Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, έχω το thomson tg585 v8 που μου έδωσε η forthnet αλλά πλέον εδώ και κανα 2 μήνες κάνει συχνά restart από μόνο του και μου έχει σπάσει τα νεύρα οπότε πάω για νέο router.

Πάνω συνδέω pc με ethernet καλώδιο, wireless laptop, 2-3 κινητά ταυτόχρονα. Επίσης η χρήση του είναι για Internet gaming, downloads(δεν είχα παράπονο από το thomson).

Τιμή max: ~65.

Αυτά εδώ από λίγο ψάξιμο που έκανα, είναι καλά;

https://www.skroutz.gr/s/309860/NetGear-WNR3500L-100PES.html

https://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html

Θέλω να είναι όσο πιο απλό και σταθερό γίνεται, να το εγκαταστήσω και να το ξεχάσω που λέει ο λόγος.

Ευχαριστώ.  :-)

Δημοσ.

Αν ο λόγος της αλλαγής ειναι μόνο το πρόβλημα του ρουτερ, δοκίμασε ένα hard reset και αν συνεχίσει τα ίδια τότε απλα ζητάς αντικατάσταση δωρεάν απο την forthnet μιας και ο εξοπλισμός ειναι χρήσηδανειο, αν τωρα θες να αγοράζεις ντε και καλα θα σου πω ότι ήμουν πολύ ικανοποιημένος απο το dgn2200 που είχα πριν βάλω vdsl το μόνο θέμα που έχει ειναι τα λαμπάκια του μένουν σταθερά δεν αναβοσβηνουν, εμένα δεν με ενόχλησε ποτέ αυτό βέβαια αλλά για κάποιους μπορεί να ειναι θέμα.

edit: Τσεκαρε μήπως ζεστένεται υπεβολικά γιατί εγώ το v7 που είχα κάποτε μόνο κάθετα δούλευε σωστά και δροσερά...

Δημοσ.

a.βαλτο καθετα για θεματα θερμοκρασιας αν και δεν φταιει αυτο.

β.στο v8 το τελευταιο firmware απο forthnet ειναι το 8.2.7.8 οποτε περνα αυτο η περνα καποιο generic απο εδω.

http://leoforeia.gr/thomson/

το thomson ειναι λιγο επιρρεεπες σε mini restarts ειδικα οταν το πλακωνεις στο wireless.παιξε λιγο με τα κλειδωματα οπως και με πιο νεους drivers μπας και στρωσει.εκτος αν κανει τελειως full restart οποτε μπορει να φταιει το ρουτερ αλλα μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο του.

κατα τα αλλα +1 για το dgn2200.

και δες αν κανει full restart η αν απλα κανει connect disconnect.στο μενου του μεσα εχει 3 timers.ενα μετραει ποση ωρα ειναι  up το sync το δευτερο ποση ωρα ειναι Up to internet(καρτελλα broadband connection)ενω στην πρωτη καρτελλα Thomson gateway kai configuration σου λεει ποση ωρα ειναι Up ολο το ρουτερ.

Time Since Power-on: 12 days, 19:39:47
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δεν ήμουν χθες σπίτι γι'αυτό τώρα δοκιμάζω αυτά που μου λέτε. Κοίταξα στο modem και είναι περασμένο το 8.2.7.8. Αν βάλω το generic λέτε να είναι πιο καλό; Βλέπω ημερομηνία Nov 2010, παλιό είναι και αυτό. full restart εννοείται να πατήσω το reset κουμπάκι από πίσω του και να το στήσω από την αρχή σωστά;

Uptime: 0 days, 3:24:48

P.S: Ακόμα και στα menu μέσω browser από σελίδα σε σελίδα που πατάω πάει αρκετά αργά...

Ευχαριστώ και πάλι!

Edit: Προς το παρών έκανα hard reset, να δούμε πως θα πάει τώρα..!

Edit 2:  Ένα 24ωρο μετά... τα ίδια! Ίσως πιο λίγα αλλά και πάλι κάνει restarts!

Άρα πάω για αγορά του dgn2200!

Επεξ/σία από hidd3n
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δεν ήμουν χθες σπίτι γι'αυτό τώρα δοκιμάζω αυτά που μου λέτε. Κοίταξα στο modem και είναι περασμένο το 8.2.7.8. Αν βάλω το generic λέτε να είναι πιο καλό; Βλέπω ημερομηνία Nov 2010, παλιό είναι και αυτό. full restart εννοείται να πατήσω το reset κουμπάκι από πίσω του και να το στήσω από την αρχή σωστά;

Uptime: 0 days, 3:24:48

P.S: Ακόμα και στα menu μέσω browser από σελίδα σε σελίδα που πατάω πάει αρκετά αργά...

