Diasbestgod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Προσπαθω καιρο τωρα να επιλυσω 2 προβληματα που εχει ο υπολογιστης μου. Καταρχην η συνθεση του: CPU intel Core 2 Duo 2,3GHZ RAM 1333 4GB VGA Nvidia 9100 HARD DISK Western Digital 500GB (C: SYSTEM, D: RECOVERY) SOUND CARD Onboard Realtek DVD-RW OPERATING SYSTEM Windows 7 Home Premium 32bit Greek Ενω ειχα κανει format, καθαρη εγκατασταση Windows, Drivers μετα απο μερες ξεκινησαν τα προβληματα. Παιζω πασιεντζα για παραδειγμα και επανω στο παραθυρο αναβοσβηνει το ''Δεν αποκρινεται''. Αυτο εμφανιζεται και κολλαει σπασμωδικα ο υπολογιστης και σε αλλα προγραμματα. Επισης πολλες φορες δεν τερματιζει ο υπολογιστης μετα απο τερματισμο....και αναγκαζομαι και παταω παρατεταμενα το power button. Τελος οταν παω στον windows explorer και παταω με double κλικ εναν απο τους δισκους που βγαζει το μηνυμα ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ''. Για να ανοιξουν τα περιεχομενα τους πρεπει να παταω πανω τους με δεξι κλικ και ανοιγμα. Μονον τοτε μπορω να μπω στα δεδομενα τους. Επισης βαζω σε PS/2 θυρα πληκτρολογιο και mouse και υπολειτουργουν πολλες φορες δεν λειτουργουν καθολου. Μονο σε USB δουλευουν κανονικα. Οι ενεργειες που εχω κανει ειναι οι εξης: 1. Windows update. 2. Drivers update. 3. Πληρη σαρωση του δισκου για ιους με το Microsoft Essential Security. 4. Εκκαθαριση δισκου και registry με το CCleaner Pro 5. Πληρη σαρωση του δισκου με το Data Lifeguard Diagnostic της Western Digital για τυχον bad sectors. 6. Εχω δοκιμασει στα system properties να βαλω το performance σε low 7. Χρησιμοποιησα το Proccess Explorer βαση ενος post που ειχε γινει εδω σε αναλογη περιπτωση και παρατηρησα οτι στο CPU το ποσοστο στο system idle process κυμαινεται απο το 70% εως και το 90%. Kill δεν μπορω να το κανω οτιδηποτε αλλο μπορω. Τωρα μολις εβαλα και το Malware Antimalware Bytes να σαρωσει.........και σκεφτομαι να εγκαταστησω και να χρησιμοποιησω το HARD DISK SENTINEL που κατα πασα πιθανοτητα δεν προκειται να μου δειξει κατι γιατι ηδη εχω χρησιμοποιησει το Data Lifeguard Diagnostic της Western Digital. Το επομενο βημα ειναι να κανω και ενα test mem να δω μηπως φταιει η μνημη.... Το συμπερασμα μου ειναι οτι μαλλον πρεπει να υπολειτουργει η μητρικη πλακετα αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακομη Η γνωμη σας η συμβουλη σας ειναι πολυτιμη. Φιλικα Diasgod
iniohos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 7. Χρησιμοποιησα το Proccess Explorer βαση ενος post που ειχε γινει εδω σε αναλογη περιπτωση και παρατηρησα οτι στο CPU το ποσοστο στο system idle process κυμαινεται απο το 70% εως και το 90%. Kill δεν μπορω να το κανω οτιδηποτε αλλο μπορω. Αυτο που εγραψες δεν παιζει να γινει. Και να μην πειραζεις πραγματα που δεν γνωριζεις. απο τα υπολοιπα που γραφεις, γνωμη μου ειναι πως προκειται για καποιο ιο ή πειραξες ρυθμισεις που δεν επρεπε.Αφου τελειωσει το scan με το malwarebytes, κανε copy-paste εδω τα αποτελεσματα.Το να υπολειτουργει η μητρικη, χλωμο το κοβω. Κατι αλλο τρεχει. Φανταζομαι πως τα scan τα κανεις απο safe mode και οχι απο κανονικη εκκινηση......σωστα? Αν οχι, ξανακανε τα (και με τα 2 ) απο safe mode.
discoboyminimal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 οταν σου λεει οτι δεν αποκρυνεται το λαμπακι του υπολογιστη για τον σκληρο διχνει οτι διαβαζει αβερτα?οτι κατι κανει?η οτι καθετε? επισης το system idle process ειναι τα ψιχουλα.αν ολα τα προγραματα που τρεχεις εκεινη τη στιγμη σου τρωνε 39% cpu . το 51% θα ειναι το s.i.p.δεν ειναι τιποτα μην αγχωνεσε. εγω θα εβαζα σε μια σειρα τα πιθανα προβληματα.με : 1)ιος 2)πολλλλυυ γεματος υπολογιστης (και hdd) hardware 3)hdd 4)motherboard 5)ram ( αν και πρεπει να σου ριχνε καμια μπλε οθονη.) 6)τροφοδοτικο
Diasbestgod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ηνιοχε μια διαπιστωση εκανα ότι αυτό δεν γινεται δηλαδη το kill prossess στο system idle. Επομενως να εισαι επιφυλακτικος και προσεκτικος. Οι εξυπναδες δεν μου αρεσουν. Μπορω και εγω να ισχυριστω ότι γνωριζω περισσοτερα από σενα. Δεν το κανω και από εσας ζητω μια παραπανω γνωμη μια φιλικη αποψη. Φιλικα Diasgod
iniohos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 επειδη σου ειπα να μην πειραζεις οτι δεν ξερεις? Αντε μαθε να χρησιμοποιεις υπολογιστη και μετα να κανεις kill το system idle. και πολυ υφακι εχεις, να το κοψεις μη στου κοπει αποτομα.
Diasbestgod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δεν χρειαζοταν να το γραψεις με κοκκινα γραμματα δοξα το θεο βλεπουν τα ματια μου και ξερω να διαβαζω. Το τι θα κανω με το δικο μου μηχανημα ειναι δικαιωμα μου. Εαν ησουν τεχνικος πως θα το επαιρνες? Με αποκαλεσες ασχετο. Ειπα οτι δεν μπορεις να κανεις kill το system idle αυτο εννοειται. Με ειδες να γραφω οτι ειναι εφικτο??. Οσο για το υφος κοιτα μαζεψε την γλωσσα σου μην σου την κοψω, δεν ασχολουμε μαζι σου μην ξανακανεις post εδω....μαθε ελληνικα πρωτα, μαθε πρωτα να σεβεσαι τον αλλον και να μιλας αναλογα.
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Το system idle process είναι το ποσοστό που βρίσκεται σε αδράνεια ο επεξεργαστής. Δηλαδή δείχνει πόσο δεν χρησιμοποιείται. Για το κόλλημα που λες εγώ αρχικά θα έλεγα για δίσκο αλλά επειδή το δεύτερο μου κάνει για κάποιο ιο δε μπορώ να το ρίξω αμέσως σε hardware πρόβλημα. Όπως σου λέει ο discoboyminimal πρόσεξε το φωτακι που δείχνει την χρήση του δίσκου τι κανει την ωρα που κολλάει. Αν θες τσεκαρε την υγεία του δίσκου με το HDSentinel.
Diasbestgod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 NikoS, discoboyminimal σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας.... θα σας απαντησω Παιδια οσο για το φωτακι (led) που αφορα την ενδειξη λειτουργιας του δισκου δεν υπαρχει πανω στο μηχανημα παρα μονον η ενδειξη reset και power.
discoboyminimal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 δεν εχει καποιο φωτακι δηλαδη?μονο ενα power??ενα σταθερα αναμενο δηλαδη?
AccountSaver Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Να πω εγώ κάτι το οποίο μπορεί να μην το περιμένει κανένας ; Ίσως πρόβλημα με το CD που έχει τα Windows ,δηλαδή το .iso file , απο το αρχείο των Windows αν "είναι απο τον θείο στην αμέρικα" , μήπως δεν είναι καλά; Λέω εγώ τώρα...
discoboyminimal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Windows 7 Home Premium 32bit Greek πολυ δυσκολα να βρεις θειο με τετοια windows εγω πιστευω δεν τα πηρε απο τον θειο.επισης οι θειοι εχουν ultimate x64 συνηθως για να εχει c,d drive μαλλον ειναι brand το pc.εκτος αν εκανε ο ιδιος το recovery partition
Diasbestgod Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Σωστα discoboy ενα φωτακι στο κεντρο του all in one PC και αυτο ειναι του power. Δεν υπαρχει αλλη ενδειξη επανω στο PC. Περα ομως απο αυτα τα 2 σημαντικα προβληματα που αναφερω και στον τιτλο του θεματος που ανερτησα αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν το εξης: Εχω πληκτρολογιο και ποντικι σε 3 παραλλαγες. 1. Και τα 2 σε PS2 (τα οποια και δεν λειτουργουσαν), 2. Και τα 2 σε USB (λειτουργουσαν ναι μεν στα windows αλλα πατωντας το πληκτρο del στην εκκινηση δεν μπορουσα να μπω στο bios) 3. Και τα 2 σε ασυρματη τεχνολογια + ενα usb στικακι (λειτουργουσαν ναι μεν στα windows αλλα πατωντας το πληκτρο del στην εκκινηση δεν μπορουσα να μπω στο bios) Βγαζοντας μπαταρια και αλλαζοντας με τον γνωστο τροπο το jumber εκανα reset στο cmos του bios και ολα μετα δουλευαν ρολοι. Δηλαδη μπορω πλεον και εχω προσβαση στο bios με οποιαδηποτε απο τις παραπανω συνθεσεις καθως και στο safe mode του λειτουργικου συστηματος. Παμε τωρα στο πιο σημαντικο προβλημα. Σε safe mode: 1. ετρεξα το Malware bytes δεν βρηκε ομως κατι υποπτο Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.75.0.1300 www.malwarebytes.org Έκδοση βάσης δεδομένων: v2013.07.03.09 Windows 7 Service Pack 1 x86 NTFS (Ασφαλής λειτουργία/Με δίκτυο) Internet Explorer 10.0.9200.16618 ΛΙΝΑ :: ΛΙΝΑ-PC [διαχειριστής] Προστασία: Απενεργοποιημένη 7/4/2013 11:35:26 μμ MBAM-log-2013-04-08 (00-34-28).txt Τύπος σάρωσης: Πλήρης σάρωση (C:\|D:\|) Ενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: Μνήμη | Εκκίνηση | Μητρώο | Σύστημα αρχείων | Ευρετική μέθοδος/Extra | Ευρετική μέθοδος/Shuriken | PUP | PUM Απενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: P2P Αντικείμενα που σαρώθηκαν: 428693 Χρόνος που έχει διανυθεί: 49 λεπτό(ά), 17 δευτερόλεπτο(α) Εντοπίστηκαν διεργασίες στη μνήμη: 0 (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Εντοπίστηκαν στοιχεία στη μνήμη: 0 (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Εντοπίστηκαν κλειδιά στο μητρώο: 0 (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Εντοπίστηκαν τιμές στο μητρώο: 0 (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Εντοπίστηκαν αντικείμενα δεδομένων στο μητρώο: 0 (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Εντοπίστηκαν φάκελοι: 0 (Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα) Εντοπίστηκαν αρχεία: 1 C:\Users\ΛΙΝΑ\Desktop\Hard Disk Sentinel Pro 4.30 Build 6017 Final +patch\patch\hard.disk.sentinel.pro.4.30.(6017).patch.exe (PUP.Hacktool.Patcher) -> Καμία δράση. (τέλος) Αυτο το αρχειο ειναι νεο λογω της εγκαταστασης του Hard Disk Sentinel Pro 4.30 μην το λαβετε υποψη........ 2. Ετρεξα το Hard disk Sentinel o δισκος μετα απο μια πληρη σαρωση της επιφανειας του ειναι απολυτα υγιεις. 3. Ετρεξα το Memtest μεσα απο bootable cd.....το αφησα το πρωι και ενω βρισκοταν το pass στο 70% και το scan απο κατω στο 44% στο κατω μερος της οθονης TEST PASSED OK - NO ERRORS Οσο για τα Windows 7 Home Premium 32bit Greek υπαρχει original serial number κολλημενο πισω στο μηχανημα. Βεβαια δεν ειχα κανει εγω την εγκατασταση επομενως δεν γνωριζω κατι παραπανω. Σας ακουω...... Discoboy εχει οντως c και d drive ειναι brand το pc πρεπει απο την ''μανα'' του να ειχε το C:BOOT και τον D:RECOVERY PARTITION. Υπαρχει και F: αλλα θα πρεπει να παω σπιτι να δω εαν ανοιγει με δεξι κλικ και open γιατι ουτο σι αλλως δεν ανοιγουν με διπλο κλικ ολοι τους. Το ιστορικο του ειναι οτι απο την αγορα του μετα απο καιρο εμφανιζε τα παραπανω προβληματα. Μεσολαβησε ενα format και μια εκ νεου εγκατασταση που πραγματοποιηθηκε απο ενα καταστημα Θεσσαλονικη με την προφαση οτι αυτη θα ηταν η ενδεδειγμενη λυση. Αυτο εγινε πριν κανα χρονο και παιζει να δημιουργησε ξανα το ιδιο recovery partition οπως ακριβως ηταν. Αυτο γνωριζω. Εντομεταξυ σε ενα αλλο thread εδω στο forum αναφερουν οτι για να επιλυθει η αδυναμια του διπλου κλικ σε folders και σε δισκους δινεται αυτη η λυση: http://www.sevenforums.com/tutorials/19449-default-file-type-associations-restore.html
darkheretic Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δοκιμασε να τρεξεις την Διαχειριση Εργασιων,και στις Επιδοσεις κατω-κατω,με δικαιωματα διαχειριστη τικαρεις την Εποπτεια Πορων. Αν καποιο προγραμμα δεν ανταποκρινετε εμφανιζεται με κοκκινο χρωμα,δεξι κλικ πανω του,analyse και πες μας τι σου γραφει. Ο σκληρος ειναι IDE η SATA?Αν ειναι IDE τσεκαρε οτι οσκληρος σου ειναι σε master και το DVD-RW σε slave Επισης κανε και ενα scan με Spybot Search & Destroy(η το Rootkill) σε safe mode. Kαι κατι ακομα για το memtest(αν και δεν νομιζω να ειναι αυτες).Πρεπει να το αφησεις να κανει τουλαχιστον 6-7 passes για να ειναι ενδεικτικο.Το βαζεις το βραδυ ως το πρωι. Κατι τελευταιο,δοκιμασε αν εχεις την δυνατοτητα αλλα περιφερειακα(mouse,keyboard κλπ)και αποσυνδεσε τυχον καμερες,εξωτερικους,card readers,gamepads.
Diasbestgod Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Φιλε Darkheretic θα δοκιμασω την διαχειριση εργασιων, το Spybot Search & Destroy, το mem test το εχω αφησει και τρεχει απο το πρωι θα γυρισω βραδυ στο σπιτι να το δω, περιφερειακα δεν εχει γιατι ειναι ALL IN ONE υπολογιστης, ο δισκος ειναι sata και οχι ide. Σε ευχαριστω
Diasbestgod Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Παιδια γυρισα σπιτι το memtest δεν εβγαλε error επισης να αναφερω οτι τωρα εκει που καποτε ελεγε ''Δεν αποκρινεται'' τωρα βγαζει μηνυμα ''ΦΟΡΤΩΣΗ ΠΟΡΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ'' και οταν πηγα για παραδειγμα να ανοιξω με τον chrome το insomnia.gr για 2 με 3 sec παγωσε η οθονη το mouse και μετα ξεκολλησε..... Καμια βοηθεια...? Darkheretic δοκιμασα μολις τωρα την διαχειριση εργασιων και εφοσον πηγα στην καρτελα επιδοσεις εν συνεχεια παρατηρησα οτι το perfmon.exe με περιγραφη εποπτεια πορων και επιδοσεων με κατασταση καθε λιγα δευτερολεπτα να εναλλασεται απο λειτουργια σε δεν ανταποκρινεται και αναβει και σβηνει καθε λιγο σε κοκκινο χρωμα. Οταν παταω δε δεξι κλικ πανω του και επιλεγω αναλυση βγαινει ενα παραθυρο που αναφερει οτι η διεργασια perfmon.exe λειτουργει κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα