Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενημερωμενος ειμαι μια χαρα δοξα, τα εργασιακα μου τα γνωριζω καλα ασχετα αν δεν μπορω να τα παρω γιατι κανεις δεν τα δινει. Για περιβαλλον και συνθηκες εργασιας φιλε μου δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο το σερβιτοριλικι. Ειναι απο τις λιγες δουλειες που λογο ηλικιας και μονο η ιδια η δουλεια σε διωχνει απο μονη της χωρις να εχεις καποια επιλογη πανω στο θεμα. Ολες τις αλλες δουλειες οτι ηλικια και να ειμαι μπορω να την κανω και χωρις να με ρωταει για την ηλικια μου και την εμφανιση μου. 

 

Παρα αυτα ομως πολυ θα ηθελα να μαθω αυτες τις δουλειες που ειναι χειροτερες και εχουν το πολυ 2.5 ευρω την ωρα χωρις tips. Μην μου πεις φιλαδια γιατι την εχω κανει τη δουλεια και παροτι ειναι ποιο κακοπληρωμενη σιγουρα δεν ειναι χειροτερα.

Αμ δεν είσαι, αν ήσουν δεν θα ισχυριζόσουν πριν πως ο βασικός μισθός έχει μέσα νύχτες και αργίες.

 

Όσο για τις χειρότερες δουλειές μην πας μακριά, λατζέρης.

 

Κατ' αρχάς και μόνο η άμεση επαφή με τον κόσμο, για μένα είναι από τα μεγαλύτερα μείον της δουλειάς του σερβιτόρου.

 

Όσο καιρό την έκανα, άκουσα και είδα τα απίστευτα. Ο κόσμος πραγματικά δεν είναι καθόλου καλά.

Σε όλες τις δουλειές που έρχεσαι σε άμεση επαφή με τον κόσμο, το ίδιο συμβαίνει. Το ίδιο γερά νεύρα πρέπει να έχεις είτε είσαι σερβιτόρος είτε πωλητής σε οποιοδήποτε είδος.

  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιας και ανέφερες τη δουλειά του λαντζιέρη, σίγουρα έχει τα μειονεκτήματά της, αλλά έχει κι ένα μεγάλο συν (για κάποιους), ότι δεν έχεις επαφή με κόσμο.

 

Απλά είναι και στον καθένα, κάποιοι αντέχουν να ακούν τα ανείπωτα αλλά όχι να ζαρώνουν τα χέρια τους απ' το νερό.

Δημοσ.

Ενημερωμενος ειμαι μια χαρα δοξα, τα εργασιακα μου τα γνωριζω καλα ασχετα αν δεν μπορω να τα παρω γιατι κανεις δεν τα δινει. Για περιβαλλον και συνθηκες εργασιας φιλε μου δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο το σερβιτοριλικι. Ειναι απο τις λιγες δουλειες που λογο ηλικιας και μονο η ιδια η δουλεια σε διωχνει απο μονη της χωρις να εχεις καποια επιλογη πανω στο θεμα. Ολες τις αλλες δουλειες οτι ηλικια και να ειμαι μπορω να την κανω και χωρις να με ρωταει για την ηλικια μου και την εμφανιση μου.

 

Παρα αυτα ομως πολυ θα ηθελα να μαθω αυτες τις δουλειες που ειναι χειροτερες και εχουν το πολυ 2.5 ευρω την ωρα χωρις tips. Μην μου πεις φιλαδια γιατι την εχω κανει τη δουλεια και παροτι ειναι ποιο κακοπληρωμενη σιγουρα δεν ειναι χειροτερα.

Χωρις να διαφωνω μαζι σου φιλε σε οσα λες, οσο αφορα τις δουλειες με 2.5 την ωρα.....εχω φιλο που δουλευει σε αυτα φαστφουνταδικα με το λουκανικο που εχουν γινει της μοδας και παιρνει 20ευρω το 8ωρο.
Δημοσ.

Μιας και το συνεχίζουμε αυτό με το ωρομίσθιο, νομίζω πως έχει σημασία και πόση δουλειά βγάζεις στην τελική, και πόσο σκληρά δουλεύεις.

 

Μία απ' τις δουλειές που έκανα ως φοιτητής σε μικρή επαρχιακή πόλη, ήταν σε ξενοδοχείο ως υπάλληλος reception και γενικών καθηκόντων, 22:00-02:00, με 3€/ώρα, από 2.5€/ώρα που έπαιρναν όλοι οι προηγούμενοι (εγώ ζήτησα τόσα).

Τις περισσότερες ώρες/μέρες δεν έκανα σχεδόν τίποτα, αν εξαιρέσουμε τα περίεργα που έχουν αυτές οι ώρες (πιωμένοι κ.λπ.) και την ευθύνη του να είσαι τέτοιες ώρες μόνος σου σε ένα ξενοδοχείο, γεμάτο κόσμο ενδεχομένως.

Για τη δουλειά που έκανα, μια χαρά ήταν τα 12€/μέρα, και είχα και τα bonus μου. Για χαμαλοδουλειά όμως, που επίσης έχω κάνει, σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.

Χωρις να διαφωνω μαζι σου φιλε σε οσα λες, οσο αφορα τις δουλειες με 2.5 την ωρα.....εχω φιλο που δουλευει σε αυτα φαστφουνταδικα με το λουκανικο που εχουν γινει της μοδας και παιρνει 20ευρω το 8ωρο.

 

Δεν ειναι η μονη δουλεια που ειναι τοσο. Και σε βενζιναδικα τοσο θα παρει και σε μπολικες καφετερειες παλι τοσα θα παρει, και στο χωραφι τοσα θα παρει, και σε καταστημα τοσα θα παρει. Γενικα ομως καμια απο αυτες τις δουλειες δεν "φτυνει" και δεν "διωχνει" τον εργαζομενο απο τη φυση της. Σερβιτορος μπορει να κανει καποιος μεχρι καποια ηλικια, μετα δεν...ας εχεις 15 χρονια εμπειριας στην πλατη σου πολυ δυσκολα θα σε παρουν (και πολυ δυσκολα θα το επιλεξεις και ο ιδιος). 

  • 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

ήθελα να ρωτήσω  αν κάποιος ξέρει τον τρόπο που χωρίζονται τα φιλοδωρήματα δλδ την πράξει που κάνουν και βγαίνουν τα χρήματα που αναλογούν στον καθέναν  

Δημοσ.

Ποια πράξη φίλε μου; Τι είναι, υπολογισμός αφορολογητου; Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος τρόπος και πράξη.  Είναι πως θα κάτσει. 

Ούτε θα βγάλεις άκρη γιατί ο καθένας θα λέει τη δική του άποψη

Κάτι ερωτήσεις που κάνετε όμως...

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, eriko1993 είπε

ήθελα να ρωτήσω  αν κάποιος ξέρει τον τρόπο που χωρίζονται τα φιλοδωρήματα δλδ την πράξει που κάνουν και βγαίνουν τα χρήματα που αναλογούν στον καθέναν  

Aυτός που το έχει περισσότερο στο μπλα μπλα παίρνει το 65% πουρμπουάρ κ εσύ το 35% 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Aυτός που το έχει περισσότερο στο μπλα μπλα παίρνει το 65% πουρμπουάρ κ εσύ το 35% 

To σωστό είναι να μοιράζονται εξίσου.
Αν δεν το έχεις γενικότερα με την επικοινωνία με τον πελάτη, προφανώς δεν κάνεις για τη δουλειά. Η εστίαση έχει και κουζίνα. Δεν μπορείς να πεις στον συνάδελφο σου ότι εσύ είσαι καλύτερος στην ίδια δουλειά οπότε και θα κρατάς περισσότερα τιπς. Αν θέλει ο εργοδότης ας τον πληρώσει περισσότερο. Άλλος ο μισθός του σερβιτόρου και άλλος του βοηθού. Ο ένας πληρώνεται καλύτερα για την επικοινωνία και γιατί ξέρει να σπρώξει συγκεκριμένα προϊόντα στην παραγγελία, και ο άλλος κάνει τις δεύτερες δουλειές. Παρόλα αυτά επειδή όλοι αλληλεπιδρούν με τον πελάτη, τα μπουρμπουαρ πρέπει να μοιράζονται εξίσου.
Αν κάνεις για τη δουλειά το αξίζεις, αν δεν το αξίζεις, δεν κανείς για τη δουλειά.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, G.bar είπε

Δεν μπορείς να πεις στον συνάδελφο σου ότι εσύ είσαι καλύτερος στην ίδια δουλειά οπότε και θα κρατάς περισσότερα τιπς

Δεν είχες υπόψιν σου αυτό 😅

 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, eriko1993 είπε

ήθελα να ρωτήσω  αν κάποιος ξέρει τον τρόπο που χωρίζονται τα φιλοδωρήματα δλδ την πράξει που κάνουν και βγαίνουν τα χρήματα που αναλογούν στον καθέναν  

Δεν υπάρχει κάποια συμπαντική αλήθεια για το πως να χωριστούν τα φιλοδωρήματα. Το κάθε μαγαζί διαφέρει. Φυσικά εύκολο ειναι καταλάβεις όταν ο χωρισμός ειναι εντελώς ανήθικος. Οι διαφορές που συναντιούνται συνήθως σε μαγαζία για τον χωρισμό των τιπς και δέν έχουν καθαρές απαντήσεις, είναι:

α) Θα μοιραστεί κάποιο ποσοστό και στην κουζίνα; Αν όχι, λόγω του γενικά μεγαλύτερου μισθού τους, τι γίνετα στην περίπτωση που πληρώνονται όλοι με ποσοστά;
β) Η μοιρασιά στους σερβιτόρους θα γίνει ανα ώρα / μέρα εργασίας ή σαν σύνολο στο τέλος της εβδομάδας;
γ) Ολα τα πόστα θα πάρουν το ίδιο ποσοστό;

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον διαχωρισμό, τους το λές και αποφασίζεις τι θα κάνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...