parsifal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Επί τη ευκαιρία του σχολίου του Θάνου, μια προσθήκη στις προϋποθέσεις που ανέφερα πιο πάνω: ένα ποιοτικό πολύπριζο ασφαλείας επάνω σε γειωμένη πρίζα απαραιτήτως. Ασχέτως κόστους τροφοδοτικού. 1
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Νομίζω ότι τα παιδιά σε κάλυψαν πλήρως και επαρκώς με αρκετούς λόγους στο γιατί που ρωτάς στο πρώτο σου post. Απλά θα πω κι ένα ρητό που συνηθίζουμε να λέμε: "Πολλές φορές το φθηνό είναι και ακριβό" και στην περίπτωση των PSUs ισχύει σίγουρα. Για το γιατί κάτσε και συλογίσου αυτά που ειπώθηκαν μέχρι τώρα. Απλά μια πολύ μικρή πρόσφατη εμπειρία μου με το εν λόγω Premier (για την ακρίβεια το πανομοιότυπο DEER DR-8460BTX). Στην νέα δουλειά που έχω πάει, προχθές άλλαξα τρία PC θέση. Στο ένα από αυτά η τροφοδοσία δεν είχε κουμπώσει καλά πάνω στο τροφοδοτικό. Ο χρήστης με το πόδι του έπαιξε το καλώδιο κατά λάθος και το τροφοδοτικό κυριολεκτικά έσκασε και βρώμισε όλη η Reception του κτηρίου. Μαζί πήρε και μητρική και μάλλον μνήμες (τις άλλαξα καλού-κακού γιατί κάτι δεν μου άρεσε). Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό που έγινε και όταν το πήγα στο γραφείο μου να το ανοίξω για να το εξετάσω, είδα ότι μέσα είχε το εν λόγω PSU (παρ' ότι κατά κόρον έχουμε Corsair/TT/Fortron και κάποια Seasonic(!)). DEER δεν είχα ξαναδεί. Ευτυχώς δεν πήρε δίσκο Γιατί λέω τα παραπάνω. Με ένα καλό PSU αυτό δεν θα το πάθαινες με την καμία. Ακόμα και αν έφτανε να καεί από το βραχυκύκλωμα (που τα ΚΑΛΑ ούτε αυτό παθαίνουν, αλλά απλά σβήνουν και ίσως χρειαστεί απλά να τα βγάλεις από το ρεύμα για λίγο για να ξεφορτίσουν) η ζημιά θα σταματούσε εκεί. Δεν θα έπαιρνε κάτι στον λαιμό του. Και αυτή η καταστροφή δεν υπόκειται στην περίπτωση του "προβληματικού" corsair που αναφέρθηκε πριν. Τα ελαττωματικά φαίνονται από την αρχή. Εδώ μιλάμε για μια υπαρκτή περίπτωση κακιάς στιγμής/βλάβης (όπως και αυτής του κεραυνού που αναφέρθηκε παραπάνω), και στο πως συμπεριφέρονται αντίστοιχα τα καλά/κακά τροφοδοτικά. Fingers Crossed φυσικά να μην συμβεί κάτι ανάλογο στο PC της φίλης σου. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα