Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ετοιμάζω 4-5 site και θα έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να τα βάλω σε host. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το Google App Engine οπότε είχα έτοιμο host. Απλά αυτά τα 5-6 site θα είναι μεγαλύτερα project και δεν με καλύπτουν στο free πακέτο του GAE.

Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με hosting οπότε θέλω τα φώτα σας. Να πάρω ένα πακέτο με sharing host που σηκώνει unlimeted domains και να βάλω εκεί τα site; 

Το ένα από αυτά θα έχει αρκετή κίνηση. Θα τρέχει 5-6 φορές την ημέρα ένα script και θα καταγράφει περίπου 300-400 δεδομένα. Ενώ ένα άλλο θα τρέχει 2 φορές την εβδομάδα και θα καταγράφει πάνω από 30.000 δεδομένα.

Θα χρειαστεί να πάω σε dedicated; Και αν ναι, μπορώ να πάρω έναν και να βάλω όλα τα site πάνω;

Όπως είπα δεν έχω ασχοληθεί ξανά με hosting και δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

Δημοσ.

Δες λίγο και τα πακέτα hosting της jethost από αυτά που γράφεις δε χρειάζεσαι κάποιον dedicated server μπορεί να γίνει η δουλειά σου και σε απλό hosting.

Δημοσ.

Θα με διευκόλυνε αν μπορούσε κάποιος να περιγράψει περιπτώσεις που θα χρειαζόντουσαν dedicated server. Ώστε να έχω μία εικόνα. 

Ευχαριστώ και τα δύο παιδιά που πρότειναν τις hosting εταιρίες. 

Δημοσ.

Θα χρειαζόσουν ένα dedicated server στην περίπτωση που θα είχες μια σελίδα ή ένα φόρουμ με χιλιάδες επισκέψεις ημερησίως,που θα χρειαζόσουν πολύ χώρο σε δίσκο και θα είχες κατανάλωση bandwidth τέτοια που θα δημιουργούσες πρόβλημα στους άλλους φιλοξενούμενους σε έναν κοινό server.Συνήθως οι εταιρείες hosting έχουν ένα σέρβερ που έχει μια δυνατότητα bandwidth "Α" και τη μοιράζουν σε "Β" sites,μια επεξεργαστική ισχύ "Γ" που τη μοιράζονται επίσης "Β" sites.Αν εσύ έχεις μια σελίδα που "τρώει" τα 30gb ram του σέρβερ,από τα 36 συνολικά, λόγω της κίνησης και των scripts που τρέχουν,τότε απομένουν μόνο 6 gb ram για τους υπόλοιπους που είναι πολύ λίγα,και θα έχουν προβλήματα.Επίσης θα σου χρειαζόταν ένας dedicated server για να αποφύγεις περιπτώσεις που κάποιο άλλο site θα δέχεται π.χ επίθεση DDOS και θα καταρρέει όλος ο σέρβερ και κατ΄επέκταση και η δική σου σελίδα.

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνω κίνηση. Πρέπει να μετατρέψω τα πάντα από GQL σε SQL γιατί ήταν στο Google app engine.

Δημοσ.

Αν προτιμήσεις και σε καλύπτει το shared hosting, μια συμβουλή: μακριά από τα unlimited. 99% των περιπτώσεων unlimited resources (bandwitch, hard disk etc) σε shared hosting σημαίνει overselling ( υπερβολικά πολλές σελίδες ανά σέρβερ με αποτέλεσμα να κολάει και να ανταποκρίνεται αργά).

Από τις εταιρίες που αναφέρθηκαν έχω ακούσει τα καλύτερα για την linode. Βέβαια θα πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις sysadmin ή να έχεις αρκετό χρόνο, μεράκι και υπομονή για να ακολουθήσεις μερικά step by step tutorial για να στήσεις τον σέρβερ σου την πρώτη φορά.

Δημοσ.

Αυτό με το unlimited με έβαλε σε σκέψεις τώρα.

Ένας φίλος μου πρότεινε tophost από Ελλάδα. Εκεί αναφέρουν unlimited σε database και bandwith

Δημοσ.

Αν προτιμήσεις και σε καλύπτει το shared hosting, μια συμβουλή: μακριά από τα unlimited. 99% των περιπτώσεων unlimited resources (bandwitch, hard disk etc) σε shared hosting σημαίνει overselling ( υπερβολικά πολλές σελίδες ανά σέρβερ με αποτέλεσμα να κολάει και να ανταποκρίνεται αργά).

Γι'αυτο πρότεινα siteground (αν και έχω δοκιμάσει αρκετούς host). Τον δουλεύω αρκετά χρόνια. Πρόβλημα 0, ταχύτητα, συνέχεια online, ταχύτατη τεχνική υποστήριξη (μέσω chat) κλπ.

Σκέψου οτι το τελευταίο διάστημα έτυχε να έχω γύρω στα 16 sites σε ένα account και με συνολικό όγκο 9 gb και προς το τέλος λόγω μεγάλης κίνησης άρχισε να κάνει κάτι διακοπές* οπότε και έφτιαξα 2ο account για να μεταφέρω το "βαρύ" site.

*Ανέβαιναν πολύ οι πόροι του συστήματος 

Δημοσ.

Αυτό με το unlimited με έβαλε σε σκέψεις τώρα.

Ένας φίλος μου πρότεινε tophost από Ελλάδα. Εκεί αναφέρουν unlimited σε database και bandwith

Προσωπικά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος με τη συγκεκριμένη εταιρεία,και έφυγα πριν συμπληρώσω 1 εβδομάδα.Για την ακρίβεια είχα αγοράσει ένα πακέτο στην prohoster που είναι δική τους απλώς έχει cpanel στα πακέτα φιλοξενίας αντί plesk.Όσον αφορά το "unlimited" σε καμία εταιρεία δεν υπάρχει.Απλώς σου παρέχουν όσο χρειάζεσαι μέχρι το όριο εκείνο που δε θα δημιουργείς πρόβλημα σε άλλους.Αν διαβάσεις τους όρους χρήσης της συγκεκριμένης εταιρείας,σου επιτρέπει βάση δεδομένων μέχρι 300mb και οι μεγαλύτερες μόνο αν δε δημιουργούν πρόβλημα στους πόρους του δικτύου.Άρα εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει η έννοια του unlimited

Εγώ πάντως σου προτείνω να δεις λίγο τις εξής: http://www.jethost.gr και την http://www.intechs.gr στην πρώτη είμαι πελάτης,και στη δεύτερη ήμουν για ένα χρόνο περίπου.Εξαιρετική εξυπηρέτηση και από τις 2 εταιρείες.Και δεν έχουν κρυφές χρεώσεις όπως π.χ επαναφορά backup 25€....

Δημοσ.

Μπορείς να κοιτάξεις και κάποιο vps ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο.

Πες μας 2-3 πράγματα για αυτά τα scripts που τρέχουν. Το ένα π.χ. καταγράφει 30000 δεδομένα, τι κάνει? καταγράφει απλά 30.000 τιμές ή εκτελεί κανά μεγάλο query που θα γονατίσει τον server ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κοιτάξεις και κάποιο vps ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο.

Πες μας 2-3 πράγματα για αυτά τα scripts που τρέχουν. Το ένα π.χ. καταγράφει 30000 δεδομένα, τι κάνει? καταγράφει απλά 30.000 τιμές ή εκτελεί κανά μεγάλο query που θα γονατίσει τον server ?

Από το μεσημέρι ψάχνω για VPS γιατί θα με διευκόλυνε πάρα πολύ μιας και δε θα χρειαστούν καθόλου αλλαγές στον κώδικα μου.

Μια μικρή περιγραφή των site

1) Το πρώτο είναι πολύ απλό και δεν έχει καθόλου απαιτήσεις. Μέχρι τώρα το έκανα host στο blogger να σκεφτείς. Κάτι σαν blog όπου έχω μόνιμα 50-60 posts (τα πιο παλιά τα σβήνω) και δε ξεπερνάω τους 150 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα.

2) Τα δύο άλλα site μοιάζουν στο στήσιμο. Τρέχω δύο φορές την ημέρα ένα script όπου με api άλλων site τραβάει δικά τους δεδομένα σε xml. Επεξεργάζομαι τα στοιχεία στα xml και αποθηκεύω στη βάση δεδομένων κάποια από αυτά. Το ένα site θα έχει μόνιμα κάπου στις 500.000 καταχωρήσεις όπου ανανεώνονται όλες κάθε βδομάδα, ενώ το άλλο ημερησίως έχει περίπου 50 νέες καταχωρήσεις και μπορώ να σβήνω τις σχετικά παλιές

3) Ένα άλλο που έχω περιέχει φόρμες όπου συμπληρώνει ο επισκέπτης με νούμερα. Γίνονται μαθηματικές πράξεις στο backend και επιστρέφει το αποτέλεσμα.

Επειδή το όλο στήσιμο στα παραπάνω site έγινε σε Google App engine, υπάρχει το AppScale, όπου φορτώνεται σε VPS και τρέχει απευθείας τον κώδικα. Αλλά ότι VPS βρήκα ξεπερνάνε τα 30€/μήνα και μιας τα site είναι μη εμπορικά, δε μπορώ να ξεκινήσω με τόσα στην αρχή.

Edit: Έψαξα και βρήκα δύο εταιρείες για VPS που είναι σχετικά φθηνές

http://www.dreamhost.com

http://www.mochahost.com/vps.php

Ποια είναι η γνώμη σας;

Επεξ/σία από dantekavala
Δημοσ.

Μακρια απο mochahost. Ειναι φτηνοι αλλα πολυ αργοι και αθλια εξυπηρετηση - support. Εχω γυρισει πολλα VPS το καλυτερο εως σημερα knownhost.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...