Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, δεν ήμουν σίγουρος, τα έλεγα ανάποδα.

Ναι, εκεί το είχα δει.

4 λεπτά πριν, theoritikos είπε

Ισχύει αλλά κάπως διαφορετικά..

Το rgb καλώδιο του 1 για να παίξει σωστά στο 2 πρέπει να μεγαλύτερους πυκνωτές.

Δείτε  αυτά τα βίντεο που τα εξηγούν πολύ πιο αναλυτικά. Είναι μεγάλα σε διάρκεια αλλά θα σας λύσουν όλες τις απορίες

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Psone(ps1 slim)πρόβλημα με modchip

Καλησπέρα παιδιά έχω το εξής θέμα όταν βάζω κάποια αντιγραφή ntsc δεν την διαβάζει αλλά μόνο τις pal σε 4x speed,το modchip δεν γράφει τίποτα πάνω.Και μπορώ να το αλλάξω και να το βάλω σε ένα Fat 7502? Είναι το ίδιο? 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πρόβλημα με 2 ps1

Καλησπέρα παιδιά έχω θέματα με τα 2 ps1 που έχω τα πήρα από ένα φίλο και έχουν τα εξής θέματα.Το πρώτο είναι το scph 7502 το οποίο δεν διαβάζει τα χειριστήρια άλλαξα την ταινία που συνδέεται στην μητρική όπως και μπροστά τις θύρες και τίποτα.Το δεύτερο scph 7002 ακούγεται ήχος αλλά δεν δείχνει εικόνα.....

Δημοσ.

Στο πρώτο έχει καεί μια ασφάλεια σχετική με τα χειριστήρια και τις memory cards.Μπορείς να την αλλάξεις, αλλά δεν θα βρεις αντίστοιχη στο εμπόριο δυστυχώς. Υπάρχει ένας οδηγός στο google με το που είναι η κάθε ασφάλεια σε κάθε μοντέλο psx, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πως λέγεται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ,βρήκα ένα ps1 στην ντουλάπα κομμάτια και του λείπει το τροφοδοτικό αλλά το καλώδιο το 5 pin το έχω ,μπορώ να το συνδέσω με τροφοδοτικό από pc ?Δεν ξέρω τι τάσεις θέλει,γιατί δεν έχει κάποιο οδηγό στο ίντερνετ....

Δημοσ.
27 minutes ago, TeMeTeRoN98 said:

Καλησπέρα παιδιά ,βρήκα ένα ps1 στην ντουλάπα κομμάτια και του λείπει το τροφοδοτικό αλλά το καλώδιο το 5 pin το έχω ,μπορώ να το συνδέσω με τροφοδοτικό από pc ?Δεν ξέρω τι τάσεις θέλει,γιατί δεν έχει κάποιο οδηγό στο ίντερνετ....

Οχι δεν πιανει και μην το επιχειρησεις σε καμια περιπτωση. Αναλογως το μοντελο του μηχανηματος σου μπορεις να παραγγελεις αντιστοιχο τροφοδοτικο η να φτιαξεις με atx pico. Για το τελευταιο χρειαζεσαι ομως και τις απαραιτητες γνωσεις. Κοιταξε καλυτερα για ανταλλακτικο τροφοδοτικο αν θες για το συγκεκριμενο μηχανημα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα βρήκα ενα ps1 στην αποθήκη μου και το έβαλα με τα καλώδια του ps2 στο ρεύμα και είδα ότι δεν γυρνάει κάθολου το drive στην αρχή νόμιζα ότι ΄ήταν το spindle που ήταν σπασμένο άλλα μετά άφου το άλλαξα απο κάποια βίντεο στο youtube δν γυρίζε πάλι. επίσης όταν πατούσα το κουμπί στο κάπακι πάλι δν γύριζε. να πω ότι το καπάκι του ps1 για να κλέισει θέλει δυνατό χτύπημα. είναι laser? η κάτι άλλο και επίσης άξιζει από μεριάς κόστους? νόμιζω πρέπει να είναι και τσιπαρισμένο χωρίς να είμαι σίγουρος

Επεξ/σία από Lestat Somewhere I Belong
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Lestat Somewhere I Belong είπε

καλησπέρα βρήκα ενα ps1 στην αποθήκη μου και το έβαλα με τα καλώδια του ps2 στο ρεύμα και είδα ότι δεν γυρνάει κάθολου το drive στην αρχή νόμιζα ότι ΄ήταν το spindle που ήταν σπασμένο άλλα μετά άφου το άλλαξα απο κάποια βίντεο στο youtube δν γυρίζε πάλι. επίσης όταν πατούσα το κουμπί στο κάπακι πάλι δν γύριζε. να πω ότι το καπάκι του ps1 για να κλέισει θέλει δυνατό χτύπημα. είναι laser? η κάτι άλλο και επίσης άξιζει από μεριάς κόστους? νόμιζω πρέπει να είναι και τσιπαρισμένο χωρίς να είμαι σίγουρος

Ασφάλεια. Μέτρησε τα Fuses.

Δημοσ.

είναι ps1 fat δεν έχει brick έχω το καλώδιο π είναι σε tv και γενικά σε ps. κόκκινη δέσμη δεν παρατήρησα Γτ ήταν πρωί θα το ξαναδοκιμασω αν και δεν νομίζω να έβγαζε.τ fuses Ποια είναι και πως τα μετράω?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μηπως γνωριζετε πως επαναφερω διεγραμενο αρχειο save data απο memorycard για psone και κατι ακομα πως ξεκλειδωνω save data απο memory card για το psone?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Akis cobra είπε

Μηπως γνωριζετε πως επαναφερω διεγραμενο αρχειο save data απο memorycard για psone και κατι ακομα πως ξεκλειδωνω save data απο memory card για το psone?

δεν υπαρχει τροπος νομιζω για κανενα απο τα 2.

Δημοσ.
Στις 3/8/2019 στις 11:41 ΜΜ, Akis cobra είπε

Τι εννοείς με το να ξεκλειδώσεις save data? Να ξεκλειδώσεις πχ όλους τους χαρακτήρες στο tekken ή όλα τα κρύσταλα στο crash bandicoot? Αν λες αυτό, γίνεται με gameshark ή κάποιο άλλο πρόγραμμα για cheats.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν ανοίγω άλλο θέμα προς το παρόν, αφού έχετε συζητήσει ήδη για καλώδια εικόνας εδώ.

Λοιπόν, βρήκα από εδώ μια παλιά CRT TV, τη Philips 21PT5505, και ξέθαψα Playstation 1 και Gamecube (εν τω μεταξύ ψάχνω και για το PS2, κάπου το έχω).

Με λίγη έρευνα που έκανα, η καλύτερη επιλογή (πέραν του να χρησιμοποιήσω PS3 με backwards compatibility και HDMI) είναι το RGB Scart.

Στο PSX δεν υπάρχει κι άλλη επιλογή (κάτι είπε ο Sheo για Component αλλά και να ισχύει δε με απασχολεί αφού δεν έχει Component η Philips), οπότε ψάχνω σίγουρα για ένα RGB Scart.

Στο PS2 έχω Component για σύνδεση σε HDTV, αλλά και πάλι δε με απασχολεί αφού δεν έχει Component η Philips. Οπότε λογικά θα μου κάνει το ίδιο RGB Scart για το PSX (αν βρω ποιοτικό σε χαμηλή τιμή μπορεί να πάρω ένα για κάθε κονσόλα κι ας είναι τα ίδια).

Στο Gamecube η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή, τα official Component είναι στο θεό, έχουν βγει κάτι αντάπτορες με HDMI, αλλά αν έχεις PAL σύστημα δεν έχει νόημα ή πρέπει να μπλέξεις με έμμεσες λύσεις που δε μας απασχολούν. Εξάλλου και πάλι η Philips δεν έχει Component και HDMI.

Επίσης με λίγο ψάξιμο διάβασα ότι το S-Video είναι για Αμερική ενώ για Ευρώπη είναι το RGB Scart.

Οπότε αν δεν κάνω λάθος, ψάχνω για RGB Scart cables για τις παραπάνω κονσόλες.

Το ερώτημά μου είναι, πού τα βρίσκω χωρίς να τα χρυσοπληρώσω και πώς είμαι σίγουρος ότι δεν είναι τα απλά Scart (=Composite);

Ιδανικά ψάχνω για ντόπιο πράμα για να μη μπλέκω με Κινέζους και τελωνεία, αλλά αν δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα πάρω απ' έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...