Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πέρσυ αγόρασα ενα desktop με αρκετά ικανοποιητικά χαρακτηριστικά.

Ενδεικτηκά αναφέρω:

Intel pentium i5 3.2 GHz

Ge Force 560 Ti msi ( με διπλο ανεμιστήρα για extra ψύξη)

8 GB ram

Τροφοδοτικό 650 W ( απο το Plaisio)

UPS ( δώρο απο το Plaisio)

Ενα απλό ανεμιστεράκι 9.2CM των 5 ευρώ πίσω στο κουτί, στο ύψος της CPU.

Αρκετά μεγάλο κουτί, ευρύχωρο, άνετο

Όπως καταλαβαίνετε το αγόρασα απο το Πλαίσιο, εχω το εξής πρόβλημα και ήθελα να μου πείτε κάποια συμβουλη/λύση για το πως να κινηθώ γιατί άκρη δεν βρίσκω.

Γενικά το PC πάει καλα, ουτε κολλάει , ουτε υπερθερμαίνεται ολα κομπλε.. στους 6 μήνες ζωής του όμως έπαιζα ένα παιχνίδι ( νομίζω Far Cry 3, σε HIGH/Ultra perfomance details) ξαφνικά άρχισε να μιρίζει καμμένο, και ε΄σβησε το PC..Μετά ξανα ξεκίνησε μόνο του( σαν να έκανε restart) και συνέχισα να παίζω χωρίς πρόβλημα..Γενικά όταν παίζω παιχνίδια η θερμοκρασία του κουτιού στο ύψος που ειναι η καρτα γραφικών αυξάνεται όπως αυξάνεται και ο ηχος/ένταση που ακούω.

Δεν έδωσα πολύ σημασία, λεω θα έτυχε.. μετα απο κάποιες μέρες ξανα τα ίδια.. Το PC μετα δεν άνοιγε..το παω στο service στο πλαίσιο -> καμμένο τροφοδοτικό νεο τροφοδοτικο..

περνάνε 2-3 μήνες πάλι εκει που παίζω τα ίδια..

Τους το ξαναπάω -> πάλι καμμένο τροφοδοτικό.. Πάλι αντικατάσταση τροφοδοτικού + exta ανεμιστηράκι μπροστά για καλύτερο flow ( ρουφάει απο μπροστά, βγάζει απο πίσω)

Να σημείωσω ότι κάθε φορά που το πήγαινα όπως μου λέγανε τρέχανε διαγνωστικά τεστ για σκληρο, CPU, Geforce, ram και όλα έβγαιναν άψογα...

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε την προηγούμενη βδομάδα που πάλι έκλεισε το PC,παίζοντας tomb raider 3 και εκανε επανακκίνηση μόνο του.. τους το ξανά πήγα  μου είπαν οτι τα διαγνωστικά δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα και οτι όλο αυτο μπορεί να οφείλεται είτε 1) στην τροφοδοσία ρεύματος στο σπίτι μου ( πράγμα άτοπο αφού έχω UPS ) 2) σε όχι καλό εξαερισμό/θερμοκρασία περιβάλλοντος ( πραγμά κουλό γτ θεωρητικά η κάρτα γραφικών πρεπει να δουλεύει -20βαθμούς σύμφωνα με τον κατασκευαστή MSI σε σχέση με τις θερμοκρασίες που δίνει η NVIDIA, και ούτε τοποθετώ τον υπολογιστή σε χαμηλό μέρος/καμία τρύπα.. 3) φταίει το παιχνίδι που είναι σπασμενο και΄όχι αυθεντικό ( ...δικαιολογία για γέλια)

Anway να προσθέσω ακόμα οτι έχω τρξει σπιτι το διαγνωστικό FurMark σε max δυνατότιες anti aliasing x8 etc.. και μου έβγαλε χαμηλό score σχετικά και μέγιστη θερμοκρασία 89 βαθμούς. Στο επίσημο site της σελίδας δίνει max degrees 99 οπότε μου φαίνεται αυτο ενα πιθανό πρόβλημα/αιτία.. απο την άλλη οι τεχνικοί στο πλαίσιο μου λένε ειναι φυσιολογικό να έχει τετοια θερμοκρασία όταν πέζεις...

Εν κατακλείδι περιμένω να ακούσω συμβουλές τι αλλο μπορώ να κάνω ΧΩΡΙΣ  να αλλάξω τους ανεμιστήρες της κάρτας και χάσω την εγγύηση και χωρίς να πληρώσω μεγάλο χρηματικό ποσό για κατι EXTRA.

Όλα ειναι εντός εγγυήσης και σκεφτόμουνα να ζητήσω αλλαγή κάρτας η τροφοδοτικού μιας και αυτά τα 2 μου φαίνονται τα πλέον "ύποπτα' ( το ένα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες κ το αλλο έχει καεί ήδη 2 φορές..) βέβαια μου είπαν τα πεδια στο service οτι για να γίνει αυτό πρεπει να πάρουν την κάρτα να την στείλουνε στα κεντρικά, μετά να παει εξωτερικό και μετα πιθανώς να γίνει αλλαγή και για 1 μηνά θα είμαι χωρίς PC... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ????

Τέλος την τελευτάι φορα που πήγα μου βάλανε ενα ακομα ανεμιστεράκι στο πλάι 9.2cm..

Any ideas how to move on???

Thanks in advance :)

post-269244-0-77774700-1372251611_thumb.png

Δημοσ.

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

Δεν υπαρχουν χειροτερα τροφοδοτικα απο αυτά τα τουβλοΧ ... καθε φορα σου καιει το τροφοδοτικο και τα τζιμάνια στο πλαισιο ακομη να σου βαλουν ένα ποιοτικο τροφοδοτικο. πχ. Corsair,

• Like 1
Δημοσ.

Το κλασσικό τροφοδοτικό του Πλαισίου.Απλώς ΤΡΑΓΙΚΟ. Πάρε ένα επώνυμο τροφοδοτικό να βρεις την υγεία σου.Κι αυτό θα στο πουν όλοι.κι όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ.χαχαχαχα :-D

Δημοσ.

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

Δεν υπαρχουν χειροτερα τροφοδοτικα απο αυτά τα τουβλοΧ ... καθε φορα σου καιει το τροφοδοτικο και τα τζιμάνια στο πλαισιο ακομη να σου βαλουν ένα ποιοτικο τροφοδοτικο. πχ. Corsair,

Γιατί να βάλουν κάποιο επώνυμο αν το αρχικό ήταν turbo x?

εκτός αν ζητήσει (όπως θα πάνε να του το αλλάξουν) να δώσει κάτι παραπάνω ~ 10 ευρω και να πάρει κάνα 500αρι corsair

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πέρσυ αγόρασα ενα desktop με αρκετά ικανοποιητικά χαρακτηριστικά.

Ενδεικτηκά αναφέρω:

Intel pentium i5 3.2 GHz

Ge Force 560 Ti msi ( με διπλο ανεμιστήρα για extra ψύξη)

8 GB ram

Τροφοδοτικό 650 W ( απο το Plaisio)

UPS ( δώρο απο το Plaisio)

Ενα απλό ανεμιστεράκι 9.2CM των 5 ευρώ πίσω στο κουτί, στο ύψος της CPU.

Αρκετά μεγάλο κουτί, ευρύχωρο, άνετο

Όπως καταλαβαίνετε το αγόρασα απο το Πλαίσιο, εχω το εξής πρόβλημα και ήθελα να μου πείτε κάποια συμβουλη/λύση για το πως να κινηθώ γιατί άκρη δεν βρίσκω.

Γενικά το PC πάει καλα, ουτε κολλάει , ουτε υπερθερμαίνεται ολα κομπλε.. στους 6 μήνες ζωής του όμως έπαιζα ένα παιχνίδι ( νομίζω Far Cry 3, σε HIGH/Ultra perfomance details) ξαφνικά άρχισε να μιρίζει καμμένο, και ε΄σβησε το PC..Μετά ξανα ξεκίνησε μόνο του( σαν να έκανε restart) και συνέχισα να παίζω χωρίς πρόβλημα..Γενικά όταν παίζω παιχνίδια η θερμοκρασία του κουτιού στο ύψος που ειναι η καρτα γραφικών αυξάνεται όπως αυξάνεται και ο ηχος/ένταση που ακούω.

Δεν έδωσα πολύ σημασία, λεω θα έτυχε.. μετα απο κάποιες μέρες ξανα τα ίδια.. Το PC μετα δεν άνοιγε..το παω στο service στο πλαίσιο -> καμμένο τροφοδοτικό νεο τροφοδοτικο..

περνάνε 2-3 μήνες πάλι εκει που παίζω τα ίδια..

Τους το ξαναπάω -> πάλι καμμένο τροφοδοτικό.. Πάλι αντικατάσταση τροφοδοτικού + exta ανεμιστηράκι μπροστά για καλύτερο flow ( ρουφάει απο μπροστά, βγάζει απο πίσω)

Να σημείωσω ότι κάθε φορά που το πήγαινα όπως μου λέγανε τρέχανε διαγνωστικά τεστ για σκληρο, CPU, Geforce, ram και όλα έβγαιναν άψογα...

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε την προηγούμενη βδομάδα που πάλι έκλεισε το PC,παίζοντας tomb raider 3 και εκανε επανακκίνηση μόνο του.. τους το ξανά πήγα  μου είπαν οτι τα διαγνωστικά δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα και οτι όλο αυτο μπορεί να οφείλεται είτε 1) στην τροφοδοσία ρεύματος στο σπίτι μου ( πράγμα άτοπο αφού έχω UPS ) 2) σε όχι καλό εξαερισμό/θερμοκρασία περιβάλλοντος ( πραγμά κουλό γτ θεωρητικά η κάρτα γραφικών πρεπει να δουλεύει -20βαθμούς σύμφωνα με τον κατασκευαστή MSI σε σχέση με τις θερμοκρασίες που δίνει η NVIDIA, και ούτε τοποθετώ τον υπολογιστή σε χαμηλό μέρος/καμία τρύπα.. 3) φταίει το παιχνίδι που είναι σπασμενο και΄όχι αυθεντικό ( ...δικαιολογία για γέλια)

Anway να προσθέσω ακόμα οτι έχω τρξει σπιτι το διαγνωστικό FurMark σε max δυνατότιες anti aliasing x8 etc.. και μου έβγαλε χαμηλό score σχετικά και μέγιστη θερμοκρασία 89 βαθμούς. Στο επίσημο site της σελίδας δίνει max degrees 99 οπότε μου φαίνεται αυτο ενα πιθανό πρόβλημα/αιτία.. απο την άλλη οι τεχνικοί στο πλαίσιο μου λένε ειναι φυσιολογικό να έχει τετοια θερμοκρασία όταν πέζεις...

Εν κατακλείδι περιμένω να ακούσω συμβουλές τι αλλο μπορώ να κάνω ΧΩΡΙΣ  να αλλάξω τους ανεμιστήρες της κάρτας και χάσω την εγγύηση και χωρίς να πληρώσω μεγάλο χρηματικό ποσό για κατι EXTRA.

Όλα ειναι εντός εγγυήσης και σκεφτόμουνα να ζητήσω αλλαγή κάρτας η τροφοδοτικού μιας και αυτά τα 2 μου φαίνονται τα πλέον "ύποπτα' ( το ένα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες κ το αλλο έχει καεί ήδη 2 φορές..) βέβαια μου είπαν τα πεδια στο service οτι για να γίνει αυτό πρεπει να πάρουν την κάρτα να την στείλουνε στα κεντρικά, μετά να παει εξωτερικό και μετα πιθανώς να γίνει αλλαγή και για 1 μηνά θα είμαι χωρίς PC... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ????

Τέλος την τελευτάι φορα που πήγα μου βάλανε ενα ακομα ανεμιστεράκι στο πλάι 9.2cm..

Any ideas how to move on???

Thanks in advance :)

Είναι θεοί !!!!! τι είχες φάει το προηγούμενο βράδυ σε ρώτησαν μήπως έφταιγε αυτό ??

Φίλε μου κρατα την εγγύηση μονο για καμιά αντικατάσταση και πάρε εναν φιλο και καθίστε να το κανετε καινούριο αν δεν σκαμπαζεις και πες έχασες 50 ευρω οσο κανει ενα τροφοδοτικό και κράτησε την ψυχική σου υγεια σε καλη κατάσταση.Ελπίζω να έμαθες κάτι απο ολο αυτό πια..

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα πάντως τον υπολογιστή σου να τον φτιάχνεις μόνος σου με τα υλικά της αρεσκείας σου... Οι έτοιμοι υπολογιστές έχουν φθηνά πράγματα και πρόχειρα... Προτιμότερο για μένα είναι να φτιάχνεις τον υπολογιστή σου μόνος σου ή έστω άμα δεν υπάρχει χρόνος διαλέγεις τα υλικά και δίνεις ένα 50αρι παραπάνω για τιν κατασκευή του άπο έναν τεχνικό...

Δημοσ.

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

Καλημέρα,

Μπορεί να οφείλεται το οτι κλίνει ο Η/Υ στα καλα καθούμενα οταν πέζω ενα παιχνίδι στο Τροφοδοτικό? Να πω οτι κάηκε 2 φορες να το καταλάβω.. Αλλα να κλίνει και μετα να ξανα ανοίγει στέκει οτι φταίει το τροφοδοτικό?

Η κάρτα γραφικών δηλαδή λέτε να είναι κομπλέ???Και να μην οφείλετε εκεί?

Δημοσ.

Ναι ,  διοτι τα υποσυστηματα του υπολογιστη εχουν ενα οριο ανοχης στην διακυμανση της τασης.

Ενα σωστο τροφοδοτικο οφειλει ανεξαρτητως της εντασης του ρευματος που "τραβαει" η καθε γραμμη (πχ 5VDc  , 12Vdc κτλ) να κραταει σταθερη την ταση.

Το τροφοδοτικο αυτο προφανως λογω χαμηλης ποιοτητας αδυνατει να το επιτυχει με τα αποτελεσματα που παρατηρεις (ευτυχως κ που εκαψες κ τιποτα αλλο)

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να βάλουν κάποιο επώνυμο αν το αρχικό ήταν turbo x?

εκτός αν ζητήσει (όπως θα πάνε να του το αλλάξουν) να δώσει κάτι παραπάνω ~ 10 ευρω και να πάρει κάνα 500αρι corsair

Σωστη η ερωτηση σου αν φανταστεις οτι η διαχειριση της μιζεροιας μετα απο μια κριση, ειναι αποκλειστικο προνομιο........ των ηλιθιων.

Δεν αναφερομε βεβαια σε ποστερς εδω αλλα στο καταστημα αυτο μονο.

Δημοσ.

καλα πες τους επειδη εδω και 2 φορες ειχες τα ιδια προβληματα και εφταιγε το τροφοδοτικο οτι θες νεο τροφοδοτικο. Πες το με λιγο τσαμπουκα και πες τους να μην βαλουν τουβλοξ. Ζητα καποιο επωνυμο (εχουν καποια corsair νομιζω) που ισως ειναι λιγο πιο ακριβο αλλα φυσικα θα πληρωσεις την διαφορα και θα εισαι κομπλε. 

• Like 1
Δημοσ.

θα ποσταρα το video του πλαισιου στο Youtube που λεει γιατι να προτιμησεις τροφοδοτικα Turbo-X για να καταλαβεις γιατι σε κοροιδευουν,αλλα το ποσταρα και σε αλλα topics του forum ηδη. Αν θα παρεις απο το πλαισιο προτιμησε τα corsair και αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα τα tx που εχουν και 5 χρονια εγγυηση :-)

Δημοσ.

θα ποσταρα το video του πλαισιου στο Youtube που λεει γιατι να προτιμησεις τροφοδοτικα Turbo-X για να καταλαβεις γιατι σε κοροιδευουν,αλλα το ποσταρα και σε αλλα topics του forum ηδη. Αν θα παρεις απο το πλαισιο προτιμησε τα corsair και αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα τα tx που εχουν και 5 χρονια εγγυηση :-)

Μα τα τουβλα είναι πιο βαριά τα ζύγισαν και μας το έδειξαν!  :confused:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...