Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα ενας γνωστος μου, με φωναξε για να του βρω λυση με το διαμοιρασμο του ιντερνετ στα ενοικιαζομενα δωματια που εχει. Χοντρικα θελει να καλυψει περιοχη με διαμετρο τα 100 μετρα.

Το ρουτερ βρισκεται στο κεντρικο κτιριο.

Δυστυχως το ατομο που κανει τετοιες εγκαταστασεις στην περιοχη εχει γεμισει τα ξενοδοχεια με κατευθυντικες κεραιες με εμβελεια κοντα στο χιλιομετρο και φυσικα υπερβολικη ακτινοβολια, και ετσι ειπα να ψαξω μονος μου να βρω την λυση.

Για αρχη δοκιμασα ενα ap tp-link http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm και του εβαλα μια Omni κεραια αλλα δεν ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα.

Τι μου συμβουλευετε να κανω;

Θελω να καλυπτεται ιδανικα ολη η περιοχη αλλα να μην ξεφευγει και παραεξω μιας και λεμε να αφησουμε το wifi ελευθερο

Δημοσ.

Και γιατί να χαλάσεις την υπάρχουσα υποδομή τι υπάρχει λάθος σε αυτή που υπάρχει το πρόβλημα ? και πως ξέρεις πως υπάρχει υπερβολική ακτινοβολία πως το μέτρησες ?

πιο σωστό είναι το setup με κατευθυντικες κεραίες παρα με omni μάλλον πας να το κάνεις χειρότερα

Δημοσ.

* Δεν περιγραφής κανένα λειτουργικό πρόβλημα που να δικαιολογεί την αλλαγή σε καινούργιο σύστημα. Υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν dead spots ?

* Με το να μείωσης το range και να το αφήσεις ανοιχτό στην ουσία το κανεις χειρότερο.

* Επίσης δείχνεις και τελείως λάθος εξοπλισμό που είναι ακατάλληλος για αυτή την δουλειά.

* Την ακτινοβολία πως την μέτρησες ? εξής εξοπλισμό εξής πεδιόμετρο.

Οσο και να διαβάσεις το μήνυμα δεν φαίνεται λόγος να αλλάξεις το υπάρχον σύστημα γιατί δεν εξής pi κάποιο λόγο.

Το να μείωσης το Range και αλλάξεις το κλείδωμα αυτά είναι βασικές λειτουργίες και γίνονται σε όλα τα setups προφανώς και στο ήδη υπάρχον δικό σου.

Μάλλον πρέπει να μάθεις λίγο το υπάρχον σύστημα και να αλλάξεις μονο κάποια settings και τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Μαλλον εννοει οτι τα αλλα ξενοδοχεια εχουν τέτοιες κεραίες ενω στου φίλου του τώρα το στήνουν και ψαχνουν τι να βάλουν..

Δημοσ.

Μαλλον εννοει οτι τα αλλα ξενοδοχεια εχουν τέτοιες κεραίες ενω στου φίλου του τώρα το στήνουν και ψαχνουν τι να βάλουν..

Να και καποιος που με καταλαβαινει! :-D

Μια απλη λυση, καταλληλου access point και κεραιας ζηταω μοναχα, απλα ειμαι ασχετος με τις εταιρειες, μοντελα κτλ γι αυτο ανοιξα το θεμα αυτο!

Δημοσ.

Εστω οτι εχω το παρακατω access point http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm

Τι κεραια μου προτεινετε να βαλω ωστε να εχω αξιοπρεπη καλυψη ακτινας 50 μετρων;

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612516

Μια τετοια κανει;

Εδω ειναις το σχημα των κτιριων που θελουμε να καλυψουμε. Στον κοκκινο κυκλο βρισκεται το ρουτερ.

gwbp.jpg

Δημοσ.

50 μετρα σε ελευθερο χωρο τα πιανεις.αμα υπαρχουν τοιχοι και μεγαλυτερη κεραια να βαλεις δεν θα κερδισεις κατι αφου δεν ανεβαζεις mw καθολου.μεγαλυτερη κεραια omni απο την υπαρχουσα δεν σημαινει καλυτερο σημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...