liakjim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Απλη ερωτηση:Ποια ειναι η πιο vfm aftermarket ψυκτρα για τον επεξεργαστη του θεματος? (τσιμπημένος στα 3Ghz)Τωρα ειμαι σε idle 55-60C (ψηλά) κ στο 100% με το occt σταματώ το τεστ στους 95C (πολυ ψηλα). Αν παιζει ρολο η μητρικη ειναι η Gigabyte P35-DS4. Κριτηρια : 1. VFM 2. Αποδοση 3. Θορυβος τελευταιος.Ευχαριστω!!! Υ.Γ επισης θα ξεκινησω κ πειραματα με την ταση (undervolting) . Τωρα ειμαι auto ολα.
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Α ρε, το παλιόσκυλο η P35-DS4, we meet again. Στο θέμα μας, λογικά είσαι με τη stock έτσι; Για δες αν πατάει καλά, γιατί συνηθίζει να ξεκουμπώνει κάποιο pin με κάποιο κούνημα. Αν και λογικά θα είχες μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Τσέκαρε και αν έχει πολλή σκόνη, όπως και πόσο είναι το Vcore. Επίσης μια αλλαγή θερμοαγώγιμης δε θα 'ταν άσχημη με την πρώτη ευκαιρία. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δώσε ενα οικονομικό μετρο βρε παλικάρι .. η EVO push pull είναι μια ας πούμε..
liakjim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δώσε ενα οικονομικό μετρο βρε παλικάρι .. η EVO push pull είναι μια ας πούμε.. Ειπαμε VFM. Οχι πολλα παντως. Μια χαρα παταει η ψυκτρα κ εχει κ καινουργια παστα. Edit : εριξα ταση στα 1,2V @3GHz και η θερμοκρασια επεσε στο 100% στους 80C!!! Αλλα για πειτε καμοια προταση .
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 http://www.skroutz.gr/s/417047/Xigmatek-Gaia-SD1283.html http://www.skroutz.gr/s/2760748/Thermalright-True-Spirit-120M.html http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html Είναι σταθερός με 1.2V;
liakjim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω για τις προτασεις. Ναι super σταθερος. Δοκιμασα να πεσω στα 1.15V αλλα εφαγα μπλε οθονη. Τωρα τρεχω Occt .
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δοκίμασε και με prime95. Πάντως αν παίζεις στους 80°C @ full load είσαι μια χαρά κατα τη γνώμη μου. Και αφού τοποθετείς τον παράγοντα θόρυβο στο τέλος της λίστας, νομίζω σε παίρνει να γλυτώσεις την αγορά 3d party ψύκτρας. Α, κάτι που αμέλησα να αναφέρω, οι παραπάνω ψύκτρες ενδεχομένως να μη χωράνε στο κουτί σου, ρίξε ένα μέτρημα να δούμε.
liakjim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Σταθερος κ με occt κ με prime95. Πανω απο 80C δεν ανεβηκα παντως. Ευχαριστω για την βοηθεια. Θα ψαχτω ποια χωραει κ θα δω. Κριμα να παιζει τοσο ψηλα. Αν κ στην πραξη ποτέ δεν θα ειναι στο 100% συνεχεια.
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Και να είναι, δε σημαίνει ότι θα πιάσει 80 βαθμούς. Βέβαια σε κανα παιχνίδι σαν το Far Cry 3 μπορεί να δεις τόσους, αν όχι παραπάνω. Δεν είναι απαγορευτικές θερμοκρασίες όμως, ειδικά για καλοκαίρι. Καλό θα ήταν βέβαια να μην ανέβουν άλλο, για πολύωρη χρήση πάντα.
Bloodrage Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 ψαξε και στα μεταχειρισμενα για καμια megahalems
liakjim Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Αυτο http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Hush/1.html Ο υπολογιστης ειναι ενας παλιος (4+ χρονια) που καθοταν αχρησιμοποιητος στο δωματιο της κουνιαδας μου . Με Q9300, 2GB ram , ATI 3850 256MB , Windows Vista . Τωρα με τον Q9300 στα 3Ghz + 6Gb ram + 660GTX + Windows 7 (στο σαλονι μου) παει πολυ καλυτερα
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μάλλον μόνο η TRUE Spirit 120 χωράει από αυτές που παρέθεσα.
Millennium Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ναι η Μ και ένα μέτρημα θα ταν καλό για σιγουριά.
liakjim Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Λοιπον παιδια ενα περιεργο πραγμα. Απο τοτε που εκανα overclock τον επεξεργαστη κατι δεν μου πηγαινε καλα. Επαιζα ελαφρυ παιχνιδι κ δεν το ειχα καταλαβει. Ετρεξα λοιπον ενα 3Dmark με τον επεξεργαστη στα @3Ghz κ τα αποτελεσματα ηταν τραγικα (περιπου η μιση αποδοση!!!!) Λεω θα φταει το undervolting (αν κ ξερω πως δεν παιζει ρολο). Ε λοιπον τα ιδια. Οταν επιστρεφω στα φυσιολογικα ρολογια (2,5Ghz) τοτε ολα καλα. Να πω πως overclocking εκανα ανεβαζοντας το fsb απο τα 333Mhz στα 400Mhz. Ολα τα αλλα ειναι στο auto. Τι φταιει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα