adtakhs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Η 990FXA-UD3 σε σχέση με την GIGABYTE 970A-UD3 δεν εχει καμιά διαφορά πέρα από το CHIPάκι .... Η 970Α κοστίζει 86€ ! Όποιος θέλει vfm με opencl σύστημα πάει σε APUS ! Όποιος θέλει δυνατό CPU και GPU με opencl για συν επεξεργασία πάει σε CPU +GPU ! Ξέρεις και οι GPUS παίζουν με opencl και όχι μόνο οι IGP ....
kalidor Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δεν ξερω εαν σας βοηθαει αλλα για καρτα γραφικων θα βαλω HD7870-DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513612 Οσο για OC δεν το πολυσκεφτομαι...γιατι να κανω εφοσον αποκτησω εναν 3,4Mhz που δεν κολλαει πουθενα..??? παραδειγμα : Με αρκετη μνημη ,μια αξιολογη μητρικη ο 3570Κ θα πεταει πολυ ψηλα!!! Οποτε δεν με πειραζει να ειναι κλειδωμενος.....
adtakhs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ίδιες επιδόσεις θα έχεις με το να βάλεις FX 6300 στα περισσότερα games ... Προσπάθησε να μειώσεις κόστος και να ανέβεις σε κάρτα γραφικών αν θες ένα καθαρά gaming σύστημα. 1
Millennium Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Θα συμφωνήσω μαζί σου πως μπορεί να έχεις προβλήματα οπουδήποτε. Αλλά οι FX τραβούν πολύ ρεύμα.... Εκ των πραγμάτων πολύ ρεύμα σημαίνει ότι η μητρική πρέπει να έχει μεγαλύτερες αντοχές σε κάποια πράγματα. Στις μητρικές δεν είναι μόνο οι φάσεις που μετράνε αλλά και η ποιότητα των υλικών, γιατί όλα τραβάνε ζόρι με τα μεγάλα ρεύματα που χρειάζονται. Για να πάρεις ποιότητα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω. Βλέπε Gigabyte 990fx-ud3 για παράδειγμα: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=13-128-514&SortField=0&SummaryType=0&Pagesize=10&PurchaseMark=&SelectedRating=1&VideoOnlyMark=False&VendorMark=&IsFeedbackTab=true&Keywords=%28keywords%29&Page=1#scrollFullInfo δες τα σχόλια των χρηστών, καμένοι επεξεργαστές, μητρικές κλπ. Έτσι οι FX σαν πλατφόρμα βγαίνουν ακριβότεροι αν συνυπολογίσεις τροφοδοτικά ψύξεις κλπ. Τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, η ίδια η AMD τα λέει και μάλιστα με πράξεις: Κοίτα που είναι η τιμή του 8350 και θυμήσου την τιμή του 1100τ, τυχαίο? Όλες οι εφαρμογές που μου είπες χρησιμοποιούν open cl. Για συμπίεση δεδομένων: http://www.geeks3d.com/20111217/winzip-16-5-will-support-opencl-for-ultra-fast-compression-and-decompression/ . Για video transcoding, editing κλπ: http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro/gpuacceleration Το ποιο ενδιαφέρον είναι όμως όταν ο FX βρίσκει μπροστά του έναν σύγχρονο επεξεργαστή ακόμα και της ίδιας της AMD!!! Κοίτα: http://www.tomshardware.com/reviews/a10-5800k-a8-5600k-a6-5400k,3224-19.html . Η φράση πως οι πυρήνες του FX δεν χρησιμοποιούνται ακόμα είναι φράση του 2009 το πολύ 2010. Το 2013 έχουν αλλάξει τα πράγματα. Δεν σε φέρνω στο intel vs amd αλλά στο amd vs amd. Μετά τα παραπάνω πιστεύω να κατάλαβες πως στην πραγματικότητα οι FX είναι παλιού σκεπτικού επεξεργαστές και πως ένα APU της ίδιας εταιρίας κάνει εξίσου καλά την δουλεία του. Για σύγκριση με intel δεν συζητώ.... Άσχημα σχόλια άνετα βρίσκεις και για haswell.Φυσικό είναι αφού είναι γενικά ζεστοί και έχουν θέματα.Στον χώρο πάντα θα βρίσκεις γκρίνιες,λάθος setυp ή αστοχίες υλικού. Όπως είπα ακόμα και σε 4+2 μητρική (asus) κλοκάρουν 8320 (και εδώ το χουν κάνει άτομα και πρώην συνάδελφος μου το χει κάνει).Φυσικά και παίζει ρόλο η ποιότητα των vrm (mosfet,PWM) και η ψύξη τους πέρα από το νούμερο,αλλά σε γενικές γραμμές το να μοιράζεται ο φόρτος σε περισσότερα phase είναι θετικό.Βρίσκεις και ποιοτική μητρική με 8+2 σχετικά φτηνή. Τις τιμές τις προσάρμοσε έτσι η amd για να είναι ανταγωνιστική και γιατί είχε τη προηγούμενη κακή εμπειρία όσον αναφορά την εικόνα της με τους zambezi 81xx. Δεν κατονόμασα εφαρμογές.Εφαρμογές όπως 3d max για rendering δεν χρησιμοποιούν opencl και εκεί ο 8350 υπερτερεί απέναντι στον i5 (του οποίου η intel έχει κοψει features).Ούτε το visual studio ,truecrypt,για x264 (rovi total code,media coder x64) χρησιμοποιούν από οτι ξέρω, και σε αυτά είναι γρηγορότερος.Κακώς βέβαια που δεν χρησιμοποιούν opencl γιατί έρχονται και δυνατότερα apu και η GCN 2. Σε προγράμματα όπως τα παραπάνω που χρησιμοποιούνται σωστά οι 83xx δεν συγκρίνονται με i5.Δεν έχουν πιάσει το peak χρησιμοποίησης τους οι πυρήνες είπα όπως και ισχύει και σε σύγχρονα παιχνίδια φαίνεται αυτό και θα φανεί και στη συνέχεια.Aυτό με την υποστήριξη και τον χρόνο ακόμα και με τους 81xx έχει φανεί που πλέον βγάζουν καλύτερα σκορ σε νεότερες εκδόσεις και προγράμματα.
sfk9039 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δεν ξέρω που μπερδεύεσαι. ¨Η θα αξιοποιήσουν τους πυρήνες του 8350 ¨Η το open CL. Ένα από τα δύο. Επειδή με το open CL είναι ταχύτερο, κατά 999,999% οι πυρήνες του 8350 δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ. Σχεδόν ΌΛΑ τα προγράμματα που αναφέρεις (3ds mark, visual studio, trucrypt κλπ) χρησιμοποιούν Open CL!!!! Αλλά και όσα δεν χρησιμοποιούν, όπως λες, κακό του κεφαλιού τους γιατί είναι ποιο αργά απο τα άλλα που χρησιμοποιούν. Ο 8350 είναι ένας επεξεργαστής "της παλιάς σχολής". Όταν βγήκαν οι 2πυρηνοι και οι 4πυρηνοι, υπήρχε πρόβλημα χρησιμοποίησης των πυρήνων. Τώρα όχι. Τώρα υπάρχει θέμα χρησιμοποίησης του open CL και αυτό φαίνεται παντού. Peak για τον 8350 δεν υπάρχει. Για τα APU της AMD, θα συμφωνήσω έχουν μέλλον. Για τις μητρικές, νομίζω ότι πάλι μιλάω απλά: περισσότερα ρεύματα περισσότερα ζόρια. Τι δεν καταλαβαίνεις? ο 3570κ σε overclock δεν ξεπερνάει σε κατανάλωση τον 8350 stock. Απλά. Μέχρι να βγάλει η AMD κάτι αξιόλογο, θα τρώμε haswell για τα καλά.... ότι αρνητικά και να έχει, ο FX δεν τον πιάνει.
Millennium Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δεν ανέφερα 3ds mark.3D Max είπα.Δεν χρησιμοποιούν OpenCL αυτά που είπα αλλά και για όποια χρησιμοποιούν έχεις να χρησιμοποιήσεις 8πυρήνες+opencl της gpu αν θες γιατί και αυτό γίνεται.Και έρχονται και δυνατότερα apu έτσι και αλλιώς. Το OpenCL το στηρίζει η AMD και έχει κάνει πόσες συμφωνίες με εταιρίες για σωστή υποστήριξη και αποδοτικότητα με την GCN αρχιτεκτονική της.Για την περαιτέρω υποστήριξη σε multithread και ειδικά με dx 11 λόγω κάποιων δυνατοτήτων του το πράγμα φαίνεται και στα παιχνίδια ώπου η cryengine 3 πχ χρησιμοποιεί καλύτερα τον FX από οτι παλιότερες μηχανές παιχνιδιών. Αν μιλάς για τάση,θερμοκρασίες, δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις σε chip διαφορετικης λιθογραφίας και αρχιτεκτονικής ούτε στις μητρικές τους.Δεν υπάρχει θέμα με τις μητρικές για amd (εκτός και αν μιλάμε του 50-60ρικου).Είναι φυσικό με μειονέκτημα στη κατασκευαστική να χεις χειρότερη κατανάλωση αλλά όταν υπάρχουν κάρτες γραφικών με 180w-200w-250w δεν νομίζω πως θα πρέπε να εστιάζαμε εκεί. Μια χαρά αξιόλογοι είναι για τα λεφτά τους οι FX και ειδικά σε multithread http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/61451-intel-haswell-i7-4770k-i5-4670k-review-14.html http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,16.html
sfk9039 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Στο open CL χρησιμοποιείς την κάρτα γραφικών, οι 8 πυρήνες είναι εντελώς άχρηστοι. Μου αναφέρεις τα APU, σου είπα τίποτα κακό για αυτά? Μου λες για την υποστήριξη της AMD στο open CL, σου είπα κάτι κακό για αυτό? Δεν είμαι κατά της AMD, ούτε υπέρ της intel. Δεν είμαι funboy της Intel. Την AMD την συμπαθώ ποιο πολύ να σου πω την αλήθεια. Αλλά αν κάτι δεν είναι καλό δεν το προτείνω. Τα benchmark που μου δείχνεις μετράνε μόνο CPU. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτά τα προγράμματα δεν υποστηρίζουν open cl/ cuda/qsync κλπ. Ψάξε και θα το διαπιστώσεις. Ιδίως το espresso εδώ και πολύ καιρό.... Μάλλον δεν το χρησιμοποιείς... Όσο αφορά τις μητρικές εκεί ακριβώς είναι η μεγάλη διαφορά: του 50αρικου-60αρικου είναι αρκετά καλές για τον μικρής κατανάλωσης i5. Ο οποίος έχει και καλύτερη λιθογραφία όπως λες. Στην λιθογραφία δεν μπορεί να γίνει σύγκριση? Έχεις δυο προϊόντα αυτή την στιγμή στην αγορά που θες να αγοράσεις δεν θα κάνεις σύγκριση? Σε άλλον πλανήτη πουλάνε τον FX σε άλλο τον i5? Όταν αγοράζεις συγκρίνεις τα πάντα. Συγκρίνεις το προιόν που αγοράζεις. Μετά μου λες για κάρτες γραφικών. ΆΛΛΟ θέμα, όπως και τα ΑPU, ΆΛΛΟ θέμα. Με πας απο το ένα θέμα στο άλλο προσπαθώντας να αποδείξεις ότι ο 8350 είναι καλός. Μετά μου λες για crysis 3. ΔΕΣ: http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-8.html Δυστυχώς δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου. Πιστεύω πως μιλάω απλά με επιχειρήματα. Οι ερωτοαπαντήσεις που παίρνω είναι ασυνάρτητες και ανακριβείς. Το σταματάω εδώ.
Millennium Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Στο OpenCL χρησιμοποιείς gpu αλλά δεν έχεις και τη cpu να κάθεται.Όπως είπα τα περισσότερα προγράμματα από αυτά που είπα δεν χρησιμοποιούν OpenCL αλλά και να χρησιμοποιούν ακόμα καλύτερα γιατί θα χεις επεξεργασία κάρτας+8 πυρήνες.Εκτός και αν πιστέυεις οτι θα χει κανείς FX δίχως κάρτα. Μητρικές του 50ρικου εγώ δεν θα πρότεινα σε κανέναν για i5 ακόμα και για τους low power...Σύγκριση έγινε ήδη στους επεξεργαστές παρόλο που κατασκευαστικά δεν είναι δίκαιη.Τα apu εσύ τα έβαλες στη κουβέντα όπως και το OpenCL και το γραφικό μέρος όχι εγώ.Σου απάντησα και για καθαρά cpu κομμάτι σε βαριές εφαρμογές.Υπόψην πως τα apu χρησιμοποιούν ίδια αρχιτεκτονική με τους FX στο cpu μέρος και είναι κάπως περίεργο να χαρακτηρίζουμε τους FX παρωχημένης τεχνολογίας και τα apu το αντίθετο. Δεν είπα ακριβώς για crysis 3 αλλά για cryengine 3.Το crysis 3 πριν μπουν κάποια περίεργα patch πήγαινε πολύ καλύτερα σε FX (εδώ αν και 720p).Το toms το προσπερνώ γιατί το θεωρώ αναξιόπιστο και δεν είμαι ο μόνος. Δε χρειάζονται οι χαρακτηρισμοί,συζήτηση κάνουμε. 1
ninos30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Εγώ απλά θα πω, ότι άμα δεν ξέρετε καλά τα πράγματα, μην εκφράζετε έτσι απλόχερα απόψεις γιατί παραπληροφορείτε... Απλά 2-3 πραγματάκια - Το OpenCL είναι ένα ΑPI που επιτρέπει τον προγραμματιστή να εκμεταλλευτεί ΚΑΙ την VGA (όχι μόνο την VGA) σε scientific κυρίως εφαρμογές. Δεν έχει καμία σχέση με το OPENGL - Το OpenCL ΔΕΝ έχει καμία εφαρμογή σε games και ούτε πρόκειται να έχει στο μέλλον. Υπάρχει πιο κατάλληλο programming για τα games. Βλέπε DirectX, OpenGL Και ο άνθρωπος (ο TS) μίλησε KAΘΑΡΑ για gaming rig. Μην τον μπερδεύετε άσκοπα... Και λίγο On-topic. Καποια στιγμή ειπώθηκε κιόλας. Αν έχεις περιορισμένο budget, ρίξε τα χρήματά σου σε VGA και όχι σε CPU. Προς θεού δεν λέω να πάρεις καμιά 780 με i3. Καταλαβαίνεις ελπίζω... 3
adtakhs Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Αν ήταν όπως τα λες SFK9039 τα workstation που τρέχουν προγράμματα που υποστηρίζουν cuda/open cl θα έτρεχαν με quadro και celeron /sempton .... ΣΥΝ - επεξεργασία γίνεται .... και όχι επιλογή ανάμεσα στην κάρτα γραφικών ή τον επεξεργαστή ..... EDIT: Με πρόλαβε ο αποπάνω ! Τα APUS έχουν ΚΑΛΕΣ επιδόσεις σε ότι υποστηρίζει OPEN CL σε σχέση με το ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ τους και όχι σε απόλυτους αριθμούς ...
Millennium Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Έχει περάσει το OpenCL και σε μη επιστημονικές εφαρμογές εντάξει.Φυσικά και τόση ώρα είμασταν off-topic και δε μιλούσαμε για παιχνίδια και opencl. 1
ninos30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Έχει περάσει το OpenCL και σε μη επιστημονικές εφαρμογές εντάξει.Φυσικά και τόση ώρα είμασταν off-topic και δε μιλούσαμε για παιχνίδια και opencl. Γιαυτό και πάνω έβαλα το "scientific κυρίως εφαρμογές". Γενικώς χρησιμοποιείται όπου απαιτείται το Parallel processing και μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό*. Στα games αυτό το έχουμε εδώ και καιρό Απλά είναι άλλα set εντολών που δεν έχουν εφαρμογή στο gaming. Το PhysX, είτε απευθείας (βλέπε NVidia) είτε μέσω DX (βλέπε ΑΤΙ) έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει κι όμως εδώ και χρόνια το έχουν και κάθεται... (και μην μου πει κάποιος πως υπάρχουν και 10 παιχνίδια που έχουν μερικά εφέ, έτσι για marketing...) * Και δεν είναι πανάκεια πως η "εκμετάλλευση" μιας GPU αυξάνει τις επιδόσεις σε μια πράξη. Αν το workload είναι πολύ μεγάλο φυσικά και ΝΑΙ. Αν όμως δεν είναι , η έξτρα καθυστέρηση που χρειάζεται για να μεταφερθούν οι πληροφορίες μέσω BUS από την CPU στην GPU και πίσω τελικά επιβραδύνει την όλη διαδικασία. Για αυτό ο προγραμματιστής πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός όταν γράφει κώδικα με χρήση OpenCL. Θέλει άπειρο testing...
Fulgore1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Για καρτα γραφικων αν δεν την εχεις ηδη αγορασει θα σου προτεινα να πας για http://www.skroutz.gr/s/3540594/Gigabyte-GeForce-GTX760-2GB-WindForce-3X-OC.html?from=autocomplete&keyphrase=760+gtx
super_Vegeta Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Πάντως όσον αφορά χρήση gaming πιστεύω η Intel είναι μονόδρομος: Οι fx δημιουργούν συχνά bottlenech στις gpu ειδικά σε games που είναι cpu intensive , και λόγω console porting αυτά είναι πολλά. π.χ Και τώρα βλέπουμε το flagship cpu της AMD έτσι... Τρομερή διαφορά
kalidor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 καλη η επιλογη της GTX 760 2GB αλλα γιατι οχι η 7850..???Ειμαστε off τωρα αλλα πες μου... Για επεξεργαστη λοιπον παιδες μια καλη προταση εχω και για τον i7 2700K....το κοστος ανεβαινει βεβαια στα 300+ ευρω... Τελικα θα διαλεξω σε 1155 οπως καταλαβατε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα