kotetsos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα! Τι πιστεύετε για τα βελτιωτικά των καυσίμων; Κάνουν δουλειά; Βρήκα τα παρακάτω στο διαδικτυο, δεν ξερω ας βοηθήσει καποιος γιατι εχω μπερδευτει. Δεν νομιζω παντως να κανουν και τπτ τσαμπα λεφτα http://www.caroto.gr/2013/06/26/%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b1-%ce%ae-%cf%8c%cf%87%ce%b9/
tomasss Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Βενζίνη 100 οκτανίων ή τουλάχιστων σίγουρα 95 είναι το ιδανικότερο σε συνδιασμό με ακριβά , καλά λιπαντικά ανά 5000χλμ . Από τα βελτιωτικά της αγοράς, κάνουν δουλειά αυτά που υπόσχονται καθαρισμό κινητήρα. Για καθαρισμό .Τίποτα Περισσότερο. Άρα καταλήγεις στην καλή βενζίνη και το καλό λιπαντικό .
kotetsos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Βενζίνη 100 οκτανίων ή τουλάχιστων σίγουρα 95 είναι το ιδανικότερο σε συνδιασμό με ακριβά , καλά λιπαντικά ανά 5000χλμ . Από τα βελτιωτικά της αγοράς, κάνουν δουλειά αυτά που υπόσχονται καθαρισμό κινητήρα. Για καθαρισμό .Τίποτα Περισσότερο. Άρα καταλήγεις στην καλή βενζίνη και το καλό λιπαντικό . Λέγοντας καλή βενζινη παίζει ρόλο και η εταιρία εκτός απο τα οκτάνια; Καλά κατοσταρα δεν το συζηταμε με τετοια τιμη που εχει. Και το λιπαντικο να βαζω οτι προβλεπει ο κατασκευαστης ή κατι καλυτερο;
phanispal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Έχω ανοίξει κι εγώ ένα νήμα σχετικά με την καθαρότητα της βενζίνης. tomasss, υπάρχουν κάποια για τα οποία μπορούμε να είμαστε όσο πιο σίγουροι γίνεται (όσο είναι εφικτό αυτό) ότι δεν πουλάνε νερό με άρωμα βενζίνης;
tomasss Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Λέγοντας καλή βενζινη παίζει ρόλο και η εταιρία εκτός απο τα οκτάνια; Καλά κατοσταρα δεν το συζηταμε με τετοια τιμη που εχει. Και το λιπαντικο να βαζω οτι προβλεπει ο κατασκευαστης ή κατι καλυτερο; Θα διαβάσεις πολλές διαφορετικές απόψεις για την ποιότητα της βενζίνης. Με την ελληνική νοθεία δεν έχεις να προτιμήσεις εταιρίες , αλλά πρατήρια. Εμπειρικά πως θα καταλάβεις την διαφορά; Βενζίνη που δεν ειναι 95αρα : χτυπάει πυράκια στο ρελαντί, ανεβασμένες στροφές στο ρελαντί, αίσθηση ότι δεν τραβάει το μοτέρ στις υψηλές ταχύτητες , διακοπές στο ρελαντί, μικρή χιλιομετρική απόδοση. Βενζίνη 95αρα ή 100αρα : εξαφανίζονται τα πυράκια στο ρελαντί, ομαλότερη (πιο ήσυχη) λειτουργία του μοτέρ , χαμηλές στροφές στο ρελαντί (όσο ορίζει ο κατασκευαστής) , μεγάλη χιλιομετρική απόδοση. Κάποιοι μάστορες λένε ότι το μοτέρ που καίει πλούσιο μίγμα , άρα βενζίνη πολλών οκτανίων , διατηρείται καθαρό και αυτό φενεται στο ανοιγμα του καπακιού του μοτέρ ( αν γίνει ρεκτιφιέ).... μπορεί... Κάποιοι οδηγοί υποστηρίζουν ότι έβαλαν 100αρα και σίγουρα δεν είδαν απόδοση. Σε μοτέρ με υψηλό αβανς ή υψηλή συμπίεση ή προγραμματισμό και βελτιώσεις , διαφορά θα δεις. Όχι σε παλιότερης τεχνολογίας μοτέρ. Παράδειγμα το γιαπωνεζικο 1000αρι τρικύλινδρο μου με vvti , το οποίο έχει υψηλό αβανς και ΝΑΙ καταλαβαίνεις διαφορά και στην απόδοση αλλά και στην ελαχιστοποίηση του 3κύλιδρου ''κροταλίσματος'' . Αλλο παραδειγμα ένας υψηλής συμπίεσης HONDA κινητήρας. Ένας VW FSI . Ενα turbo βελτιωμένο κλπ Λιπάντικό , απλά ότι ακριβώς προβλέπει ο κατασκευαστής. πχ 5W-30 ? αυτό . Όχι 10w-40 ή 5W-40 επειδή αυτό έχει ο μαστροΓιώργης ή το εξουσιοδοτημένο. Έχω ανοίξει κι εγώ ένα νήμα σχετικά με την καθαρότητα της βενζίνης. tomasss, υπάρχουν κάποια για τα οποία μπορούμε να είμαστε όσο πιο σίγουροι γίνεται (όσο είναι εφικτό αυτό) ότι δεν πουλάνε νερό με άρωμα βενζίνης; Κάποιες ερευνες ιντερνετικές βγάλανε μηδενική ή και αρνητική απόδοση από μια μεγάλη γκάμα τέτοιων πρόσθετων, τα οποία αναφέρουν ως κύριο συστατικό την κηροζίνη. Καθαρισμό μάλλον κάνουν. Για χρήση μια φορά τον χρόνο ίσως. Αφού όμως καθαρισμό κάνει αποδεδειγμένα και η 100αρα αμόλυβδη, γτ να μη βάλω μια φορά το 3 μηνο 100αρα; 1
Waldo_Vrs Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Εγώ προσωπικά απλά το γεμίζω μια φορά το 4μηνο με τη Racing της Shell όλο το ντεπόζιτο...και όπως είπαν αλλαγή λάδια κάθε 7500χιλ τουλάχιστον...και όχι απο το Practiker Τώρα το STP που βάζανε ήταν για συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι για καθημερινή χρήση απο όσο ξέρω (εν ολίγεις οκτάνια) Δεν ξέρω ας τα πει κανένας πιο γνώστης περί αυτού.
pkout Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 ρε παιδια επειδη εχω ενα προβλημα με ενα yaris 1300cc που εχω ανεβαζει στα καλα καθουμενα στροφες οταν ειναι στο ρελαντι. δηλαδη αντι για 700-800 δουλευει στις 1000-1100 και εχει φτασει και στις 1500 και σκεφτομαι να βαλω ενα προσθετικο για καθαρισμα του συστηματος τροφοσοσιας. πιο απο τα δυο μου προτεινετε? http://www.mysonax.gr/autoshop/product.php?id_product=127 η http://www.mysonax.gr/autoshop/product.php?id_product=125 η να γεμισω το ρεζερβουαρ με κατοσταρα shell? το ειχα παει στην toyota και μου ειπαν οτι θελει καθαρισμα η πεταλουδα η οποια καθαριστηκε πριν απο 8000χλμ περιπου οπου του εκανα το σερβις. τωρα αρχισε παλι τα ιδια. εχει αντιμετοπισει καπιος κατι παρομοιο? να συμπληρωσω οτι τα αυτοκινητο κινηται πολλες ωρες μεσα στην πολη. καθε γνωμη δεκτη.
tomasss Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) ρε παιδια επειδη εχω ενα προβλημα με ενα yaris 1300cc που εχω ανεβαζει στα καλα καθουμενα στροφες οταν ειναι στο ρελαντι. δηλαδη αντι για 700-800 δουλευει στις 1000-1100 και εχει φτασει και στις 1500 και σκεφτομαι να βαλω ενα προσθετικο για καθαρισμα του συστηματος τροφοσοσιας. πιο απο τα δυο μου προτεινετε? http://www.mysonax.gr/autoshop/product.php?id_product=127 η http://www.mysonax.gr/autoshop/product.php?id_product=125 η να γεμισω το ρεζερβουαρ με κατοσταρα shell? το ειχα παει στην toyota και μου ειπαν οτι θελει καθαρισμα η πεταλουδα η οποια καθαριστηκε πριν απο 8000χλμ περιπου οπου του εκανα το σερβις. τωρα αρχισε παλι τα ιδια. εχει αντιμετοπισει καπιος κατι παρομοιο? να συμπληρωσω οτι τα αυτοκινητο κινηται πολλες ωρες μεσα στην πολη. καθε γνωμη δεκτη. Ναι , βάλε 100αρα . Ανεβασμένες στροφές έχω και εγώ σε toyotoειδές με γυαλισμένη την πεταλούδα γκαζιού , όταν βάζω σκουπιδοβενζίνη. Για την πεταλούδα γκαζιού , εφόσον , σου την έχουν καθαρίσει μέσα- έξω σε συνεργείο , μπορείς να την καθαρίζεις μια στο τόσο με καθαριστικό καρμπυρατέρ. Δες της WURTH σε κάποιο Shell πρατήριο. Γενικώς οι vvti , το αναδεικνύουν το ''σκουπιδοκαυσιμο''... με διάφορα τερτίπια. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2013 από tomasss
phanispal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Το θέμα είναι, πού βρίσκουμε 100άρα για την οποία είμαστε όσο πιο σίγουροι γίνεται ότι είναι όντως τέτοια;
tomasss Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Το θέμα είναι, πού βρίσκουμε 100άρα για την οποία είμαστε όσο πιο σίγουροι γίνεται ότι είναι όντως τέτοια; Αυτό απαιτεί προσωπική έρευνα και πειράματα
phanispal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Αυτό απαιτεί προσωπική έρευνα και πειράματα Τα λεφτά ξέχασες.
tomasss Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Τα λεφτά ξέχασες. Μικροδιαφορές...για μια φορά στο τόσο....
phanispal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Τέλος πάντων, και πάλι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, αν σκεφτείς ότι βάζεις 100άρα κάθε 4 γεμίσματα π.χ., δηλαδή κάθε μισό χρόνο περίπου (κάθε τόσο περίπου θα κάνω εγώ 4-5 γεμίσματα). Δηλαδή θες χρόνια για να πεις ότι θα έχεις δοκιμάσει 100άρα από σεβαστό αριθμό πρατηρίων, που και να δεις διαφορά, ποιος σου λέει ότι δεν «έτυχε» ή ότι αν έβαζες ένα χρόνο πριν απ' το ίδιο πρατήριο θα 'ταν σκέτο νερό ή φουλ 100άρα. Οπότε άκυρο από μένα.
pkout Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Ναι , βάλε 100αρα . Ανεβασμένες στροφές έχω και εγώ σε toyotoειδές με γυαλισμένη την πεταλούδα γκαζιού , όταν βάζω σκουπιδοβενζίνη. Για την πεταλούδα γκαζιού , εφόσον , σου την έχουν καθαρίσει μέσα- έξω σε συνεργείο , μπορείς να την καθαρίζεις μια στο τόσο με καθαριστικό καρμπυρατέρ. Δες της WURTH σε κάποιο Shell πρατήριο. Γενικώς οι vvti , το αναδεικνύουν το ''σκουπιδοκαυσιμο''... με διάφορα τερτίπια. αρα μια φορα το εξαμηνο καλο ειναι να βαζω ενα προσθετο καθαρισμου τροφοδοσιας καυσιμου. να πω οτι βαζω shell απλη απο το ιδιιο βενζιναδικο συνεχως που εχει και την ενδειξη ''select''( οτι ειναι πιστοποιημενο απο την shell ) αλλα μαλλον δεν ειναι . αρα σε πρωτη φαση βαζω ενα προσθετο και στην συνεχεια βαζω βενζινη απο αλλου. βλεπουμε και πρατουμε. αν δω καμμια αλλαγη θα ενημερωσω. ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα