skoros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Εδώ και 3 περίπου χρόνια η idle θερμοκρασία του Q9300 είναι στους ~60 C. Από βαρεμάρα και έλλειψη γνώσεων δεν έπαιρνα την απόφαση για αλλαγή, αλλά πλέον δεν πάει άλλο.Ερωτήσεις πριν την αγορά:1. Πώς επιλέγω συμβατή ψύκτρα; Το socket μου είναι LGA 775, είναι αρκετό αυτό;2. Πώς εξασφαλίζω ότι θα χωράει και δε θα βρίσκει στα ντιμάκια της RAM;3. Πώς απομακρύνω την προηγούμενη πάστα; Με οινόπνευμα;4. Η νέα ψύκτρα περιέχει έτοιμη την παστα ή πρεπει να αγοράσω και να την τοποθετήσω έξτρα;Ευχαριστώ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Αν μας ανεβάσεις μια εσωτερική φώτο του κουτιού θα διευκολύνεις πολύ τα πράγματα.. 1),2) κριτήρια 3 καταρχήν το LGA μετά ο διαθέσιμος χώρος και μετά απόδοση - αξιοπιστία. 3) Οινόπνευμα μια χαρά σε ένα νοτισμένο πανάκι 4) Θα την έχει μέσα και θα την εφαρμόσεις εσύ 99% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να και μια φωτογραφία του κουτιού: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Βαλε εναν ανεμιστηρα μπροστα κατω να βαζει αερα και εναν πισω πανω να βγαζει και θα στρωσουν λιγο οι θερμοκρασιες σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πανούλιος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Καλέ μη με γελούν τα μάτια μου? Δεν έχεις καθόλου ανεμηστήρες στο εσωτερικό του κουτιού?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Επισης,ενα φυσιμα στην ψυχτρα του επεξεργαστη μονο καλο θα εκανε καθως εχει αρχισει ηδη να δημιουργειται κουβερτα απο την σκονη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Οτι ειπε ο Θανος.Δεν εχει κυκλωμα,ροη(airflow)στο κουτι σου. Η ψυκτρα της cpu ειναι παλιας τεχνολογιας.Ο ζεστος αερας διασκορπιζεται μεσα στο κουτι σου και επανω στην μητρικη,διχως να'χεις κατι να την αφαιρει. Απο χωρο παντως δεν ξερω ποια θα μπορουσες να βαλεις,διοτι το τροφοδοτικο το βλεπω να σε περιοριζει απο πανω. Καθαρισε τον υπολογιστη απο τις σκονες,βαλε και 2 ανεμιστηρακια αποδοτικα,και εαν δεν στρωσει τα ξαναλεμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Από λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα με τον q9300 και την στοκ ψυκτρα. Βαλε εναν ανεμιστηρα μπροστα κατω να βαζει αερα και εναν πισω πανω να βγαζει και θα στρωσουν λιγο οι θερμοκρασιες σου. Ενώ υπάρχει μπροστά θεση για ανεμιστήρα δυστυχως η πρόσοψη δεν ειναι διάτρητη. Το κουτί μου είναι αυτό: http://www.plaisio.gr/ProductImages/250x250/1086650.JPG Έχει νόημα να βάλω ανεμιστήρα χωρίς διάτρητη πρόσοψη;; Από που θα ρουφάει;;; Καλέ μη με γελούν τα μάτια μου? Δεν έχεις καθόλου ανεμηστήρες στο εσωτερικό του κουτιού?? Χαχα, λοιπον, τον πισω ανεμιστήρα τον εχω βγαλει και τον έχω ακουμπησει κατω απο την καρτα γραφικών γιατί έχει παθητική ψύξη αυτή, και όταν την κάνω λίγο overdrive υπερθερμαίνεται και καρφώνει. Μπροστά δεν έχω για τον λόγο που αναφέρω πιο πάνω. Το κουτί το αφήνω μονίμως ανοιχτό. Επισης,ενα φυσιμα στην ψυχτρα του επεξεργαστη μονο καλο θα εκανε καθως εχει αρχισει ηδη να δημιουργειται κουβερτα απο την σκονη. Την έχω καθαρίσει αρκετές φορες. Καμία διαφορά. Οτι ειπε ο Θανος.Δεν εχει κυκλωμα,ροη(airflow)στο κουτι σου. Η ψυκτρα της cpu ειναι παλιας τεχνολογιας.Ο ζεστος αερας διασκορπιζεται μεσα στο κουτι σου και επανω στην μητρικη,διχως να'χεις κατι να την αφαιρει. Απο χωρο παντως δεν ξερω ποια θα μπορουσες να βαλεις,διοτι το τροφοδοτικο το βλεπω να σε περιοριζει απο πανω. Καθαρισε τον υπολογιστη απο τις σκονες,βαλε και 2 ανεμιστηρακια αποδοτικα,και εαν δεν στρωσει τα ξαναλεμε. Ξέχασα να σας πω ότι οι θερμοκρασίες που σας ανέφερα είναι με το κουτί μονίμως ανοιχτό. Πόσο καλύτερη απόδοση θα πετύχουν τα ανεμιστηράκια;; Επίσης αν θες κοιτα τι γραφω και πιο πάνω για τη μπροστινή θέση ανεμιστήρα και πες μου τη γνώμη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Βαλε μπροστα εναν.120αρη πρεπει να τον παιρνει.μην ανυσηχεις που δεν εχει διατριτο μπροστινο μερος.θα βρει τροπο να βαλει αερα μεσα επισης βρες εναν μεγαλο 120 παλι και βαλε τον πισω εκει που ειχες τον μικρο που τωρα βαραει στην καρτα γραφικων. επιβεβαιωσε οτι χωρανε οι 120αριδες. και μην παιζεις με το Overdrive.εχεις κακιστο airflow Μεσα στο κουτι σου.θελεις να τα παρεις τα parts στο χερι?δεν χρειαζεται να ξοδευτεις πολυ. και μετα κλεινεις και το case. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Βαλε μπροστα εναν.120αρη πρεπει να τον παιρνει.μην ανυσηχεις που δεν εχει διατριτο μπροστινο μερος.θα βρει τροπο να βαλει αερα μεσα επισης βρες εναν μεγαλο 120 παλι και βαλε τον πισω εκει που ειχες τον μικρο που τωρα βαραει στην καρτα γραφικων. επιβεβαιωσε οτι χωρανε οι 120αριδες. και μην παιζεις με το Overdrive.εχεις κακιστο airflow Μεσα στο κουτι σου.θελεις να τα παρεις τα parts στο χερι?δεν χρειαζεται να ξοδευτεις πολυ. και μετα κλεινεις και το case. Ευχαριστώ. Δεν χάνω τίποτα να πάρω εναν 120αρη ανεμιστήρα μπροστά, αν και πιστεύω ότι απλά θα τραβαει τον ήδη ζεστό αέρα που θα βρίσκεται μεσα στο κουτί και όχι αέρα απέξω. Η πίσω θέση είναι τσίμα τσίμα για 120αρη, φοβάμαι ότι δε θα χωρέσει, ίσως αφήσω τον 80αρη που εχω τώρα. Όπως και να χει πάντως η θερμοκρασία στον επεξεργαστή πιστεύω δε θα βελτιωθεί ιδιαίτερα, άντε 3-4 βαθμούς. Οπότε ξαναγυρνάμε στο αρχικό ερωτημα: Τι ψύκτρα να βάλω; ΥΓ. Με το overdrive παιζω γιατί η καρτα ειναι των 30€.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hellraiser1964 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δεν υπάρχει τσίμα τσίμα.Ή χωράει ή όχι.Μέτρα την απόσταση από τις τρύπες που έχει το κουτί για τις βίδες του fan και θα σου πούμε. Μία χαρά θα τραβάει και από μπροστά.Γενικά βάλε 2 120άρια fan μπρος και πίσω και μετά κοιτάμε αν χρειάζεται και cpu fan. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δεν υπάρχει τσίμα τσίμα.Ή χωράει ή όχι.Μέτρα την απόσταση από τις τρύπες που έχει το κουτί για τις βίδες του fan και θα σου πούμε. Μία χαρά θα τραβάει και από μπροστά.Γενικά βάλε 2 120άρια fan μπρος και πίσω και μετά κοιτάμε αν χρειάζεται και cpu fan. Οι τρυπες είναι στη σωστή απόσταση για 120αρη, αλλά αν δεις στη φωτό που έχω ανεβάσει, πολυ κοντά στην πίσω τρύπα έχει μια μεταλλικη επιφάνεια που φοβάμαι ότι μπορεί να εμποδίζει τα πλαινά πλαστικά του ανεμιστήρα. Και ναι, υπάρχει τσιμα τσίμα, έχω δει 120αρηδες τόσο σφηνωμένους, που ίσως να μη χρειάζονται καν βίδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hellraiser1964 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Οι τρυπες είναι στη σωστή απόσταση για 120αρη, αλλά αν δεις στη φωτό που έχω ανεβάσει, πολυ κοντά στην πίσω τρύπα έχει μια μεταλλικη επιφάνεια που φοβάμαι ότι μπορεί να εμποδίζει τα πλαινά πλαστικά του ανεμιστήρα. Και ναι, υπάρχει τσιμα τσίμα, έχω δει 120αρηδες τόσο σφηνωμένους, που ίσως να μη χρειάζονται καν βίδες. Χωρούσαν όμως.Λογικά χωράει μία χαρά αφού έχει τρύπες για 120 και έτσι όπως το βλέπω από την φωτό. Μέτρα αν θες την απόσταση που έχει από την γρύλια μέχρι το μεταλλικό που λές.(στην ακραία περίπτωση που είναι μικρή και θές slim fan.) Πάντως γενικά μόνο καλό θα του κάνεις με 2 fan,κυρίως σε θερμοκρασίες cpu και πιο πολύ δίσκου και μητρικής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoros Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Χωρούσαν όμως.Λογικά χωράει μία χαρά αφού έχει τρύπες για 120 και έτσι όπως το βλέπω από την φωτό. Μέτρα αν θες την απόσταση που έχει από την γρύλια μέχρι το μεταλλικό που λές.(στην ακραία περίπτωση που είναι μικρή και θές slim fan.) Πάντως γενικά μόνο καλό θα του κάνεις με 2 fan,κυρίως σε θερμοκρασίες cpu και πιο πολύ δίσκου και μητρικής. Το περιεργο είναι ότι παρολο που δεν εχω μπροστινό ανεμιστήρα εχω καλές θερμοκρασίες στους δίσκους, περίπου 30-35 C. Γι αυτό ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στην ψύκτρα και όχι στον ελλειπή αερισμό του κουτιού. Θα βάλω και ανεμιστηράκια, αλλά όποιος μπορεί ας προτείνει και καμια αξιόπιστη ψύκτρα μέχρι 15 €. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Οτι γουρούνι ψυκτρα και να βάλεις τα 2x12 θα τα βάλεις σίγουρα,και σύντομα γιατι είμαστε ανεβασμένοι ήδη λόγω εποχής.. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=34448&cat=7 http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012729 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα