Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ήθελα να ρωτήσω τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν χρησιμοποιήσεις ένα λάπτοπ (που απαιτεί γείωση) χωρίς γείωση στην πρίζα. Θα χρειαστεί να βρεθώ Ιαπωνία για κάποιο διάστημα και εκεί δυστυχώς δεν έχουν γείωση στις πρίζες αλλά μόνο φάση+ουδέτερο. Όσα λάπτοπ ιαπωνικών κατασκευαστών έχω δει (toshiba,sony) έχουν τροφοδοτικό χωρίς γείωση, δηλαδή μόνο φάση+ουδέτερο. Δυστυχώς το δικό μου έχει γείωση (πρίζα τύπου "σούκου" χρειάζεται) και ήθελα να ρωτήσω εάν θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν συνδεθεί η γείωση όταν θα είμαι εκεί;

Ευχαριστώ  :-)  .

Δημοσ.

Το σημαντικότερο που πρέπει να προσεξεις ειναι οτι στην Ιαπωνία εχουν τάση 110V και οχι 220V που έχουμε στην Ελλάδα. Κοίταξε λοιπον το τροφοδοτικό αν ειναι συμβατό με τάση 110V.

Από εκεί και πέρα στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν πρίζες τύπου A και Β όπου η τύπου Β εχει και γείωση. Φρόντισε λοιπον να προμηθευτείς τον κατάλληλο μετατροπέα.

Στην ερώτηση σου. Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιείς πρίζα τύπου Β τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυπου Α «σχεδον» άφοβα και λεω σχεδόν γιατί στους φορητούς η γείωση είναι σαν τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου. Σπάνια θα χρειαστεί δεδομένου οτι οι φορητοί είναι μικροί καταναλωτες. Εννοείται οτι προτιμάμε τη χρήση με γειωση ειδικά για μόνιμη χρήση.

Επιπρόσθετες πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δημοσ.

πολλοι καλως η κακως εχουν Pc κτλ πανω σε πριζες χωρις γειωση.σε κανονικα pc θα δεις οτι υπαρχει σαν μονιμος στατικος ηλεκτρισμος πανω στο σασι.τωρα δεν θα παθει κατι το λαπτοπ οπως σου ειπαν αλλα καλο ειναι να εχουμε γειωση οταν ειναι για μονιμη χρηση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι το έλεγξα το τροφοδοτικό από πριν και δουλεύει με 100-240V 50/60Hz οπότε δεν θα έχει πρόβλημα. Ευχάριστη έκπληξη ότι έχουν κ πρίζες με γείωση αν και μάλλον δεν είναι συχνό φαινόμενο από όσο είχα διαβάσει.Το μόνο που με προβλημάτισε είναι μην γίνει τπτ αλλά να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα μιας και στην Ελλάδα πολλές γειώσεις είναι στον "αέρα" και πρακτικά λειτουργούμε τους υπολογιστές μας χωρίς να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει γείωση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι το έλεγξα το τροφοδοτικό από πριν και δουλεύει με 100-240V 50/60Hz οπότε δεν θα έχει πρόβλημα. Ευχάριστη έκπληξη ότι έχουν κ πρίζες με γείωση αν και μάλλον δεν είναι συχνό φαινόμενο από όσο είχα διαβάσει.Το μόνο που με προβλημάτισε είναι μην γίνει τπτ αλλά να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα μιας και στην Ελλάδα πολλές γειώσεις είναι στον "αέρα" και πρακτικά λειτουργούμε τους υπολογιστές μας χωρίς να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει γείωση.

η τελευταια σου προταση ειναι +1.οι μισοι το καταλαβαινουν η οταν παρουν πολυπριζο ασφαλειας και δουν οτι δεν υπαρχει γειωση ειτε οταν βλεπουν στατικο ηλεκτρισμο στο pc.ακομα και τα Ups δεν παιζουν σωστα οταν δεν εχουν γειωση ουτε τα πολυπριζα ασφαλειας αλλα ο κοσμος δεν το ξερει αυτο.

Δημοσ.

η τελευταια σου προταση ειναι +1.οι μισοι το καταλαβαινουν η οταν παρουν πολυπριζο ασφαλειας και δουν οτι δεν υπαρχει γειωση ειτε οταν βλεπουν στατικο ηλεκτρισμο στο pc.ακομα και τα Ups δεν παιζουν σωστα οταν δεν εχουν γειωση ουτε τα πολυπριζα ασφαλειας αλλα ο κοσμος δεν το ξερει αυτο.

Και δυστυχώς μετά κοστίζει αρκετά η εγκατάσταση γείωσης. Ναι τα ups έχουν θεματάκι έχω ακούσει άμα λείπει η γείωση. Και αυτά με τον στατικό ηλεκτρισμό αφορούν κυρίως desktop που έχουν μεταλλικό περίβλημα. Τα laptop συνήθως είναι πλαστικά κ εκεί γλυτώνουν.

Δημοσ.

Και δυστυχώς μετά κοστίζει αρκετά η εγκατάσταση γείωσης. Ναι τα ups έχουν θεματάκι έχω ακούσει άμα λείπει η γείωση. Και αυτά με τον στατικό ηλεκτρισμό αφορούν κυρίως desktop που έχουν μεταλλικό περίβλημα. Τα laptop συνήθως είναι πλαστικά κ εκεί γλυτώνουν.

ναιστο pc επειδη ειναι μεταλλικο πραγματι νιοωθεις συνεχεια το στατικο ηλεκτρισμο.τα πολυπριζα ασφαλειας το λενε κιολας.οτι no warranty για τις συσκευες αμα δεν υπαρχει γειωση.κοινως το εχεις βαλει πανω η οχι χωρις γειωση απλα δεν θα κανει τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...