redhotstef Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Λεμε για τους νεους Ελληνες πως θα κανουν οικογενεια κτλ, αλλα ειναι παραξενο το γεγονος οτι οι τσιγγανοι δε πτοουνται με την κριση και κανουν συνεχως οικογενειες με 2-4 παιδακια, και απορω συνεχως πως τα βγαζουν περα.
stamatinho Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 6 χρονια στρατιωτικος (εποπ) πατησαν σε καποιες ψευτοφυλακες που πηρα οταν πρωτομπηκα και με αποστρατευσαν πριν 1χρονο.Aμα δεν εχεις δοντι... Επειδη ειμαι σε νησι ολοι ασχολουνται με ξενοδοχεια κλπ οποτε ο μονος δρομος ειναι αυτος απ οτι βλεπω.Ποτε δε τα συμπαθησα αλλα δε μενει κατι αλλο. Φυσικα μεσα σε ολα αυτα μιας και μενω μαζι με τη κοπελα μου τα τελευταια 4 χρονια ειμαστε μαζι 6 χρονια δεν ελειψαν η τσακωμοι ειτε μεγαλοι ειτε μικροι ολο το χρονο τα νευρα τεντα και πολλα αλλα. Σε καμια περιπτωση δε με συντηρουσε γιατι ειχα καποια χρηματα σαν ψευτοαποζημιωση απο το στρατο αλλα μου εδιναν και οι γονεις πολλες φορες, αλλα και παλι η κατασταση ειναι δυσκολη. Αυτη τη στιγμη εχω μαμησει το βιολογικο μου ρολοι και τη βγαζω με φιλους σπιτι με κανα ps το απογευμα που ξυπναω .Eπισης κοντευω να φτασω το football manager στο 20..ουτε κ εγω ξερω. Κανα απογευματακι παμε και για κανα καφε να πουμε 2 βλακειες. Για ποτο εχω να παω πολυ καιρο. 1
Adon1s Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 <p>Λεμε για τους νεους Ελληνες πως θα κανουν οικογενεια κτλ, αλλα ειναι παραξενο το γεγονος οτι οι τσιγγανοι δε πτοουνται με την κριση και κανουν συνεχως οικογενειες με 2-4 παιδακια, και απορω συνεχως πως τα βγαζουν περα.</p>Αφενος βλεπεις σε τι τρωγλες ζουν.Και αυτο απο άποψη , όχι λογω φτώχιας κλπ . Ειναι η κουλτουρα τους.Και γενικα ο τροπος ζωης τους στηριζεται σε λιγοτερα πραγματα που σημαίνει εχουν λιγοτεες αναγκες και "αναγκες" απο εμας (για ποτα , για ρουχα κλπ κλπ )Επισης μην ξεχνας οτι βασικη πηγξ εισοδηματος ειναι παρανομες δραστηριοτητες ( κλοπες,ληστειες κ διαρρηξεις , διακινηση ναρκωτικών , διακινηση λαθραιων τσιγαρων , κλοπη χαλκου κλπ μεταλλων απο ΔΕΗ κα ραγες ΟΣΕ κ πωληση τους σε εργοστασια . Αν μη τι αλλο ολα αυτα δεν τους αποφερουν ψιχουλα . Sent from my iPhone using Insomnia 8
AntiCambeR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δουλευα σε εταιρια απο το 1998 μεχρι το 2000.Πηγα φανταρος για 18 μηνες και μολις απολυθηκα το 2002 απο φανταρος συνεχισα στην ιδια δουλεια μεχρι το 2009.Εργασια Δευτερα εως Παρασκευη 07:00-15:00,βαρεα ενσημα,δωρα Πασχα,Χριστουγεννων και επιδομα αδειας.Αδεια καθε χρονο καλοκαιρι πληρωμενη κανονικα.Περισευαν μερικες ημερες αδειας τις οποιες τις κολλαγαμε με τις αργιες και παιρναμε 5-7 ημερες Πασχα και Χριστουγεννα.Αν καθομουν 2ωρο υπερωρια πληρωνομουν με 75%.Αν δουλευα 1-2 Σαββατα τον μηνα πληρωνομουν παλι και τις 8 ωρες με 75%.Ολα νομιμα.Εφτασα μετα απο τοσα χρονια να παιρνω 1000€ καθαρα γιατι καθε χρονο επαιρνα και καποια μικρη αυξηση,τριετιες κλπ.Ημουν τυχερος που προλαβα να δουλεψω πριν βγει το ευρω.Αλλη αισθηση το πεντοχιλιαρο και το δεκαχιλιαρο.το χρημα μετρουσε. Το 2009 εχασα την δουλεια με πολυ αδικο και ψυχοφθορο τροπο και μεχρι το 2012 που ημουν ανεργος περνουσα με αυτα που ειχα στην ακρη ωσπου τελειωσαν.Και απο το 2012 δουλευω σε αλλη δουλεια τις ιδιες ωρες περιπου αλλα ολα τα ΣΚ,ολες τις αργιες(Πασχα,Χριστουγεννα,Πρωτοχρονια,Καθαρα Δευτερα κλπ κλπ).Τα 2 απο τα 4 ΣΚ του μηνα δουλευω 16 ωρες το 24 ωρο.20-23 8ωρα τον μηνα απο τα οποια τα 12-14 ειναι βραδυ,ξενυχτι.Και ολα αυτα για 586€ μεικτα,με τα ΣΚ,τις αργιες και τα βραδια παιρνω καθαρα 650€. Τουλαχιστον δουλευω νομιμα με ενσημα και ασφαλιση και εχω σταθερο μηνιαιο προγραμμα.Αλλα καμια σχεση με την προηγουμενη δουλεια.Περασμενα μεγαλεια διηγωντας τα να κλαις... 1
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Λεμε για τους νεους Ελληνες πως θα κανουν οικογενεια κτλ, αλλα ειναι παραξενο το γεγονος οτι οι τσιγγανοι δε πτοουνται με την κριση και κανουν συνεχως οικογενειες με 2-4 παιδακια, και απορω συνεχως πως τα βγαζουν περα. Ότι ειπε και ο adon1s παραπάνω. Μη ξεχνάς οτι οι τσιγγάνοι αν χάσουν ένα παιδί δεν θα έχει το ιδιο αντίκτυπο με μια κλασική αστική οικογένεια. Και για να μη παρεξηγηθώ η φάση ειναι όπως πριν από 50-100 χρόνια στην Ελλάδα. Έβλεπες οικογένειες να κάνουν 3-4-5-6 παιδιά. Κάποια μπορεί να πέθαιναν απο αρρώστιες, στη γέννα κτλ. Η οικογένεια πονούσε βέβαια αλλά το ξεπερνούσαν με τη παρηγοριά των άλλων παιδιών. Κατά τα άλλα οι συνθήκες διαβίωσής τους ειναι διαφορετικές. Εκτεθειμένοι σε ασθένειες κτλ. Μπορεί βέβαια να είμαστε και εμεις κακομαθημένοι αλλά δε νομίζω οτι θα ήθελες εσύ πχ να μεγαλώνει το παιδί σου σε αντίσκηνο και να βρίσκεται όλη μέρα ξυπόλυτο στο δρόμο 2
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Λεμε για τους νεους Ελληνες πως θα κανουν οικογενεια κτλ, αλλα ειναι παραξενο το γεγονος οτι οι τσιγγανοι δε πτοουνται με την κριση και κανουν συνεχως οικογενειες με 2-4 παιδακια, και απορω συνεχως πως τα βγαζουν περα. Εδώ δεν πτοούνται οι άνθρωποι στην Αφρική και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν ελπίδα καν...οι τσιγγάνοι είναι προνομιούχοι μπροστά τους! (άσε που τσιμπάνε και κανένα επίδομα με τα παιδιά)
GreyHorse Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Τα πολλά παιδιά δεν έχουν σχέση με την οικονομική κατάσταση, αλλά με το μορφωτικό επίπεδο της μάνας. Όταν ο θηλυκός πληθυσμός μιας χώρας έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση πάντα σημειώνεται μείωση των γεννήσεων. Όταν δεν υπάρχει παιδεία, γεννοβολούν σαν κουνέλες. 3
