Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Γραφω αυριο εργαστηριο πληροφορικη 2 και κανω μια μικρη επαναληψη στο excel (μονο αυτο κανουμε) και δεν θυμαμαι κατι απλο που το εδειξε στα τελευταια δευτερολεπτα του μαθηματος ενω ολοι ηταν ορθιοι και εκαναν φασαρια 

Εχουμε εναν πινακα με 2 στηλες. Η μια εχει τα ονοματα των μαθητων και η αλλη τους βαθμους τους σε ενα μαθημα. Πρεπει να βρουμε τον μεγιστο βαθμο (θεωρωντας οτι υπαρχει μονο ενας) και να μας επιστρεψει και το ονομα του μαθητη που τον πηρε. 

Απο οτι προλαβα να ακουσω αφου βρουμε τον μεγιστο αριθμο με την συναρτηση max μετα δημιουργουμε εναν 2ο πινακα και χρησιμοποιοντας την vlookup το βρισκουμε. 

Επειδη δεν το θυμαμαι μπορει να με βοηθησει κανεις;

Δημοσ.

ναι η vlookup είναι η συνάρτηση που θέλεις. Πιο λίγη ώρα θέλει να δεις πως συντάσσεται στο google παρά να στο γράψουμε εδώ.

Δημοσ.

ναι η vlookup είναι η συνάρτηση που θέλεις. Πιο λίγη ώρα θέλει να δεις πως συντάσσεται στο google παρά να στο γράψουμε εδώ.

ξερω πως συντασεται η συναρτηση, το θεμα ειναι οτι δεν εχω καταλαβει πως χρησιμοποιειται το δευτερο πινακακι

Edit: Πφφφ. Αυτο το φορουμ εχει μια μαγικη δυναμη. Εδω και κατι ωρες το εχω στο μυαλο μου και δεν μπορω να το λυσω. Κανω ολοκληρο τοπικ για βοηθεια και μετα απο 10 λεπτα ερχεται η επιφοιτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...