Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ένα sony vaio.

Με λίγο ψάξιμο που έκανα οι lithium-ion μπαταρίες δεν χρειάζονται κάτι για πρώτη φόρτιση, είναι ήδη φορτισμένες, και ότι απλά δεν πρέπει να τις αποφορτίζω κάτω από 30-40% στους πρώτους 30 κύκλους.

Τι λέτε εσείς? Καλά τα λέω?

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι, κάνε ό,τι θες απλά μην την εξαντλείς τελείως, δηλ. καλό θα ταν να μην αποφορτίζεται κάτω από 20% ας πούμε.

Κατά τ άλλα απόψεις υπάρχουν πολλές. Σήμερα μου στείλαν αυτό το link. Μιλάει για κινητά αλλά τα ίδια ισχύουν.

Δημοσ.

To θέμα είναι τι κάνω όταν τον κλείνω

να βγάζω τον φορτιστή?

συγκεκριμένα στο vaio από ότι κατάλαβα όταν είναι full η μπαταρία δεν έχει καν φωτάκι , κάτι που ίσως να σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να βγάζω τον φορτιστή κάθε βράδυ.....

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά τον φορτιστή τον βγάζω από το λάπτοπ όταν το έχω κλειστό, εκτός και αν θέλω να φορτίσω την μπαταρία

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι, κάνε ό,τι θες απλά μην την εξαντλείς τελείως, δηλ. καλό θα ταν να μην αποφορτίζεται κάτω από 20% ας πούμε.

Κατά τ άλλα απόψεις υπάρχουν πολλές. Σήμερα μου στείλαν αυτό το link. Μιλάει για κινητά αλλά τα ίδια ισχύουν.

Πραγματικά ανατρέπει τα πάντα (αυτά που πιστεύαμε δηλαδή) αυτή η είδηση...

Αλλά δεν αιτιολογεί αυτό που λέει...πχ ξέρουμε ότι δεν κάνει να πάει στο 0% γιατί καταστρέφτοναι τα ιόντα της μπαταρίας και μπαίνει σε μόνιμη εκφόρτιση.

Επίσης δεν μ'αρέσει έτσι όπως το γράφει:

Έτσι για να μπορέσει κάποιος να να κρατήσει τη μπαταρία του κινητού του αρκετό καιρό στη μέγιστη απόδοσή της, το σωστό είναι να να το φορτίζει από το 40% μέχρι να φτάσει στο 80% και όχι στο 100% ενώ καλό θα είναι η μπαταρία να μην πηγαίνει στο 0%.

Δε ξέρω...είναι έγκυρο site αλλά δε με πείθει τόσο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...