Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι απλό.

Θέλω να κόψω ένα video που κατέβασα από το youtube, στην αρχή και στο τέλος, για να το ξανανεβάσω μετά προσθέτοντας ελληνικούς υπότιτλους.

Το video στο youtube είχε ανάλυση 1280x720p(HD), και με αυτή το κατέβασα στην επιλογή που είχε σε MP4, το πρόσθετο που έχω εγκαταστήσει στον κρομ, το http://www.bestvideodownloader.com/

Τώρα λοιπόν είναι να το βάλω στο avidemux και να το κόψω όπως είπα.

Οι επιλογές λοιπόν που μου βγάζει στο Video Output, είναι οι εξής :

Copy

(FF)HuffYUV

FLV1(flash)

Mjpeg Encoder

Mpeg2 (ff)

Mpeg4 ASP (ff)

Mpeg4 ASP (xvid4)

Mpeg4 AVC (x264)

PNG Encoder

YV12 Encoder

null

Kαι στο Output Format είναι :

AVI Muxer

Dummy Muxer

FLV Muxer

MP4 Muxer

Mkv Muxer

Mpeg TS Muxer (ff)

Mpeg-PS Muxer (ff)

Video Only

Στο Audio Output βάζω πάντα το ΜP3 (lame), που νομίζω πως είναι το καλύτερο από τα υπόλοιπα και ρυθμίζω στο Configure το ΒitRate από 128 που έχει στην επιλογή σε 160, μιας και στις ιδιότητες στο video μου βγάζει πως έχει ΒitRate 152. Μετά αφήνω το -Κατάσταση Λειτουργίας Ρυθμού Bit στο CBR που έχει προεπιλογή και το -Ποιότητα στο 2 που είναι και εκεί προεπιλεγμένο (το video είναι live τραγούδι και δίνω σημασία στον ήχο).

Copy

AAC (Faac)

AAC (lav)

AC3 (Aften)

AC3 (lav)

MP2 (lav)

MP3 (lame)

PCM

Vorbis

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι :

α) Ποια επιλογή πρέπει να έχω στο Video Output;;;

β) Ποια επιλογή πρέπει να έχω στο Output Format;;;

γ) Και φυσικά αν ρυθμίζω σωστά το Audio Output, μιας και έχει ιδιαίτερη σημασία.

(η μοναδική πληροφορία που αλλίευσα από ένα video με οδηγίες για avidemux που βρήκα στο youtube, έλεγε πως πρέπει το Video Output να είναι ίδιο με το Output Format, απλά το αναφέρω).

Είναι το παρακάτω :

post-215599-0-63248800-1372704585_thumb.png

Δημοσ.

Για αρχή να σου πω ότι για να πάρεις σωστά πληροφορίες από το media info θα πρέπει να πας στο κουμπάκι Προβολή και να επιλέξεις Κείμενο. Μετά επιλέγεις ότι έχει εκεί και το κάνεις αντιγραφή και επικόλληση σε ένα μήνυμα. Έτσι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τα στοιχεία του βίντεο.

Τώρα στο θέμα σου.

Αφού το πήρες από το youtube δεν χρειάζεται να κάνεις καμία μετατροπή. Βάλε copy στο video & audio και στο format βάλε mp4. Κόψε αυτό που θέλεις αλλά να προσέξεις ώστε να κόβεις στα I-Frames (το λέει το avidemux κάτω στο κέντρο). Μπορείς να μετακινήσει μόνο στα i-frames με τα κουμπάκια που είναι αριστερά από το κόκκινο "Α" ή με τα βελάκια πάνω και κάτω.

Έτσι όμως δεν έχεις ακρίβεια στο κόψιμο καθώς θα μπορείς να κόψεις μόνο στα intra frames και όχι όπου θέλεις εσύ. Αν δεν σε βολεύει θα πρέπει να πας σε re-ecoding οπότε θα επιλέξεις στο video το MPEG 4 AVC x264 και να ορίσεις bitrate. Θα έχεις απώλειες όμως έτσι και θα χρειαστεί χρόνος για την επανακωδικοποίηση του βίντεο.

Δημοσ.

Αφού το πήρες από το youtube δεν χρειάζεται να κάνεις καμία μετατροπή. 

Από ότι κατάλαβα από την σελίδα του προγράμματος, το μετατρέπει αυτό, δεν το κατεβάζει ατόφιο. 

Δημοσ.

Πάντως τα στοιχεία από το screenshot, αν και ελλιπή (περιμένουμε λεπτομέρειες από το media info), δείχνουν ότι είναι ένα κλασσικό mp4 avc με aac ήχο όπως αυτά που κατεβαίνουν από το youtube.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!!

micos000 εννοείς μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τα βελάκια που πάνε ανά δύο δευτερόλεπτα ή και τα άλλα δίπλα τους, που προχωράνε ανά 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου; Γιατί αν μπορώ και με αυτά τότε ξεμπερδεύω.

TheELF δεν γνωρίζω εάν το μετατρέπει, αλλά σύγκριση με όπως είναι στο youtube και όπως το βλέπω στον η/υ είναι ίδια ποιότητα που αν παραμείνει και μετά την επεξεργασία θα είμαι ικανοποιημένος.

z2wed.png

Επεξ/σία από SOTHRHS9
Δημοσ.

Τελικά είναι μόνο αυτά που πάνε ανά δύο δευτερόλεπτα. Δοκίμασα αφού το έκοψα με τα άλλα και την ώρα της αποθήκευσης έβγαλε ειδοποίηση πως θα αλλοιωθεί. Δεν πειράζει θα το κάνω έτσι.

Ερώτησεις :

1) Όταν είναι να διαλέξω ανάμεσα σε MP4 360p και σε FLV 360p για να κατεβάσω με το πρόγραμμα ( http://www.bestvideodownloader.com/ ), να προτιμώ σε FLV; Το λέω αυτό γιατί όταν το κατεβάζω σε FLV βγαίνει σε περισσότερα ΜΒ.

2) Γενικότερα, όταν πρόκειται να κατεβάσω με το παραπάνω πρόγραμμα, να προτιμώ αυτό που όταν κατεβαίνει είναι περισσότερα ΜΒ;  Για να κατεβάζω μουσική χρησιμοποιώ αυτό http://www.youtubemp3pro.com/ και στις τρεις επιλογές που μου βγάζει για να κατεβάσω, α) 128kb/s (Normal) β) 192kb/s (Hiigh) γ) 320kb/s (Super High)}, επιλέγω το 320kb/s (Super High), γιατί το κατεβάζει με περισσότερα kbps και σε περισσότερα ΜΒ και εδώ. Πράττω σωστά;

3) Μήπως πρέπει να κοιτάω σε τι αρχείο είναι και να προτιμώ να το κατεβάζω στο ίδιο; Και αν ναι, πως βλέπω τι αρχείο είναι ένα video στο youtube;

4) Πιστεύετε πως υπάρχει απώλεια όταν κατεβάζω με τα παραπάνω προγράμματα; Αν ναι, έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο για να κατεβάζω video και μουσική από το youtube;

5) Μέχρι τώρα έχω συρράψει video με το movie maker αλλά παρατήρησα πως υπάρχει αλλοίωση και έτσι ψάχτηκα και κατέβασα το sony vegas. Δεν μπορώ όμως να το λειτουργήσω γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω. Μήπως γνωρίζετε κάποιο άρθρο, τοπικ, video, οτιδήποτε που να εξηγεί αναλυτικά τις λειτουργίες του; Πως βάζω ''Προσθήκη τίτλου'', πως συρράβω μουσική πάνω σε video κτλπ.

6) Αν όχι, γνωρίζετε κάποιο άλλο, πιο ευχρηστο πρόγραμμα (free download) από το sony vegas, που έχει λιγότερες απώλειες από το movie maker;

7) Όταν κόβω με το avidemux, να το αφήνω στο ίδιο αρχείο ή είναι καλύτερα να το αλλάζω σε AVI ή οτιδήποτε; Με το avidemux όπως έχω καταλάβει δεν μπορείς να ενώσεις video ή να το επεξεργαστείς όπως το movie maker (''Προσθήκη τίτλου'' ''Εφφέ κίνησης'' κτλπ) ή όχι;

Πολλές οι ερωτήσεις αλλά ψάχνομαι καιρό να τα καταλάβω...

Δημοσ.

Τελικά είναι μόνο αυτά που πάνε ανά δύο δευτερόλεπτα. Δοκίμασα αφού το έκοψα με τα άλλα και την ώρα της αποθήκευσης έβγαλε ειδοποίηση πως θα αλλοιωθεί. Δεν πειράζει θα το κάνω έτσι.

Εννοείς ότι θα επιλέξεις την αλλοίωση; 

Ερώτησεις :

1) Όταν είναι να διαλέξω ανάμεσα σε MP4 360p και σε FLV 360p για να κατεβάσω με το πρόγραμμα ( http://www.bestvideodownloader.com/ ), να προτιμώ σε FLV; Το λέω αυτό γιατί όταν το κατεβάζω σε FLV βγαίνει σε περισσότερα ΜΒ.

Είναι ο τρόπος κωδικοποίησης του κάθε video format. Νομίζω όμως ότι δεν έχει 360p mp4 στο yt. Από 480p και πάνω έχει απ' ότι βλέπω.

2) Γενικότερα, όταν πρόκειται να κατεβάσω με το παραπάνω πρόγραμμα, να προτιμώ αυτό που όταν κατεβαίνει είναι περισσότερα ΜΒ;

Όπως είπε πριν, η ποιότητα εξαρτάτε και δεν είναι αποκλειστικά θέμα MB. Πάντως το flv είναι πιο εξωτικό φορμάτ και δεν το δέχονται όλα τα προγράμματα επεξεργασίας.

Για να κατεβάζω μουσική χρησιμοποιώ αυτό http://www.youtubemp3pro.com/ και στις τρεις επιλογές που μου βγάζει για να κατεβάσω, α) 128kb/s (Normal) β) 192kb/s (Hiigh) γ) 320kb/s (Super High)}, επιλέγω το 320kb/s (Super High), γιατί το κατεβάζει με περισσότερα kbps και σε περισσότερα ΜΒ και εδώ. Πράττω σωστά;

Και εδώ τα πράγματα είναι σχετικά. Το bitrate που θα σου δώσει ο μετατροπέας δεν θα προσθέσει ποιότητα. Όταν κάποιο αρχείο ανεβαίνει στο yt αυτό συμπιέζεται και ο ήχος μετατρέπεται σε aac με κάποιο bitrate. Δεν ξέρω τι αντιστοιχία έχει με τα mp3 αλλά πιστεύω τα 192 είναι πάρα πολύ καλά.

3) Μήπως πρέπει να κοιτάω σε τι αρχείο είναι και να προτιμώ να το κατεβάζω στο ίδιο; Και αν ναι, πως βλέπω τι αρχείο είναι ένα video στο youtube;

Όταν ένα βίντεο ανεβαίνει στο yt αυτόματα μετατρέπεται από την μηχανή του site σε διάφορα φορμάτ και αναλύσεις. Δεν μπορείς να ξέρεις τι αρχείο ήταν αυτό που ανέβηκε.

4) Πιστεύετε πως υπάρχει απώλεια όταν κατεβάζω με τα παραπάνω προγράμματα; Αν ναι, έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο για να κατεβάζω video και μουσική από το youtube;

Αν δεν κάνει μετατροπή είναι μια χαρά. Θα το καταλάβεις αν μετατρέπει το βίντεο από τον έξτρα χρόνο που θα χρειαστεί από την στιγμή που θα κατέβει το βίντεο μέχρι να μπορέσεις να το δεις. Αν με το που θα κατέβει είναι έτοιμο τότε δεν γίνεται καμιά μετατροπή. Αν πρέπει να περιμένεις τότε γίνεται επανασυμπίεση.

5) Μέχρι τώρα έχω συρράψει video με το movie maker αλλά παρατήρησα πως υπάρχει αλλοίωση και έτσι ψάχτηκα και κατέβασα το sony vegas. Δεν μπορώ όμως να το λειτουργήσω γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω. Μήπως γνωρίζετε κάποιο άρθρο, τοπικ, video, οτιδήποτε που να εξηγεί αναλυτικά τις λειτουργίες του; Πως βάζω ''Προσθήκη τίτλου'', πως συρράβω μουσική πάνω σε video κτλπ.

Ότι και να κάνεις, από την στιγμή που θα γίνει re-encoding στο βίντεο ή στον ήχο θα έχεις απώλειες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις απώλειες με την χρήση υψηλής ποιότητας codec (π.χ. h264) και λίγο ανεβασμένο bitrate.

Για το vegas μπορείς να το ψάξεις στο google ή στο yt με αναζήτηση για sony vegas tutorials. Δεν ξέρω αν θα βρεις κάτι στα Ελληνικά αλλά η πλειονότητα των οδηγών είναι στα Αγγλικά. Πάντως σε όλα αυτά τα προγράμματα πρώτα φορτώνεις το τραγούδι στο πρόγραμμα και μετά απλά απλά σέρνεις το μουσικό κομμάτι που θέλεις στο κανάλι audio. Πρέπει να γυρίσεις όμως το πρόγραμμα ώστε να βλέπεις το timeline εκεί που μοντάρεις και όχι το storyboard.

6) Αν όχι, γνωρίζετε κάποιο άλλο, πιο ευχρηστο πρόγραμμα (free download) από το sony vegas, που έχει λιγότερες απώλειες από το movie maker;

Το μόνο free alternative του mm που ξέρω είναι το pinacle video spin αλλά και σε αυτό οι mpeg2-mpeg4-divx codecs είναι για 15 μέρες. Μετά ξεμένεις με το wmv.

Αν θέλεις ψάξε το magix video edit se που το είχε βγάλει η magix σε δωρεάν έκδοση κάποια στιγμή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο καλό είναι.

Από εκεί και πέρα όλα είναι με πληρωμή. Ένα απλό είναι το corel video studio ή το cyberlink power director.

7) Όταν κόβω με το avidemux, να το αφήνω στο ίδιο αρχείο ή είναι καλύτερα να το αλλάζω σε AVI ή οτιδήποτε;

Αν το αφήσεις όπως είναι δεν θα κάνει re-encode και δεν θα έχεις απώλειες ποιότητας και μεγάλο χρόνο για την αποθήκευση. Αν το αλλάξεις σε οτιδήποτε πέρα από το copy θα γίνει re-encode αλλά θα μπορείς να βάλεις κάποια φίλτρα που έχει το demux και δεν τα ενεργοποιεί στο copy.

Με το avidemux όπως έχω καταλάβει δεν μπορείς να ενώσεις video ή να το επεξεργαστείς όπως το movie maker (''Προσθήκη τίτλου'' ''Εφφέ κίνησης'' κτλπ) ή όχι;

Το demux δεν είναι video editor με την έννοια του μοντάζ όπου βάζεις κομμάτια όπου και όπως θέλεις.

Πολλές οι ερωτήσεις αλλά ψάχνομαι καιρό να τα καταλάβω...

Θέλει να ασχοληθείς και να ψαχτείς. Στο Internet υπάρχουν πάρα πολλά tutorials για σχεδόν όλα τα προγράμματα. Μεράκι θέλει και πολύ χρόνο. Η αρχή είναι δύσκολη αλλά στην πορεία και αφού περάσεις την πρώτη ψυχρολουσία της αργής εκμάθησης θα δεις ότι η εξέλιξη θα είναι ραγδαία.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείς ότι θα επιλέξεις την αλλοίωση; 

Όχι, το έκανα με βάση τα frame.

Είναι ο τρόπος κωδικοποίησης του κάθε video format. Νομίζω όμως ότι δεν έχει 360p mp4 στο yt. Από 480p και πάνω έχει απ' ότι βλέπω.

Στο downloader που χρησιμοποιώ έχει και το κατεβάζει έτσι αν θέλω (βλέπε φώτο κάτω). Το επιβεβαιώνω μετά κοιτάζωντάς το στις ιδιότητες ή στο mediaInfo.

Όπως είπε πριν, η ποιότητα εξαρτάτε και δεν είναι αποκλειστικά θέμα MB. Πάντως το flv είναι πιο εξωτικό φορμάτ και δεν το δέχονται όλα τα προγράμματα επεξεργασίας.

Το ''εξωτικό'' να υποθέσω πως είναι και καλύτερο, μιας και βγαίνει και με περισσότερα ΜΒ όπως προείπα; Αν δηλαδή το επεξεργάζεται το πρόγραμμά μου και μου κάνει να το προτιμώ;

Και εδώ τα πράγματα είναι σχετικά. Το bitrate που θα σου δώσει ο μετατροπέας δεν θα προσθέσει ποιότητα. Όταν κάποιο αρχείο ανεβαίνει στο yt αυτό συμπιέζεται και ο ήχος μετατρέπεται σε aac με κάποιο bitrate. Δεν ξέρω τι αντιστοιχία έχει με τα mp3 αλλά πιστεύω τα 192 είναι πάρα πολύ καλά.

Εννοείς μάλλον πως σε ότι και να το κατεβάσω, αν είναι σε 120bitrate ποιότητα, σε τέτοια θα παραμείνει και ας έχει και μετά και παραπάνω bitrate, και απλά να επιλέγω τουλάχιστον το 192kb/s για να είμαι μέσα ας πούμε σε αυτό που θα είναι και να μην κατέβει σε ποιότητα αν το κατεβάσω σε 128kb/s ενώ αυτό ήταν παραπάνω, σωστά; Εδώ να υποθέσω δηλαδή πως κάνω καλά΄που κατεβάζω τη μουσική σε MP3 και δεν είναι καλύτερα αυτά τα Μ4Α ή το AAC;

Όταν ένα βίντεο ανεβαίνει στο yt αυτόματα μετατρέπεται από την μηχανή του site σε διάφορα φορμάτ και αναλύσεις. Δεν μπορείς να ξέρεις τι αρχείο ήταν αυτό που ανέβηκε.

ΟΚ.

Αν δεν κάνει μετατροπή είναι μια χαρά. Θα το καταλάβεις αν μετατρέπει το βίντεο από τον έξτρα χρόνο που θα χρειαστεί από την στιγμή που θα κατέβει το βίντεο μέχρι να μπορέσεις να το δεις. Αν με το που θα κατέβει είναι έτοιμο τότε δεν γίνεται καμιά μετατροπή. Αν πρέπει να περιμένεις τότε γίνεται επανασυμπίεση.

Κοίταξε, με το που κατεβαίνει είναι διαθέσιμο, αλλά για να μου έχει τις επιλογές (βλέπε έικόνα κάτω) και να λειτουργούν κιόλας (το κοιτάω με το mediainfo ή στις ιδιότητες), τότε μάλλον θα κάνει μετατροπή. Ξέρεις λοιπόν κάποιο πρόγραμμα που να κατεβάζει το video από το youtube ατόφιο όπως και αν είναι;  Να υποθέσω αφού δεν μου απάντησες, πως δεν έχεις να προτείνεις κάποιο καλύτερο πρόγραμμα για να κατεβάζω από το youtube, έτσι;;;

Ότι και να κάνεις, από την στιγμή που θα γίνει re-encoding στο βίντεο ή στον ήχο θα έχεις απώλειες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις απώλειες με την χρήση υψηλής ποιότητας codec (π.χ. h264) και λίγο ανεβασμένο bitrate.

Αυτό γίνεται με το avidemux και τις ρυθμίσεις του;

Για το vegas μπορείς να το ψάξεις στο google ή στο yt με αναζήτηση για sony vegas tutorials. Δεν ξέρω αν θα βρεις κάτι στα Ελληνικά αλλά η πλειονότητα των οδηγών είναι στα Αγγλικά. Πάντως σε όλα αυτά τα προγράμματα πρώτα φορτώνεις το τραγούδι στο πρόγραμμα και μετά απλά απλά σέρνεις το μουσικό κομμάτι που θέλεις στο κανάλι audio. Πρέπει να γυρίσεις όμως το πρόγραμμα ώστε να βλέπεις το timeline εκεί που μοντάρεις και όχι το storyboard.

Θα το ψάξω τότε περισσότερο. Αυτό με το timeline πάντως δεν το κατάλαβα.

Το μόνο free alternative του mm που ξέρω είναι το pinacle video spin αλλά και σε αυτό οι mpeg2-mpeg4-divx codecs είναι για 15 μέρες. Μετά ξεμένεις με το wmv.

Αν θέλεις ψάξε το magix video edit se που το είχε βγάλει η magix σε δωρεάν έκδοση κάποια στιγμή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο καλό είναι.

Από εκεί και πέρα όλα είναι με πληρωμή. Ένα απλό είναι το corel video studio ή το cyberlink power director.

Θα τα κοιτάξω, αν και όπως κατάλαβα καλύτερα θα είναι να προσπαθήσω να μάθω το sony vegas.

Αν το αφήσεις όπως είναι δεν θα κάνει re-encode και δεν θα έχεις απώλειες ποιότητας και μεγάλο χρόνο για την αποθήκευση. Αν το αλλάξεις σε οτιδήποτε πέρα από το copy θα γίνει re-encode αλλά θα μπορείς να βάλεις κάποια φίλτρα που έχει το demux και δεν τα ενεργοποιεί στο copy.

Μάλιστα, θα είναι το φίλτρα που σε ρωτάω παραπάνω. Θα εννοείς να βάζω στη AUDIO OUTPUT λίγο μεγαλύτερο bitrate (όπως έγραψα και στο τοπικ και γράφεις και εσύ στην 5), αν χρειάζεται πάντα λέμε να το αλλάξω, ή το ''h264'' για το AUDIO; Όταν επεξεργάζομαι ένα video και πρόκειται να το αφήσω στο ίδιο format, να μην αλλάζω τα bitrate ή τα υπόλοιπα φίλτρα στο AUDIO, γιατί καλύτερο δεν θα γίνει δηλαδή;

Το demux δεν είναι video editor με την έννοια του μοντάζ όπου βάζεις κομμάτια όπου και όπως θέλεις.

ΟΚ.

Θέλει να ασχοληθείς και να ψαχτείς. Στο Internet υπάρχουν πάρα πολλά tutorials για σχεδόν όλα τα προγράμματα. Μεράκι θέλει και πολύ χρόνο. Η αρχή είναι δύσκολη αλλά στην πορεία και αφού περάσεις την πρώτη ψυχρολουσία της αργής εκμάθησης θα δεις ότι η εξέλιξη θα είναι ραγδαία.

Πίστεψέ με έχω δώσει πολύ χρόνο και (αναγκαστικά) βλέπω να δίνω πολύ περισσότερο. Αρκεί να υπάρχουν πάντα και άνθρωποι όπως εσύ (και άλλοι παλιότερα εδώ μεσα που με βοηθήσανε), να σε ξεκολλάνε όταν μπλοκάρεις και σε ευχαριστώ παρεμπιπτώντος για αυτό.

Αυτό είναι το youtubemp3pro που κατεβάζει που έχω για την μουσική.

5kk5ki.png

Και αυτό το Best Video Downloader για τα video.

esivk8.png

ΥΓ. Aνάμεσα στα δύο παρακάτω format που κατέβασα από ένα τραγούδι, μπορώ να καταλάβω από αυτές τις πληροφορίες που δίνει το mediaInfo ποιο είναι το καλύτερο, και αν ναι, τι πρέπει να κοιτάξω; (το πρώτο το κατέβασα με το youtubemp3pro και με επιλογή στο 320 kbps, ενώ το κάτω το κατέβασα από site χωρίς να έχει επιλογή και βγήκε έτσι)

Γενικά

Πλήρες όνομα                    : C:\Users\Σωτήρης\Pictures\Οι τανίες μου\ena\ena.wlmp.wmv.mp3

Μορφοποίηση                    : MPEG Audio

Μέγεθος αρχείου                : 9,13 MiB

Duration/String                   : 3mn 59s

Συνολικό BitRate                : 320 Kbps

Track name                        :

Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή   : LAME3.99.5

Ήχος

Μορφοποίηση                     : MPEG Audio

Format_Version                  : Version 1

Format_Profile                    : Layer 3

Format_Settings_Mode      : Joint stereo

Format_Settings_ModeExtension      : MS Stereo

Duration/String                     : 3mn 59s

Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων           : 320 Kbps

Κανάλι(α)                              : 2 κανάλια

Συχνότητα δειγματοληψίας   : 44,1 KHz

StreamSize/String                 : 9,13 MiB (100%)

Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή     : LAME3.99.5

Γενικά

Πλήρες όνομα                       : C:\Users\Σωτήρης\Pictures\Οι τανίες μου\ena\1273509756.mp3

Μορφοποίηση                       : MPEG Audio

Μέγεθος αρχείου                   : 5,59 MiB

Duration/String                      : 4mn 4s

Συνολικό BitRate                   : 192 Kbps

Album                                    :

Track name                           :

Track name/Θέση                 : 01

Performer                              :

Genre                                    :

Ημερομηνία εγγραφής          : 0

File type                                : audio/mp3

Ήχος

Μορφοποίηση                       : MPEG Audio

Format_Version                    : Version 1

Format_Profile                      : Layer 3

Format_Settings_Mode        : Joint stereo

Duration/String                      : 4mn 4s

Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων  : 192 Kbps

Κανάλι(α)                                : 2 κανάλια

Συχνότητα δειγματοληψίας     : 44,1 KHz

StreamSize/String                   : 5,59 MiB (100%)

Επεξ/σία από SOTHRHS9
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι καλύτερο και ποιο όχι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το mp3pro έχει κάνει re-encoding το ηχητικό από το aac format που χρησιμοποιεί το yt σε mp3.

Το δεύτερο δεν κατάλαβα πως ακριβώς το πήρες από το site. Το yt δεν δίνει επιλογή αποθήκευσης σε mp3.

Αν δεις καθαρά τα νούμερα τότε το πρώτο είναι καλύτερο γιατί έχει υψηλότερο bitrate (320Kbps) έναντι του δεύτερου που έχει 192. Πάλι όμως δεν λέει τίποτα αυτό γιατί μπορώ να σου πάρω μια ηχογράφηση από κινητό και να την κάνω reencode στα 320Kbps και να την ανεβάσω στο yt με μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης. Αυτό όμως δεν θα το κάνει καλύτερο από ένα cd-rip σε mp3 στα 128Kbps. Ο μόνος γνώμονας εδώ και καλύτερος κριτής είναι το αυτί σου και ένα σετ καλά ακουστικά.

Μπορείς να τα δεις λίγο πιο αναλυτικά με έναν spectrum analyzer όπως π.χ. μέσα από το audacity στο μενού Ανάλυση->Plot spectrum ή κάποιο αυτόνομο audio analyzer και να δεις οπτικά το εύρος και την δυναμικότητα των συχνοτήτων. Πως θα διαβάσεις αυτά τα δεδομένα δεν ξέρω, πρέπει να βρεις κάποιον που ασχολείται με τον ήχο για να στα εξηγήσει.

Δημοσ.

Kαλησπέρα φίλε!

Στο downloader που χρησιμοποιώ έχει και το κατεβάζει έτσι αν θέλω (βλέπε φώτο κάτω). Το επιβεβαιώνω μετά κοιτάζωντάς το στις ιδιότητες ή στο mediaInfo.

Τελικά και σύμφωνα με όσα σου είπα στην προηγούμενη απάντηση, κάνει και το bestvideodownloader re-encodig όπως και το youtubemp3pro που μου εγραψες, σωστά; ΚΑΙ ΞΑΝΑ : Ξέρεις λοιπόν κάποιο πρόγραμμα που να κατεβάζει το video και την μουσική από το youtube ατόφια;

Το FLV είναι τελικά το καλύτερο format και να το προτιμώ αν έχω πχ ανάμεσα σε αυτό και σε ένα mp4 να διαλέξω; Δηλαδή, αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο τέλεια επεξεργασμένα video που το ένα είναι FLV και το άλλο mp4, καινούρια που λένε, εργαστασιακά, να προτιμώ το FLV (που θυμίζω βγάζει πάντα και πιο πολλά ΜΒ);

ΞΑΝΆ : Όταν επεξεργάζομαι ένα video και πρόκειται να το αφήσω στο ίδιο format, να μην αλλάζω τα bitrate ή τα υπόλοιπα φίλτρα στο AUDIO, γιατί καλύτερο δεν θα γίνει δηλαδή; Ή πάει και εδώ ανάλογα το τι video είναι κτλπ; Μπορεί να γίνει ένα video, mp4 για παράδειγμα, καλύτερο με το avidemux, με κωδικοποίηση, που το εξάγεις και πάλι σε mp4; Φαντάζομαι θα θέλει ''τέχνη'' αυτό και να ξέρεις, σωστά;

Το δεύτερο δεν κατάλαβα πως ακριβώς το πήρες από το site. Το yt δεν δίνει επιλογή αποθήκευσης σε mp3.
Το κατέβασα από άλλο site με μουσική με απευθείας download.

Μάλιστα, μπορείς τελικά να δεις πιο mp3 είναι καλύτερο, αλλά όχι με το mediaInfo, αλλά με το πρόγραμμα πχ που πρότεινες. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να διαπιστώσεις και πιο video είναι καλύτερο και αν όχι, έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο για αυτή τη δουλειά;

Αυτά πάντως --> Duration/String : 4mn 4s, από το Duration/String : 3mn 59s, στα παραπάνω, είναι καλύτερο; Είναι σαν το bitrate, δηλαδή είναι καλό να είναι μεγάλο;

Επιμένω στα ίδια γιατί τα ψάχνω καιρό και δεν έχω καταλήξει.

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το video download helper στον firefox ή μέσω το keepvid.com μέσω Online υπηρεσίας. Και τα δύο σου προσφέρουν τις διαθέσιμες επιλογές χωρίς επανακωδικοποίηση. Ότι σου δείχνουν στο download αυτό υπάρχει διαθέσιμο.

