Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά επειδή ενός φίλου μου του κλειδώθηκε ο υπολογιστής του δηλαδή είχε βάλει κωδικό και τώρα δεν τον θυμάτε πώς γίνετε να τον ξεκληδώσει χωρίς να πάει σε τεχνικό και τα λοιπά?Δεν είμαι εγώ σοβαρά ενός φίλου μου είναι αλλά είναι ευκαιρία να μάθω πώς τον ξεκληδώνουμε για να τον βοηθήσω για να μην μπεί σε έξοδα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε κάποιος μου είπε ότι εάν τρέξεις το pc σε safe mode και μετά μπείς και αλλάξεις κωδικό είναι οκ.Αληθεύει?

Δημοσ.

Φίλε κάποιος μου είπε ότι εάν τρέξεις το pc σε safe mode και μετά μπείς και αλλάξεις κωδικό είναι οκ.Αληθεύει?

Αν εχει κωδικό δεν μπαίνει σε safe mode

Δημοσ.

Αν εχει κωδικό δεν μπαίνει σε safe mode

Στα ΧΡ υπήρχε μία τρυπάρα ασφαλείας που σου επέτρεπε να μπεις από safe mode σε ενα account με όνομα Administrator (ο οποίος σε κανονική λειτουργία δεν φαινόταν καν! ) 

Δημοσ.

Στα ΧΡ υπήρχε μία τρυπάρα ασφαλείας που σου επέτρεπε να μπεις από safe mode σε ενα account με όνομα Administrator (ο οποίος σε κανονική λειτουργία δεν φαινόταν καν! ) 

Όχι αν είχε και αυτός κωδικό

Δημοσ.

Δεν ήταν τρυπάρα, ήταν αφέλεια των χρηστών.

Κατά την εγκατάσταση των windows xp μπορούσες (και επρεπε) να ορίσεις password για τον administrator, αλλά οι περισσότεροι το αφήνανε κενό απο άγνοια ή απο βαρεμάρα.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ειναι κενο ασφαλειας, ειναι κενο το password του admin

Παντου ισχυει αυτο, και στα 7 στα 8 δεν ξερω. Αλλα πρέπει να εισαι λιγο (μην πω τωρα) για να μην έχεις βαλει κωδικο στον admin και να εχεις μονο στον δικο σου user .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τρυπάρα είναι στην πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

1. Είσοδος σε ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών

2. Δίνουμε τις παρακάτω εντολές μία, μία.

cd.. C:\Windows\System32
ren sethc.exe sethc1.exe
copy cmd.exe sethc.exe

Βλακεία μου. Δεν σε αφήνει να μετονομάσεις το αρχείο σε αυτήν την κατάσταση. Το σωστό είναι:

1. Κατεβάζουμε κάποιο live linux (π.χ. το πολύ μικρό και ελαφρύ puppy linux) και το καίμε σε cd ή δημιουργούμε ένα bootable usb και μπουτάρουμε από αυτό.

2. Ανοίγουμε τον διαχειριστή αρχείων και πηγαίνουμε στον φάκελο C:\windows\system32

Εκεί βρίσκουμε το αρχείο sethc.exe και το μετονομάζουμε σε sethc1.exe

Επίσης δημιουργούμε ένα αντίγραφο του cmd.exe και μετονομάζουμε το αντίγραφο σε sethc.exe

3. Κάνουμε επανεκκίνηση και περιμένουμε να μας βγάλει στην login screen.

4. Πατάμε το ρολογάκι κάτω αριστερά για διευκόλυνση πρόσβασης και voila! Η γραμμή εντολών και πάλι.

5. Δίνουμε το παρακάτω και πατάμε enter. Θα μας δώσει τους ενεργοποιημένου χρήστες.

net users

6. Εντοπίζουμε το όνομα του χρήστη που θέλουμε να μηδενίσουμε τον κωδικό, π.χ. sotiris και δίνουμε την παρακάτω εντολή:

net user sotiris *

Εννοείτε ότι το sotiris θα αλλαχτεί στο όνομα του χρήστη. Υπάρχει κενό ανάμεσα σε κάθε λέξη και πριν το αστεράκι.

7. Θα μας ζητήσει νέο κωδικό. Τον δίνουμε και μας τον ζητάει άλλη μια φορά για επιβεβαίωση.

8. Κλείνουμε το παράθυρο του command prompt και συνδεόμαστε με τον νέο κωδικό.

Αυτό ήταν... και χωρίς κατεβάσματα και προγράμματα.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Η τρυπάρα είναι στην πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

1. Είσοδος σε ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών

Να σε ρωτήσω, πως θα μπεις στα win σε ασφαλή λειτουργιά αφου πρέπει να δώσεις psw σε κάποιον απο τους χρήστες που ειναι διαθέσιμοι στον υπολογιστή

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω, πως θα μπεις στα win σε ασφαλή λειτουργιά αφου πρέπει να δώσεις psw σε κάποιον απο τους χρήστες που ειναι διαθέσιμοι στον υπολογιστή

Ακριβώς.

Η εντολή copy cmd.exe sethc.exe πρέπει να δωθεί αφού υπάρχει ήδη πρόσβαση σε account (θα έπρεπε δηλαδή να έχει προνοήσει ο χρήστης να το κάνει σε παλαιότερη χρονική στιγμή).

Δημοσ.

Ακριβώς.

Η εντολή copy cmd.exe sethc.exe πρέπει να δωθεί αφού υπάρχει ήδη πρόσβαση σε account (θα έπρεπε δηλαδή να έχει προνοήσει ο χρήστης να το κάνει σε παλαιότερη χρονική στιγμή).

Μα εδω μιλάμε για κλειδωμένο υπολογιστή, αν μπω στον χρήστη τότε τι να ξεκλειδώσω αφού είμαι ήδη μέσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...