Προς το περιεχόμενο

Fan controller θεμα

8anos94

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,προσφατα πηρα ενα ''ρυθμιστη'' για τα φανατακια συγκεκριμενα https://www.google.gr/search?q=revoltec+3.5+fan+controller&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=--3TUfgeicA8--iB-AU&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667

Δινω εικονες γιατι δεν υπαρχει πλεων στο skroutz.... 

το τοποθετισα τα φανακια τα ρυθμιζει σε τη ροη αερα θα βγαλουνε αλλα ο θορυβος ειναι χειροτερος κανουνε σαν να ξυνετε κατι απο μεσα που αυτο παλια με τα 2 φανακια που ειχα κουμπομενα στην μητρικη οταν τα ρυθμιζα απο τα bios απλα πεφτε η ροη χωρις να κανει αυτον το περιεργο θορυβο

Τα φανακια τα εχω συνδεδεμενα με κατι προεκτασης που ειχε μεσα.η προεκταση ειχε 2 καλωδια παιζει ρολο ? και αν οχι γιατι κανουν ετσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oπως το περιγραφεις,μια λογικη εξηγηση υπαρχει.Λογω μειωμενης,μη σωστης τασης κλπ,"χτυπανε" τα πηνια των fans.Δεν καταλαβα ποιον controller εχεις,αλλα οταν τα φανακια ειναι συνδεδεμενα στον controller,δωσε πληρη ισχυς και δες αν συνεχιζει.

Εφοσον ειπες οτι στην μητρικη δεν χτυπανε,τοτε εχεις προβλημα λογικα με τον fan controller.

Eγω π.χ αν βαλω τα φανακια στον controller του cosmos 2,χτυπανε σαν τρελα.Δεν μπορει να δωσει σωστη ταση,με λιγα λογια εχει προβλημα απο την μαμα του.

Περιμενε αν θελεις και καποια αλλη γνωμη,απο ενα παιδι με περισσοτερες γνωσεις σε αυτα τα ζητηματα.

Το προβλημα το εχεις απο τοτε που εβαλες τον controller,η' οταν αλλαξες φανακια;

οταν τα βαζω στο φυλλ δουλευουν κανονικα δεν κανουν αυτο τον ηχο ...

http://www.overclock.co.uk/product/Revoltec-35inch-Fan-Controller-4-Channels-black_4099.html

αυτος ειναι ο controler

http://www.overclock.co.uk/product/Revoltec-35inch-Fan-Controller-4-Channels-black_4099.html

αυτος ειναι ο controler

Ποια φανακια εχεις;Aυτα που εχεις,εχουν ανταπτορα 7v στην συσκευασια;

Εαν ναι,βαλτα μονο με τον ανταπτορα,και αν συνεχιζουν να το κανουν,τοτε τα φανακια δεν μπορουνε να δουλεψουν σωστα σε χαμηλες τασεις.Συνηθες προβλημα σε αρκετα φανακια.

Αν ομως δουλευουν σωστα στα 7V,τοτε μαλλον φταιει ο controller.

Παντως σε γενικες γραμμες ειναι θεμα τασης.Πρεπει να δοκιμασεις για να βρεις τον φταιχτη.

Εγω για παραδειγμα,εχω εναν θορυβο στα corsair που εχω για την υδροψυξη,οταν τα βαζω σε χαμηλες στροφες,δηλαδη μειωμενη ταση.Ακουγονται σαν να τραβανε καποιο ζορι.Οποτε προσπαθω να βρω την ισορροπια θορυβου-τασης.Εκανα χαζομαρα που πηρα βεβαια την quiet edition.

Γενικως μερικα φανακια,και καποιες εταιρειες εχουν τετοιοι θεμα οπως και η coolermaster.

δεν γνωριζω αν το καλωδιο βαζει μετρο στο φανακι αλλα θα δοκιμασω να τα βαλω χωρις προεκταση να δω πως παει και ετσι..... μεσα στο κουτι λειτουργο 4 φανακια ..

Οπως τα λεει ο hawk. Υπαρχει το ενδεχομενο τα φανς που εχεις να μη δουλευουν σωστα με λιγοτερη ταση. :)

παλια που ''επαιζα'' με τα μολεχ δεν ειχα θεματα ομως...

παλια που ''επαιζα'' με τα μολεχ δεν ειχα θεματα ομως...

Mε τα molex,αν δεν πειραξεις τα καλλωδια συνδεσεων για 12,5,κλπ volts,λογικα τα τροφοδοτουσες με 12v γι'αυτο και δεν βγαζανε θορυβο.Λογικο.

Π.χ δες αυτο.

Αν δεν καταλαβεις κατι ρωτα.

Συγνωμη που θα ξαναρωτησω,ποια φανακια εχεις;για να δω μηπως οντως εχουν θεμα.

αλαζα τα volt στη ουσια εδεινα 7volt και σε ενα νομιζω ειχα δωσει και 5 ειχα δει ενα forum που ελεγε σε τη θεσει πρεπει να βαλουμε τα καλωδια του molex ωστε να παρουμε το αναλογο volt

αλαζα τα volt στη ουσια εδεινα 7volt και σε ενα νομιζω ειχα δωσει και 5 ειχα δει ενα forum που ελεγε σε τη θεσει πρεπει να βαλουμε τα καλωδια του molex ωστε να παρουμε το αναλογο volt

Οπως στο βιντεο που σου εδειξα.

Εαν εχεις ακομη ενα απο αυτα τα molex και σε ταση 7,5 κλπ,δοκιμασε ενα φανακι να δεις εαν στο κανει παλι.Εαν οχι,τοτε το προβλημα ειναι ο controller.

Εαν ναι,τοτε το προβλημα θα το εχουν τα φανακια.

Eισαι τυχερος-ατυχος παραλληλα.Εχω 2 απο αυτα ακριβως και σου επιβεβαιωνω οτι χτυπανε και σε μενα στα 7v.Ασχημα,οπως λες σαν να ξυνονται.Εαν ομως τα βαλεις στο full μετα ακουγονται απο θορυβο λογω ροης αερα.

Βγαζουν τρελη αποδοση,αλλα επειδη εγω προσωπικα εχω θεμα με τον θορυβο,επαψα να τα χρησιμοποιω.

Aυτα για παραδειγμα,τα οποια τα'χω σε 140 και 120 mm δουλευουν αψογα και υποδειγματικα.

http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/case-fan/bc-140-casefan-1000rpm-rifle.html

H' αυτα γενικως.

http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/case-fan/silent-fan-120-si1.html

και εγω οταν τα ειχα παρη κοιταγα την ροη και ειδα τιμη και ροη και ητανε πολυ καλη αλλα μολις τα κουμποσα μου πηρανε τα αυτια..... και δεν ειναι 1-2 ειναι 4.......

Εντομεταξει αμα αφησω και τα 4 στο φυλλ νομιζιω οτι το pc θα πεταξει σαν αεροπλανο καμια στιγμη :P

και εγω οταν τα ειχα παρη κοιταγα την ροη και ειδα τιμη και ροη και ητανε πολυ καλη αλλα μολις τα κουμποσα μου πηρανε τα αυτια..... και δεν ειναι 1-2 ειναι 4.......

Εντομεταξει αμα αφησω και τα 4 στο φυλλ νομιζιω οτι το pc θα πεταξει σαν αεροπλανο καμια στιγμη :P

Δυστυχως.Πρεπει να κανεις μια ερευνα αγορας,και τι επιδοσεις και θορυβο θελεις,και να τα αλλαξεις,εφοσον σου το επιτρεπουν τα οικονομικα σου.Ειναι φοβερα στην αποδοση,αλλα στα αλλα.μην τα συζητας.

Είχε περάσει απο τα χέρια μου αυτος ο κοντρόλλερ, και έχει θέμα ακόμα και με ανεμιστήρες της ίδιας της revoltek.

Κροτάλιζαν οι ανεμιστήρες στην low ρύθμιση με αυτόν, ανεξαρτήτως μάρκας, ενώ με έναν controller της akasa όλα βαίναν καλώς.

Δες αν μπορείς να τον πας πίσω και να πάρεις κάτι άλλο γιατί δεν σώζεται παρα μόνο αν εχεις κανα φίλο ηλεκτρονικό και σου αλλάξει τα ποτενσιόμετρα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...