Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Netgear DGN1000 N150 modem router και αντιμετωπίζω ένα, κατά τη γνώμη μου αλλόκοτο, πρόβλημα. Προσπαθώ να συνδεθώ στο ίντερνετ με το λάπτοπ μου, Asus ux31a με win 8 x64 (το οποίο αγόρασα από Αμερική) και τα καταφέρνω! Δηλαδή, γράφει connected στο δίκτυο, όλα οκ, αλλά το πρόβλημα ξεκινάει όταν ανοίγω έναν browser.

Όταν συμβαίνει αυτό λοιπόν και προσπαθώ να ανοίξω μια ιστοσελίδα, περιμένει λίγο, γράφοντας "Αποστολή αίτησης", και μετά γράφει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί η σελίδα. Αυτό μου φαίνεται έξτρα περίεργο, αφού είναι connected στο δίκτυο. Να σημειώσω ότι έχω παρατηρήσει ότι όταν πρωτοανοίγει το λάπτοπ, το browsing λειτουργεί κανονικότατα και εμφανίζει τα πάντα. Μετά όμως από ένα λεπτό, πέφτει στην κατάσταση που περιέγραψα.

Δοκίμασα επίσης να δω αν συνδέεται σε άλλα δίκτυα, πηγαίνοντας σε έναν φίλο μου, και δούλευε μια χαρά. Να σημειώσω ακόμα ότι δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα έλλειψης σήματος, γιατί το δωμάτιο που είναι το router τοποθετημένο είναι μικρό, χωρίς εμπόδια. Είναι στο πάτωμα, δίπλα στο tower του desktop υπολογιστή - ελπίζω να μην παίζει ρόλο αυτό.

Τέλος, το άλλο λάπτοπ που έχουμε, πιο παλιό με win vista, συνδέεται κανονικά σε πολύ πιο μακρινή απόσταση.

Τι συμβαίνει; 

Αναμένω διαφωτισμό!

Δημοσ.

Μιας και το κάθε laptop εχει σε ορισμένες περιπτώσεις διαφορετικές κάρτες δικτύου η συμπεριφόρα στο καθε ενα ειναι διαφορετική, αλλαξε κανάλι μεσα στο router στο ασύρματο απο αυτο που εχει και βγάλε τον κωδικό και προσπάθησε να δεις ετσι αν συνδέεται κανονικά.

Δημοσ.

Δοκίμασα όλα τα υπόλοιπα κανάλια, αλλά καμία διαφορά. Δεν δέχεται να μην έχει κωδικό. Κάτι άλλο που ξέχασα να πω είναι ότι όταν συνδέεται ΔΕΝ μου ζητάει κωδικό.

Δημοσ.

σβησε το δικτυο τελειως απο τα αποθηκευμενα δικτυα και ξαναψαξε για το δικτυο.θα πρεπει να σου ζητησει κωδικο.

αν παλι δεν εχεις ιντερνετ δες αν εχεις με καλωδιο .

γ.προληπτικα μπορεις πιο νεο Firmware για τον ρουτερ και πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα.

αν δεν παιξει τιποτα απο ολα αυτα αλλαξε τυπο κλειδωματος.πχ απο wpa2 σε wpa.

επισης αν σε δυσκολευει να διαγραψεις το αποθηκευμενο δικτυο γιατι μαλλον εχει τις παλιες ρυθμισεις και δεν σου ζηταει κωδικο τοτε αλλαξε το ssid στο ρουτερ να εκπεμπει πχ maria αντι για paulos ωστε τα windows να τα βρουν σαν νεο δικτυο

Δημοσ.

Όντως, αφού έσβησα το δίκτυο από τα αποθηκευμένα, όταν προσπάθησα να ξανασυνδεθώ μου ζήτησε κωδικό. Δεν είχα πρόβλημα σε αυτό.

Παλιά, μπορούσα να συνδεθώ ενσύρματα χρησιμοποιώντας ένα ethernet και έναν αντάπτορα από ethernet σε usb. Τώρα όμως τελευταία δεν μου το αναγνωρίζει όταν το συνδέω, δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει σ' αυτό.

Έκανα και update στο τελευταίο firmware και driver της κάρτας στο λάπτοπ, αντίστοιχα.

Ούτε η αλλαγή κλειδώματος φάνηκε να δούλεψε γιατί όταν το πήγα από το wpa2 (Mixed WPA-PSK+WPA2-PSK για την ακρίβεια)

σε wpa, το λάπτοπ έλεγε ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί καθόλου.

Δημοσ.

Όντως, αφού έσβησα το δίκτυο από τα αποθηκευμένα, όταν προσπάθησα να ξανασυνδεθώ μου ζήτησε κωδικό. Δεν είχα πρόβλημα σε αυτό.

Παλιά, μπορούσα να συνδεθώ ενσύρματα χρησιμοποιώντας ένα ethernet και έναν αντάπτορα από ethernet σε usb. Τώρα όμως τελευταία δεν μου το αναγνωρίζει όταν το συνδέω, δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει σ' αυτό.

Έκανα και update στο τελευταίο firmware και driver της κάρτας στο λάπτοπ, αντίστοιχα.

Ούτε η αλλαγή κλειδώματος φάνηκε να δούλεψε γιατί όταν το πήγα από το wpa2 (Mixed WPA-PSK+WPA2-PSK για την ακρίβεια)

σε wpa, το λάπτοπ έλεγε ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί καθόλου.

το λαπτοπ δεν εχει ethernet?οταν αλλαξεις το κλειδωμα παλι θα σβησεις το δικτυο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

driver update θες             

και με καλωδιο λεει δεν παιζει και ασυρματα δεν παιζει.τωρα για το ενσυρματο ισως ειναι προβλημα του adaptor ειτε προβλημα των drivers αφου λεει δνε το αναγνωριζει και το ασυρματο που δεν παιζει μπορει και drivers αλλα μπορει και καποια ασυμβατοτητα με το κλειδωμα.το αλλαξε το κλειδωμα αλλα εσβησε το δικτυο ή παλι προσπαθησε να μπει οπως ηταν παλια.?? και για αυτο δεν τον  συνδεει καθολου?ας δοκιμασει και με free χωρις κωδικο.και μετα μηπως τον κοβει κανα firewall αφου του λεει οτι ειναι connected?Μηπως λαθος ip που ειναι καρφωτα και για αυτο παιζει σε αλλοδικτυο που μπορει να ταιριαζουν αυτες οι Ip αλλα οχι στο δικο του?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...