Όσον αφορά τα mp3, ότι και να κάνεις θα γίνει re-encode οπότε βάλε το υψηλότερο bitrate που σου δίνει το εκάστοτε πρόγραμμα. Η μόνες αλλαγές που μπορείς να κάνεις και να έχουν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα είναι αν έχει το πρόγραμμα επιλογή μέσω ποιου codec να κάνει συμπίεση. Αμφιβάλω όμως να σου δίνουν τέτοια επιλογή, μάλλον όλα χρησιμοποιούν το δωρεάν lame mp3 οπότε το mp3 pro του nero ή το fraunhofer δεν θα υπάρχουν.

Αυτό πάντως που κατέβασες απευθείας, αν είναι cd rip θα είναι μάλλον καλύτερο από το διπλο επεξεργασμένο κομμάτι του yt (μία όταν ανέβηκε που έγινε aac και μια όταν κατέβηκε και ξανά έγινε mp3). Εκτός αν αυτός που το ανέβασε στο άλλο site που λες το πήρε από το yt και το έκανε mp3, πράγμα που δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις.

Μεταξύ mp4 και flv δεν μπορείς να συγκρίνεις έτσι απλά. Το flv χρησιμοποιεί constand bitrate απ' ότι έχω δει ενώ το mp4 χρησιμοποιεί viariable bitrate για το βίντεο (και τα δύο ενσωματώνουν ήχο aac με τα ίδια στοιχεία νομίζω).

Για τα βίντεο μόνο οπτικά αν μπορέσεις να καταλάβεις την διαφορά. Πάντως σε γενικές γραμμές η ψηλότερη ανάλυση και το υψηλότερο μέσο bitrate δίνει καλύτερη ποιότητα.

Το μέγεθος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. π.χ. ένα mpeg2 αρχείο του 1gb με 2000 Kbps bitrate δεν έχει καλύτερη ποιότητα από ένα divx των 800 ΜΒ με 1000 Kbps και διπλό πέρασμα και ας έχει μεγαλύτερο μέγεθος και bitrate. Είναι θέμα codec και τρόπου συμπίεσης.

Όπως κατάλαβες δεν σου δίνω απόλυτες απαντήσεις γιατί δεν υπάρχουν. Στα ψηφιακά αρχεία η έννοια ποιότητα δεν μπορεί να οριστεί και να αποφασιστεί από τα νούμερα και μόνο.

Τέλος, καλύτερη ποιότητα δεν μπορείς να πάρεις από ένα ψηφιακό και συμπιεσμένο αρχείο ότι και αν επιλέξεις για επανακωδικοποίηση. Μόνο το ίδιο μπορείς να πάρεις αν κάνεις το κόψιμο στο demux ή στο virtual dub χωρίς επανακωδικοποίηση.

Δημοσ.

Κατάλαβα, είναι ακόμα πιο πολύπλοκα ίσως περισσότερο και από ότι τα περίμενα..

Αυτά πάντως --> Duration/String : 4mn 4s, από το Duration/String : 3mn 59s, στα παραπάνω, είναι καλύτερο; Είναι σαν το bitrate, δηλαδή είναι καλό να είναι μεγάλο;

Τελικά ισχύει ότι γράφω εδώ; Ανάλυση σημαίνει το παραπάνω;

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο ξεκάθαρος εδώ; Αποκλείεται να μην υπάρχει έστω κάποια διαβάθμιση ανάλογα με το format στο videο, είναι τόσα πολλά άλλωστε. Ας πούμε πως είναι να φτιάξεις ένα δικό σου video από την αρχή, σε ποιο format είναι καλύτερα να το φτιάξεις; Σε avi, σε mp4, σε wmv;

Δημοσ.

Το Duration είναι η διάρκεια. Το δεύτερο είναι κατά 5 δευτερόλεπτα μεγαλύτερο από το πρώτο.

Όταν φτιάχνεις ένα δικό σου βίντεο, το τελικό φορμάτ το αποφασίζεις ανάλογα με το που θέλεις να εξάγεις το αποτέλεσμα και τι είναι το αρχικό υλικό που έχεις.

Π.χ. αν το υλικό σου είναι από βίντεο 3gp κινητού με ανάλυση 360χ288 είναι δώρο-άδωρο να το εξάγεις σε mkv με h264 codec και ανάλυση 720p.

Αν έχεις καλό αρχικό υλικό π.χ. από κάμερα full hd 1080p και θέλεις να πάρεις στο τέλος dvd τότε θα εξάγεις σε 720χ576 ανάλυση και σε μορφή mpeg2 γιατί αυτό είναι το dvd-video standard και το να το βγάλεις πάλι σε fullhd δεν θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Video απ' το youtube 1080HD.

Το κατεβάζω με το BestVideoDownloader και με αυτό το πρόσθετο που μου πρότεινες.

Νομίζω πως καλύτερο download έγινε με το πρώτο. Πως αν δηλαδή, δεν το κάνει μετατροπή και είναι σε mp4, τότε το κατεβάζει καλύτερα.

Με το BestVideoDownloader :

Πλήρες όνομα                       : C:\Users\Σωτήρης\Pictures\Οι τανίες μου\pente\pente.mp4
Μορφοποίηση                       : MPEG-4
Format_Profile                      : Base Media / Version 2
CodecID                                : mp42
Μέγεθος αρχείου                   : 381 MiB
Duration/String                      : 10mn 49s
Συνολικό BitRate                   : 4 915 Kbps
Ημερομηνία κωδικοποίησης  : UTC 2013-05-07 21:21:01
Tagged date                          : UTC 2013-05-07 21:21:01
gsst                                        : 0
gstd                                        : 649833
gssd                                       : B3E012686MM1372879185597788
gshh                                       : r3---sn-4vguioxu-5uil.c.youtube.com

Video
ID                                            : 1
Μορφοποίηση                         : AVC
Μορφοποίηση/                        : Advanced Video Codec
Format_Profile                        : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String         : Ναι
Format_Settings_RefFrames/String    : 1 frame
Format_Settings_GOP                        : M=1, N=60
CodecID                                   : avc1
/                                                : Advanced Video Coding
Duration/String                          : 10mn 49s
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 4 720 Kbps
BitRate_Maximum/String          : 13,2 Mbps
Πλάτος                                      : 1 920 εικονοστοιχεία
Ύψος                                         : 1 080 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας                            : 16:9
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου    : 29,970 fps
ColorSpace                                : YUV
ChromaSubsampling                 : 4:2:0
BitDepth/String                          : 8 bits
ScanType/String                        : Συνεχής σάρωση
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο)    : 0.076
StreamSize/String                     : 366 MiB (96%)
Tagged date                              : UTC 2013-05-07 21:22:32

Ήχος
ID                                               : 2
Μορφοποίηση                            : AAC
Μορφοποίηση/                           : Advanced Audio Codec
Format_Profile                           : LC
CodecID                                     : 40
Duration/String                           : 10mn 49s
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων  : 192 Kbps
BitRate_Maximum/String            : 203 Kbps
Κανάλι(α)                                    : 2 κανάλια
Θέσεις καναλιών                         : Front: L R
Συχνότητα δειγματοληψίας         : 44,1 KHz
StreamSize/String                       : 14,9 MiB (4%)
Τίτλος                                          : IsoMedia File Produced by Google, 5-11-2011
Ημερομηνία κωδικοποίησης        : UTC 2013-05-07 21:21:56
Tagged date                                : UTC 2013-05-07 21:22:32

Με το DownloaderHelper :

Γενικά
Πλήρες όνομα                             : C:\Users\Σωτήρης\Pictures\Οι τανίες μου\pente1\pente1.mp4
Μορφοποίηση                             : MPEG-4
Format_Profile                            : Base Media / Version 2
CodecID                                      : mp42
Μέγεθος αρχείου                         : 47,2 MiB
Duration/String                            : 10mn 49s
Συνολικό BitRate                         : 610 Kbps
Ημερομηνία κωδικοποίησης        : UTC 2013-06-04 06:10:04
Tagged date                                : UTC 2013-06-04 06:10:04
gsst                                              : 0
gstd                                              : 649833
gssd                                             : B3E012686HH1372879006196578
gshh                                             : r3---sn-4vguioxu-5uil.c.youtube.com

Video
ID                                                  : 1
Μορφοποίηση                              : AVC
Μορφοποίηση/                             : Advanced Video Codec
Format_Profile                             : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String          : Όχι
Format_Settings_RefFrames/String     : 1 frame
Format_Settings_GOP                         : M=1, N=60
CodecID                                     : avc1
/                                                  : Advanced Video Coding
Duration/String                           : 10mn 49s
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων  : 511 Kbps
BitRate_Maximum/String           : 1 782 Kbps
Πλάτος                                       : 640 εικονοστοιχεία
Ύψος                                         : 360 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας                            : 16:9
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου    : 29,970 fps
ColorSpace                               : YUV
ChromaSubsampling                 : 4:2:0
BitDepth/String                          : 8 bits
ScanType/String                        : Συνεχής σάρωση
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο)    : 0.074
StreamSize/String                      : 39,6 MiB (84%)
Tagged date                              : UTC 2013-06-04 06:10:18

Ήχος
ID                                               : 2
Μορφοποίηση                            : AAC
Μορφοποίηση/                           : Advanced Audio Codec
Format_Profile                           : LC
CodecID                                    : 40
Duration/String                          : 10mn 49s
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 96,0 Kbps
BitRate_Maximum/String          : 104 Kbps
Κανάλι(α)                                   : 2 κανάλια
Θέσεις καναλιών                         : Front: L R
Συχνότητα δειγματοληψίας         : 44,1 KHz
StreamSize/String                      : 7,44 MiB (16%)
Τίτλος                                         : IsoMedia File Produced by Google, 5-11-2011
Ημερομηνία κωδικοποίησης       : UTC 2013-06-04 06:10:12
Tagged date                               : UTC 2013-06-04 06:10:18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...