Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και έτσι το 20% tip επί του λογαριασμού είναι ο τρόπος να την παλέψουν.

Μα κι εδώ αυτό ισχύει, απλά όχι απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό.

Δεν νομίζω, στην Αμερική αν δεν αφήσει ένας πελάτης tip, γίνεται το θέμα συζήτησης για μια εβδομάδα. Άσε που την επόμενη φορά που θα πάει στο ίδιο μαγαζί όλα τα τραπέζια θα είναι ρεζερβέ ή η παραγγελία του θα εκτελεστεί 3 ώρες μετά(αφού θα έχει φτύσει μέσα όλο το προσωπικό lol). Αν όμως δεν αφήσει εδώ στην Ελλάδα φιλοδώρημα ένας πελάτης δεν έγινε και τίποτα, οι πιο πολλοί δεν αφήνουν.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2.5 και 3 ευρω την ωρα βρεξει, χιονισει, γιορτες, αργιες, νυχτες, ζεστες κτλ κτλ ΕΙΝΑΙ κακοπληρωμενη δουλεια φιλος.

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Από μια σκοπιά 2.5 σκάρτα την ώρα είναι οι βασικός μισθός στην Ελλάδα σήμερα, οπότε τα 3 συν τα τυχόν tips δε το λες και κακοπληρωμένη δουλειά.

Δημοσ.

Ε ναι. Σε σχέση με τους μισθούς της Βουλγαρίας, χτίζεις σπίτι με 2.5 σκάρτα ευρώ.

Απαντάς σαν να ισχυρίστηκα ότι είναι πολλά τα λεφτά του βασικού μισθού, εγώ όμως δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

2.5 και 3 ευρω την ωρα βρεξει, χιονισει, γιορτες, αργιες, νυχτες, ζεστες κτλ κτλ ΕΙΝΑΙ κακοπληρωμενη δουλεια φιλος. 

ξερω ακομη και τωρα ατομα που βγαζουν 1500+ το μηνα οποτε ειναι καλοπληρωμενη δουλεια οταν το μεγαλυτερο ποσοστο εδω και χρονια και για τα επομενα δεν προκειτε να δει τετοια μισθοδοσια.-μην κλεγεστε και εσεις ρε παιδια-

τα 2.5ε ειναι το κατωτατο οριο.συνηθως ειναι παραπανω.αλλα και 2.5 να ειναι ε οπου και να εισαι 1ε την ωρα τιπ το εχεις.αν δεν το βγαζεις καλυτερα να αλλαξεις μερος ή θεση εργασιας γιατι κατι φταιει

Δημοσ.

δηλαδη ποσα θα πρεπε να παιρνουνε?

Δημοσ.

δηλαδη ποσα θα πρεπε να παιρνουνε?

Ποσα ΘΑ; αρκετα παραπανω, αν υπολογισεις οτι τα μισα μεροκαματα τους ειναι νυχτερινα (δεν ταιριαζει καν το "μεροκαματο"), ειναι σε ανθυγιεινο περιβαλλον, υπερωριες, ορθοστασια... οταν τον αλλον τον εχεις 5-κλεισιμο (3-4 το πρωι) νυχτερινο, και του δινεις 25 ευρα...

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι απο την στιγμη που εχεις(λεφτα) να πας να πιεις ενα καφε 3-5ευρω, δεν θα σου στοιχησει να αφησεις και ενα 50λεπτο.

Ακομα πιο προφανες ειναι οταν εχεις να φας εξω, και κανεις λογαριασμο 50ευρω, εεεε..δεν ειναι τιποτα να αφησεις και 2ευρω τιπ στον σερβιτορο.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η δικαιολογια δεν αφηνω γιατι δεν εχω, ειναι....απλα δικαιολογια! Τα 50λεπτα δεν θα μας σωσουν.

Δημοσ.

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Από μια σκοπιά 2.5 σκάρτα την ώρα είναι οι βασικός μισθός στην Ελλάδα σήμερα, οπότε τα 3 συν τα τυχόν tips δε το λες και κακοπληρωμένη δουλειά.

Οχι ειναι κακοπληρωμενη. Ο βασικος μισθος που λες προβλεπει 38 ωρες εβδομαδιαια και εχεις ολες τις νυχτες, αργειες κτλ πληρωμενες και δικες σου. Δεν ξεκιναω καν να μιλησω για το περιβαλλον και συνθηκες εργασιας, αποκλειστικα για τα λεφτα ως λεφτα. 

Εγω φιλος με 2.5 και 3 ευρω την ωρα δεν παω σε δουλεια γραφειου με το A/C μου και το καθισματακι μου, ποσο μαλλον σερβιτορος. Εδω σημερα παιρνω 4.20 την ωρα και μου φαινονται λιγα. 

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι απο την στιγμη που εχεις(λεφτα) να πας να πιεις ενα καφε 3-5ευρω, δεν θα σου στοιχησει να αφησεις και ενα 50λεπτο.

Ακομα πιο προφανες ειναι οταν εχεις να φας εξω, και κανεις λογαριασμο 50ευρω, εεεε..δεν ειναι τιποτα να αφησεις και 2ευρω τιπ στον σερβιτορο.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η δικαιολογια δεν αφηνω γιατι δεν εχω, ειναι....απλα δικαιολογια! Τα 50λεπτα δεν θα μας σωσουν.

Είπαμε να δίνουμε, αλλά η έλευση του ευρώ έχει κάνει κι εδώ τη ζημιά του. 50 λεπτά είναι αρκετά νομίζω, απ' τον κάθε πελάτη. Δίναμε και επί δραχμής 170 δραχμές φιλοδώρημα;

Βέβαια θα μου πεις, ούτε 1000-1500 δραχμές δίναμε για καφέ, ενώ τώρα το κάνουμε, οπότε έχει μια βάση να δώσεις ~150 δραχμές (~45 cents) για φιλοδώρημα.

Πάντως όπως είπα και πιο πάνω, και 20 λεπτά απ' τον καθένα καλά είναι, και 10 ακόμα, αν έχει πολλή δουλειά, αφού αν σερβίρει 50 άτομα θα βγάλει 5€ «στην ξεφτίλα».

Δημοσ.

Οχι ειναι κακοπληρωμενη. Ο βασικος μισθος που λες προβλεπει 38 ωρες εβδομαδιαια και εχεις ολες τις νυχτες, αργειες κτλ πληρωμενες και δικες σου. Δεν ξεκιναω καν να μιλησω για το περιβαλλον και συνθηκες εργασιας, αποκλειστικα για τα λεφτα ως λεφτα. 

Εγω φιλος με 2.5 και 3 ευρω την ωρα δεν παω σε δουλεια γραφειου με το A/C μου και το καθισματακι μου, ποσο μαλλον σερβιτορος. Εδω σημερα παιρνω 4.20 την ωρα και μου φαινονται λιγα.

Δεν είσαι ενημερωμένος καλά. Ο βασικός μισθός προβλέπει τις Κυριακές/αργίες 75% προσαύξηση, και τις νυχτερινές ώρες 25% προσαύξηση. Θα μου πεις βέβαια πως στην πράξη δεν παίρνει κανείς υπερωρίες/προσαυξήσεις, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του βασικού μισθού. Όσο για το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας, υπάρχουν και χειρότερα. Που πληρώνονται με το πολύ 2.5€ την ώρα, και δεν έχουν tips.

Δημοσ.

Δεν είσαι ενημερωμένος καλά. Ο βασικός μισθός προβλέπει τις Κυριακές/αργίες 75% προσαύξηση, και τις νυχτερινές ώρες 25% προσαύξηση. Θα μου πεις βέβαια πως στην πράξη δεν παίρνει κανείς υπερωρίες/προσαυξήσεις, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του βασικού μισθού. Όσο για το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας, υπάρχουν και χειρότερα. Που πληρώνονται με το πολύ 2.5€ την ώρα, και δεν έχουν tips.

Ενημερωμενος ειμαι μια χαρα δοξα, τα εργασιακα μου τα γνωριζω καλα ασχετα αν δεν μπορω να τα παρω γιατι κανεις δεν τα δινει. Για περιβαλλον και συνθηκες εργασιας φιλε μου δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο το σερβιτοριλικι. Ειναι απο τις λιγες δουλειες που λογο ηλικιας και μονο η ιδια η δουλεια σε διωχνει απο μονη της χωρις να εχεις καποια επιλογη πανω στο θεμα. Ολες τις αλλες δουλειες οτι ηλικια και να ειμαι μπορω να την κανω και χωρις να με ρωταει για την ηλικια μου και την εμφανιση μου. 

Παρα αυτα ομως πολυ θα ηθελα να μαθω αυτες τις δουλειες που ειναι χειροτερες και εχουν το πολυ 2.5 ευρω την ωρα χωρις tips. Μην μου πεις φιλαδια γιατι την εχω κανει τη δουλεια και παροτι ειναι ποιο κακοπληρωμενη σιγουρα δεν ειναι χειροτερα. 

Δημοσ.

Κατ' αρχάς και μόνο η άμεση επαφή με τον κόσμο, για μένα είναι από τα μεγαλύτερα μείον της δουλειάς του σερβιτόρου.

Όσο καιρό την έκανα, άκουσα και είδα τα απίστευτα. Ο κόσμος πραγματικά δεν είναι καθόλου καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...