vagelis81 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Αναμφισβητητα στην εποχη που ζουμε,ενα πολυ μεγαλο κομματι ανθρωπων (ειδικα νεων) εχει ως τροπο διασκεδασης το gaming.Γι αυτο και η βιομηχανια εχει σημειωσει τεραστια προοδο στην παραγωγη βιντεοπαιχνιδιων.Καθε χρονο,παρ ολο τη πειρατεια βγαινουν στην αγορα πολλα games.Τα γραφικα γινονται ολοενα και πιο συγκλονιστικα και στο διαδικτυο υπαρχουν παμπολες συζητησεις σχετικα με το gaming γεγονος που αποδικνυει το ενδιαφερον,και τη μανια του κοσμου να διασκεδασει παιζοντας παιχνιδια,ειδικα νεας γενιας.Μεσα στο μυαλομου δεν ειναι ξεκαθαρο τι να συνεχισω να γραφω παρακατω.Το θεμα ειναι και εγω ασχολουμαι μ αυτο το ειδος διασκεδασης αλλα μετα λυπης μου διαπιστωνω οτι παρ ολο τις πανισχυρες κονσολες,τους παντοδυναμους υπολογιστες,οι σχεδιαστες παιχνιδιων εχουν ελλειψη φαντασιας και ποικιλιας στα δημιουργηματα τους.Και για να μη παρεξηγησετε σκεφτειτε αυτο:Καθημερινα μπαινω σ αυτο το forum στην ενοτητα pc games και console games.Στα περισσοτερα παιχνιδια τα δικα σας σχολια ειναι του τυπου οτι το παιχνιδι ειναι μετριο.Καλα σχολια εχουν αποσπασει πολυ λιγα παιχνιδια.Δοκιμαστε το και θα δειτε.Επισης δειτε τις βαθμολογιες στο gamespot.Τα περισσοτερα παιχνιδια εχουν βαθμολογια γυρω στο 7,και απο αυτα τα περισσοτερα ειναι κακα εως μετρια.Ακομα ενα στοιχειο που με προβληματιζει ειναι οτι τα περισσοτερα παιχνιδια κινουνται γυρω απο ενα ιδιο μοντελο gameplay.Για παραδειγμα σκεφτειτε ποσα shoot em up υπαρχουν.Σε ολα παιρνεις ενα οπλο και αρχιζεις το μπαμ μπουμ,κατι που διατηρειται σε ΟΛΟ το παιχνιδι.Αληθεια ομως δεν ειναι λογικο ο παικτης να βαρεθει να κανει ΤΟ ΙΔΙΟ πραγμα σε ολο το παιχνιδι. Σε καποια συζητηση σε αυτο το forum καποιος φιλος ειχε γραψει για τα shoot em up οτι ειναι ο τυπος του παιχνιδιου που αρεσει στους περισσοτερους players.Αυτο ισως και να ειναι δικαιολογια.Υπαρχουν ομως ΠΟΛΛΟΙ που αναζητουν κατι το διαφορετικο,κατι το πρωτοτυπο.Τρανα παραδειγματαπαιχνιδιων που διαφερουν απο τα υπολοιπα ειναι το mirror s edge ή το god of war το οποιο εχει παρα πολλα διαφορετικα πραγματα να κανεις σε ολο το παιχνιδι. Οπως σας ειπα και πριν παιζω και εγω πολλα games,δοκιμαζω περιπου 3 τη βδομαδα,και πολλες φορες κανενα απο αυτα δε με διασκεδαζει στ αληθεια. Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας.Το κειμενο αυτο γραφτηκε στην ενοτητα pc games αλλα αφορα ολα τα παιχνιδια για pc και κονσολες.Ευχαριστω για το χρονο σας
SOADNICK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Σε ολα παιρνεις ενα οπλο και αρχιζεις το μπαμ μπουμ,κατι που διατηρειται σε ΟΛΟ το παιχνιδι.Αληθεια ομως δεν ειναι λογικο ο παικτης να βαρεθει να κανει ΤΟ ΙΔΙΟ πραγμα σε ολο το παιχνιδι. Όχι, η απόδειξη: Απλά πουλάει το είδος του μπαμ-μπουμ.
MaxPayne Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 τα καλυτερα παιχνιδια ειναι τα stealth και τα open world.αποψη μου.και φυσικα τα μπαμ μπουμ αλλα με μετρο γιατι βαριεσαι μεσα σε μια βδομαδα
SOADNICK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 τα καλυτερα παιχνιδια ειναι τα stealth και τα open world.αποψη μου.και φυσικα τα μπαμ μπουμ αλλα με μετρο γιατι βαριεσαι μεσα σε μια βδομαδα Αναλογα το ποσο stealth εννοεις, τωρα να εχεις παιξει 10 ωρες campaing και να εχεις ριξει 5 σφαιρες, ε ειναι meh. Για τα open world +1. Ωραιο μπαμ-μπουμ ειναι το Bioshock Infinite, βεβαια σε μια βδομαδα μεσα το εχεις τερματισει, αλλα ειναι ωραιο.
Vole Maulder Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Για μένα όσο stealth πάει τόσο καλύτερα. Αν στο Deus Ex HR δεν ήταν έτσι σχεδιασμένα τα bosses θα το είχα τελειώσει χωρίς να έχω ρίξει ούτε μία σφαίρα. Ωστόσο, δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά έτσι τα παιχνίδια. Θεωρώ πως θα έπρεπε να σχεδιάζονται τόσο ανοιχτά ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής προσεγγίσεων, οι οποίες και πάλι να μην είναι άσπρο-μαύρο, all guns blazing VS I'm one with the shadows. Θα έπρεπε, επίσης, οι επιλογές σου να έχουν σημασία, επιπτώσεις, αλλά και πάλι όχι ασπρόμαυρα. Να μην είναι φάση winning = fun VS losing = not fun/boring. Ειδικά σε αυτό νομίζω ότι το χάνουν πολύ τα παιχνίδια. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στη μανία των περισσότερων να μιμηθούν ένα μέσο με μόνο επιφανειακά παρόμοια παλέττα, τον κινηματογράφο. Σε πολλά παιχνίδια πλέον το game over screen θα μπορούσε να αντικατασταθεί από έναν σκηνοθέτη να φωνάζει "cut!" και δε θα φαινόταν περίεργο σε κανέναν. Τώρα, όσο για τα CoD και τα λοιπά shooters που βασίζονται κυρίως στο multiplayer κομμάτι τους, αν βλέπει κανείς τις πωλήσεις τους και νομίζει ότι οφείλονται στα single player campaigns τους (που όντως είναι βαρετά) χάνει ένα σημαντικό κομμάτι της εικόνας.
SOADNICK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Τώρα, όσο για τα CoD και τα λοιπά shooters που βασίζονται κυρίως στο multiplayer κομμάτι τους, αν βλέπει κανείς τις πωλήσεις τους και νομίζει ότι οφείλονται στα single player campaigns τους (που όντως είναι βαρετά) χάνει ένα σημαντικό κομμάτι της εικόνας. Απο campaing μονο το WaW (που στην ουσια ειναι ο ΒΠΠ) και το MW2 αξιζαν (ισως και το ΜW1 αλλα δε το θυμαμαι και πολυ το campaing του), απο MP, MW 1,2, WaW. MW3, Black Ops Series, καλυτερα αστο... Καπου ειχε ξαναμπει προσφατα αυτη η εικονα στο forum, νομιζω λεει πολλα.
Vole Maulder Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Χαχαχα εγώ πάντως δεν την είχα ξαναδεί αυτή τη φωτογραφία. Τραγική. Το WaW εγώ το βαρέθηκα απίστευτα. Το MW 1 μόνο μου άρεσε από campaign, τα επόμενα ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο. Τα έπαιζα μόνο λόγω διετραμμένης περιέργειας, να δω πόσο χάλια θα είναι στη συνέχεια Blops δεν έχω παίξει (λίγο μόνο στο Wii, αλλά δεν το μετράω, κι αυτό λόγω διεστραμμένης περιέργειας )
SOADNICK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Χαχαχα εγώ πάντως δεν την είχα ξαναδεί αυτή τη φωτογραφία. Τραγική. Το WaW εγώ το βαρέθηκα απίστευτα. καλοκαιρια 2011-2012 (και ενδιαμεσα ωωωωρες) και το multi και τα zombies τωρα επεσε ο server που επαιζα βασικα εφτιαξαν νεο αλλα δε μπαινει κανεις απ τους "παλιοφιλους" κριμα Το MW 1 μόνο μου άρεσε από campaign, δυστυχως δε το θυμαμαι καθολου τα επόμενα ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο. Τα έπαιζα μόνο λόγω διετραμμένης περιέργειας, να δω πόσο χάλια θα είναι στη συνέχεια το MW2 γιατι ετσι? ειχε και ωραιο single και ωραιο multi Blops δεν έχω παίξει καλα εκανες (λίγο μόνο στο Wii, αλλά δεν το μετράω, κι αυτό λόγω διεστραμμένης περιέργειας ) Καλα και γω παιζω ολα τα CoD που βγαινουν, ενω δεν ειμαι CoD funboy απλα γιατι μπορεις να κατσεις να τα τερματισεις.
Vole Maulder Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Η συνέχεια των MW δε μου άρεσε καθόλου, γιατί έπαιζε σχεδόν μόνο του το παιχνίδι, από τη μία, κι από την άλλη ήταν τόσο υπερφορτωμένα τα πάντα σαν ταινία του Bay, που έχανε κάθε ίχνος δυναμικής η πλοκή. Από υπερβολή στην υπερβολή ήταν συνεχώς. Ειδικά το 3 το απεγκατέστησα και το ξαναεγκατέστησα 3-4 φορές μέχρι να το τελειώσω. Κυρίως επειδή έλεγα "ε τώρα, έφαγα ήδη 2 ώρες με αυτό, ας το τελειώσω τουλάχιστον για το γαμώτο". Αν ήταν πάνω από 5 ώρες, φυσικά, δεν έπαιζε να το έκανα, όντως.
tidus666 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Εντάξει, εκτός από ΑΑΑ τίτλοι, υπάρχουν και οι indie τίτλοι. Μάλλον δεν τους έχεις ανακαλύψει Υπάρχουν αρκετοί ΑΑΑ τίτλοι που δίνουν κάτι το διαφορετικό και ξεφεύγουν απ' τα τετριμμένα. Οι indie τίτλοι όμως κατά την προσωπική μου άποψη στην συντριπτική τους πλειοψηφία παραδίδουν μαθήματα βίντεογκέιμ τέχνης, καθώς σφύζουν από ζωντάνια, φαντασία και προσωπικότητα. Πχ το limbo. Τα συναισθήματα που μου πρόσφερε δεν μου τα προσφέρει κανένα shooter και κανένα call of duty... 3
Vole Maulder Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Αν και το Limbo με απογοήτευσε, συμφωνώ ότι αν περιμένει κανείς να δει ρίσκα σε AAA παιχνίδια μάλλον ψάχνει σε λάθος μέρος. 1
SOADNICK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Αν και το Limbo με απογοήτευσε Η συνέχεια των MW δε μου άρεσε καθόλου, Ειδικά το 3 το απεγκατέστησα και το ξαναεγκατέστησα 3-4 φορές μέχρι να το τελειώσω. Το WaW εγώ το βαρέθηκα απίστευτα. 1
umbrella co. Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Τα συγχρονα παιχνιδια ειναι ολα τυποποιημενα με ελαχιστες εξαιρεσεις. Πουλαει ενα συγκεκριμενο ειδος, και αυτο παραγουν. Εταιρειες ειναι και ψαχνουν για κερδη, οχι φιλανθρωπικες οργανωσεις. Απο κει και περα, αν ψαχνει καποιος για ενα παιχνιδι με ''ψυχη'', τοτε πρεπει να γυρισει πισω στο χρονο και να επισκεφθει τιτλους οπως Half-life (black mesa το συγχρονο), half-life 2, hitman και splinter cell τα 4 πρωτα Games, max payne 1& 2, amnesia dark descent, lost planet και τοσα αλλα τα οποια εχουμε ξεχασει εντελως. Το βιντεοπαιχνιδι ειναι μια μορφη τεχνης και γι αυτο ειναι παντα διαχρονικο, επειδη βγαινει η καινουργια εκδοση δεν σημαινει οτι θα ειναι και καλυτερο η χειροτερο απο το προηγουμενο.
seventeen Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 θα ελεγα μαρεσουν στυλ dmc και prototype να συνδιαζεις 500οπλα και combo μαζι επισης τα stealth καλα ειναι αλλα οχι να θελουν 5 ωρες να κουνηθουν οι φρουροι τελος τα puzzle-shooting και αυτα που παιζουν με την ψυχολογια σου βλεπε the last of us θα λεγα ειναι επικα
panos2171 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Επειδή ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος και στην ουσία γίνεται ένας αγώνας για το ποιός θα φτιάξει τα καλύτερα γραφικά παραγκωνίζουν το gameplay και τη διάρκεια. Πόσες φορές εντυπωσιαστήκαμε από τα γραφικά ενός παιχνιδιού και μετά είπαμε ''Τι μόνο αυτό ήταν;''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα