redhotstef Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Και αμα δεν είναι ο τομέας σου ρε φίλε μου πώς θα το κάνουμε? γιατί είναι λάθος δηλαδή? εγω λογικότατο το βλέπω αν έχω εναν φίλο που έχει σπουδάσει υπολογιστές για παράδειγμα η γυμναστής, γιατί αν ακούσω κάτι για αυτές τις θέσεις να μήν τον προτείνω? αλλα να προσπαθήσω να πάρω την δουλειά εγώ που είμαι μηχανικός η ηλεκτρολόγος για παράδειγμα... Καμία Σχέση, μήν το βλέπεις εγωιστικά. Απαντησα και σε συγκεκριμενο μυνημα του Cossutius.. Πολύ προσφατα ελεγα σε μια παρέα για έναν κολλητό που επι μια 10ετία διέπρεψε στις πωλήσεις αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας και τωρα έμεινε άνεργος λόγω της κρίσης. Ε μέσα στη παρέα υπήρχε άτομο που μου ζήτησε πληροφορίες για τον κολλητό. Τον κάλεσαν σε συνέντευξη σε πολυεθνική και εν τέλη ηταν αυτός που διάλεξαν ανάμεσα απο πολύ κόσμο. Καμία σχέση η πολυεθνικη με αυτοκίνητο.Από το πουθενά Οκ; Oταν βρεθεις σε κουβεντα με ατομο που ζηταει καποιον συγκεκριμενο, φυσικα και θα προτεινεις καποιον γνωστο σου που ξερεις οτι εχει τις γνωσεις για αυτο που ζηταει ο αλλος. Σου βγαινει και αυθορμητα πανω στη συζητηση για να γινει η κουβεντα, δεν ειναι κατι που θα χαραμισεις σαλιο. Και γω ειχα προτεινει σε μπαντα που εψαχναν κιθαριστα ενα γνωστο μου (ενα γεια ελεγα μονο με αυτο το γνωστο) και τελικα τον πηρανε. Ετυχε, αλλα δεν το κυνηγησα κιολας να τον παρουν. Το μυνημα του Cossutius μου φανηκε σαν να λεει να ανοιξουμε ενα γραφειο ευρεσεως εργασιας για γνωστους. "Και αυτό μου δινει και το έναυσμα να σας πω το εξής. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ τους γνωστούς σας που ξέρετε οτι αξίζουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ." Το να προωθησεις γνωστους και φιλους σου βγαινει απο μονο του. ΜΟΝΟ οταν τυχαινει σε καποια συζητηση ή σε τυχαιες αγγελιες που βλεπεις και ξερεις καποιον που ψαχνει το ιδιο. Δεν ειναι αυτοσκοπος.
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Το να προωθησεις γνωστους και φιλους σου βγαινει απο μονο του. ΜΟΝΟ οταν τυχαινει σε καποια συζητηση ή σε τυχαιες αγγελιες που βλεπεις και ξερεις καποιον που ψαχνει το ιδιο. Δεν ειναι αυτοσκοπος. Ακριβως αυτό που γράφεις έγραψα και εγω με ένα παραδειγμα παραπάνω. Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω ποια ειναι η ένστασή σου. Ειδικά στη περίπτωση που έγραψα, η συζήτηση ηταν τυχαία, τυχαία αναφέρθηκε ο άνεργος πωλητής αυτοκινήτων, τυχαία υπήρχε στη παρέα στέλεχος άλλης εταιρείας, ενδιαφέρθηκε, ζητησε πληροφορίες, τον κάλεσαν σε συνέντευξη, σε 2η, σε 3η, και τελικά κατέληξαν σε αυτόν. Διότι ΤΟ ΕΧΕΙ. Αν είσαι ικανός πωλητής μπορείς να πουλήσεις οτιδήποτε στην ανάλογη αγορά.
redhotstef Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ακριβως αυτό που γράφεις έγραψα και εγω με ένα παραδειγμα παραπάνω. Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω ποια ειναι η ένστασή σου. Για να επιβραδυνω την εξελιξη του μυθου. Οταν δεν εισαι ανεργος ψαχνεις να βοηθησεις γνωστους και φιλους. Τιποτα δεν αναφερεται τυχαια. Οταν εισαι ανεργος ψαχνεις να βοηθησεις τον εαυτο σου πρωτα. Σαν ανεργος, σε μια παρεα (δημοσιες σχεσεις) δεν θα αναπτυξω καμια συζητηση (τυχαια και καλα) για εναν γνωστο μου που ηταν πολυ καλος στη δουλεια του και απολυθηκε. Με ενδιαφερει να ριξω στη κουβεντα οτι ψαχνω για δουλεια εγω, οχι οι φιλοι μου. Συνοπτικα,, προωθεις τους γνωστους σου που ξερεις οτι αξιζουν, επειδη εσυ, δεν εισαι ανεργος. Και δινεις αυτη την συμβουλη, σε ατομα, που στο εν λογο θεμα, ειναι ανεργοι!
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Καλέ μου άνθρωπε...το θέμα αυτό δεν το διαβάζουν μόνο άνεργοι 1
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 redhotstef, μαζί σου, αλλά τα παιδιά ίσως αναφέρονται σε άλλες περιπτώσεις. Π.χ. ψάχνει μια πιτσαρία υπάλληλο, πας να τα πείτε με το αφεντικό, δεν τα βρίσκετε επειδή ας πούμε εσύ δε γουστάρεις αυτά που σου λέει το αφεντικό, και προωθείς κάποιον γνωστό σου που ξέρεις ότι δε θα κωλύεται όπως εσύ.
Backpacker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Εννοείτε ότι οι δημόσιες σχέσεις παίζουν ρόλο και έτσι πρέπει. Το να εγγυηθεί (γιατί προτείνοντας κάποιον αυτό γίνεται) κάποιος σε έναν γνωστό/φίλο/συγγενή εργοδότη για κάποιον υποψήφιο υπάλληλο μετράει πολύ περισσότερο από 2-3 παραπάνω χαρτιά ή λίγο μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Είναι ουσιαστικά μια άτυπη συστατική επιστολή μεγάλης βαρύτητας.
John323 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Πως την βγαζουμε? Πεθαινει κανενας, ανασταινεται κανεας...
παπι Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Σίγουρα δουλειές υπάρχουν, αλλά πόσες υπάρχουν; μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και 2.000.000 άνεργοι, ποιόν να πρωτοπάρουν; 90.000 ανα μηνα. (πανω κατω) Μη σκαλωνεις στο νουμερο των ανεργων, η αγορα εργασιας ειναι ρευστη. Δηλαδη στατιστικα, γενικα και αοριστα, εαν δεν πιασεις δουλεια μεσα σε 15 μηνες, το λαθος ειναι δικο σου. 1
Backpacker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 90.000 ανα μηνα. (πανω κατω) Μη σκαλωνεις στο νουμερο των ανεργων, η αγορα εργασιας ειναι ρευστη. Δηλαδη στατιστικα, γενικα και αοριστα, εαν δεν πιασεις δουλεια μεσα σε 15 μηνες, το λαθος ειναι δικο σου. Μόλις μάμησες την στατιστική και την κοινη λογική...στις επαρχιακές πόλεις και περιφέρειες χωρίς τουρισμό (αν.μακεδονία-δυτ. μακεδονία-Ήπειρο-Θράκη-Στ.Ελλάδα) η αγορά εργασίας δεν είναι καθόλου ρευστή! Είναι πιο στάσιμη και από νερά λίμνης..και τα νούμερα της ανεργίας μόνο αυξάνονται...χώρια ότι μέσα στα άτομα των εργαζόμενων υπάρχει και ένας τεράστιος αριθμός ατόμων που είναι ουσιαστικά όμηροι...δουλεύουν με ένσημα αλλά τους χρωστάνε μισθούς πάρα πολλών μηνών τους οποίους ρεαλιστικά δεν πρόκειται να τους πάρουν ποτέ...και αυτοί δεν φαίνονται φυσικά σαν άνεργοι. ΥΓ Πήγαινε πες την ανοησία που είπες σε άνεργο άνω των 40 ετών που δεν τον παίρνει κανείς γιατί είναι πολύ μεγάλος ότι φταίει αυτός που είναι άνεργος 2-3 χρόνια. 4
ant_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δεν ειναι ακριβως στον τιτλο του θεματος.. στατιστικα απο αντρες γνωστους-φιλους που δουλευουν 40% "βολευτικανε" σε αστυνομιες πυροσβεστικες λιμενικα 40% σε δουλειες που πηγανε λογω συγγενειας πχ ηθελε ενας θειος η ξαδερφος που εχει μια βιοτεχνια-επιχειρηση κλπ ενα ατομο για την αποθηκη και αντι να βρει καποιον αλλον πηρε τον ανιψιο-ξαδερφο κλπ και ενα 20% σε δουλεια με το πτυχιο του αλλα σε ειδικοτητα που μετραει και εχει ζητηση απο γυναικες 60% πωλητριες σε μαγαζια ρουχα-παπουτσια κλπ 20% σε καφετεριες σερβις 20% τηλεφωνικες πωλησεις-ενημερωσεις πλεον το παλιο "να παει το παιδι πανεπιστημιο" δεν ισχυει και δεν εχει και μεγαλη αξια αν δεν περασεις σε μια σχολη που να εχει προοπτικη η εστω μια σχολη που να γουσταρεις μην πας καθολου ασχολησου με καμια τεχνη πχ απο το να πας απλα για να πεις οτι περασες καπου οπως εκανε και κανει μεγαλο ποσοστο(τουλαχιστον παλιοτερα) τωρα μεγαλυτερη αξια απο το διαβασμα εχει να μαζεψεις μορια,καλυτερα πχ πανε στρατο ειδικες δυναμεις παρε τα μορια και ειναι πιο πιθανο να βρεις δουλεια παρα αν κατσεις 5 χρονια στο πανεπιστημιο και διαβαζεις 1
Porg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Αντί να κλαιγόμαστε και αφού στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει ψωμί γιατί δεν μαζευόμαστε να οργανώσουμε μια συναυλία με αίτημα να προσληφθούμε στο δημόσιο; 1
The_Judas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 90.000 ανα μηνα. (πανω κατω) Μη σκαλωνεις στο νουμερο των ανεργων, η αγορα εργασιας ειναι ρευστη. Δηλαδη στατιστικα, γενικα και αοριστα, εαν δεν πιασεις δουλεια μεσα σε 15 μηνες, το λαθος ειναι δικο σου. 90.000 θέσεις εργασίας ανά μήνα; Για την Ελλάδα μιλάμε; Εννοείτε ότι οι δημόσιες σχέσεις παίζουν ρόλο και έτσι πρέπει. Το να εγγυηθεί (γιατί προτείνοντας κάποιον αυτό γίνεται) κάποιος σε έναν γνωστό/φίλο/συγγενή εργοδότη για κάποιον υποψήφιο υπάλληλο μετράει πολύ περισσότερο από 2-3 παραπάνω χαρτιά ή λίγο μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Είναι ουσιαστικά μια άτυπη συστατική επιστολή μεγάλης βαρύτητας. Τότε για ποιο λόγο δαιμονοποιείται το βύσμα στο δημόσιο; Αν είμαι φίλος του δημάρχου και με προτείνει, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως η μέγιστη συστατική επιστολή.
Backpacker Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Τότε για ποιο λόγο δαιμονοποιείται το βύσμα στο δημόσιο; Αν είμαι φίλος του δημάρχου και με προτείνει, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως η μέγιστη συστατική επιστολή. Για τον ιδιωτικό τομέα μιλάμε τώρα. Καμμία σχέση ιδιωτικός τομέας με το δημόσιο.
timonkaipumpa2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 πλεον το παλιο "να παει το παιδι πανεπιστημιο" δεν ισχυει και δεν εχει και μεγαλη αξια αν δεν περασεις σε μια σχολη που να εχει προοπτικη η εστω μια σχολη που να γουσταρεις μην πας καθολου ασχολησου με καμια τεχνη πχ απο το να πας απλα για να πεις οτι περασες καπου οπως εκανε και κανει μεγαλο ποσοστο(τουλαχιστον παλιοτερα) τωρα μεγαλυτερη αξια απο το διαβασμα εχει να μαζεψεις μορια,καλυτερα πχ πανε στρατο ειδικες δυναμεις παρε τα μορια και ειναι πιο πιθανο να βρεις δουλεια παρα αν κατσεις 5 χρονια στο πανεπιστημιο και διαβαζεις Πάντα δεκαετίες πίσω η Ελλάδα από τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο σε όλα... ακόμα και σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις