Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά, νομίζω κανείς δεν είναι τόσο βλάκας που να νομίζει ότι θα έρθει η δουλειά απλώς με το να κάθεται όλη την ημέρα στο σπίτι του. Σίγουρα δουλειές υπάρχουν, αλλά πόσες υπάρχουν; μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και 2.000.000 άνεργοι, ποιόν να πρωτοπάρουν; Εγώ στέλνω δεκάδες βιογραφικά, επίσης το έχω ανεβάσει σε προσωπική σελίδα στο ίντερνετ, και έχω κάνει και προφίλ στο linkedin. Τίποτα. Επιπλέον πολλοί έχουν εγκλοβιστεί σε χωριά στην επαρχία, εκεί που τα πράγματα είναι ποιό δύσκολα. Ακόμη και να βρει δουλειά κάποιος, αν η δουλειά είναι σε άλλη πόλη, τι σου λέει εσένα ότι ο μισθός που θα σου δείνουν θα φτάνει για να πληρώνεις ενοίκιο και λογαριασμούς (γιατί αν πας σε άλλο μέρος θα πρέπει να νοικιάσεις και σπίτι). Επιπλέον ωραία όλα αυτά που λέτε με το coursera και δεν ξέρω και γω τι άλλο, αλλά όπως προανέφερε κάποιος λίγο παραπίσω, οι περισσότεροι εργοδότες δεν γνωρίζουν την τύφλα τους σχετικά με αυτά τα προγράμματα. Αν πας να κάνεις κάπου αίτηση για δουλειά θα σε ρωτήσουν αν έχεις προϋπηρεσία σε προηγούμενες επιχειρήσεις. Αλλά αν δεν σε παίρνει κανείς, που να μαζέψεις προϋπηρεσία; Εγώ προσωπικά για να δώσω ένα παράδειγμα, έχω βοηθήσει, αφιλοκερδώς φυσικά (η μαύρα που όμως έτσι δεν φαίνεται ότι δούλεψα), στο στήσιμο κάποιων τοπικών δικτύων. Από την στιγμή όμως που επίσημα δεν έκανα αυτη την δουλειά για να μπορέσω να το δικαιολογήσω, ο άλλος πως μπορεί να ξέρει ότι εγώ έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα;

• Like 2
Δημοσ.

Από την στιγμή όμως που επίσημα δεν έκανα αυτη την δουλειά για να μπορέσω να το δικαιολογήσω, ο άλλος πως μπορεί να ξέρει ότι εγώ έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα;

Η μιση προυπηρεσια που εχω βαλει στο βιογραφικο μου, ειναι μαυρη εργασια. Ομως το εβαλα στο βιογραφικο μου οτι εχω κανει και αυτες τις δουλειες, πχ. Φυσικα δεν εγραψα οτι ειναι μαυρη εργασια. Δεν νομιζω να μετραει δηλαδη αν ειχες δουλεψει μαυρα η οχι, αν εχεις οντως ασχοληθει με το στησιμο δικτυων να το βαλεις οπωσδηποτε στο βιογραφικο. Εδω αλλοι βαζουν τα χομπι τους για να γεμισει,,

Δημοσ.

Λεμε για τους νεους Ελληνες πως θα κανουν οικογενεια κτλ, αλλα ειναι παραξενο το γεγονος οτι οι τσιγγανοι δε πτοουνται με την κριση και κανουν συνεχως οικογενειες με 2-4 παιδακια, και απορω συνεχως πως τα βγαζουν περα.

Πρωτον γιατι ζουν παρασιτικα με κλεψιες και απατεωνιες και δευτερον γιατι καθε παιδι που κανουν του δημιουργουν προβληματα για να παιρνουν επιδοματα και φυσικα το καθε παιδι μεγαλωνοντας γινεται full fledged κλεφτης και απατεωνας με τις ευλογιες και μαθηματα των δικων του. Τις καλες μερες η καθε οικογενεια τσιγγανων επαιρνε καμποσα χιλιαρικα το μηνα απο τις συνταξεις αναπηριας. Τριτον ειναι επιλογη τους να ζουν και να συμπεριφερονται ετσι. 

Γενικα μην το ψαχνεις με αυτους πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Στα της εργασίας παίζουν πολλά. Και πάνω απ όλα οι δημόσιες σχέσεις. Οχι βύσμα. Απλά να βρεθείς στη κατάλληλη παρέα, να τυχει να μιλήσεις με τους κατάλληλους ανθρωπους που θα εκτιμήσουν τον χαρακτήρα σου και θα σου δωσουν την ευκαιρία μιας συνέντευξης είτε θα πουν ένα καλό λόγο για εσένα κάπου.

Πολύ προσφατα ελεγα σε μια παρέα για έναν κολλητό που επι μια 10ετία διέπρεψε στις πωλήσεις αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας και τωρα έμεινε άνεργος λόγω της κρίσης. Ε μέσα στη παρέα υπήρχε άτομο που μου ζήτησε πληροφορίες για τον κολλητό. Τον κάλεσαν σε συνέντευξη σε πολυεθνική  και εν τέλη ηταν αυτός που διάλεξαν ανάμεσα απο πολύ κόσμο. Καμία σχέση η πολυεθνικη με αυτοκίνητο.

Από το πουθενά.

Και αυτό μου δινει και το έναυσμα να σας πω το εξής. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ τους γνωστούς σας που ξέρετε οτι αξίζουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.

Κακό ειναι να μεσολαβείς για άτομα που δεν γνωρίζεις, για άτομα που μπορεί να σε εκθέσουν, πράγμα που γινόταν σε μεγάλο βαθμό από το 80 και μετά στην Ελλάδα και φυσικά γίνεται πολύ και στην Ευρώπη πλέον λόγω της κρίσης.

Μην είστε παρτάκιδες. Μας συμφέρει όλους να εργάζονται όλοι. Λιγότερες εισφορές..πάρτε το και έτσι :P

• Like 1
Δημοσ.

..................................στο στήσιμο κάποιων τοπικών δικτύων. Από την στιγμή όμως που επίσημα δεν έκανα αυτη την δουλειά για να μπορέσω να το δικαιολογήσω, ο άλλος πως μπορεί να ξέρει ότι εγώ έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα;

Με κάποιες συστατικές επιστολές που θα μπορούσες να πάρεις από αυτούς τους οποίους βοήθησες (ή "βοήθησες").

Άσχετα αν σε πλήρωνε μαύρα, άσπρα ή και καθόλου, η συστατική επιστολή δεν έχει κάποιο κίνδυνο για τον παλιό σου εργοδότη και ειδικά στην περίπτωση που η βοήθεια ήταν αφιλοκερδώς θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμος να σου δώσει

Δημοσ.

Άλλος γνωστος..

Τον κάλεσαν σε συνέντευξη για το τμημα πληροφορικής ενός ιδρύματος.

4 ερωτήσεις του έκανε ο υπεύθυνος και προϊστάμενος του τμηματος. 5 λεπτά συζήτηση.

4 πράγματα πάνω στον τομέα του. Ούτε ρωτησε τι έχει κάνει, ούτε ποιά ειναι τα χόμπι του, ούτε αν έχει διαβάσει Αμλετ και Καζαντζάκη.

Πήρε τη δουλειά και μάλιστα έχει και καλό ωράριο.

Δημοσ.
Και αυτό μου δινει και το έναυσμα να σας πω το εξής. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ τους γνωστούς σας που ξέρετε οτι αξίζουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.

Και εμενα ποιος θα με προωθησει;; Εδω μιλαμε οσοι ειμαστε ανεργοι, οχι οσοι εχουμε δουλεια και θελουμε να βολεψουμε κι αλλους. Μακαρι να βρουμε δουλεια (εμεις) πρωτα και επειτα θα ψαχνω δουλεια και για "σενα". Δεν ειναι κακο, και ουτε εχω να χασω κατι. Καλο στον συναθρωπο μου θα κανω.

Επισης αυτο με τους δυο γνωστους σου για καλο το ειπες; Το οτι εβαλες τον εαυτο σου σαν βυσμα, για γνωστους σου ανεργους,  να πανε σε συνεντευξη(εμμεσα) και παραδοξως να παρουν την δουλεια με συνοπτικες διαδικασιες, ειναι λογικο; Ποσες πιθανοτητες εχει καποιος που δεν εχει γνωστο σε εταιρια να προσληφθει; Δημοσιες σχεσεις = βυσμα. Δημοσιες σχεσεις κανεις και με τον δημαρχο της πολης σου ωστε να σε βολεψει καπου.

Δημοσ.

Και εμενα ποιος θα με προωθησει;; Εδω μιλαμε οσοι ειμαστε ανεργοι, οχι οσοι εχουμε δουλεια και θελουμε να βολεψουμε κι αλλους. Μακαρι να βρουμε δουλεια (εμεις) πρωτα και επειτα θα ψαχνω δουλεια και για "σενα". Δεν ειναι κακο, και ουτε εχω να χασω κατι. Καλο στον συναθρωπο μου θα κανω.

Επισης αυτο με τους δυο γνωστους σου για καλο το ειπες; Το οτι εβαλες τον εαυτο σου σαν βυσμα, για γνωστους σου ανεργους,  να πανε σε συνεντευξη(εμμεσα) και παραδοξως να παρουν την δουλεια με συνοπτικες διαδικασιες, ειναι λογικο; Ποσες πιθανοτητες εχει καποιος που δεν εχει γνωστο σε εταιρια να προσληφθει; Δημοσιες σχεσεις = βυσμα. Δημοσιες σχεσεις κανεις και με τον δημαρχο της πολης σου ωστε να σε βολεψει καπου.

Στο φορουμ δεν υπάρχουν μόνο άνεργοι και φυσικά μπορεί να υπάρχει κόσμος που να ψάνει κάτι συγκεκριμένο ή να έχει μια Α θέση.

Επίσης δε νομίζω οτι κατάλαβες το νόημα του ποστ μου.

Από πότε απαγορεύεται να πεις μια καλή κουβέντα για έναν άνθρωπο που το αξίζει και μπορει να προσφέρει?

Εσένα δηλαδή δε θα σου άρεσε να σε έπαιρναν ένα τηλέφωνο και να σου έλεγαν οτι άκουσαν τα καλύτερα και θα ήθελαν να σε γνωρίσουν μέσω μιας συνέντευξης ωστε να πάρεις μια ευκαιρία να παρουσιάσεις τον εαυτό σου που έψαχνες???

Δεν πήρε κανεις τηλέφωνο και διέταξε να πάρεις μια δουλειά. Εναν καλό λόγο θα πει ΕΦΟΣΟΝ το αξίζεις.

Πως περιμένεις να εργαστείς δηλαδή? Στέλνοντας μόνο βιογραφικά και ευχόμενος να βρεθεί ένας καλός άνθρωπος που θα κοιτάξει τα χιλιάδες άτομα με παρόμοια προσόντα που στέλνουν καθημερινά το βιογραφικό τους??

Της "τυχης" της χτυπάς τη πόρτα με κάθε τρόπο και όταν σου δοθεί η ευκαιρία θα την αρπάξεις.

Τέλος αν δεν είσαι επικοινωνιακός, δε θα μπορέσεις να εργαστείς. Και αν τα καταφέρεις θα ειναι μέσω απρόσωπων διαγωνισμών.

Δημοσ.

Είμαι 18 χρόνων, και έχω φρικάρει....

Αν το δεις από άλλη οπτική γωνία όμως θα μπορούσες μέχρι και να χαίρεσαι. Γιατί είσαι 18 χρονών και σε σχέση με τους 28 και 38 οι υποχρεώσεις που έχεις είναι βασικά μηδέν, μπορείς να πας όπου θέλεις και να κάνεις ο,τι θέλεις. Worst case scenario? Να "ξοδέψεις" (που δεν ισχύει γιατί μόνο και μόνο οι εμπειρίες που θα αποκτήσεις είναι πολύ μεγάλης αξίας) μερικά χρόνια από τη ζωή σου, στη φάση που τα έχεις να σου τρέχουν απ' τα μπατζάκια.

Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πρέπει το βουνό να πάει στο Μωάμεθ.

Δεδομένης της κατάστασης εδώ θα σου πρότεινα να σκεφτείς πολύ σοβαρά το να πας έξω. Πρώτα απ' όλα όχι "για να βρεις δουλειά", αλλά γιατί θα έρθεις σε επαφή με άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες και θα γίνεις άλλος άνθρωπος, που θα βλέπει τον εαυτό του στο παρελθόν και θα γελάει με το πόσο "ακαλλιέργητος" ήταν πριν. Αλλά εκτός απ' αυτό, αν έχεις όρεξη και νοοτροπία θα βρεις και δουλειά.

Τα πολλά παιδιά δεν έχουν σχέση με την οικονομική κατάσταση, αλλά με το μορφωτικό επίπεδο της μάνας.

Όταν ο θηλυκός πληθυσμός μιας χώρας έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση πάντα σημειώνεται μείωση των γεννήσεων. Όταν δεν υπάρχει παιδεία, γεννοβολούν σαν κουνέλες.

Γενικά με τη χειραφέτηση, στην οποία βέβαια το μορφωτικό επίπεδο είναι το πρώτο βήμα. Όταν μπορείς να κάνεις σπουδές και καριέρα αντί να εξαρτάσαι από τον άντρα σου τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα.

Αυτο που ενιοτε βλεπω στις ειδησεις ιστοριες ζευγαριων που ειναι ανεργοι , και μεξιυν σε τρωγλες με 6 και 7 παιδια και τη γυναικα εγκυο την ωρα του ρεπορταζ.

Παρακαλανε για δουλειά

Λενε τα παιδια ειναι ευτυχια .

Ευτυχια υποθετω ειναι το 1 αντε 2 παιδια . Αποκει κβπερα μην εχοντας δυνατοτητα να τα ταΐσεις και μη προσφεροντάς τους περιβάλλον της προκοπης , πραγματικά βγαινω απο τα ρουχα μου .

Δε ξερω ποιος απο τους 2 πρεπει να στειρωθει .

Κάλμα.

Συμφωνώ μαζί σου, και γω βγαίνω από τα ρούχα μου. Αλλά το τι σκέφτομαι εγώ προσωπικά που είμαι έξω απ' το χορό και δεν έχω ιδέα πως είναι να έχεις 6 παιδιά (έχω μόνο 1) δεν είναι το Α και το Ω με το οποίο θα κρίνουμε.

Ο διπλανός μπορεί να σκέφτεται ότι για στείρωμα πρέπει να πάω εγώ που π.χ. δε δίνω ούτε χεσμένη δεκάρα για το αν αύριο η κόρη μου θα τα 'χει με Έλληνα, με Αλβανό, με Πακιστανό ή με την κόρη του γείτονα, αρκεί να είναι ικανοποιημένη μ' αυτό που κάνει στη ζωή της. Με το δικό του μυαλό είναι αυτονόητο. Με το δικό μου είναι πίθηκος.

Οπότε ας το ξανασκεφτούμε λίγο πριν στείλουμε κόσμο για στείρωση με τέτοια άνεση... ειδικά αν δεν έχουμε ιδέα εκ των έσω όπως εσύ που δεν είσαι πατέρας.

Κάνε κάτι ρε μλκ! Μέσω του edx, coursera και πόσων άλλων website μπορείς να μάθεις και αστροφυσική online δωρεάν, και εσυ μου περιμένεις τον ΟΑΕΔ να βγάλει τα 5μηνα;;

Επιπλέον ωραία όλα αυτά που λέτε με το coursera και δεν ξέρω και γω τι άλλο, αλλά όπως προανέφερε κάποιος λίγο παραπίσω, οι περισσότεροι εργοδότες δεν γνωρίζουν την τύφλα τους σχετικά με αυτά τα προγράμματα.

Άποψή μου: η συντριπτική πλειοψηφία του οφέλους που παίρνεις από coursera κλπ δεν είναι ότι θα μάθεις κάτι με το οποίο θα βρεις τη δουλειά που πριν δεν έβρισκες. Το όφελος είναι πρώτα απ' όλα η αίσθηση του personal development που παίρνεις -- ότι κάνεις κάτι ενδιαφέρον, κάτι καινούριο, κάτι που προστίθεται σ' αυτό που είσαι. Πράγμα που είναι τελείως ψυχολογικό, αλλά στην πράξη και πολύ σημαντικό γιατί σου "βελτιώνει" την αξιολόγηση που κάνεις για τη ζωή σου κι απο αυτό το ποτάμι ποτίζονται πολλά χωράφια.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Το "βυσμα" σε τέτοιες φάσεις είναι καθαρά για να διαβαστεί το βιογραφικό ή για να υπάρξει συνέντευξη. Από κει και πέρα είναι θέμα δυνατοτήτων του υποψηφίου. Άλλωστε δεν πρόκειται να σε πληρώνει κανείς αν δεν ξερεις να κανείς τη δουλειά σου απλά και μόνο επειδή είσαι φιλος του stormrain ξερωγω.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάντως από κουβέντες που έχω κάνει όλοι που είναι άνεργοι, μου λένε, σιγά μην πάω σερβιτόρος, σιγά μην πάω να βγάζω φωτοτυπίες σιγά μην το ένα σιγά μην το άλλο, όλοι περιμένουνε να γίνουν διευθυντές... Ξέρω, τα έχω δεί, βολεύονται με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς και με τις συντάξεις των παππούδων...

• Like 6
Δημοσ.

Επισης αυτο με τους δυο γνωστους σου για καλο το ειπες; Το οτι εβαλες τον εαυτο σου σαν βυσμα, για γνωστους σου ανεργους,  να πανε σε συνεντευξη(εμμεσα) και παραδοξως να παρουν την δουλεια με συνοπτικες διαδικασιες, ειναι λογικο; 

Είναι από τα σπάνια λογικά πράγματα που έχει γράψει ο Cossutius στο forum.

101% λογικό..

Άποψή μου: η συντριπτική πλειοψηφία του οφέλους που παίρνεις από coursera κλπ δεν είναι ότι θα μάθεις κάτι με το οποίο θα βρεις τη δουλειά που πριν δεν έβρισκες. Το όφελος είναι πρώτα απ' όλα η αίσθηση του personal development που παίρνεις -- ότι κάνεις κάτι ενδιαφέρον, κάτι καινούριο, κάτι που προστίθεται σ' αυτό που είσαι.

++

Δημοσ.

Εγώ πάντως από κουβέντες που έχω κάνει όλοι που είναι άνεργοι, μου λένε, σιγά μην πάω σερβιτόρος, σιγά μην πάω να βγάζω φωτοτυπίες σιγά μην το ένα σιγά μην το άλλο, όλοι περιμένουνε να γίνουν διευθυντές... Ξέρω, τα έχω δεί, βολεύονται με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς και με τις συντάξεις των παππούδων...

Σε μένα μου έχει τύχει το αντίθετο. Ζήτησα από "δήθεν" βύσμα δουλειά και του είπα ότι στην ανάγκη πάω ακόμη και εργάτης να σκάβω σε χωράφια. Με ρωτάει αν έχω σπουδάσει, του λέω ναι, και μου λέει, όχι όχι θα πας σε δουλειά γραφείου. Ακόμη περιμένω αυτή την δουλειά γραφείου.

Δημοσ.

Και αμα δεν είναι ο τομέας σου ρε φίλε μου πώς θα το κάνουμε? γιατί είναι λάθος δηλαδή? εγω λογικότατο το βλέπω αν έχω εναν φίλο που έχει σπουδάσει υπολογιστές για παράδειγμα η γυμναστής, γιατί αν ακούσω κάτι για αυτές τις θέσεις να μήν τον προτείνω? αλλα να προσπαθήσω να πάρω την δουλειά εγώ που είμαι μηχανικός η ηλεκτρολόγος για παράδειγμα...

Καμία Σχέση, μήν το βλέπεις εγωιστικά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...