Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα και πιασάρικο τίτλο πανάθεμα με !!!!! :-D
Μιας και παρακολουθώ εδώ και καιρό το forum με πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα,θέλω να λύσω προς το παρόν μια απο τις απορίες μου.....

Το να φτίαξεις ενα Η/Υ γραφείου ή για απλή χρήση τέλος πάντων(chat,FB,youtube,office κτλ) ειναι εύκολο,δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη σκέψη και καθόλου δαπανηρό(με 300+- ευρό είσαι μέσα συνήθως).

Αλλά όταν πηγαίνουμε σε ακριβότερα μηχανήματα και ειδικότερα σε Gaming PC(μιας και εκεί υπάρχει πολύ ζήτηση και συζήτηση) και σε χρήση λίγο πιο απαιτητικών προγραμμάτων εκεί τα πράγματα μπερδεύονται!!!

Αρχίζουμε και κοιτάμε πιο προσεκτικά την ποιότητα,αντοχή στο χρόνο,αναβαθμισημότητα,μεγάλες αποδόσεις και καλή εγγύηση B)(μιας και χαλάμε περισσότερα χρήματα) !!!

Βλέπω τέτοια PC από 500Ε μέχρι 1500Ε++ αλλά πιό είναι το πραγματικό ποσό που άν δαπανήσεις για ένα τέτοιο PC θα έχεις και ποιότητα και απόδοση και θα είσαι έτσι κι αλλιώς ικανοποιημένος(και ας βάλουμε οτι έχουμε έναν απαιτητικό χρήστη)???

Στα πόσα λεφτά σταματάς να βλέπεις πραγματικές διαφορές και πότε αρχίζει η σπατάλη σαν καταναλωτής και η ματαιοδοξία του ανθρώπου να πάρει οτι ακριβότερο βρεί(η υπερβολή μου ειναι για να κρατήση λίγο ένταση το κείμενο μην με παρεξηγήσετε :-D :-D)???

Πότε ξεκινάει η υπερβολή??? :-D

Αυτά απο μένα....η ερώτηση είναι γενικής φύσεως και απλά θέλω να ακούσω τις γνώμες σας μιας και πιστεύω οτι είναι μια ενδιαφέρον απορία και ίσως ερώτηση πολλών ακόμα(στους καιρούς που ζούμε)!!!!

Δημοσ.

για μένα ένα "καλό" κουτί (μόνο αυτό) κινείται ανάμεσα στα 900-1500 ευρώ (αφήνω επίτηδες ένα τέτοιο εύρος γιατί πολλοί μπορεί να θέλουν να υπερβάλλουν σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.. δεκτό ) 

πιο πάνω θεωρώ ότι αρχίζει η γενικότερη υπερβολή και πιο κάτω οι παραχωρήσεις 

βέβαια ανάλογα τις ανάγκες ή και τα γούστα του καθενός αυτό μπορεί να διαφέρει, εγώ πχ μιλάω περισσότερο για gaming όπου είσαι μια χαρά με ένα τέτοιο ποσό, ούτε υπερβολές ούτε σοβαρές παραχωρήσεις 

πάντως από ένα σημείο και μετά τα επιπλέον χρήματα δεν κάνουν και τόσο μεγάλη διαφορά στην πράξη 

πχ σε ένα κουτί 2000 θα δεις κάποια αισθητή διαφορά σε σχέση με ένα των 1000 (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζει κιόλας) , αλλά αν πχ πας στα 4000 δε νομίζω ότι θα δεις και τόσο ουσιαστική ή να πεις ότι τουλάχιστον παίρνεις τη διαφορά που πληρώνεις 

οι κορύφη της κάθε γκάμας οποιουδήποτε προϊόντος είναι δυσανάλογα ακριβή για αυτά που προσφέρει και κάπως έτσι μπορείς να ξεφύγεις υπερβολικά σε κόστος χωρίς να υπάρχει και λόγος

Δημοσ.

Δυο βασικα πραγματα ειναι ο cpu και η καρτα γραφικων. Για να τα παιξεις ολα τερμα και να εχεις και καποια αντοχη στο χρονο, υπολογιζεις τουλαχιστον 150-200 και 250-350 αντιστοιχα, υπολογιζοντας παντα και τα αλλα εξαρτηματα να εχουν καποια υποδομη. Οποτε ξεκινας υπολογιζοντας τουλαχιστον 400 ευρω σε cpu-gpu (οπως εχει δειξει η ιστορια :P). Απο εκει και περα διαφορες στα εξαρτηματα της ταξεως των 500 ευρω, δεν ειναι τραγικες τουλαχιστον σε οτι αφορα το gaming. 

Μεσα σε ολα τα παραπανω υπολογιζεις ενα "αριστο" τροφοδοτικο και για να σε βγαλει ασπροπροσωπο (με μεγαλη εγγυηση) αλλα και για να το ξεζουμισουν με ευχαριστηση τα τερατα που εχεις βαλει στο pc. Επομενως τσακ μπαμ εχεις φτασει απο 500-600 ευρω για τα τρια, αντε 4 βασικα συστατικα! (βαζω και το κουτι ισως). 

Αρα καταληγω και εγω οτι ενα future proof pc (που εννοειται οτι θα τα τρεχει ολα τερμα προς το παρον) στοιχιζει απο 900~1000 εως 1500 το πολυ ευρω. Παραπανω ειναι ας πουμε overkill απλα θα παιζεις μετα απο χρονια πιο ευκολα τα παιχνιδια (βαζοντας crossfire ή sli) :).

Αυτα!

Δημοσ.

ι πορία των πραγμάτων για μένα τα τελευτέα 6-7  χρόνια μου λέει οτι με 300 πάς για pc office k internet με 550-600 καλό pc για games και με 700-800 ένα pc που για 2-3 χρόνια το λιγότερο θα παίζει τα πάντα τέρμα, και μετά απο 5 χρονια θα "γεράσει" ( απο ultra σε high).. ακόμα και ένα pc των 1500euro

θα το βγάλουνε off με ένα dx13 και μερικά πολυ δελεαστικα @#&*(^&% που θα σε κάνουν να νοιώσεις "ξεπερασμένος" ακόμα και άν καλύπτονται οι ανάγκες σου...... ( εξερουνται οι επαγκελματίες, εάν εχουν δουλειά..)

Δημοσ.

Το vfm για gaming πχ με amd 7870,ή nvidia 760(για αγορα απο ελλαδα αλλιως απο εξωτερικο παιζει και η 7950)πρεπει να ερχεται γυρω στα 700-750.Τωρα αν οντως παρακολουθεις το forum θα καταλαβεις οτι οταν καποιος θελει ενα υπολογιστη υπαρχουν οι 2 ερωτησεις:Για τι χρηση προοριζεται ο υπολογιστης και το ποσο που διαθετει ο ενδιαφερομενος.Το ιδιο παει και σε αλλα πραγματα οπως στα κινητα που δινουν 650-750 ευρο για τα γνωστα κινητα μην λεμε ονοματα,ενω και με 180 ευρω βρισκουν smartphone που τους προσφερει ολα αυτα που χρειαζονται αλλα και παλι επιλεγουν τα ακριβα κινητα.Αν καποιος θελει gaming pc και vfm οντως μπορει να παρει και σε σχετικα λιγα λεφτα βλεπε πχ εδω http://www.insomnia.gr/topic/491187-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-gaming-pc/ και υπολογισε αναλογα με το τι καρτα θα βαλεις και τα καταστηματα που θα τον αγορασεις να κοστιζει 720-780.Τωρα ο καθενας οπου θελει δινει τα λεφτα του ακομα και αν ειναι πολλα,αλλος δινει 30 ευρο για ακουστικα αλλος δινει 200,αλλος δινει 170 ευρο για οθονη υπολογιστη και αλλο 400 κλπ.Στην τελικη για τους υπολογιστες που ανεφερες αν θες να παιξεις παιχνιδια μπορεις να αγορασεις και μια κονσολα σε λιγοτερα χρηματα.Το ultra settings pc gaming ειναι ακριβο hobby.Ενα τελευταιο παραδειγμα ειναι πχ να αγορασεις μια τηλεοραση για PS ή xbox,αλλος αγοραζει πχ στις 40ρα http://www.skroutz.gr/s/351758/Samsung-LE40D503F7W.html και αλλος http://www.skroutz.gr/s/330437/Samsung-UE40D6530-40.html.Και τελος οσο αναφορα τους καιρους που ζουμε που εχει ακουστει πολυ,ειναι δυστηχως παλιες συνηθειες αυτες που κανουν αρκετοι των ακριβων αγορων για φιγουρα στους αλλους....

Δημοσ.

εγω παντως εχω φτιαξει το pc παρακατω και για μονταζ επεξεργασια βιντεο και φωτογραφιες,,,,αλλα ανετα παιζει και παιχνιδια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος....το budget που θελει ο καθενας ειναι αναλογα με τα γουστα που θελει να βγαλει

Δημοσ.

Καλα αμα δεν επαιζες ανετα παιχνιδια με 16GB Ram ι7 3770 και 7970 τοτε οι κονσολες θα κοστιζανε 5000 ευρο :P  :P

• Like 1
Δημοσ.

μια διευκρινιση....οι ι5 ι7 σε επεξεργασια μονταζ ειναι απαιχτοι.....ειχα amd phenom x6 1090t kai ενας φιλος μου ειχε παρει τον 8350fx

ενταξει αρκετα πιο γρηγορος απο τον 1090 αλλα ο ι7 που εχω κανει παπαδες....ειδακα στα φιλτρα που βαζω ειναι μερα με την νυχτα...τουλαστον 3-4 φορες πιο γρηγορο το rendering....

Δημοσ.

Το vfm για gaming πχ με amd 7870,ή nvidia 760(για αγορα απο ελλαδα αλλιως απο εξωτερικο παιζει και η 7950)πρεπει να ερχεται γυρω στα 700-750

πολύ χοντρά και πρόχειρα, έστω ότι στήνεις τώρα ένα gaming κουτί από το τίποτα, όχι έχω το ένα και το άλλο ήδη

κουτί: τουλαχιστον 70€

psu: περίπου 70€ (τουλάχιστον) 

cpu: 200€

cpu cooler: 30€ τουλάχιστον 

μητρική: ας πούμε 120€

ram: 8GB 50€ 

ssd: (και μη μου πεις όχι ssd σε καλό μηχάνημα στις μέρες μας)  τουλάχιστον 100€ 

hdd: 1TB κάνα 60άρι 

optical: 20€ 

gpu: 250€  τουλάχιστον για μια καλή 

φτάσαμε στα 970.. από τα παραπάνω τι να κόψεις και να μην κάνεις παραχωρήσεις; αντίθετα  βάζεις κάτι καλύτερο (πχ καλύτερη κάρτα ή δύο κάρτες ή πιο μεγάλο ssd ή πιο καλό κουτί) και πας ακόμα πιο ψηλά..

για αυτό είπα 900-1500, είναι διαχρονική αυτή η ταρίφα 

τα υπόλοιπα περιφερειακά μπορεί να ποικίλλουν, αλλά ας πω επιπλέον 300-500€ για να είμαι μέσα 

Δημοσ.

βρε και με 500 ευρώ έχω φτιάξει κουτί για παιχνίδια σε φίλο μου (για lol, dota, lineage) , απλά είπα και καλά να είναι "καλό" και να μην έχουν γίνει πολλοί συμβιβασμοί

(και φυσικά να έχει και κάποια διάρκεια και αν όχι όλα τα parts, τουλάχιστον τα περισσότερα)

Δημοσ.

Πολύ αναλυτικές απαντήσεις!! :-D

Και εμένα η γνώμη μου είναι ίδια.....ενα δυνατό PC πρέπει να κοστίζει περίπου στα 900-1300 αντε 1500(για να πιάσουμε ολο το εύρος ακόμα και με τους πιό απαιτητικούς)!

Πιο κάτω δεν πας γιατί ξεκινάς και χάνεις στην ποιότητα και πιο πάνω αρχίζεις και αγοράζεις λεπτομέρια που  τις περισσότερες φορές είναι ακριβή και όχι ιδιαίτερα χρήσιμη!!

Εννοώ με αυτό ότι μερικές φορές το να δώσεις 50Ε+ παραπάνω για το κάθε εξάρτημα για να κερδίσεις απόδοση 5%  ή 5fps πιο πολλά απο το ακριβώς προηγούμενο μοντέλο(και όλα αυτά για μόστρα :devil:) εκεί είναι που ξεκινάς και χάνεις την μπάλα και καταλήγεις με 300Ε+ παραπάνω απο το budget σου  B)  !!!

Αλλά ακόμα και αν τα βάλεις οι διαφόρες στο μάτι και στο μυαλό του χρήστη θα είναι μηδαμινές και ετσι θα έχει χαλάσει απλα 300Ε+-!!

Να τονίσω ότι αυτή είναι η γνώμη μου δεν θέλω να δίξω κάποιο αρνητισμό ή να κατακρίνω κάτι!!

Έτσι κ αλλίως και εγώ είμαι ένας λεγόμενος Gadgetάκιας και δεν σηκώνω κουβέντα όταν μου αρέσει κατι να το αγοράσω οσο και αν έχει :-D :-D !!!Το θέμα το άνοιξα γιατί τώρα που στριμώχνομαι νιώθω "τύψεις" για τις σπατάλες μου!!! :-D Και ήθελα να σύζητησω τις σκέψεις μου!!

Θα συμφωνίσω ότι ο καθένας πέρνει ότι έχει ανάγκη,ότι χωράει η τσέπη του και ότι του αρέσει και έχει προτίμηση στην τελική και σίγουρα για κάποιους απο ένα σημειο και μετά είναι σημαντική η λεπτομέρια!!!

Δημοσ.

Να προσθέσω κάτι...

Σε ένα καινούριο κουτί, και μακροπρόθεσμα κοιτώντας, αξίζουν και με το παραπάνω μερικά ακόμα πράγματα:

1. Ποιοτικό κουτί. Να σου μείνει για πάντα! Με καλή ροή αέρα, εύκολα διαχειρίσιμο, όμορφο και αθόρυβο... Εγώ πήρα ένα LianLi και πιστεύω πως πιάσανε τόπο τα λεφτά μου.

2. Καλό τροφοδοτικό. Να μη φοβάσαι για τα ηλεκτρονικά σου (μαζί με κανένα UPS προφανώς), να σου κρατήσει το σύστημα ζωντανό για χρόνια, ό,τι αναβάθμιση και να κάνεις να μπορέσει να τη σηκώσει, και αν δώσεις και λίγα ευρώ παραπάνω, να είναι και αθόρυβο.

3. Καλή ψύκτρα. Να μην κάνει θόρυβο και να κρατάει σε (απλώς) ικανοποιητικές θερμοκρασίες τον επεξεργαστή

Κοινός παρανομαστής:

Ο θόρυβος!

Η ποιότητα ζωής που προσφέρει ένα σχετικά αθόρυβο σύστημα είναι μεγάλη...

Σε όλο τον κόσμο που με ρωτάει του προτείνω ακόμα και να πέσει λίγο σε επιδόσεις, αρκεί να βρει ποιοτικά αυτά τα 3 κομμάτια...

προφανώς υπάρχουν και εδώ οι υπερβολές, δηλαδή μια ψύκτρα των 90 ευρώ δεν είναι 3 φορές καλύτερη από μια ψύκτρα των 30

αλλά u get the point...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...