Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με χαρτζιλίκια και με δουλειές του ποδιού από εδώ και από εκεί και γυμναστήριο για να περνάει η ώρα.

Τώρα μαζεύω λεφτά για να πάω στη σχολή personal training to Νοέμβριο.

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όπως λένε και οι οικονομολόγοι ... it depends ...

Στο υποθετικό σενάριο ενός μηχανικού (για να μιλήσω για το χώρο μου) που για τον Χ,Υ λόγω έπιασε δουλειά σε ένα στα goodies ή στο πλαίσιο σαν ταμείας/πωλητής και του δίνεται η επιλογή να πάει μεσω voucher σε μια τεχνική εταιρεία θα του πρότεινα να πάει στην τεχνική εταιρεία έστω και για τους 5 μήνες εαν ξέρει ότι θα κάνει δουλειά και θα μάθει. Όχι τόσο για να "πάρει προύπηρεσία", μερικές γραμμές στο βιογραφικό του δηλαδή (που και αυτό δεν είναι λίγο), αλλά για να "πάρει μπρος", να μάθει 5 πράγματα να μπορεί να σταθεί καλύτερα στην επόμενη συνεντευξή του ως μηχανικός. Το ερώτημα είναι αν εταιρείες και δουλειές που μαθαίνεις βλέπεις πράγματα ώστε να το κάνεις αυτό υπάρχουν σαν voucher ... μου φαίνεται δύσκολο μια μεγάλη εταιρεία για τέτοιες δουλειές να μπει στη φασαρία του voucher.

κάθε απόφαση έχει ρίσκα, + και - βέβαια

....

μάλλον εσύ όμως εννοείς να παραιτηθείς πρώτα και να ΕΛΠΙΣΕΙΣ να βρεθεί η άλλη επιλογή. Σε αυτή τη περίπτωση δε θα το πρότεινα τόσο ευκολα, θα πρότεινα απλά να συνεχίσεις το ψάξιμο άσχετα με το θέμα χρόνου.

Θα πήγαινα στην πρώτη δουλειά που λες, την κανονική με τον κανονικό μισθό και βλέπουμε...:)

Μωρε εδω θα μεινω, αλλα εχω βαλει μπρος και ψαχνω με τα 1000.σαπια η ανεργια, δε λεω, καθε μερα ειναι σαν τν προηγουμενη αλλα με το ωραριο που εχω τωρα δεν παιζει προσωπικη ζωη, αισθανομαι σαν εξαρτημα της επιχειρησης, καθε μερα απικο κ μια κυριακη για να στριμωξω υπνο, σχεση, φιλους οικογενεια, αντε κ κανα μπανακι στις γεματες παραλιες( που βλεπω τι ωραιες κ αδειες ειναι τις καθημερινες, αλλα δεν μπορω να παω για μπανιο λογω δουλειας).

Οσο για μαγαζια και ψωνια, εχω ελπιδα να τα προλαβω μονο τις 7 κυριακες του χρονου!

Και ολα αυτα για μια δουλεια εκτος αντικειμενου που πηγα απλα για να μην καθομαι

Δημοσ.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού λέμε και δυστυχώς για αρκετό κόσμο είναι και ο κανόνας. Κακά τα ψέματα άπαξ και αρχίσεις να δουλεύεις κάπου για να βγουν τα έξοδα και το ψωμί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταπηδήσεις σε άλλον κλάδο (ακόμα και αν αυτός είναι αυτό που ψάχνεις) και ειδικά αν έχεις μαζέψει και μερικά χρονάκια πάνω σου γίνεται σχεδόν αδύνατο. Οχι γιατί δεν μπορείς ή γιατί δεν θέλεις αλλά γιατί τρίτα εμπόδια είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ειδικά το θέμα του ωραρίου αν είναι ότι να ΄ναι είσαι καταδικασμένος να μείνεις μια ζωή σε αυτό το πράγμα χωρίς πολλές πολλές δυνατότητες να ξεφύγεις. 

Αν όμως είσαι έτοιμη να κάνεις αυτό που θεωρείς ότι θέλεις να κάνεις και σου παρουσιάστηκε η δυνατότητα από τη στιγμή που δεν έχεις δικά σου έξοδα και πάγια νομίζω ότι είναι καλύτερη περίπτωση να κάνεις αυτό που θες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση νομίζω ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να κάνεις ότι φέρνει περισσότερο ψωμί στο τραπέζι. 

Δημοσ.

Μωρε εδω θα μεινω, αλλα εχω βαλει μπρος και ψαχνω με τα 1000.σαπια η ανεργια, δε λεω, καθε μερα ειναι σαν τν προηγουμενη αλλα με το ωραριο που εχω τωρα δεν παιζει προσωπικη ζωη, αισθανομαι σαν εξαρτημα της επιχειρησης, καθε μερα απικο κ μια κυριακη για να στριμωξω υπνο, σχεση, φιλους οικογενεια, αντε κ κανα μπανακι στις γεματες παραλιες( που βλεπω τι ωραιες κ αδειες ειναι τις καθημερινες, αλλα δεν μπορω να παω για μπανιο λογω δουλειας).

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό θα αλλάξει αν πιάσεις δουλειά στο αντικείμενό σου (εκτός αν αυτό είναι να είσαι "εισοδηματίας") ?

Οσο για μαγαζια και ψωνια, εχω ελπιδα να τα προλαβω μονο τις 7 κυριακες του χρονου!

Ούστε από εδώ, προβοκάτορα των μεγάλων αφεντικών και του κεφαλαίου, πράκτορα του Λάτση (= Mall) ....

Και ολα αυτα για μια δουλεια εκτος αντικειμενου που πηγα απλα για να μην καθομαι

Αν πήγες μόνο για να μη κάθεσαι, δηλαδή αν είχες την επιλογή να κάθεσαι και να βρέχει λεφτά ... κακώς πήγες.

υποθέτω όμως ότι πήγες και για τα όποια χρήματα από τη δουλειά αυτή.

Δημοσ.

Κathytherion ποσες ωρες δουλεύεις την εβδομάδα?

Δουλευα 42 ωρες κ τωρα δουλευω 40 την εβδομαδα.απο δευτερα εως και σαββατο, πρωι και απογευμα με ενα κενο 4 ωρων το μεσημερι.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό θα αλλάξει αν πιάσεις δουλειά στο αντικείμενό σου (εκτός αν αυτό είναι να είσαι "εισοδηματίας") ? Ούστε από εδώ, προβοκάτορα των μεγάλων αφεντικών και του κεφαλαίου, πράκτορα του Λάτση (= Mall) .... Αν πήγες μόνο για να μη κάθεσαι, δηλαδή αν είχες την επιλογή να κάθεσαι και να βρέχει λεφτά ... κακώς πήγες.υποθέτω όμως ότι πήγες και για τα όποια χρήματα από τη δουλειά αυτή.

Πηγα για τα χρηματα αλλα διχως να καιγομαι γιατι εχω οικονομιες και μ ενδιαφερει να χτισω προυπηρεσια. Ποτε δεν στηριξα τη λειτουργια των καταστηματων κυριακη, απλα πλεον δεν στηριζω γενικοτερα τη λειτουργια καταστηματων γιατι δεν προλαβαινω να παω παρα μκ ο σουπερμαρκετ και αν.

αν πιασω δουλεια στο αντικειμενο μου θα εχω καλυτερες συνθηκες εργασιας, καλυτερο ωραριοκαι θα εργαζομαι σε ενα κομματι που με εμπνεει.τωρα προσπαθω να πεισω τον αφραγκο κοσμακη ν αγοραζει αντικειμενα ενω ειμαι αχρηστη απο πωλησεις.

Δημοσ.

αν πιασω δουλεια στο αντικειμενο μου θα εχω καλυτερες συνθηκες εργασιας, καλυτερο ωραριοκαι θα εργαζομαι σε ενα κομματι που με εμπνεει.τωρα προσπαθω να πεισω τον αφραγκο κοσμακη ν αγοραζει αντικειμενα ενω ειμαι αχρηστη απο πωλησεις.

από περιέργια, ποιό είναι το αντικείμενο σου και τι η σημερινή σου δουλειά ?

Δημοσ.

Τα τελευταια 7 χρονια εχω κατσει 2 μηνες ανεργος και κοντεψα να παθω καταθλιψη. Δεν ειχα οικονομικα θεματα, αλλα η απραξια και η αισθηση του να εισαι παναχρηστος ηταν κατι που αγγιζε τα ορια της τρελας.

Απτην αλλη επειδη βλεπω σε συγγενικο και φιλικο κυκλο διαφορους τυπους ανεργων, να τονισω οτι οι περισσοτεροι ειναι χοντροπετσοι με την εννοια οτι πιο πολυ βολευονται να κλαινε για την ανεργια και να αραζουν σε καφετεριες με τα λεφτα του μπαμπα περιμενοντας να τους ερθει ουρανοκατεβατη μια γαματη δουλεια στο αντικειμενο τους, με γαματο ωραριο, τοπ εργασιακα δικαιωματα και φυσικα γαματο μισθο, παρα τους ενοχλει/ανησυχει.

Αντιστοιχη κατασταση με γεροντοκορες που περιμενουν τον πριγκηπα αλλα μεχρι τοτε μοιρολατρουν και βριζουν την ατυχια τους.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα, ημουν σε τραπεζι οπου βρισκοταν κι ενας τυπος 32 ετων με πτυχιο πανεπιστημιου, μεταπτυχιακο, διδακτορικο σε μια επιστημη του κωλου που δεν εχει καμια απολυτως ζητηση, 0 ωρες εργασιας-πειρας στα 32 χρονια της ζωης του και ελεγε οτι δεν δεχεται να δουλεψει με μισθο κατω των 1200 ευρω και σε δουλεια ασχετη με το αντικειμενο του. Την ιδια ωρα κλαιγοταν για το ποσο ζορικη ειναι η κατασταση με την ανεργια και τι τραβανε οι νεοι, οτι "δεν βρισκει τιποτα ενω ψαχνει παντου" κλπ. Αλλα ουτε σκεψη για εξωτερικο, ουτε σκεψη να ριξει τις προσδοκιες του.

Καμια λυπηση.

• Like 9
Δημοσ.

διδακτορικο σε μια επιστημη του κωλου που δεν εχει καμια απολυτως ζητηση, 

Από περιέργια ξανά ... τι διδακτορικό?

Δημοσ.

Θετικη ειναι η επιστημη, αλλα δεν εχει σημασια ποια ακριβως, καθως δεν αλλαζει το νοημα οσων εγραψα ουτε προσθετει και καποια χρησιμη πληροφορια στο νημα ή εστω σε αυτον που ρωτησε.

Δημοσ.

από περιέργια, ποιό είναι το αντικείμενο σου και τι η σημερινή σου δουλειά ?

Τει αισθητικης και κοσμητολογιας(τεχνολογιας καλλυντικων) εχω τελειωσει. Θελω να μπω σε εργαστηριο καλλυντικων, ημουν για ενα μικρο διαστημα και μου αρεσε η φυση της δουλειας.τωρα εργαζομαι σε θεση promotion καλλυντικων.θα μου πεις, καλλυντικα το ενα, καλλυντικα το αλλο, εχουν σχεση.Μονο που το ενα ειναι δημιουργικο και εργαστηριακο κομματι ενω το αλλο ειναι καθαρα επιθετικες πωλησεις του στυλ σου σπαω τ α&/^#€×÷δια να παρεις καλλυντικα απο το μαγαζι.ουτε καν κανονικη πωλητρια που καθεται ταμειο.φαντασου πως το ταμειο δεν εγκειται στις αρμοδιοτητες μου.οι μονες αρμοδιοτητες ειναι να διαφημιζω και να πειθω τον κοσμο ν αγορασει καλλυντικα.

Μολις συνειδητοποιησα ποσες φορες ειπα τη λεξη "καλλυντικα" !

Δημοσ.

Υπάρχει θετική επιστήμη που είναι του κώλου;

Επίσης για να μην θέλει να δουλέψει μάλλον δεν την έχει τόση ανάγκη την δουλειά.

Το "του κωλου" αφορα το ποση ζητηση εχει στην αγορα εργασιας.

Εχω μερικες θετικες επιστημες στο νου μου με πολυ μικρη ζητηση.

Μιλωντας μαλιστα για Ελλαδα αυτοματως πολλαπλασιαζονται.

Στη 2η προταση που λες, δεν λεει ο ιδιος οτι δε θελει να δουλεψει (δε θα βρεις και πολλους να το πουν αλλωστε). Λεει οτι θελει, οτι δεν μπορει αλλο, οτι δεν την παλευει και τα παιρνει στο κρανιο με την ανεργια και την κατασταση γενικοτερα, αλλα δεν δεχεται να δουλεψει με πρωτο μισθο κατω των 1200, εντος Αθηνας και μονον, και φυσικα δουλεια γραφειου, 8ωρο κλπ.

Κοινως δουλευει τον κοσμο. Προφανως και δε θελει να δουλεψει. Και σαν αυτον ειναι ΠΑΡΑ πολλοι στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Γνωστη μου παει σε συνεντευξη μιλανε συμφωνουνε 9 ωρες/700 €

παει υπογραφει την συμβαση 9ωρες/580 ευρω.... του σπας το κεφαλι;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...