Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί και να το κάνω, αν το μαγαζί είναι ενδιαφέρον. Αν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο μου δώσουν να καταλάβω ότι δεν τους πολυνοιάζει, τότε αλλάζω μαγαζί ξερωγώ.

Με λίγα λόγια, αν τους νοιάζει η ικανοποίηση του πελάτη θα πάρουν αυτοί τηλέφωνο να ζητήσουν συγνώμη για την αργοπορία, δε θα τους ψάχνω εγώ.

Δεν έχεις άδικο ούτε σ' αυτό, αλλά εκ των πραγμάτων δύσκολα γίνεται, καθώς φαντάζομαι θα έχεις προσέξει τι φούρια επικρατεί σε πολλά φαγάδικα.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θα σε καλέσουν με σκοπό να απολογηθούν για ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Σε εμένα έχει τύχει κάποιες φορές να ζητήσει συγγνώμη ο οδηγός, που τις περισσότερες φορές μόνο αυτός δεν ευθύνεται. Τώρα αν το κάνει μπας και σε γλυκάνει ώστε να «εκμαιεύσει» κανα πενηντάλεπτο, άλλο καπέλο.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στους καταλόγους/μενού (των εστιατορίων κυρίως) γράφουν τον αγορανομικό υπεύθυνο, τους δημοτικούς φόρους καθώς και ένα ποσοστό για αμοιβή σερβιτόρου ή κάτι τέτοιο, δεν θμαμαι ακριβώς. Βέβαια οι σερβιτόροι παίρνουν τα @@ τους αν το ΑΦΕΝΤΙΚΟ έχει τη δυνατότητα να βάλει χέρι στο "tip jar". Στην αμερική οι σερβιτόροι έχω την εντύπωση πως θεωρούνται "τελευταία δουλεια" γιαυτο και αμείβονται με το "minimum wage" και έτσι το 20% tip επί του λογαριασμού είναι ο τρόπος να την παλέψουν.

Δημοσ.

και έτσι το 20% tip επί του λογαριασμού είναι ο τρόπος να την παλέψουν.

Μα κι εδώ αυτό ισχύει, απλά όχι απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό.

Όσοι έχουν δουλέψει ή έχουν συγγενείς/φίλους/γνωστούς στο χώρο, γνωρίζουν καλά πόσο σημαντικά είναι τα tips για τους σερβιτόρους, τους οδηγούς delivery κ.λπ..

Και μόνο που έχω περιπτώσεις που ενώ αρχικά ήταν εναντίον του φιλοδωρήματος επειδή «πληρώνονται, οπότε δε χρειάζεται», όταν έπιασαν οι ίδιοι σχετική δουλειά, τα γύρισαν, μου λέει πολλά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, ας μην παραλείψουμε το γεγονός πως το 103% των σερβιτόρων δεν ασφαλίζονται! (εκτος απο μεγάλες ξενοδ. μονάδες)

Δημοσ.

Καλά, ας μην παραλείψουμε το γεγονός πως το 103% των σερβιτόρων δεν ασφαλίζονται! (εκτος απο μεγάλες ξενοδ. μονάδες)

Και μεγαλοαλυσιδες. 

Δημοσ.

Αφήνω, όταν μιλάμε φυσικα και για μια καλη συμπεριφορα προς τον κόσμο.

Έχοντας και ο ίδιος σερβίρει μικρός πολλές φορές, το εκτιμούσα όταν μου άφηναν φιλοδώρημα.

Δημοσ.

Και μόνο που έχω περιπτώσεις που ενώ αρχικά ήταν εναντίον του φιλοδωρήματος επειδή «πληρώνονται, οπότε δε χρειάζεται», όταν έπιασαν οι ίδιοι σχετική δουλειά, τα γύρισαν, μου λέει πολλά.

Και φυσικα πληρωνονται και δεν παιζει να παρουν μπουρπουαρ η μονη περιπτωση ειναι αμα παραγγειλω τελευταια στιγμη ή ερθουν με τρελη βροχη αλλιως υπο κανονικες συνθηκες δεν παιζει με την καμμια!

Ασε που ποτε μια φορα δεν εχω μια σωστη παρεγγελια μια τι εχουν κανει μουι απο το κουνιμα, μια δεν εχουν χαρτοπετσετες, μια δεν εχουν πλαστικο μαχαιροπηρουνο, μια ξεχασαν την κοκα κολα και εινα δυσκολο να πανε να την φερουν ε αι σιχτιρ

Δημοσ.

k-bigpic.jpg
"ABOUT… 15 MINUTES AGO THIS GUY SHE WAITED ON LEFT AND TOLD HER TO TAKE CARE. JUST THAT. PRIOR TO THIS SHE HAD TALKED TO HIM ABOUT ITALY. HER PEOPLE ARE FROM FLORENCE, THIS AND THAT, AND SHE SAID SHE’S NEVER BEEN. SHE’S GOT 8 YEARS OF ART EDUCATION AND SHE’S WORKING A WAITRESS JOB. IT’S PRETTY… SAD AND DISAPPOINTING, I GUESS. HER AND MY FATHER DIVORCED 6 YEARS AGO AND SHE HASN’T HAD A REAL JOB EVER. JUST BEEN STUCK IN A SMALL TOWN SHE’S NOT FROM.

THIS MAN WHO WE HAVE NEVER SEEN BEFORE TIPPED HER 1000 DOLLARS FOR A TRIP TO ITALY. WALKED OUT, NOT ANOTHER WORD."
-----------------------

γενικα τωρα μην λεμε οτι ισα που τα  βγαζουν περα οσοι δουλευουν σερβις+delivery.ειναι καλοπληρωμενες δουλειες(με τα τιπς) ακομη και τωρα ΑΛΛΑ εχουν ημερ/νια ληξης. Για ελλαδα αναφερομαι

Επισκέπτης
Δημοσ.

Aφηνετε?

Μόνο σε σερβιτόρες με πολύ μεγάλα βυζιά.-

Δημοσ.

γενικα τωρα μην λεμε οτι ισα που τα  βγαζουν περα οσοι δουλευουν σερβις+delivery.ειναι καλοπληρωμενες δουλειες(με τα τιπς) ακομη και τωρα ΑΛΛΑ εχουν ημερ/νια ληξης. Για ελλαδα αναφερομαι

2.5 και 3 ευρω την ωρα βρεξει, χιονισει, γιορτες, αργιες, νυχτες, ζεστες κτλ κτλ ΕΙΝΑΙ κακοπληρωμενη δουλεια φιλος. 

• Like 1
Δημοσ.

Στους καταλόγους/μενού (των εστιατορίων κυρίως) γράφουν τον αγορανομικό υπεύθυνο, τους δημοτικούς φόρους καθώς και ένα ποσοστό για αμοιβή σερβιτόρου ή κάτι τέτοιο, δεν θμαμαι ακριβώς. Βέβαια οι σερβιτόροι παίρνουν τα @@ τους αν το ΑΦΕΝΤΙΚΟ έχει τη δυνατότητα να βάλει χέρι στο "tip jar". Στην αμερική οι σερβιτόροι έχω την εντύπωση πως θεωρούνται "τελευταία δουλεια" γιαυτο και αμείβονται με το "minimum wage" και έτσι το 20% tip επί του λογαριασμού είναι ο τρόπος να την παλέψουν.

Βασικά η νομοθεσία στην Ελλάδα προβλέπει ο σερβιτόρος να πληρώνεται με ποσοστό επί των εισπράξεων που κάνουν τα τραπέζια του ή τουλάχιστον με το βασικό μισθό. Αυτό που γράφουν τα μενού είναι το ότι το σέρβις περιλαμβάνεται στις τιμές. "Tip jar" πάντως δεν υπάρχει στην Ελλάδα, συνήθως ο πελάτης όταν θέλει να δώσει φιλοδώρημα το δίνει απευθείας στο σερβιτόρο(ο οποίος με τη σειρά του το τσεπώνει απευθείας).

Στην Αμερική το "minimum wage" είναι 7 και κάτι δολάρια την ώρα, και τόσο τουλάχιστον παίρνει ο λατζέρης πχ. Ο σερβιτόρος όμως αμοίβεται με 2.13$, και χωρίς tips όντως δεν τη παλεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...