υπάρχει ενα ethernet που θα συνδεθεί στην port1 (γιατί είναι και POE). Μέσω αυτου του καλωδίου πώς μπορώ να μπαίνω στο μενού του mikrotik, γιατι προς το παρόν δεν τα έχω καταφέρει... 2. Καλύτερα να έχω τα mikrotik σε DHCP ή να τους ορίσω static ip? 3. Σε ποιό σημείο βλέπεις πόσα dbm εκπέμπεις και επίσης έχει νόημα να μεγαλώσεις την ισχύ? Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά...
ParhsG Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Η πορτα 1 εχει masquarade μασκαρας WAN και δε ξερω πως ενεργοποιεις προσβαση απο εκει .Βεβαια το βγαζεις αν θες αλλα μετα δεν θα εχεις αλλο subnet. 2. Ισως DHCP 3 Στο wireless πρεπει καπου να το εχει.
kavouras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Διάβασα σε κάποιο ποστ στο forum της mikrotik οτι υπάρχει όντως αυτό το πρόβλημα, γιατι αν θέλεις να συνδέσεις στη θύρα1 καλώδιο ethernet που να δίνει και POE, πρέπει να συνδέσεις και ενα δεύτερο ethernet σε άλλη θύρα ώστε να μπορείς να συνδεθείς στο mikrotik. Η λύση που προτείνει είναι "I fixed this problem by adding port1 "lan1" to the bridge, which in the default configuration has ports lan2-lan5 on it." Κάνοντας αυτό μπορώ να συνδεθώ με καλώδιο απο τον υπολογιστή απευθείας στο mikrotik(στη θύρα1). Αλλα όταν ο υπολογιστής είναι στο switch kαι απο το switch τραβάω καλώδιο στο mikrotik δε μπορώ να συνδεθώ....Κάποια άποψη?
ParhsG Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Ισως να πρεπει να κανεις τοτε αλλη πορτα POE. Μπορεις να configuraris ως wan πορτα αλλη...
kavouras Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Απ ότι βλέπω μόνο η port 1 μπορεί να πάρει POE. Μπορώ βέβαια να δώσω στην port 1 τα καλώδιο που δίνουν POE και να φτιάξω ενα δεύτερο βύσμα με τα καλώδια που περνάνε το δίκτυο, το οποίο να το βάλω σε ενα άλλο port...Δηλαδή απο ενα καλώδιο να φτιάξω δυο βύσματα ethernet...Αλλα θεωρώ οτι αποκλείεται να μην το έχει υπολογίσει αυτό το πρόβλημα ολόκληρη εταιρία και να απαιτεί 2 καλώδια για να λειτουργήσει ως AP με POE το 751u... Έχω ρωτήσει και στο forum της mikrotik και περιμένω απάντηση...Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια φίλε μου...
ParhsG Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 το προβλημα ποιο ειναι ομως δε καταλαβα.Τι σε χαλαει να παει στη πρωτη
kavouras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Καλημέρα φίλε μου... Το πρόβλημα είναι πως δε μπορείς με ενα καλώδιο(ethernet) να διαχειριστείς το rb751u και συγχρόνως να το τροφοδοτείς με poe. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με τις εργοσασιακές ρυθμίσεις του. Το πρόβλημα περιγράφεται στο φόρουμ της mikrotik http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=57846
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα