Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ή το αλλο ακριβο αμαξι χωρις να εχεις λεφτα να το βαλεις βενζινη.

Τι να πουμε.. Εγω ειπα την αποψη μου.

Σε εστιατοριο/ταβερνα που ο αλλος κουραζεται πιο πολυ ανα παρεα. Δινω οποτε μπορω.

Σε καφετεριες δεν δινω τοσο συχνα..

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γελάω με αυτούς που πληρώνουν τον ακριβότερο καφέ της Ευρώπης (to say the least) και αρνούνται να αφήσουν φιλοδώρημα. Και δε μιλάω για 1€, και 20 λεπτά μια χαρά είναι για κάποιον που σερβίρει πάνω από 10 τραπέζια.

Επίσης γελάω με εκείνους που σκέφτονται «αφού πληρώνω τον ακριβότερο καφέ της Ευρώπης, δε μου μένουν για φιλοδώρημα». Κακή φάρα.

Μήπως γελάς και με τους ανέργους με μηδενικό εισόδημα που πίνουν έναν καφέ την βδομάδα και δεν αφήνουν φιλοδώρημα;

Η βλακεία έχει και τα όριά της.

• Like 1
Δημοσ.

αυτοι οι τυπαδες κυκλοφορουν εδω και χρονια.

οχι η μοδα rayban πολυχρωμο φακο ειναι φετινη.περισυ ηταν απλα rayban:P

• Like 1
Δημοσ.

Και μετά στραβώνετε αν κάποιος γιατρός/παπάς σας ζητήσει φιλοδώρημα για καμιά εγχείρηση/βάφτιση παλιουποκριτές

Troll_Face.png

Δημοσ.

Παρατηρώ πολλούς να ειρωνεύονται την κρίση στην Ελλάδα λέγοντας συνεχώς ότι οι καφετέριες είναι γεμάτες την ώρα που ο καφές έχει 3 και 4 ευρώ. Η άποψή μου είναι ότι ο καφές στην Ελλάδα είναι ένας εύκολος και σχετικά φθηνός τρόπος αλλαγής παραστάσεων, διασκέδασης και κοινωνικοποίησης. Τι εννοώ:

Σινεμά: 6-7 ευρώ μίνιμουμ

Μπύρα: 4-5 ευρώ μίνιμουμ

Εστιατόριο/ταβέρνα: 15 ευρώ μίνιμουμ

Εκδρομή/βόλτα με αυτοκίνητο: βενζίνη + διόδια + κάτι από τα παραπάνω

Επειδή λοιπόν το εισόδημα έχει μειωθεί αρκετά και ο χ/ψ καταναλωτής και ενδεχομένως άνεργος πρέπει να βγει από το σπίτι μια δυο φορές τη βδομάδα, θα επιλέξει το φθηνότερο τρόπο διασκέδασης, τον καφέ. Υπ όψιν ότι η έξοδος για καφέ διαρκεί τουλάχιστον μια ώρα και όχι 10-15 λεπτά μπαμ μπαμ, όπως στο εξωτερικό. Δε λέω ότι ο καφές στην Ελλάδα είναι φθηνός, λέω ότι αναγκαστικά καταναλώνεται μετά μανίας λόγω του ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταναλωθεί κάτι άλλο.

Περιμένετε tip σε καφετέρια; really?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, είδα κι όταν υπήρχαν περισσότερα χρήματα, άδειες οι καφετέριες, η τελευταία επιλογή ήταν...

Μην προσπαθείτε κάποιοι να δικαιολογήσετε μία απ' τις αγαπημένες συνήθειες του νεοέλληνα. Εδώ βλέπουμε ανέργους χωρίς μισό ευρώ στη μία τσέπη και smartphone 700€ στην άλλη.

Και ναι, κάποιοι περιμένουν φιλοδώρημα στην καφετέρια, επειδή από αυτά θα βγάλουν τα σπασμένα, κι επειδή είναι ένας τρόπος να επιβραβεύσεις τον κόπο τους. Είναι καλύτερος ο σερβιτόρος της ψησταριάς δηλαδή;

Δημοσ.

Ναι, είδα κι όταν υπήρχαν περισσότερα χρήματα, άδειες οι καφετέριες, η τελευταία επιλογή ήταν...

Μην προσπαθείτε κάποιοι να δικαιολογήσετε μία απ' τις αγαπημένες συνήθειες του νεοέλληνα. Εδώ βλέπουμε ανέργους χωρίς μισό ευρώ στη μία τσέπη και smartphone 700€ στην άλλη.

Και ναι, κάποιοι περιμένουν φιλοδώρημα στην καφετέρια, επειδή από αυτά θα βγάλουν τα σπασμένα, κι επειδή είναι ένας τρόπος να επιβραβεύσεις τον κόπο τους. Είναι καλύτερος ο σερβιτόρος της ψησταριάς δηλαδή;

Ο σερβιτόρος της ψησταριάς μπορεί να φέρει πράγματα και 20 φορές στο τραπέζι σου και είναι πολύ πιθανό να περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε μια κουζίνα με 70 βαθμούς.

Εσύ είσαι πρόεδρος του συλλόγου γκαρσονιών καφετέριας;

Δημοσ.

Ίσα-ίσα που έχω δουλέψει σε ψησταριά/ταβέρνα, αλλά όχι σε καφετέρια, και όντως ισχύει ότι έχει περισσότερο τρέξιμο ο πρώτος.

Τι σχέση έχει αυτό με το να είναι κάποιος κατηγορηματικός εναντίον του φιλοδωρήματος στον σερβιτόρο μιας καφετέριας όμως;

Όπως δεν έχει καμία σχέση να μη δίνεις φιλοδώρημα ή να τα βάζεις με το σερβιτόρο όταν ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι αυτός. Το ίδιο και με τους ντελιβεράδες. Τι φταίει ο οδηγός αν καθυστέρησε η κουζίνα να βγάλει την παραγγελία; Πάρε τηλέφωνο και ρώτα για ποιο λόγο καθυστέρησε η παραγγελία, με το να μη δώσεις φιλοδώρημα στον οδηγό δεν καταφέρνεις κάτι, σίγουρα όχι κάτι καλό.

Δημοσ.

Δε διαφωνώ, ούτε σου είπα να δώσεις με το ζόρι. Απλά λέω πως με το να μη δώσεις, δεν καταφέρνεις κάτι ουσιαστικό, δε θα σε προσέξουν περισσότερο την επόμενη φορά, δε θα φτάσει καν στ' αυτιά εκείνου που πρέπει.

Αν έχεις σπαστεί που άργησε και δε θες να επαναληφθεί, πάρε και ρώτα τι έγινε.

Ή μην κάνεις τίποτα, απλά σε τέτοιες περιπτώσεις την πληρώνει ο οδηγός.

Δημοσ.

Αν έχεις σπαστεί που άργησε και δε θες να επαναληφθεί, πάρε και ρώτα τι έγινε.

Μπορεί και να το κάνω, αν το μαγαζί είναι ενδιαφέρον. Αν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο μου δώσουν να καταλάβω ότι δεν τους πολυνοιάζει, τότε αλλάζω μαγαζί ξερωγώ.

Με λίγα λόγια, αν τους νοιάζει η ικανοποίηση του πελάτη θα πάρουν αυτοί τηλέφωνο να ζητήσουν συγνώμη για την αργοπορία, δε θα τους ψάχνω εγώ.

Δημοσ.

Σε μαγαζια που με θεωρουν ζωο και με βαζουν να κατσω οπου γουσταρουν λες και ειμαι νηπιο δεν προκειτε ποτε να δωσω τιπ, ουτε να ξαναπαω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...