ElectronicMusic007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Αξιζει καποιος να αγωρασει ενα apple mac mini? σκεφτομουν να αγορασω ενα μετα το καλοκαιρι αλλα δεν ξερω αμα λεει <a href="https://www.skroutz.gr/s/2546048/Apple-Mac-Mini-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html">https://www.skroutz.gr/s/2546048/Apple-Mac-Mini-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html</a> Συγκεκριμενα το θελω για παραγωγει μουσικης δεν θελω να πεζω καθολου games μονο κανα league of legends. Αν δεν αξιζει μηπως ξερετε η πουλαει καποιος σε αριστη κατασταση καποιο mac η macbook ας μου πει γιατι τα καινουργια ειναι ακριβα για μενα(1000+€) ωπος ειπα το θελω για μετα το καλοκαιρι.(δεν θελω windows γιατι δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες με τα 7 πλεον και με τα 8 δεν ξερω αν μπορω να δουλεψω απο την αλλην τα mac ειναι οτι πρεπει για μενα). Ευχαριστω.<br><br> Sent from my iPad using Insomnia
zarzonis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Τρελά μηχανήματα! Ίσως ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα λεφτά. Αθόρυβα τελείως. Θα σου κάνει άνετα την δουλειά που θες και από ότι ξέρω παίζεις άνετα το παιχνίδι που θες. Θα σου πρότεινα όμως να το πάρεις εντελώς βασικό μοντέλο και να του κάνεις αναβάθμιση στην Ram σε τουλάχιστον 8GB για την δουλειά που θες. Το μηχάνημα παίρνει μέχρι 16GB. Αν βάλεις 16 σου βγαίνει λίγο λιγότερο από 100 ευρώ. Επίσης αν του βάλεις και έναν SSD, το Mac Mini απογειώνεται πραγματικά. Ένας SSD 128GB πιστεύω θα σε καλύψει και βγαίνει πάλι περίπου στα 100 ευρώ. Δηλαδή δίνοντας λίγο πάνω από 800 ευρώ θα έχεις ένα απίστευτο μηχάνημα που θα κρατήσει χρόνια. 2
djcat Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Πριν αγοράσεις, ρίξε μια ματιά εδώ, μήπως την εποχή που πας να το πάρεις ετοιμάζονται για νέο μοντέλο http://buyersguide.macrumors.com/ 1
zarzonis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Αυτό που λέει ο djcat εν μέρη ισχύει. Αν πάρουμε παράδειγμα κάθε πότε βγάζουν νέο μοντέλο, τότε θα έχουμε νέο περίπου Δεκέμβριο με Ιανουάριο. Αν δεν βιάζεσαι τόσο, περίμενε μέχρι τότε. Αλλιώς πάρε το τωρινό μοντέλο. Δεν σημαίνει δηλαδή πως αν βγει το καινούργιο μοντέλο, το τωρινό αυτόματα θα σταματήσει να σε καλύπτει. Απλά το καινούριο λογικά θα έχει την νέα γενιά επεξεργαστών Haswell της Intel πάλι με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή που δεν έχει και ιδιαίτερη διαφορά(πράγμα που δεν σε ενδιαφέρει όπως είπες μιας και δεν παίζεις παιχνίδια) και το πολύ πολύ να βάλουν στην βασική έκδοση 8GB Ram αντί για 4GB. Απλά η Apple όσο πάει κάνει τις συσκευές της πιο κλειστές πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί απλά μετά να μην σε αφήνει να αλλάξεις τίποτα στο μηχάνημα. Τώρα πχ σε αφήνει να αλλάξεις Ram και μπορείς να αλλάξεις σκληρό. Στο νέο μοντέλο μπορεί να έχει τις Ram πάνω στην μητρική και να μην μπορείς να τις αλλάξεις. Πράγμα που σημαίνει ότι αν χρειάζεσαι παραπάνω πρέπει να τις πάρεις απευθείας από την αρχή από την Apple που είναι φαρμακείο σε αυτά τα θέματα. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τον σκληρό βάζοντας κανέναν Blade SSD σαν βασικό όπως έχουν τα τωρινά Macbook Air και να μην μπορείς να τα αλλάξεις. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν. 1
ElectronicMusic007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Ευχαριστω για της απαντισης σας δλδ θα με βολεψει μια χαρα το mac mini.Η apple δινει μονο το κουτι ειναι κατι σαν σταθερος λογικα και πρεπει να αγωρασεις την οθονη και πληκρολογιο σωστα? μπορω να συνδεσω οπιαδηποτε οθονη με ευκολια? Επισης ειναι ευκολο να αλλαξω και την ραμ μονος μου? Sent from my iPad using Insomnia
djcat Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Ευχαριστω για της απαντισης σας δλδ θα με βολεψει μια χαρα το mac mini.Η apple δινει μονο το κουτι ειναι κατι σαν σταθερος λογικα και πρεπει να αγωρασεις την οθονη και πληκρολογιο σωστα? μπορω να συνδεσω οπιαδηποτε οθονη με ευκολια? Επισης ειναι ευκολο να αλλαξω και την ραμ μονος μου? Sent from my iPad using Insomnia Ό,τι οθόνη θες βάζεις. Πληκτρολόγιο καλό είναι να πάρεις κάποια έκδοση για mac, όχι απαραίτητα apple - εγώ logitech έχω και το προτείνω λόγω απίστευτου support σε περίπτωση βλάβης. Εμένα μου αλλάξανε ένα παλιό άμεσα χωρίς πολλά πολλά τηλεφωνικά. Ram υπάρχουν οδηγοί στο net πως θα αλλάξεις. Στα παλιά ήταν ψιλοζόρικο να ανοίξεις το κουτάκι - στα νεότερα μοντέλα είναι ευκολάκι. Δες όμως για σιγουριά. Στην πρώτη αναβάθμιση μνήμης που θα κάνεις, φόρτωσε το όσο πάει...
MostDef Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 μέχρι και δευτερο σκληρό μπορείς να βάλεις αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου.η quad έκδοση αξίζει τρελά..12.000 στο geekbench οχι αστεία.
ElectronicMusic007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Ορεα αφου μπορω να συνδεσω οτι οθονη θελω ειναι μια χαρα.Εχω ιδη ενα magic mouse της apple και το πληκτρολογιο δεν θα κοστισει πολλα..Επισης ηθελα να ρωτισω αμα ξερει καποιος θα μπορω να συνδεω κανονικα των μικτι και την κονσολα? Sent from my iPad using Insomnia
zarzonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Αν το mac mini έχει κατάλληλη υποδοχή, ναι θα μπορείς να τα συνδέσεις κανονικά. Πάντως το Mac mini θα το καταευχαριστηθείς. Όχι αστεία. Η αλλαγή σε Ram γίνεται και από παιδιά που πάνε νηπιαγωγείο.Ο σκληρός θέλει λίγο περισσότερο δουλειά αλλά όχι τίποτα τρομερά δύσκολο. Αν διαθέτεις λίγα περισσότερα χρήματα όπως είπε παραπάνω και ο MostDef, πάρε την τετραπύρηνη έκδοση για να τελειώνεις μια και καλή με το θέμα υπολογιστή για πολλά χρόνια. Μαζί με τις αναβαθμίσεις που σου πρότεινα και πριν θα βγει περίπου στο χιλιάρι η τετραπύρηνη έκδοση. Τώρα που βγήκε και το Pro tools 11 θα γίνονται θαύματα στο Mac Mini... 1
ElectronicMusic007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Ευχαριστω. Μπορει καποιος να στηλει και κανενα λινκ με μια καλλη οθονη? (εγω δεν ξερω τιποτα απο οθονες) Sent from my iPad using Insomnia
zarzonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Πόσα λεφτά θες να δώσεις και κατά πόσες ίντσες θες;
ElectronicMusic007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δεν εχω ιδεα ποσα λεφτα θελει μια αρκετα καλη οθονη παντως κιταξα στο σκρουτζ και ειδα κατι οθονες της apple 900€ πλακα μας κανουν ? με καπου στα 150€ βρισκεις καλη οθονη? Sent from my iPad using Insomnia
djcat Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δεν εχω ιδεα ποσα λεφτα θελει μια αρκετα καλη οθονη παντως κιταξα στο σκρουτζ και ειδα κατι οθονες της apple 900€ πλακα μας κανουν ? με καπου στα 150€ βρισκεις καλη οθονη? Sent from my iPad using Insomnia Εξαρτάται τι εννοείς καλή οθόνη. Καλύτερα μπες στο θέμα με τις οθόνες.
zarzonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Ξέχασέ τες αυτές της Apple. Της Apple έχουν ανάλυση 2560x1440. Μια τέτοια αν είναι ότι να'ναι μάρκα βρίσκεις στα 300 ευρώ. Μια καλή DELL σε αυτή την ανάλυση πάει γύρω στα 600. Με 150-200 ευρώ βρίσκεις αρκετά καλή. Θα πάρεις οθόνη με ανάλυση 1920x1080 που είναι η πιο κλασσική ανάλυση αυτή τη στιγμή και σε ίντσες 23-24. Μια κορυφαία οθόνη είναι αυτή. http://www.skroutz.gr/s/381216/Dell-UltraSharp-U2312HM.html Την είδα πρόσφατα από κοντά και είναι άπαιχτη. Εξαρτάται τι εννοείς καλή οθόνη. Καλύτερα μπες στο θέμα με τις οθόνες. Για την δουλειά που θέλει γενικά τον υπολογιστή καταλαβαίνουμε άνετα ότι δεν πρόκειται για Gaming Οθόνη. Ούτε μεγαλύτερη ανάλυση από 1080p χρειάζεται.
djcat Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Για την δουλειά που θέλει γενικά τον υπολογιστή καταλαβαίνουμε άνετα ότι δεν πρόκειται για Gaming Οθόνη. Ούτε μεγαλύτερη ανάλυση από 1080p χρειάζεται. Μπορεί να θέλει να αράζει να βλέπει ταινίες. Πρέπει να το ψάξει λίγο. Το θέλω μια καλή οθόνη είναι πολύ αόριστο. Πάντως, θα συμφωνήσω για DELL, αν και θα πρότεινα την 24αρα, αν δεν έχει πρόβλημα χρημάτων. Electronic, καλύτερα να ανοίξεις θέμα στις οθόνες, εκεί θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα