Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, 

Θα ηθελα οσοι γνωριζετε να με διαφωτισετε οσον αφορα τους λογους για τους οποιους παντα προτεινουμε μονο επωνυμα αξιοπιστα τροφοδοτικα. Ακομα και σε very very low budget συστημα προτιμαμε να βαλουμε ενα επωνυμο με χαμηλα Watt και να κοψουμε απο επεξεργαστη και καρτα γραφικων.

Ρωταω διοτι βλεπω παλια pc τυπου P4 να εχουν οτι ναναι τροφοδοτικα (ex: Premier 450W και μετα απο τοσα χρονια δουλειας..δουλειας ομως!..να δουλευουν ακομη απροβληματιστα)..και σκεφτομαι...οτι γιατι καποιος που προσπαθει να φτιαξει οσο το δυνατον φθηνοτερο υπολογιστη..να βαλει επωνυμο τροφοδοτικο και οχι καποιο της Hantol ή της Deer και τα 20-25 ευρω που θα γλυτωσει να τα βαλει ωστε να παρει ειτε λιγο παραπανω ram ειτε λιγο καλυτερη μητρικη?

Απλα προσπαθω να κατανοησω πληρως τη λογικη πισω αυτο το θεμα, γιατι μεχρι στιγμης το εχω μαθει μονο παπαγαλια το μαθημα ("Παντα καλο τροφοδοτικο"). Αν χαλασει το τροφοδοτικο πχ το Hantol εντος των 2 χρονων εγγυσης..απλα το πας για rma..αν λογω αυτου το χαλασματος καει και σκληρος δισκος..τον πας και αυτον για rma..ετσι δεν ειναι? 

Δεν ξερω, περιμενω να διαβασω επιχειρηματα ωστε να διαμορφωθει σωστα στο μυαλο μου η κατασταση.

Δημοσ.

Ενα καλο τροφοδοτικο προστατευει απο βραχυκυκλωματα και υπερτασεις.

ενα κακο,κατα πασα πιθανοτητα οχι.

ενα καλο τροφοδοτικο βγαζει τα ονομαστικα watt που γραφει και ισως και παραπανω.και στις σωστες γραμμες.

ενα κακο οχι.

ενα καλο τροφοδοτικο εχει παραπανω εγγυηση.

ενα κακο οχι.

ενα καλο τροφοδοτικο τραβαει λιγοτερα watt απο την πριζα για να αποδοσει τα watt που ζηταει ο υπολογιστης.

ενα κακο οχι.

ενα καλο τροφοδοτικο το κρατας και στην επομενη αναβαθμιση ανετα.

ενα κακο οχι.

• Like 10
Δημοσ.

Συμπληρώνω:

Ένα καλό τροφοδοτικό έχει αποδοτικό και ποιοτικό σύστημα ψύξης.
Ένα κακό όχι --> συμβάλλει σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες εντός του κουτιού + μετά από λίγους μήνες χρήσης μπορεί να αρχίσει να μουγκρίζει σα ζώο το fan του.

• Like 6
Δημοσ.

εγώ πάλι θα προσθέσω και τα καλώδια που έχουν τα τροφοδοτικά.

και αυτά παίζουν τον ρόλο τους.

τα καλά/ποιοτικά χρησιμοποιούν πολύ καλά καλώδια που μεταφέρουν με ασφάλεια το ρεύμα σε κάθε κύκλωμα.μην ξεχνάμε οτι μέσα στο καλώδιο υπάρχει χαλκός

ενα Noname/κιλού τροφοδοτικό δεν πιστεύω πως έχουν κάτι τέτοιο και κατά πόσο ασφαλές θα είναι για να μεταφέρει το σωστό ρεύμα.

• Like 1
Δημοσ.

καταλαβα..τεκμηριωθηκε πληρως η κατασταση πιστευω..απλα..γιατι ρωτησα εξ'αρχης?!??..

μια φιλη στηνει ενα very very low budget pc (240€) και μου χει ξεμεινει ενα παλιο PSU..

ποσο παλιο? αρκετα παλιο..πιο συγκεκριμενα ειναι αυτο εδω: 

IMG_20130702_153321_zps90310358.jpg

και σκεφτομουν να της το δωσω μαζι με εναν sata σκληρο δισκο που εχω ωστε να μην παρει PSU και HDD και 

να χρησιμοποιησει ολο το budget στο να φτιαξει ενα "αξιοπρεπες" συστημα για τις αναγκες της.

η τελικη ερωτηση: Να μπει η να μην μπει το τροφοδοτικο αυτο στο νεο συστημα? Ειναι τοσο χαλια το να μπει που αξιζει να ριξω ποιοτητα και specs απο καρτα γραφικων, ram και μητρικη?

Δημοσ.

Μπορεί να φάω flak τώρα για τα παρακάτω, αλλά here goes:

Πάντα υποπτευόμουν πως αρκετοί από όσους ποστάρουν σε θέματα αναζήτησης συμβουλών για αγορά hardware, κάνουν τους extra «άπλες» με των αλλωνών το πορτοφόλι και βγάζουν απωθημένα. It's OK, το έχω κάνει κι εγώ ουκ ολίγες φορές! :D

Που θέλω να καταλήξω; Μετά από πολλή ενδοσκόπηση, η ειλικρινής μου απάντηση στο τελευταίο ερώτημά σου είναι: «Ναι, μπορεί και να το έβαζα αυτό το τροφοδοτικό σε ένα νέο σύστημα. Υπό προϋποθέσεις». Όπου «προϋποθέσεις» = να έχει λειτουργήσει υπό την κατοχή μου για κάποιο διάστημα, να έχω πεισθεί ότι το συγκεκριμένο κομμάτι παίζει επαρκώς σταθερά και να αποφύγω υπερβολές (να μην προσπαθήσω να τροφοδοτήσω με αυτό π.χ. σύστημα με κάναν Core i5 ή AMD FX).

• Like 3
Δημοσ.

Μπορεί να φάω flak τώρα για τα παρακάτω, αλλά here goes:

Πάντα υποπτευόμουν πως αρκετοί από όσους ποστάρουν σε θέματα αναζήτησης συμβουλών για αγορά hardware, κάνουν τους extra «άπλες» με των αλλωνών το πορτοφόλι και βγάζουν απωθημένα. It's OK, το έχω κάνει κι εγώ ουκ ολίγες φορές! :D

Που θέλω να καταλήξω; Μετά από πολλή ενδοσκόπηση, η ειλικρινής μου απάντηση στο τελευταίο ερώτημά σου είναι: «Ναι, μπορεί και να το έβαζα αυτό το τροφοδοτικό σε ένα νέο σύστημα. Υπό προϋποθέσεις». Όπου «προϋποθέσεις» = να έχει λειτουργήσει υπό την κατοχή μου για κάποιο διάστημα, να έχω πεισθεί ότι το συγκεκριμένο κομμάτι παίζει επαρκώς σταθερά και να αποφύγω υπερβολές (να μην προσπαθήσω να τροφοδοτήσω με αυτό π.χ. σύστημα με κάναν Core i5 ή AMD FX).

χαχαχα..απλα προσπαθω να της το φτιαξω οσο πιο low budget γινεται μωρε.. και κριμα ειναι εφοσον υπαρχει αυτο το τροφοδοτικο και ειναι πληρως λειτουργικο να παει χαμενο..αλλα επειδη χρονια τωρα διαβαζω....."προσοχη στο τροφοδοτικο να ειναι καλο"¨..σκεφτηκα να ρωτησω εδω πρωτου κανω την οποια κινηση.. 

δεν προκειται για καποια υπερβολη οχι.. οπως λεω και παραπανω προκειται για ενα ultra low budget pc... με επεξεργαστη εναν ivy Pentium G2020, 1 μονο σκληρο δισκο και μια απλη καρτουλα γραφικων...

θα το βαλω λοιπον..και ο Tesla βοηθος!  :-D

Δημοσ.

Εφόσον το είχες υπό την χρήση σου δίχως προβλήματα και πρόκειται να τροφοδοτίσει ένα ελάχιστα ενεργοβόρο σύστημα, βάλ'το. Και κάνε το σταυρό σου..:P

Δημοσ.

+1 @ parsifal

Αν είχα (noname ή "noname") τροφοδοτικό που παιζε καλά ως τώρα, οι απαιτήσεις στο νέο pc ήταν αντίστοιχες αυτού και δεν ήθελα να δώσω για psu λεφτά ίσα με τη μισή αξία του υπόλοιπου συστήματος, θα το χρησιμοποιούσα χωρίς τύψεις.

Δημοσ.

Εφόσον το είχες υπό την χρήση σου δίχως προβλήματα και πρόκειται να τροφοδοτίσει ένα ελάχιστα ενεργοβόρο σύστημα, βάλ'το. Και κάνε το σταυρό σου.. :P

ναι καπως ετσι θα γινει, και μετα απο κανα δυο μηνες τρεις που θα υπαρχει ξανα budget μπορει να μπει ενα πιο αξιολογο.

Δημοσ.

Αν έχεις πάντως κάναν φίλο με PSU tester ή ακόμη και πολύμετρο, αγγάρεψέ τον και πήγαινε το Premier μια βόλτα από εκεί να το ελέγξετε παρέα...

• Like 1
Δημοσ.

να συμπληρώσω και γω ότι ένα καλό τροφοδοτικό μπορεί να κάνει εξίσου ζημιά στο σύστημα όσο ένα noname αρκεί να σου τύχει,όπως στην περίπτωση μου.

είχα ένα corsair ax650 το οποίο είχε κάποιο πρόβλημα και υπέθεσα ότι ήθελε η μητρική update...προσπάθησα να κάνω το update αλλά,το σύστημα δεν bootαρε αυτόματα στα μισά της διαδικασίας για το bios update με αποτέλεσμα να καταστρέψω τη μητρική λόγω τροφοδοτικού!

στην αντίθετη πλευρά έχω και ένα noname 500w το οποίο εδώ και 7 χρονιά δεν έχει κάνει κιχ(χωρίς να είναι συνδεμένο σε πολύμπριζο ασφάλειας).

άρα είναι να μη σου τύχει,παρόλα αυτά,βάση λογικής ένα επώνυμο τροφοδοτικό είναι θεωρητικά ανώτερο από ένα noname.

Δημοσ.

Αντώνη, είναι θέμα πιθανοτήτων. Δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου να το θέτεις έτσι όπως το έθεσες στην 1η παράγραφό σου.

Στα 1000 ή στα 10000 τεμάχια που θα φύγουν από τη γραμμή παραγωγής, πόσα Premier και πόσα Corsair θα βγάλουν βλάβη εντός των πρώτων μηνών λειτουργίας τους;

Ένα από τα πράγματα που πληρώνεις σε ένα «καλό», «επώνυμο» τροφοδοτικό (και γενικά, κομμάτι hardware) είναι το καλύτερο Quality Control. Το οποίο μειώνει μεν, αλλά δε μηδενίζει ποτέ την πιθανότητα να σου έρθει DOA ή να ψοφήσει εντός χρόνου εγγύησης. ;)

• Like 2
Δημοσ.

Αντώνη, είναι θέμα πιθανοτήτων. Δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου να το θέτεις έτσι όπως το έθεσες στην 1η παράγραφό σου.

Στα 1000 ή στα 10000 τεμάχια που θα φύγουν από τη γραμμή παραγωγής, πόσα Premier και πόσα Corsair θα βγάλουν βλάβη εντός των πρώτων μηνών λειτουργίας τους;

Ένα από τα πράγματα που πληρώνεις σε ένα «καλό», «επώνυμο» τροφοδοτικό (και γενικά, κομμάτι hardware) είναι το καλύτερο Quality Control. Το οποίο μειώνει μεν, αλλά δε μηδενίζει ποτέ την πιθανότητα να σου έρθει DOA ή να ψοφήσει εντός χρόνου εγγύησης. ;)

δεν διαφωνώ,προσωπική εμπειρία κατέθεσα κακής τύχης.

δεν αναφέρομαι σε doa.

Δημοσ.

Το απο πανω premier και εγω θα το εβαζα παντως.που ξερεις,μπορει να αντεξει χρονια,μπορει σε μια βροχη με το σταθεροτατο δικτυο της ΔΕΗ στην πρωτη εβδομαδα λειτουργιας να σκασει κανενας κεραυνος και να το στειλει αδιαβαστο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...