fucile24 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 θα ηθελα να ρωτησω τι χρειαζεται για να κανεις ακινησια οχηματος?συμφερει να το κανω και να πουλησω το αυτοκινητο για ανταλλακτικα μιας και δεν εχω πληρωμενα τελη του 2013? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Και να κανεις καταθεση πινακιδω δεν ειναι για παντα αλλα για ενα δυο χρονια και μετα πρεπει να τις ξαναπαρεις.Πρεπει να κανεις και υπευθυνη δηλωση οτι εχεις χωρο εκτος του δρομου να το φυλαξεις. Νομιζω πρεπει να ειναι και πληρωμενα τα τρεχοντα τελη κυκλοφοριας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δηλαδή όλα αυτά που είναι στο δρόμο χωρίς πινακίδες είναι παράνομα; Καλή φάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δηλαδή όλα αυτά που είναι στο δρόμο χωρίς πινακίδες είναι παράνομα; Καλή φάση. Φυσικα και ειναι παρανομα !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 για 1-2 χρόνια και μετά πρέπει να τις ξαναπάρεις; Σίγουρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Εξαρταται τον λογο που κανεις παραδοση.λογικα θα πεις οτι ειναι για επισκευη το αυτοκινητο.και τις αφηνεις εκει και ισχυε οτι σου κρατουσαν τις πινακιδες για εναν χρονο.μετα τις κατεστρεφαν και επρεπε να βγαλεις αλλες.αλλα με την κριση που εχουν και αυτοι δεν νομιζω πλεον να τις καταστρεφουν.αλλα το αυτοκινητο το αφηνεις αρκετα παραπανω απο χρονο. και 30 χρονια να εχει που παρεδωσες πινακιδες,εαν εχεις το χαρτι εκεινο και υπαρχει ο φακελος του αυτοκινητου σου βγαζουν αλλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Καταρχήν αυτή η διαδικασία λέγεται προσωρινή ακινησία, και οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πάρεις πίσω τις πινακίδες και την άδεια. Πρώτα από όλα πρέπει να εξασφαλίσεις ιδιωτικό χώρο ακινησίας. Στη δήλωση ακινησίας που θα καταθέσεις αναγράφεις τους λόγους που κάνεις την ακινησία(ότι και να γράψεις δεν έχει διαφορά, αντίθετα από ότι ειπώθηκε παραπάνω). Επίσης καταθέτεις και αντίγραφο του Ε9 του χώρου που πρόκειται να κάνεις ακινησία, και ταυτόχρονα δηλώνεις πως το αυτοκίνητο θα βρίσκεται εκεί σε όλη τη διάρκεια της ακινησίας. Μέχρι και το 2012 οι εφορίες κατέστρεφαν τις πινακίδες εφόσον παρέμεναν κατατεθημένες για περισσότερο από 1 χρόνο, αλλά από φέτος δεν ισχύει πλέον. Υπόψιν προσωρινή ακινησία δεν σημαίνει οριστική διαγραφή, το αυτοκίνητο συνεχίζει να είναι στην κατοχή του ιδιοκτήτη του, ο οποίος απαγορεύεται να το μετακινήσει, καθώς επίσης θα συνεχίζει να το συμπεριλαμβάνει στη φορολογική του δήλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Waldo_Vrs Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Καταρχήν αυτή η διαδικασία λέγεται προσωρινή ακινησία, και οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πάρεις πίσω τις πινακίδες και την άδεια. Πρώτα από όλα πρέπει να εξασφαλίσεις ιδιωτικό χώρο ακινησίας. Στη δήλωση ακινησίας που θα καταθέσεις αναγράφεις τους λόγους που κάνεις την ακινησία(ότι και να γράψεις δεν έχει διαφορά, αντίθετα από ότι ειπώθηκε παραπάνω). Επίσης καταθέτεις και αντίγραφο του Ε9 του χώρου που πρόκειται να κάνεις ακινησία, και ταυτόχρονα δηλώνεις πως το αυτοκίνητο θα βρίσκεται εκεί σε όλη τη διάρκεια της ακινησίας. Μέχρι και το 2012 οι εφορίες κατέστρεφαν τις πινακίδες εφόσον παρέμεναν κατατεθημένες για περισσότερο από 1 χρόνο, αλλά από φέτος δεν ισχύει πλέον. Υπόψιν προσωρινή ακινησία δεν σημαίνει οριστική διαγραφή, το αυτοκίνητο συνεχίζει να είναι στην κατοχή του ιδιοκτήτη του, ο οποίος απαγορεύεται να το μετακινήσει, καθώς επίσης θα συνεχίζει να το συμπεριλαμβάνει στη φορολογική του δήλωση. Σύμφωνα με το νόμο.... Σύμφωνα με την πραγματικότητα... Παρέδωσα το Νοέμβριο του 2012 και τις πήρα το Φεβρουάριο του 2013 για να μην φάω πρόστιμο με τα τέλη. Πας με την άδεια στην εφορία στο κατάλληλο παράρτημα και εντελώς τυπικά τις αφήνεις. Ούτε καν σε ρωτάνε που είναι...ούτε Ε9 μου ζήτησαν ούτε τίποτα. Απλά σου δίνουν ένα χαρτί που με εκείνο πας και τις πέρνεις πίσω. Όσον αφορά για τη δήλωσή σας το γράφετε κανονικά μέσα απλά στους μήνες αντί για 12 γράφετε πόσους είχε ταμπέλες... αν π.χ. όλο το χρόνο δεν είχε γράφετε 0 ...και φυσικά δεν έχει και τεκμήριο. Εμένα με πληροφώρησαν πως καταστρέφονται μετά απο 2 χρόνια πλέον εάν δεν έρθεις στην εφορία να κάνεις "ενημέρωση" να μην τις καταστρέψουν. Αυτό κατάλαβα απο όσα μου είπαν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Σύμφωνα με την πραγματικότητα... Παρέδωσα το Νοέμβριο του 2012 και τις πήρα το Φεβρουάριο του 2013 για να μην φάω πρόστιμο με τα τέλη. Πας με την άδεια στην εφορία στο κατάλληλο παράρτημα και εντελώς τυπικά τις αφήνεις. Ούτε καν σε ρωτάνε που είναι...ούτε Ε9 μου ζήτησαν ούτε τίποτα. Απλά σου δίνουν ένα χαρτί που με εκείνο πας και τις πέρνεις πίσω. Όσον αφορά για τη δήλωσή σας το γράφετε κανονικά μέσα απλά στους μήνες αντί για 12 γράφετε πόσους είχε ταμπέλες... αν π.χ. όλο το χρόνο δεν είχε γράφετε 0 ...και φυσικά δεν έχει και τεκμήριο. Εμένα με πληροφώρησαν πως καταστρέφονται μετά απο 2 χρόνια πλέον εάν δεν έρθεις στην εφορία να κάνεις "ενημέρωση" να μην τις καταστρέψουν. Αυτό κατάλαβα απο όσα μου είπαν... Βασικά αυτό που περιγράφεις δεν είναι η πραγματικότητα, ή πιο σωστά δεν είναι απαραίτητα η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει κάποιος που θα πάει να κάνει προσωρινή ακινησία. Είναι η δική σου εμπειρία. Πάντως βρίσκω από πολύ δύσκολο ως αδύνατο το να άφησες απλά τις πινακίδες χωρίς να συμπληρώσεις ούτε δηλώσεις ακινησίας ούτε δήλωση στάθμευσης. Ας παραθέσω όμως και εγώ τις δικές μου εμπειρίες: Μέσα Δεκέμβρη 2012 έκανα ακινησία σε μια μοτό δική μου και ένα IX όχι δικού μου που ανήκε σε 2 συνιδιοκτήτες. Για το ΙΧ είχα 2 εξουσιοδοτήσεις από τους ιδιοκτήτες. Όσο περίμενα στην ουρά συμπλήρωσα και υπέγραψα σε δύο αντίτυπα τη δήλωση ακινησίας: http://1.bp.blogspot.com/-eE8VrIXMxBU/UXuFnsyjKJI/AAAAAAAADlA/YZlrhrpyY1U/s1600/x19_Pinakides_Teli_Karta_Eforia.jpg και μια δήλωση στάθμευσης σε ιδιωτικό χώρο: http://2.bp.blogspot.com/-46sarJJFyoM/UXuH2_TR30I/AAAAAAAADlM/WNbfFLqThQs/s1600/yd.jpg Η ουρά ήταν απελπιστικά μεγάλη, και μάλλον για αυτό ο υπάλληλος δεν κοίταγε και πολλά πολλά. Όποιος ρωτούσε αν χρειάζεται αντίγραφο Ε9 του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, απαντούσε "αν το έχετε αφήστε το, αν δεν το έχετε δεν πειράζει". Την ταυτότητα μου που του την έδωσα μαζί με τα χαρτιά μου την επέστρεψε χωρίς να την κοιτάξει καν. Τους αριθμούς των πινακίδων τσέκαρε μόνο αν είναι οι ίδιοι με τους αριθμούς που έγραφαν τα χαρτιά, τίποτα άλλο. Απλά μου σφράγισε/υπέγραψε τη μια δήλωση ακινησίας και μου την έδωσε λέγοντας "ο επόμενος". Τέλος του 2011 συγγενής μου πήγε στην ίδια εφορία και ρώτησε τι χρειάζεται για να κάνει ακινησία. Του έδωσαν δηλώσεις ακινησίας και στάθμευσης, και του είπαν επίσης πως θέλουν αντίγραφο Ε9 του χώρου στάθμευσης. Τους πάει λοιπόν το Ε9, το ψάχνουν, και του λένε ότι αυτό είναι σπίτι και δεν δέχονται ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν πάρκιν. Τους λέει πως το έβαλε στο υπόγειο, αλλά και πάλι του είπαν πως δεν το δέχονται επειδή το υπόγειο δεν έχει δηλωθεί ως πάρκιν! Τελικά τους πήγε το δικό μου Ε9 μιας αποθήκης, και έτσι δέχτηκαν την ακινησία!!! Για αυτό λοιπόν εγώ προσωπικά όταν με ρωτάνε κάτι ανάλογο απαντάω τι ισχύει, και όχι προσωπικές εμπειρίες. ΥΓ Οι πινακίδες καταστρέφονταν εφόσον συμπλήρωναν 12 μήνες συνεχόμενης παραμονής στην εφορία, το γράφει και η δήλωση ακινησίας που παρέθεσα. Λόγω φόρτου εργασίας όμως μπορεί να περνούσαν 2 και 3 χρόνια χωρίς να τις καταστρέψουν. Όταν με ρωτούσαν όμως εγώ απαντούσα στους 12 μήνες, γιατί αυτό ίσχυε. Πάντως όπως είπα και πιο πάνω, από φέτος δεν ισχύει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Waldo_Vrs Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Ναι δήλωση ακινησίας φυσικά....αλλά δήλωση στάθμευσης αν πεις στην Εφορία τις Καλαμαριάς εδώ θα πεθάνουν στα γέλια αχαχαχα Δεν έγραφε πουθενά κάτι τέτιο...ούτε καν έγραψα που θα είναι παρκαρισμένο...αντιθέτος σημείωσα τα δικά μου στοιχεία και που μένω. Μετά απο 2 χρόνια μου είπαν εμένα πάντως ότι καταστρέφονται...και μπορείς να τους πεις να πάρουν παράταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν στην εφορία Καλαμαριάς... Μέχρι και δικό τους custom έντυπο έχουν που δεν γράφεις τόπο ακινησίας και περιφέρεια αστυνομικού τμήματος αυτού! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Waldo_Vrs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν στην εφορία Καλαμαριάς... Μέχρι και δικό τους custom έντυπο έχουν που δεν γράφεις τόπο ακινησίας και περιφέρεια αστυνομικού τμήματος αυτού! Απλά θέλω να σου πω, πως σε κάθε Εφορία είναι το μακρύ τους και το κοντό τους...απλά πας και βλέπεις τι σου ζητάνε. Ούτε custom έγγραφο έχει και ναι ρε ούτε περιφέρεια αστυνομικού τμήματος αυτού....άλλο και τούτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Απλά θέλω να σου πω, πως σε κάθε Εφορία είναι το μακρύ τους και το κοντό τους...απλά πας και βλέπεις τι σου ζητάνε. Ούτε custom έγγραφο έχει και ναι ρε ούτε περιφέρεια αστυνομικού τμήματος αυτού....άλλο και τούτο. Αυτοαναιρείσαι όταν γράφεις ότι δεν έχει custom έντυπο, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει μέσα αυτά που γράφει το original... Δεν ασχολούμαι άλλο, καλή σου μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα