venumis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 εχθές αγόρασα την 760 υλοποίηση της gigabyte.Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι αλλα για κάποιον λόγο το boost clock αντί για max 1150 που λέει η gigabyte πάει απο μόνο του στα 1305mhz όπως φένεται στο unigine benchmark και το evga precision δείχνει max 1260mhz.Σε full load η κάρτα πάει μέχρι 70-75 βαθμούς σε αρκετά ζεστό δωμάτιο,εντάξει δεν είναι και πολύ μεγάλη θερμοκρασία αλλα το σύστημα ψύξης windforce με τους 3 ανεμιστήρες σπρώχνει όλον τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί εν αντιθέση με την reference έκδοση που τον σπρώχνει προς τα έξω.Το αποτέλεσμα το κουτί να ζεματάει πραγματικά και θα χρειαστώ σίγουρα περισσότερους ανεμιστήρες στο κουτί.Ένα άλλο θέμα είναι οτι οι ανεμιστήρες τις κάρτας με το που ανάβει ο υπολογιστής δουλεύουν γύρω στο 60% μέχρι να μπώ στα windows και μετά πέφτουν στα φυσιολογικά επίπεδα.Ελπίζω να διορθωθούν τα θεματάκια με bios update και καινούργια drivers.Κατα τα άλλα οι επιδόσεις είναι πραγματικά πολύ καλές. Κλασικη συμπεριφορά από τσεμπερο non-reference υλοποιηση με 15 ανεμιστήρες. Είμαι υπερ της reference υλοποίησης οι οποιες δεν είναι τυχαία πιο ακριβές.
qsis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Κλασικη συμπεριφορά από τσεμπερο non-reference υλοποιηση με 15 ανεμιστήρες. Είμαι υπερ της reference υλοποίησης οι οποιες δεν είναι τυχαία πιο ακριβές. το acx της evga είναι πιο φθηνό από reference; επίσης η δική σου είναι reference? (αυτή δεν είναι; αν ναι δε νομίζω ότι είναι reference)
venumis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δεν έχει σημασία τι είναι η δική μου με το ποια είναι η άποψη μου! Η δική μου δεν είναι reference απλά δεν απέχει και πολύ από την λογική της reference, βγάζει τον θερμό αερα και από τις γριλιες έξω από το κουτί. Είναι αυτή οπως ακριβώς έχεις βάλει στην φωτο.
qsis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 ναι έχει τη λογική της reference σωστά , όμως και οι μη reference δεν υπάρχουν τυχαία και στην κατασκευή τους είναι πολύ πιο ακριβές και εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς (οι γρίλιες πίσω άλλωστε έχουν περιορισμένες δυνατότητες ως προς τον θερμό αέρα που μπορεί να περάσει από αυτές) μπορεί να αποδώσουν αρκετά καλύτερα από τις reference, όμως προϋποθέτουν και κάποια πράγματα από αυτόν που θα τις επιλέξει ρίξε και μια ματιά στο άλλο θέμα πάντως να δεις τα 80αρια που φτάνει η reference σε haf...
Doc1355 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Btw να πω και εγώ έτσι για να υπάρχει πως αυτό που λέει ο saiz για τα ρολόγια που δείχνει το Heaven ισχύει.. Εμένα ας πούμε λέει σε στοκ κατάσταση 1267 και το max boost που κάνουν οι κάρτες είναι 1215!
qsis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 μόνο το heaven τα λέει αυτά; το gpuz τι λέει; μου φαίνεται παράξενο πάντως να είναι γενικό αυτό το φαινόμενο και να μην έχει διορθωθεί τόσο καιρό..
venumis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Οι reference είναι πιο ζεστές συνήθως από τις non-reference αλλά προτιμώ να έχω μια κάρτα που max να πηγαίνει στο 80 αντι για 75 αλλά να μην έχω φαινόμενα οπως γράφει το παλικάρι πιο πριν. Ετσι και αλλιώς οι κάρτες αντεχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Και 90αρες ακομα και 100αρες !
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Τις reference αν δεν τις καθαρίζεις συχνά βγάζοντας το καπάκι την έκατσες.. να πούμε και κάτι χρηστικό .. Τα κανάλια αέρα λόγω του οτι είναι πιο καθοδηγούμενα συσσωρεύουν πιο γρήγορα σκόνη. Σε μερικά κουτιά όπως το δικο μου βολεύουν πολύ.
qsis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 άμα συγυρίσεις 2-3 πραγματάκια στο κουτί σου και έχεις γενικά ένα καλό κουτί βγαίνεις κερδισμένος και δε ζεσταίνεται τίποτα απλά είναι κάτι που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές στο νου τους είναι σα να μου λες ότι δε θα βάλεις μια καλή ψύκτρα στον επεξεργαστή σου και θα προτιμήσεις τη στοκ γιατί μπορεί να κάνεις λάθος να μη τη βιδώσεις σωστά και να σου στραβώσει τη μητρική
Doc1355 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Εκανα ένα edit στο προηγούμενο μήνυμα μου γιατί είχα γράψει λάθος ρολόι.. Στα Heaven-Valley το κάνει,το gpu-z δείχνει το παρακάτω,απλά στην καρτέλα sensors αν βάλεις να σου δείξει το max σου δείχνει το σωστό..1215 στην περίπτωση μου!
qsis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Τις reference αν δεν τις καθαρίζεις συχνά βγάζοντας το καπάκι την έκατσες.. να πούμε και κάτι χρηστικό .. Τα κανάλια αέρα λόγω του οτι είναι πιο καθοδηγούμενα συσσωρεύουν πιο γρήγορα σκόνη. Σε μερικά κουτιά όπως το δικο μου βολεύουν πολύ. συμφωνώ για το κουτί σου συμφωνώ και για το καθάρισμα, όμως και οι aftermarket θέλουν καθάρισμα για να διατηρούν τις χαμηλές θερμοκρασίες τους μπορεί να κινδυνεύουν να μπουκώσουν εξίσου εύκολα, όμως άμα πιάσουν και αυτές σκόνη η αύξηση στις θερμοκρασίες υπάρχει Εκανα ένα edit στο προηγούμενο μήνυμα μου γιατί είχα γράψει λάθος ρολόι.. Στα Heaven-Valley το κάνει,το gpu-z δείχνει το παρακάτω,απλά στην καρτέλα sensors αν βάλεις να σου δείξει το max σου δείχνει το σωστό..1215 στην περίπτωση μου! στο sensors ρωτούσα τι ακριβώς γίνεται άρα υπάρχει τρόπος να δεις την ακριβή σου συχνότητα το 1215 είναι νούμερο που δίνει το εργοστάσιο , ή είναι πιο πάνω από αυτό ; γιατί βλέπω ότι είναι παραπάνω από το "boost" της πρώτης καρτέλας που είναι 1163...
Doc1355 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 στο sensors ρωτούσα τι ακριβώς γίνεται άρα υπάρχει τρόπος να δεις την ακριβή σου συχνότητα το 1215 είναι νούμερο που δίνει το εργοστάσιο , ή είναι πιο πάνω από αυτό ; γιατί βλέπω ότι είναι παραπάνω από το "boost" της πρώτης καρτέλας που είναι 1163... Tην σωστή συχνότητα μπορείς να την δεις και με το precision x και κατά την διάρκεια του bench σε On Screen Display.. Το boost που λέει ο κατασκευαστής είναι αυτό που βλέπεις στην καρτέλα,αλλά όλες κάνουν παραπάνω boost. Τώρα τι και πώς δεν γνωρίζω να σου απαντήσω
Prospector8 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Ναι η σωστη παρατηρηση ειναι οτι ΟΛΕΣ πανε παραπανω απο οσο λενε.. Αυτο που δεν καταλαβαινω εγω γιατι πολλοι reviewers δεν το αναφερουν αυτο??? Σου λεω κοιτα το τρεχω με 1150mhz και στην πραγματικοτητα η καρτα θα τρεχει στα 1220 πχ... Να δω μελλοντικα πως θα κανουμε συγκρισεις μηλα με μηλα μετα.... Να ρωτησω εγω τωρα,παιζει ρολο το memory bus στο oc?? Δλδ η μια 7950 με 384bit δεν εχει θα εχει πιο μεγαλο gain σε fps απο την αλλη που εχει 256??
qsis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Να ρωτησω εγω τωρα,παιζει ρολο το memory bus στο oc?? Δλδ η μια 7950 με 384bit δεν εχει θα εχει πιο μεγαλο gain σε fps απο την αλλη που εχει 256?? σε αυτό το σωστό πιστεύω πως είναι να συγκρίνεις μια 7950 με 7950 που μπορεί να έχουν ίδια αρχιτεκτονική κτλ να συγκρίνουμε nvidia με amd στο συγκεκριμένο θέμα δε νομίζω ότι μπορούμε μόνο πριν που ήταν στα 192 νομίζω ότι είχαν κάποιο περιορισμό στα διαθέσιμα μοντέλα μνημών και δε γινόταν να έχουν πάνω από 2GB , ενώ στα 256 μπορούν (για αυτό βέβαια δεν είμαι και 100% βέβαιος, κάπου το πήρε το αυτί μου πάντως) άλλες συγκρίσεις δεν έχουν νόημα προφανώς κέρδισαν που πήγαν στα 256, αλλά μπορούμε να μιλάμε μόνο για τη προηγούμενη γενιά , όχι σε σχέση με τις amd 2
venumis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Ναι η σωστη παρατηρηση ειναι οτι ΟΛΕΣ πανε παραπανω απο οσο λενε.. Αυτο που δεν καταλαβαινω εγω γιατι πολλοι reviewers δεν το αναφερουν αυτο??? Σου λεω κοιτα το τρεχω με 1150mhz και στην πραγματικοτητα η καρτα θα τρεχει στα 1220 πχ... Να δω μελλοντικα πως θα κανουμε συγκρισεις μηλα με μηλα μετα.... Όλες πάνε παραπάνω γιατι πρέπει να υπάρχει μια ανοχή ασφαλείας. Αυτο ισχυει οχι μόνο για κάρτες αλλά σχεδόν για τα πάντα. Αυτο δεν σημαίνει οτι ο χρήστης πρέπει να πηγαίνει το εξάρτημα στο όριο του,λίγο πριν το νήμα γιατι πολύ απλά θα του μείνει στα χέρια !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα