Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά, μετά πρόσεξα τις επιλογές του.
Μου φαίνεται πως το κατάλαβα σήμερα.
Να είσαι καλά φίλε, σε ευχαριστώ για όλα.

update :

Συμβαίνει το εξής παράδοξο.

Κατεβάζω ένα video από το youtube που έχει τις παρακάτω επιλογές 240p.flv, 360p.flv, 480p.flv και Μedium.mp4.

Όταν το κατεβάζω με το μπανεράκι που βρίσκεται δίπλα από τον τίτλο και με το Download, που εκεί κατάλαβα πως το κατεβάζει ''ατόφιο'' και το κατεβάζει γρήγορα, το κατεβάζει σε MP4 και με πλάτος καρέ 450 και ύψος καρέ 360 και Bitrate στον ήχο 96kbps. Όταν όμως το κατεβάζω από το μπανεράκι που έχει επάνω δεξιά (και έχει τις παραπάνω επιλογές που έγραψα), σε 480p.flv και το κατεβάζει αργά πράγμα που σημαίνει πως το κάνει επεξεργασία, τότε το κατεβάζει σε πλάτος καρέ 600 και ύψος 480 και Bitrate στον ήχο 129kbps.

Από ότι καταλαβαίνω, ίσως το ανεβασμένο Bitrate που του δίνει μετά την επεξεργασία στον ήχο, να είναι όπως και στο άλλο πρόγραμμα που μου έλεγες που έχω για τον ήχο και το κατεβάζει με επιλογή για μέχρι και 320kbps, και προφανώς θα είναι και ανούσιο.

Στο ύψος και πλάτος καρέ όμως, που με την επιλογή στο 480p.flv το δίνει σε 600x480, εκεί τι συμβαίνει; Το λέω αυτό γιατί ενώ το video αυτό στο youtube το δείχνει σε 480p, μόλις το ξανανέβασα εγώ μετά στο youtube, παρέμεινε 360p.

Επεξ/σία από SOTHRHS9
Δημοσ.

Όπως θα κατάλαβες το νούμερο με το p δηλώνει το ύψος του καρέ και το πλάτος είναι ανάλογο του ύψους.

Δηλαδή το 480p είναι 600χ480 ενώ το 360p είναι 450χ360.

Το mp4 με μικρότερο καρέ, χαμηλότερο ήχο και μεταβλητή συμπίεση είναι και μικρότερο σε μέγεθος οπότε θα κατέβει και πιο γρήγορα από το flv.

Τώρα αυτό που έγινε, που το ανέβασες 480p και στο μετέτρεψε σε 360p δεν ξέρω γιατί στο έκανε.

Δημοσ.

Δεν κατεβαίνει απλά πιο γρήγορα, κατεβαίνει σε μερικά δεύτερα, ενώ το άλλο παίρνει κοντά ένα λεπτό.

Ύστερα, αυτό το πρόγραμμα δεν είναι που μου έλεγες πως κατεβάζει το video ''ατόφιο'' από το youtube χωρίς μετατροπή; Αυτό δεν μου είπες πως κάνει αυτό το πρόγραμμα, και για αυτό υποτίθεται πως μου το σύστησες; Αν ναι, εν τέλει, μπορείς πάντως να μου εξηγήσεις τον τρόπο που καταλαβαίνεις ποια μορφή πρέπει να επιλέξεις για να κατέβει αυτούσιο χωρίς επεξργασία;

Όχι, δεν το ανέβασα 480p. Δες τι γράφω.

Όταν το κατεβάζω με το μπανεράκι που βρίσκεται δίπλα από τον τίτλο και με το Download, που εκεί κατάλαβα πως το κατεβάζει ''ατόφιο'' και το κατεβάζει γρήγορα, το κατεβάζει σε MP4 και με πλάτος καρέ 450 και ύψος καρέ 360 και Bitrate στον ήχο 96kbps.

Έτσι κατέβηκε. Και αναρωτιέμαι τι μπορεί να συμβαίνει εδώ.

Στο youtube έχει επιλογή όπως παίζει να το αλλάξεις σε 240p σε 360p και σε 480p.

Όπως ακριβώς είναι και οι επιλογές επάνω δεξιά στο μπανεράκι για κατέβασμα στα flv.

Να βρίσκεται στο youtube σε flv και για αυτό και να μπορεί να κατεβαίνει με τις ίδιες επιλογές που παίζει και εκεί, ενώ το mp4 που το κατεβάζω να το κάνει επεξεργασία και για αυτό κατεβαίνει σε 360p;

Δημοσ.

Εγώ αυτό χρησιμοποιώ και κατεβάζω βίντεο με τις διαθέσιμες επιλογές που δίνει το yt. Δεν μου κάνει μετατροπές γιατί για να δουλέψει η μετατροπή πρέπει να κατεβάσεις τον converter ξεχωριστά από την σελίδα του προγράμματος.

Όσον αφορά την ταχύτητα, ένα βίντεο που έχει γίνει ήδη caching στον browser στην μορφή που το θέλεις δεν το ξανακατεβάζει. Δηλαδή αν αφήσεις να παίξει ένα 720p μέχρι τέλους και μετά πατήσεις να κατέβει το 720p, αυτό "θα κατέβει" (σε εισαγωγικά βέβαια γιατί είναι ήδη στον δίσκο σου) σε δευτερόλεπτα και ας είναι 200ΜΒ.

Αυτήν την στιγμή είμαι σε opera και δεν έχω τον ff να δοκιμάσω κάτι που σκέφτομαι, θα το κάνω αργότερα και θα ενημερώσω.

Δημοσ.

Δηλαδή, εννοείς, πως οι επιλογές που δίνει στο μπανεράκι επάνω δεξιά για κατέβασμα, 240p.flv, 360p.flv, 480p.flv και 360p.mp4, έχει διαθέσιμα και τα συγκεκριμένα format η youtube και όποιο και να επιλέξεις από αυτά θα κατέβει ''ατόφιο'' και χωρίς επεξεργασία; Λες να γίνεται αυτό, να επεξεργάζεται η youtube δηλαδή τόσες φορές το κάθε video που ανεβαίνει;

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως δουλεύει το σύστημα του yt αλλά πιστεύω ότι παίρνει το αρχικό βίντεο που ανεβάζεις και δημιουργεί τις παραλαγές του στις χαμηλότερες αναλύσεις.

Αν ανεβάσεις ένα 720p θα έχει 480 και 360 αλλά δεν θα έχει 1080 δηλαδή.

Δημοσ.

OK. Υπάρχει κάποιος τρόπος πάντως για να καταλάβω εάν το format που θα κατεβάσω θα είναι ανεπεξέργαστο;

Δημοσ.

Και έγώ αυτό πιστεύω.

Να σε ευχαριστήσω και πάλι για τις βοήθειες φίλε.

Καλή συνέχεια.                                                                                  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...