jijiboukos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Γεια σας παιδες Η ερωτηση ειναι η εξής. Υπαρχει τροπος να ελεγχω ποσο συχνα κανει log on ενα device στον WiFi router μου? Το συστημά μου ειναι Opensuse Linux 12.3 Ο router μου ειναι ενας THOMSON ST780 Ευχαριστω jijiboukos (οπως bouboukos) hehehehe
warlock9_0 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 πόσο συχνά δεν ξέρω αν γίνεται αλλά μπορείς να βλέπεις από τα dhcp logs του ρούτερ πότε μπήκε
parsifal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα φίλε jijiboukos. Αν θυμάμαι καλά, τα Speedtouch πρέπει να υποστηρίζουν αποστολή μηνυμάτων σε Syslog server. Tσέκαρε το CLI manual του ST780 για σιγουριά. Άρα ξεκινάς με στήσιμο ενός Syslog daemon στο OpenSUSE σου και ρύθμιση του router σου ώστε να στέλνει στον πρώτο τα μηνύματα. Στη συνέχεια υποθέτω πως θα πρέπει να γράψεις κάποιο bash/zsh/csh/whatever script για να εντοπίζεις στα logs την πληροφορία που θες (π.χ. MAC address ή hostname της συσκευής που θες να μάθεις αν και πότε συνδέθηκε στο router). Αν θες το script να τρέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να φτιάξεις κι ένα αντίστοιχο cron job κ.ο.κ...
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 επισης ολο και καποιο log Μπορει να κραταει το ιδιο το thomson και να το βλεπεις απο μεσα απ οτο thomson.επισης κατι ασχετο. αν εχεις forthnet professional και για αυτο εχεις το 780 τοτε πεταξε το απο το παραθυρρο πες οτι καηκε καψτο και ζητα να σου δωσουν το 784 (χωρις χρεωση ειναι αφου χωρις αυτο δεν παιζει η τηλεφωνια).το 780 συγχρονιζει δυστυχως αρκετα megabit πιο κατω απο το 784. to thomson εχει event log στην πρωτη καρτελλα thomson gateway.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα