Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνομαι για αγορά καινούριου PC. Αυτο που έχω τώρα δίνει σημαδιά ότι πλησιάζει στο τέλος του.

Δε ζητάω πολλά πράγματα απο το pc μου, απλα αυτα που ζηταω θελω να τα κανει στον καλύτερο βαθμό. 

Χωρίς πολλά-πολλά...

1) κουτι : θελω κατι που να εχει τελεια ηχομονωση. Και κατω απο τα μαξιλαρι αν το βαζω που λεει ο λογος  να μην ακουω το παραμικρο! Σε δευτερο βαθμο να εχει επαρκη χωρο στο εσωτερικο για τα parts, και να μη μου βγαινει η πιστη να το κλεισω αν εχει καμια μεγαλη ψυκτρα π.χ. 

2) τροφοδοτικο : κριτηρια εδω ειναι η αξιοπιστια και ο οσο το δυνατον μικροτερος θορυβος. Δεδομενο βεβαια οτι πρεπει απο αποψη Watt να καλυπτει τις απαιτησεις του συστηματος.

3) SSD - HDD : Τα βαζω και τα δυο μαζι αυτα και θα εξηγησω γιατι. Απο σκληρους δισκους γενικα εχω αρκετους. Και η αληθεια ειναι οτι δε χρειαζομαι χωρο στο pc ιδιαιτερο. Αυτο γιατι ταινιες/σειρες/μουσικη αποθηκευονται ολα σε εξωτερικους σκληρους (συνολικα εχω περιπου 6ΤΒ σε αποθηκευτικο χωρο). Επισης παιχνιδια δεν παιζω σχεδον καθολου ή ελάχιστα. Επομενως θεωρω οτι ενας καινουριος εσωτερικος σκληρος (hdd) πιθανοτατα μου ειναι αχρηστος και σκεφτομαι να κρατησω αυτον που εχω εδω και 3 χρονια. Ναι μεν θα ειναι αρκετα παλιος σε σχεση με το υπολοιπο συστημα αλλα θα χρησιμευει μονο σαν αποθηκευτικος χωρος οποτε δε νομιζω να δημιουργει προβλημα.

Στο θεμα του SSD, που ειμαι και καινουριος σε αυτο, διαβαζω πολυ καλα λογια για αυτη τη νεα γενια σκληρων δισκων. Πολυ πιο γρηγοροι. Επομενως εδω θα ηθελα κατι καλουτσικο αφου πανω σε αυτον θα τρεχει το λειτουργικο συστημα και επισης κατι αξιοπιστο μιας και εχω δει διαφορα reviews σε αρκετα μοντελα να αναφερουν σοβαρα προβληματα.

4) Mobo - Μνημες : Μιας και φτιαχνω ενα pc με την προοπτικη να το κρατησω θελω και εδω κατι καλο. Λογικα παω σε πλατφορμα Intel. Θελω να προσφερεται η δυνατοτητα για OC. Δεν προκειται βεβαια να κανω oc, αλλα αν καποτε μου χρειαστουν καλυτερες επιδοσεις θα ηθελα να το εχω διαθεσιμο. Μνημες θελω οτι γρηγοροτερο μπορει να παρει η μητρικη που θα μου προτεινετε. Απ οσο εχω καταλαβει στις ιδιες ταχυτητες τα χαρακτηριστικα που αλλαζουν δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια, οποτε κατι σε χαμηλη τιμη εδω.

5) CPU : Και εδω κατι καλο (αξιοπιστο, γρηγορο) αφου θα κρατηθει για καιρο. Ξεκλειδωτος για να υπαρχει η δυνατοτητα για oc αν αυτο καποτε χρειαστει.

6)  GPU : Οπως ειπα παιχνιδια δεν παιζω στο pc. Ταινιες επισης δε βλεπω στο pc. Χωρις πολλα-πολλα θελω μια αξιοπρεπη καρτα γραφικων αλλα οχι κατι ιδιαιτερα ακριβο.

7) Cpu-cooler : Οπως θα εχετε καταλαβει μεχρι τωρα το pc προοριζεται για light χρηση. Για αυτο το λογο ενδεχομενως να μη χρειαζομαι κατι ιδιαιτερα ακριβο σε cooler για χαμηλες θερμοκρασιες, ομως θα ηθελα ακομα και ετσι μια καλη επιλογη εδω αφου θελω το συστημα να λειτουργει σε χαμηλες θερμοκρασιες. Επισης πολυ σημαντικο να ειναι ακρως αθορυβη η λειτουργια της ψυκτρας και να μην ειναι κανα τερας σε μεγεθος.

8) Καρτα Ηχου - Ηχεια : Ισως και να μη χρειαζεται καρτα ηχου, εσεις θα μου πειτε αυτο. Παντως θελω απο αποψη ποιοτητας ηχου κατι καλο. Ηχεια σκεφτομαι σε 2.1, οχι παραπανω.

Εχω στο μυαλο μου καποια συγκεκριμενα parts αλλα θα ηθελα να ακουσω και τις δικες σας προτασεις γιατι εγω δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με το χωρο. 

Αν επρεπε να συνοψισω τα κριτηρια που θετω για το νεο pc σε σειρα θα ηταν ετσι : 

1) 100% Αθορυβο

2) Γρηγορο

3) Καλος Ηχος

4) Χαμηλες Θερμοκρασιες

Από άποψη χρηματων δε θελω να βαλω καποιο περιορισμο. Προφανως με ενδιαφερει το value for money και πανω σε αυτο το σκεπτικο θα ηθελα να γινει και η επιλογη των parts.

Δημοσ.

Γεια σου φιλε μου. Ναι την ειχα δει τη φορμα αλλα θεωρησα οτι ετσι οπως τα εγραψα μπορει να γινει καλυτερα κατανοητο τι ζηταω. Το μονο που βλεπω τωρα οτι παρελειψα να αναφερω ειναι οτι δεν εχω προβλημα να γινουν οι παραγγελιες απο διαφορετικα καταστηματα και οτι το pc θα το συναρμολογησω μονος μου.

Δημοσ.

Περιορισμό μην βάλεις αφού δεν θέλεις,δώσε όμως έναν μπούσουλα 500 ? 1000 ? 1500 ? 2000 ?

Νομιζω καπου σε 1000-1500 ειναι ενα normal ποσο για αυτα που ζηταω. Παραπανω (με καθε επιφυλαξη) νομιζω οτι θα ηταν υπερβολη.

Δημοσ.

Με έμφαση στην απόλυτη ησυχία λοιπόν.Κάρτα ήχου όχι δεν χρειάζεσαι .. ηχεία θα διαλέξεις μόνος σου χωράνε πολύ συζήτηση.

post-227308-0-29544300-1372780421_thumb.jpg

GPU > http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P4-2763-KR&family=GeForce%20700%20Series%20Family&uc=EUR 221.00 ευρώ

Κουτί > https://www.skroutz.gr/s/2162878/CoolerMaster-Silencio-650.html 138.50 ευρω

Σύνολο > 1224,5

Δημοσ.

Τι χρήση θα κάνεις δεν έχεις ξεκαθαρίσει.Αν σε ενδιαφέρει το αξιόπιστο oc για αργότερα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θες μια καλή και δυνατή ψύκτρα ειδικά αν προορίζεται για haswell.Θα μπορούσες να κοιτούσες μήπως βγάζαν άλλο stepping ή σε κάτι άλλο ειδικά αν είχες το oc και τις θερμοκρασίες στις προτεραιότητες.

Δημοσ.

Τι χρήση θα κάνεις δεν έχεις ξεκαθαρίσει.Αν σε ενδιαφέρει το αξιόπιστο oc για αργότερα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θες μια καλή και δυνατή ψύκτρα ειδικά αν προορίζεται για haswell.Θα μπορούσες να κοιτούσες μήπως βγάζαν άλλο stepping ή σε κάτι άλλο ειδικά αν είχες το oc και τις θερμοκρασίες στις προτεραιότητες.

Φιλε μου το OC επι του παροντος δε με ενδιαφερει καθολου. Θελω ομως να εχω τη δυνατοτητα γιατι ποτε δε ξερεις. Χωρις παντως να δινω πολλες πιθανοτητες.

Η χρηση ειναι απλη. Browsing, μουσικη και χρηση προγραμματων office. Α και σορυ αλλα ξεχασα να αναφερω κατι που ισως επηρρεαζει την επιλογη της καρτας γραφικων. Υπαρχει περιπτωση το pc να χρειαστει σε ενα quad-monitor συστημα. 

Με έμφαση στην απόλυτη ησυχία λοιπόν.Κάρτα ήχου όχι δεν χρειάζεσαι .. ηχεία θα διαλέξεις μόνος σου χωράνε πολύ συζήτηση.

attachicon.gifnew.JPG

GPU > http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P4-2763-KR&family=GeForce%20700%20Series%20Family&uc=EUR 221.00 ευρώ

Κουτί > https://www.skroutz.gr/s/2162878/CoolerMaster-Silencio-650.html 138.50 ευρω

Σύνολο > 1224,5

attachicon.gifnew.JPG

Σύνολο > 1224,5

Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις! Κραταω κυριως τον ssd, το τροφοδοτικο και τη ψυκτρα. Πιθανοτατα και τη καρτα γραφικων αν δεν υπαρχει προβλημα με συνδεση σε quad-monitor. Για τα υπολοιπα parts εχω καποιες αλλες προτιμησεις. Θα τις αναφερω στη συνεχεια.

(πχ νομιζω οτι ο επεξεργαστης ειναι πολυ πιο δυνατος απ οτι χρειαζομαι. Βεβαια θα μου πεις οτι εγραψα οτι το θελω για καιρο το pc και εβαλα και 1000-1500 ευρω, δεκτο..)

Δημοσ.

Ωραια, εγκριθηκε και η καρτα :)

Λοιπον, ας πω μια συνθεση που εχω στο μυαλο μου μετα και την προταση του φιλου moviemaker. Οι δικαιολογημενες ενστασεις ειναι καλοδεχουμενες.

1) κουτι : Fractal R4 - 96,03 Euro (amazon.de)

2) Cpu : Intel Core i5 3570K - 204,14 Euro (amazon.fr)

3) ssd : Intel Series 335 180GB - 141,99 Euro (visionstudio)

4) Mobo : GA-Z77X-UD3H - 136,00 Euro (amazon.de)

5) Ram : Kingston Hyper X Black 8GB DDR3 1600 MHz - 77,31 Euro (visionstudio)

6) Cpu Cooler : Arctic Freezer i30 CO - 39,59 Euro (visionstudio)

7) Power Supply : Be Quiet System Power 7 600W - 70,00 Euro (amazon.de)

8) Gpu : EVGA Geforce GTX 760W - 221,00 Euro

Συνολο αυτα μου βγαινουν στα 986,06. 

Δημοσ.

Ωραια, εγκριθηκε και η καρτα :)

Λοιπον, ας πω μια συνθεση που εχω στο μυαλο μου μετα και την προταση του φιλου moviemaker. Οι δικαιολογημενες ενστασεις ειναι καλοδεχουμενες.

1) κουτι : Fractal R4 - 96,03 Euro (amazon.de)

2) Cpu : Intel Core i5 3570K - 204,14 Euro (amazon.fr)

3) ssd : Intel Series 335 180GB - 141,99 Euro (visionstudio)

4) Mobo : GA-Z77X-UD3H - 136,00 Euro (amazon.de)

5) Ram : Kingston Hyper X Black 8GB DDR3 1600 MHz - 77,31 Euro (visionstudio)

6) Cpu Cooler : Arctic Freezer i30 CO - 39,59 Euro (visionstudio)

7) Power Supply : Be Quiet System Power 7 600W - 70,00 Euro (amazon.de)

8) Gpu : EVGA Geforce GTX 760W - 221,00 Euro

Συνολο αυτα μου βγαινουν στα 986,06. 

και να σου πω ρε gianniz αυτες ειναι η τιμες με τα μεταφορικα απο το αμαζον?

Δημοσ.

την evga 760 την παραγειλες?θελω να την  παραγειλω και εγω αλλα δεν το βλεπω να ειναι σε διαθεσιμοτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...