Atapia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Γεια χαρά, Θέλω να αφήσω ξεκλειδωτο το router του σπιτιού μου ώστε να έχουν πρόσβαση και άλλοι γείτονες σε περίπτωση που δεν έχουν δίκτυο... Υπάρχει περίπτωση επειδή χρησιμοποιώ πολύ web banking κάποιος ´´εξυπνος´´ μέσο του ξεκλειδωτου router να σπάσει κωδικούς και να έχω πρόβλημα;;
iodna2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 το web-banking χρησιμοποιεί ασφαλή σύνδεση https οπότε δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Από την αλλη..μπορεί καποιος να έχει τελικά προσβαση στο facebook σου για παραδειγμα. (Παλιότερα τουλάχιστον γινόταν) Οπότε its up to you.
SPANK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Θα στο πω αλλιώς δεν θα εμπιστευόμουν να αφήσω οτιδήποτε ανοιχτό στους αλλους με το οποιο μπορεί να ειναι εκτεθειμένο το pc με τον ενα η αλλο τρόπο 1
iodna2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Εγώ θα το άφηνα μόνο σε περιόδους που δε θα είχα pc ανοιχτό (διακοπές κλπ)
Atapia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Τι πράγμα να θες να κανείς ένα καλό και να μη μπορείς
revolver1990 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Αυτό που σου είπε και οidna...άφηνε το ξεκλείδωτο όταν έχεις κλειστό το Pc είναι η καλύτερη λύση.Πάντως μπράβο σου για την σκέψη.
isay Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 @Atapia Πολύ ωραία η ιδέα σου αλλά με ψήγματα αφέλειας που εμπεριέχουν και κινδύνους για σένα. Αν την ίδια στιγμή είσαι σε κοινό δίκτυο με άλλους, μπορεί (και υπο προϋποθέσεις) να σου υποκλέψουν κωδικους web banking, facebook (σιγά τα ωα), email και λοιπούς κωδικούς. Η μέθοδος λέγεται sniffing. Επίσης αν το αφήνεις ανοιχτό σε όλους, μπορεί άθελα σου να βρεθείς μπλεγμένος. Για φαντάσου κάποιος που δεν ξέρεις, να συνδεθεί και να αρχίσει να googlarei οδηγίες κατασκευής μπουμ υλικού ή underage φωτογραφίες. Καταλαβαίνεις ποιανου την πόρτα θα σπάσει η αστυνομία, έτσι; Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις τους γεινονες, ειδοποίησε τους με κάποιο τρόπο για την καλή σου πρόθεση να παρέχεις Internet οταν λείπεις, αλλά τον κωδικό θα τον δώσεις με αντάλλαγμα μια φωτοτυπία ταυτότητας.
Atapia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Noμίζω πως το καλύτερο θα είναι να το αφήνω ανοιχτό κάθε φορά που ειναι κλειστο το pc.. 1
Atapia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 επίσης είχα ακούσει κάποια στιγμή πως έπαιζε μια φάση όπου διάφορα router ενώνονταν στη σειρα με αποτελεσμα να υπαρχει δωρεαν internet το οποίο επεκτείνεται με αυτο το τρόπο
Atapia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 αυτό λέω ναι..πως ακριβώς λειτουργεί μπορω να ενωθώ με το δίκτυο και να το προεκτεινο στη περιοχή μου
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 α.υπαρχει forum για το awmn. β.για το hot spot που λες καταρχην να πω μπραβο.ειμαι και εγω στο ιδιο διλημμα και σταδιο.θελω να φτιαξω ενα Ηοτ σποτ στην ταρατσα πανω και να δινω με ενα access point δωρεαν ιντερνετ σε οποιον μπορει να πιασει το σημα.ειναι ταρατσα και ευτυχως σχεδον 4οροφη πολυκατοικια οποτε βλεπω αρκετους.απλα αν το κανεις για ασφαλεια δικια σου οπως και των αλλων καλο θα ειναι να βρεις καποιο ρουτερ που να κοβει ολη την κινηση απο lan σε Lan οποτε να μην μπορει να δει κανεις τον αλλον.ap isolation θα το βρεις στα περισσοτερα ρουτερ.καποια ωραια ρουτερακια που κανουν πολλα πραγματακια και ειναι Poe ειναι τα tp link.και καποια απο αυτα αν και απαγορευεται μπορουν να παιξουν πιο δυνατα απο τα 100 mw που ειναι το νομιμο.ελπιζω και εγω καποια στιγμη να βρω το χρονο να το πραγματοποιησω γιατι εχω μια γραμμη που τις περισσοτερες ωρες την ημερα καθεται. 1
Atapia Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Στο ίδιο κλίμα είμαι και εγώ.. Έχω μια 24αρα που κάθεται καθώς κατεβάζω ελάχιστα μέσα στην ημέρα άντε καμια ταινία, οπότε θέλω να τη μοιραστώ με κόσμο που ίσως δεν έχει δυνατοτητα να βάλει internet..
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Στο ίδιο κλίμα είμαι και εγώ.. Έχω μια 24αρα που κάθεται καθώς κατεβάζω ελάχιστα μέσα στην ημέρα άντε καμια ταινία, οπότε θέλω να τη μοιραστώ με κόσμο που ίσως δεν έχει δυνατοτητα να βάλει internet.. η ευκολη λυση αμα εισαι ψηλα ειναι ενα ρουτερ που να παιζει Poe και να το βαλεις στο μπαλκονι σου σε ενα στεγανο ηλεκτρολογικο κουτι.δεν χρειαζεται κατι πανακριβο. η ακομα πιο καλη λυση ειναι αμα εχεις αποπανω ταρατσα να βαλεις εκει για να πιανεις περισσοτερους.εγω θελω να παω για ταρατσα και μια που θα κανω τρυπα σε τοιχο για να περασω δορυφορικο πιατο σκεφτομαι να ριξω και ενα Utp μεχρι την ταρατσα πανω.
mitsakhs Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 το ίδιο έχω κάνει και εγώ με openwrt έχω δημιουργήσει guest hotspot και το έχω ξεκλείδωτο με περιορισμένη ταχύτητα βέβαια Eνώ δεν υπάρχει κίνδυνος για sniffing ούτε μεταξύ τον free χρηστών(και καλά) λόγω ap isolation
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα