kjj Δημοσ. 6 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2003 Βασικα στο πλαι του case εχω ενα ανεμιστηρακι akasa που δουλευει απο 2000-3500.Μεχρι τωρα το ειχα να δουλευει στις 2000.Τωρα τον εβαλα στις 3500.Παρατηρησα οτι ο ανεμιστηρας της cpu ειχε 2300 στροφες οταν το πλα"ινο akasa δουλευε στις 2000. Τωρα ομως εχει σταθερα 2250 και υποψιαζομαι οτι οφειλεται στο οτι αυξησα τις στροφες του πλα'ι'νου απο 2000 σε 3500. Ξερετε αν αυτο ειναι τυχαιο ή αν το τροφοδοτικο μου δεν αντεχει; Το τροφοδοτικο ειναι enermax 360W καινουριο.Ειναι δυνατο να μην αντεχει νε τροφοδοτησει επαρκως 4 fan; Δεν με νοιαζει τοσο για τις 50 παρακατω στροφες αλλα σκεφτομαι τι θα γινει αν βαλω πιο ισχυρο fan στη cpu;Αντι για 3500 δηλαδη θα τρεχει στα 3000; (μολις κατεβασα τις στροφες του πλα'ι'νου παλι ο ανεμιστηρας της cpu πηγε στις 2300) Οποιος ασχολειται με αυτα και ξερει πραγματικα ας μου λυσει την απορροια γιατι οπως και να εχει ξενερωσα..Πηγα εσταξα 120 ευρα για καλο τροφοδοτικο και τωρα να μου κανει τετοια;(αν φταιει το τροφοδοτικο)
steliosdj Δημοσ. 6 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2003 Απο οτι φαινεται ο πλαινος ανεμιστηρας "πνιγει" τον ανεμιστηρα της CPU. Ειναι φυσιολογικο . Δεν υπαρχει προβλημα με το τροφοδοτικο σου. Αν βαλεις πιο ισχυρο fan στη CPU απλα δεν θα επηρεαζεται τοσο ευκολα απο το πλαινο fan.
kjj Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Mα το πλα'ι'νο fan δεν ειναι ακριβως πισω απο αυτο της cpu. Στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου πισω.Το πλαινο φυσαει προς τις μνημες της m/b και ειναι οπως το βλεπω 3 δακτυλα πιο κατω απο της cpu δηλαδη 5 περιπου εκατοστα αποσταση.
georgeadams Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Κάνε ένα πειραματάκι τότε: βγάλε το πλαϊνό καπάκι του υπολογιστή χωρίς όμως να αποσυνδέσεις τον πλαϊνό ανεμιστήρα, έτσι ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις τη λειτουργία του υπολογιστή χωρίς να υπάρχει η παραμικρή υποψία πως ο ένας ανεμιστήρας εμποδίζει τη ροή αέρα του άλλου, και κοίτα τότε σε τι στροφές θα δουλεύουν...
kjj Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Λοιπον παιδια εχετε και οι δυο δικιο.Εβγαλα το καπακι ενω δουλευε ο πλα'ι'νος στις 2000 και παρατηρησα μετα απο λιγο χωρις να εχω αυξησει τις στροφες οτι παλι επεσε στις 2250 ο fan της cpu.Αυξησα στροφες στον πλαινο 3500 και δεν επεσε και αλλο ο fan της cpu. Μαλιστα ενω ο πλαινος δουλευε full μολις τον πλησιασα στην cpu ανεβασε αλλες 30 στροφες και μολις τον πηρα απο κοντα ξαναεπεσε 2250. Τελικα κατεβασα τις στροφες του πλαινου στις 2000 και περιμενα.Οι στροφες cpu-fan εμεναν 2250. Μολις εκλεισα το καπακι (με στροφες πλαινου 2000) αμεσως στη cpu-fan πηγε 2310. Αν δεν καταλαβατε τοσο ασχημα που τα εξηγω εβγαλα το συμπερασμα οτι ο πλαινος fan μεχρι καποιο σημειο στροφων βοηθα τον fan της cpu να εχει λιγο περισσοτερες στροφες. Απο εκεινο το σημειο και πανω ομως αν αυξηθουν οι στροφες γινεται αυτο που λεει ο Στελιος,δηλαδη πνιγει τον fan της cpu.!!! Ευχαριστω πολυ και τους δυο σας.Στελιο θα σου εχει συμβει ξανα και το ξερεις,ε;Παντως εισαι "ωραιος"!! Τουλαχιστον θα κοιμηθω ησυχος αφου δεν ειναι προβλημα του τροφοδοτικου...
steliosdj Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2003 Προσπαθω να μην συμβαινουν τετοια πραγματα. Γι'αυτο το λογο αποφευγω τους πλαινους ανεμιστηρες. Ενα κουτι που εχει σωστη ροη αερα αποδιδει πολυ καλα και δεν βρισκω απαραιτητη τη χρηση πλαινου ανεμιστηρα. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.