Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδιά,

έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το insomnia έχει κάποιους πολύ περίεργους (θα ήθελα να αποφύγω τη λέξη αυταρχικους) κανόνες για το ποιόν κάνει ban (οριστικό ή προσωρινό).

Λίγο που το έψαξα κατάλαβα ότι εφόσον κάποιο μέλος "συμπεριφέρεται" περίεργα είναι λόγος ικανός να φάει ban. Για να εξηγηθώ, ο μικρός μου αδερφός έφαγε ban γιατί τρολαρε. Άντε εώς ένα βαθμό το καταλαβαίνω, βέβαια απο την άλλη, αν δεν βρίζεις/προσβάλεις κάποιον γιατί είναι κακό? Ποιός μπορέι να το κρίνει ότι είναι κακό?

Πρόσφατα κι ένας φίλος μου έφαγε ban γιατί του έκαναν report ασχετοι χρήστες αγγελιών, για άσχετους λόγους. Αν δεν κάνω λάθος στα 3 report χωρίς να ζητηθουν εξηγήσεις τρώει κάποιος ban χωρίς επίσης να δοθουν εξηγήσεις. Η συνήθης απάντηση των mods είναι "δεν έχω χρόνο" που στο δικό μου λεξιλόγιο μεταφράζεται και "βαριέμαι". Το λέω αυτό παρότι με όσα παιδιά έχω μιλήσει (moderators εννοω) είναι μια χαρά παιδιά και δεν μου δημιουργησαν ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε παράπονο, δεν θέλω να θίξω κανέναν.  

Πιστεύω ότι ίσως θα πρέπει να ξανανοίξει το θέμα ban γιατί πάει να εκτροχιαστεί η κατάσταση.  

Το λέω με φιλικό τρόπο. Αλλά όταν το γράφω και μεσα μου φοβάμαι ταυτόχρονα ότι θα εκνευρίσω κάποιον και θα μου κάνει ban, ξέρω 'γω, νιώθω ότι κάποιος πρέπει να με προστατέψει απο αυτό. Δηλαδή να πρέπει να φοβάμαι να εκφράσω την αποψή μου δημόσια? Εσάς αυτό σαν ακουγεται νορμάλ?

Φιλικά,

Suruklemes

Δημοσ.

Θα συμφωνησω μαζι σου φιλε, το τελευταιο 6μηνο περιπου εχει γινει καπως πιο περιεργη η ολη φαση, γενικοτερα στο insomnia. 

Δημοσ.

Εχω και εγω μια ενσταση στο συγκεκριμενο θεμα.

Ο κολλητος μου αποφασισε να γραφτει στο insomnia και τον κανατε ban γιατι τον περασατε για double acc.

http://www.insomnia.gr/topic/483374-αν-γινετε-overclock-σε-μια-foxconn/?p=52305058

εχω και εγω παρομοια ιστορια, τους ειχα γραψει εδω και δεν ελαβα ποτε απαντηση

• Super Moderators
Δημοσ.

Γεια παιδιά,

έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το insomnia έχει κάποιους πολύ περίεργους (θα ήθελα να αποφύγω τη λέξη αυταρχικους) κανόνες για το ποιόν κάνει ban (οριστικό ή προσωρινό).

Λίγο που το έψαξα κατάλαβα ότι εφόσον κάποιο μέλος "συμπεριφέρεται" περίεργα είναι λόγος ικανός να φάει ban. Για να εξηγηθώ, ο μικρός μου αδερφός έφαγε ban γιατί τρολαρε. Άντε εώς ένα βαθμό το καταλαβαίνω, βέβαια απο την άλλη, αν δεν βρίζεις/προσβάλεις κάποιον γιατί είναι κακό? Ποιός μπορέι να το κρίνει ότι είναι κακό?

Πρόσφατα κι ένας φίλος μου έφαγε ban γιατί του έκαναν report ασχετοι χρήστες αγγελιών, για άσχετους λόγους. Αν δεν κάνω λάθος στα 3 report χωρίς να ζητηθουν εξηγήσεις τρώει κάποιος ban χωρίς επίσης να δοθουν εξηγήσεις. Η συνήθης απάντηση των mods είναι "δεν έχω χρόνο" που στο δικό μου λεξιλόγιο μεταφράζεται και "βαριέμαι". Το λέω αυτό παρότι με όσα παιδιά έχω μιλήσει (moderators εννοω) είναι μια χαρά παιδιά και δεν μου δημιουργησαν ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε παράπονο, δεν θέλω να θίξω κανέναν.  

Πιστεύω ότι ίσως θα πρέπει να ξανανοίξει το θέμα ban γιατί πάει να εκτροχιαστεί η κατάσταση.  

Το λέω με φιλικό τρόπο. Αλλά όταν το γράφω και μεσα μου φοβάμαι ταυτόχρονα ότι θα εκνευρίσω κάποιον και θα μου κάνει ban, ξέρω 'γω, νιώθω ότι κάποιος πρέπει να με προστατέψει απο αυτό. Δηλαδή να πρέπει να φοβάμαι να εκφράσω την αποψή μου δημόσια? Εσάς αυτό σαν ακουγεται νορμάλ?

Φιλικά,

Suruklemes

Ας αφήσουμε λίγο την ακατάσχετη κινδυνολογία και ας επικεντρωθούμε στο θέμα: 

1. Μόνιμος ή προσωρινός αποκλεισμός από το forum (ban) μπορεί να επιβληθεί για διάφορους λόγους. Το trolling είναι ένας από αυτούς. 

2. Ως trolling νοείται η συνειδητή προσπάθεια πρόκλησης των υπολοίπων μελών με τη δημοσίευση σκόπιμα προκλητικών, ανόητες ή  εκτός θέματος θέσεων. Ναι είναι κακό. Και φυσικά τιμωρείται. Εάν επαναλαμβάνεται, παρά τις προειδοποιήσεις, τιμωρείται και με αποκλεισμό από το forum. 

3. Ρωτάς "Ποιός μπορέι να το κρίνει ότι είναι κακό?". Συγγνώμη, οι moderators τι δουλειά νομίζεις ότι κάνουν; Ή θα το βγάλουμε σε ψηφοφορία και θα ζητάμε τη γνώμη των περαστικών; Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει εάν η συμπεριφορά ενός μέλους συνάδει με τους Όρους Χρήσης του forum είναι ο moderator. 

Ελπίζω να έχουν διαβαστεί αυτοί οι ρημαδο-Όροι Χρήσης...

Εχω και εγω μια ενσταση στο συγκεκριμενο θεμα.

Ο κολλητος μου αποφασισε να γραφτει στο insomnia και τον κανατε ban γιατι τον περασατε για double acc.

http://www.insomnia.gr/topic/483374-αν-γινετε-overclock-σε-μια-foxconn/?p=52305058

Ρώτα ξανά τον κολλητό σου για κάτι υβριστικά και προσβλητικά προς άλλα μέλη μηνύματα, μήπως τα δημοσίευσε και δεν το θυμάται ο άνθρωπος... ;)

Θα συμφωνησω μαζι σου φιλε, το τελευταιο 6μηνο περιπου εχει γινει καπως πιο περιεργη η ολη φαση, γενικοτερα στο insomnia. 

εχω και εγω παρομοια ιστορια, τους ειχα γραψει εδω και δεν ελαβα ποτε απαντηση

Λυπάμαι που το λέω αλλά είναι το λιγότερο θρασύτατο να διαμαρτύρεσαι γιατί γνωρίζεις πολύ καλά τον λόγο για τον οποίο αποκλείστηκαν οι λογαριασμοί σου. Πρόσεξέ με, δεν γράφω "ο λογαριασμός σου", γράφω "οι λογαριασμοί σου".

Μήπως θυμάσαι πόσοι είναι; Μήπως θυμάσαι πόσες αγγελίες έβαζε ένας λογαριασμός και πόσες φορές αυτές οι ίδιες αγγελίες επαναλήφθηκαν από άλλους λογαριασμούς; Μήπως θυμάσαι σε πόσες αγγελίες έδινε θετικές αξιολογήσεις ο ένας λογαριασμός σου σε άλλον, σε συγκεκριμένες αγγελίες; 

Μερικές φορές, καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε (ή να γράφουμε)...

• Like 10
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...