Ευχαριστώ και πάλι!

Edit: Προς το παρών έκανα hard reset, να δούμε πως θα πάει τώρα..!

Edit 2:  Ένα 24ωρο μετά... τα ίδια! Ίσως πιο λίγα αλλά και πάλι κάνει restarts!

Άρα πάω για αγορά του dgn2200!

a.δοκιμασε με αλλο firmware και ας ειναι πιο παλιο.

επισης αλλο καναλι και αλλο κλειδωμα για δοκιμη.

επισης κλεισε απο το Home network το upnp και κλεισε και το firewall.

επισης στο thomson gateway kai meta configuration πατα configure και το web browsing interception καντο disable

Δημοσ.

Καλησπέρα,

για να μην ανοίγω νέο θέμα, έχω κι εγώ 24αρα Forthnet που κλειδώνει στα 10-11 με ένα Thomson TG585 v7.

Το δικό μου σπίτι είναι λίγο στυλ λαβύρινθου, με τα πίσω δωμάτια να μην έχουν καθόλου σήμα wi-fi!!!!

Επειδή βαρέθηκα να παλεύω με το Thomson για το σήμα wi-fi, θέλω να αγοράσω ένα νέο modem-router, που να είναι Ν (300 Mbit/s), να συνδέεται σχετικά εύκολα από αρχάριο, να μην θέλει πολλές ρυθμίσεις (Plug & Play στη θέση του Thomson) και να μην κοστίζει πάνω από 50 Ευρώ.

Προτάσεις?

Δημοσ.

Update: Παίδες τελικά σαν να έχει φτιάξει η κατάσταση αν και δεν έχει τελειοποιηθεί φυσικά..! Από εκεί που έκανε 5-6 reset την ημέρα, τώρα έχει κάνει 2 μέσα σε ~3-4 μέρες!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

για να μην ανοίγω νέο θέμα, έχω κι εγώ 24αρα Forthnet που κλειδώνει στα 10-11 με ένα Thomson TG585 v7.

Το δικό μου σπίτι είναι λίγο στυλ λαβύρινθου, με τα πίσω δωμάτια να μην έχουν καθόλου σήμα wi-fi!!!!

Επειδή βαρέθηκα να παλεύω με το Thomson για το σήμα wi-fi, θέλω να αγοράσω ένα νέο modem-router, που να είναι Ν (300 Mbit/s), να συνδέεται σχετικά εύκολα από αρχάριο, να μην θέλει πολλές ρυθμίσεις (Plug & Play στη θέση του Thomson) και να μην κοστίζει πάνω από 50 Ευρώ.

Προτάσεις?

οτι θα βαλεις αλλο ρουτερ δεν σημαινει επειδη ειναι n οτι θα πιανουν τα αλλα δωματια.αν δεν εχεις καθολου σημα υπαρχει περιπτωση και με το νεο ρουτερ να μην πιανεις παλι.σε νεο adsl router οκ παρε πχ το netgear dgn2200 αλλα μπορει να μην εχεις τα αποτελεσματα που θες.θα ηταν προτιμοτερο ενα Repeater η αν εχεις κανα spare adsl router να το κανεις access point συνδεοντας το με ethernet με το thomson.to netgear ειναι πιο ακριβο απο 50 ευρω αλλα το θεωρω αξιοπιστο.πιο φτηνα μετα μονο tp link που ειναι value for money αλλα παλι θα προτιμουσα το netgear.επισης προληπτικα θα αλλαζα και κανα firmware στο thomson ειδικα αμα ειχες το 7.χ.χ.χ firmware.οχι οτι θα βελτιωσει το ασυρματο αλλα γενικα θα παιξει καλυτερα αν τελικα το κρατησεις.

Update: Παίδες τελικά σαν να έχει φτιάξει η κατάσταση αν και δεν έχει τελειοποιηθεί φυσικά..! Από εκεί που έκανε 5-6 reset την ημέρα, τώρα έχει κάνει 2 μέσα σε ~3-4 μέρες!

τι αλλαξες?αλλαξες firmware αλλαξες κλειδωμα αλλαξες καναλι το εκανες Hard reset?τι απο ολα?η απλα εκανες εκεινο το hard reset και τιποτε αλλο?

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά, έχεις δίκιο! Μόνο το hard reset που έκανα αρχικά. Απλά επειδή δεν προλάβαινα να δοκιμάσω τα τελευταία που πρότεινες το άφησα έτσι και το διαπίστωσα! Πολύ καλύτερα! Βασικά αυτή την στιγμή πρέπει να είμαι 2 μέρες χωρίς reset.

Δημοσ.

οτι θα βαλεις αλλο ρουτερ δεν σημαινει επειδη ειναι n οτι θα πιανουν τα αλλα δωματια.αν δεν εχεις καθολου σημα υπαρχει περιπτωση και με το νεο ρουτερ να μην πιανεις παλι.σε νεο adsl router οκ παρε πχ το netgear dgn2200 αλλα μπορει να μην εχεις τα αποτελεσματα που θες.θα ηταν προτιμοτερο ενα Repeater η αν εχεις κανα spare adsl router να το κανεις access point συνδεοντας το με ethernet με το thomson.to netgear ειναι πιο ακριβο απο 50 ευρω αλλα το θεωρω αξιοπιστο.πιο φτηνα μετα μονο tp link που ειναι value for money αλλα παλι θα προτιμουσα το netgear.επισης προληπτικα θα αλλαζα και κανα frmware στο thomson ειδικα αμα εχες το 7.χ.χ.χ firmware.οχι οτι θα βελτιωσει το ασυρματο αλλα γενικα θα παιξει καλυτερα αν τελικα το κρατησεις.

τι αλλαξες?αλλαξες firmware αλλαξες κλειδωμα αλλαξες καναλι το εκανες Hard reset?τι απο ολα?η απλα εκανες εκεινο το hard reset και τιποτε αλλο?

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.

Δοκίμασα το update παλαιότερα, τίποτε δεν άλλαξε......τις τελευταίες μέρες έκανε αποσυνδέσεις και προχθές χάλασε τελείως και δεν ανοίγει, οπότε έπρεπε να πάρω άλλο.

Τελικά επειδή το budget ήταν περιορισμένο, ρωτώντας και για τις ουσιαστικές διαφορές μεταξύ 300 Mbit/s και 15Mbit/s (δεν μου χρειάζεται το 300άρι),  κατέληξα στο TP-Link TD-W8951ND, με κόστος 26 ευρώ.

Πιστεύω σε κάθε περίπτωση να κάνει καλύτερη δουλειά από το Thomson μιας και είναι και 802.11n.....

.

Δημοσ.

απο τα 300 mbps στα 150 απλα θα δεις διαφορα αν μεταφερεις αρχεια ασυρματα στο δικτυο και βεβαια αν οι καρτες υποστηριζουν 300.επισης το ξανατονιζω.οτι ενα ρουτερ υποστηριζει n δεν σημαινει οτι σε εμβελεια θα παιξει καλυτερα απο ενα που ειναι g.μπορει να παιξει καλυτερα λογω chipset λογω κατασκευης αλλα μπορει να παιξει και χειροτερα.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δοκίμασα ότι μου προτείνατε αλλά όλα δουλεύουν για 1-2 μέρες! Παρήγγειλα τελικά το netgear στα 64 ευρώ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βλέπω ημερομηνία Nov 2010, παλιό είναι και αυτό. full restart εννοείται να πατήσω το reset

γενικοτερα η thomson,speedtouch,technicolor δεν δινει τα firmware public οποτε για αυτο βλεπεις λιγο παλιες ημερομηνιες.φτιαχνει συνηθως custom firmwares που αμα παιζουν παιζουν και ο παροχος δεν ζηταει αλλα εκτος αν υπαρχει θεμα.

Δοκίμασα το update παλαιότερα, τίποτε δεν άλλαξε......τις τελευταίες μέρες έκανε αποσυνδέσεις και προχθές χάλασε τελείως και δεν ανοίγει, οπότε έπρεπε να πάρω άλλο.

εγγυηση??

Δοκίμασα ότι μου προτείνατε αλλά όλα δουλεύουν για 1-2 μέρες! Παρήγγειλα τελικά το netgear στα 64 ευρώ!

Ποιο πηρες?εντυπωσεις?το dgn2200 πηρες?δες για firmware update μολις το παρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...