Adon1s Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Αυτο που ενιοτε βλεπω στις ειδησεις ιστοριες ζευγαριων που ειναι ανεργοι , και μεξιυν σε τρωγλες με 6 και 7 παιδια και τη γυναικα εγκυο την ωρα του ρεπορταζ. Παρακαλανε για δουλειά Λενε τα παιδια ειναι ευτυχια . Ευτυχια υποθετω ειναι το 1 αντε 2 παιδια . Αποκει κβπερα μην εχοντας δυνατοτητα να τα ταΐσεις και μη προσφεροντάς τους περιβάλλον της προκοπης , πραγματικά βγαινω απο τα ρουχα μου . Δε ξερω ποιος απο τους 2 πρεπει να στειρωθει . Sent from my iPhone using Insomnia 3
gokuthelegend Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Εγώ είμαι άνεργος από τις αρχές του 2010 από τότε που απολύθηκα από τον στρατό. Όσο ήμουν φοιτητής και έψαχνα για δουλειά όλοι μα όλοι ήταν πρόθυμοι να με προσλάβουν ώσπου βρήκα μια δουλίτσα 7 μήνες πριν πάω φαντάρος. Όταν έφτασε η ώρα να παρουσιαστώ μου είπαν πήγαινε στρατό και μόλις απολυθείς έλα πάλι σε μας.Βλέπετε τους έβγαζα πολλή δουλειά και με ήθελαν! Έλα που μόλις απολύθηκα,μαζί με την απόλυσή μου ήρθε και το πρώτο μνημόνιο (απολύσεις κλπ κλπ)και μόλις πήγα εκεί δεν με ήξεραν!!! Τεσπα,για να μην τα πολυλογώ απο το 2010 μέχρι σήμερα άνεργος,μένω στο πατρικό μου και προσπαθώ να περνάω τον κάθε μήνα με 50 ευρώ μικτά! όπου και να στείλω βιογραφικά μου το λένε χύμα πλέον.."Αν δεν έχεις γνωστό μέσα στην εταιρία ΔΕΝ σε προσλαμβάνουμε!" Αυτάααα... Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με μένα. Είχα πάει σε μια εταιρία για πρακτική το 2008, για να πάρω το πτυχίο. Έμεινα τους 6 μήνες αλλά τους άρεσα και μου είπαν να μείνω κι άλλο. Η πρακτική τελείωσε τον Οκτώβριο του 2008, και Φεβρουάριο του 2009 (σε 4 μήνες δηλαδή) έπρεπε να παρουσιαστώ φαντάρος. Τελικά κάθισα άλλους 3 μήνες (ήθελα και 1 μήνα να κάνω διακοπές αφού θα έτρωγα τον στρατό μετά). Απολύθηκα τον Φεβρουάριο του 2010. Δοκίμασα την τύχη μου στην ίδια εταιρία αλλά όχι μόνο δεν με πήραν αλλά σε αυτό το διάστημα του ενός έτους που πήγα φαντάρος, είχαν απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό. Από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 4,5 χρόνων περίπου, επίσημα δούλεψα μόνο σε ένα 5μηνο του ΟΑΕΔ. Τον υπόλοιπο καιρό την βγάζω με καμιά επισκευή υπολογιστή, καμιά αναβάθμιση, κανα φορμάτ τέτοια πράγματα (αν και τον τελευταίο καιρό έχουν πάνω από 1 μήνα να μου φέρουν υπολογιστή για επισκευή). Το πρώτο διάστημα ζητούσα χαρτζιλίκι από τους γονείς, αλλά πλέον ντρέπομαι να τους ζητάω λεφτά. Μου πληρώνουν φαγητό, έξοδα διαμονής, ρούχα, ιντερνετ, ντρέπομαι να τους ζητήσω λεφτά, ντρέπομαι να τους ζητήσω ακόμη και 1.5 ευρώ να βγω για να βγω στην καφετέρια και να πιώ ένα αναψυκτικό με τους φίλους μου. 1
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Πάντως ρε παιδιά το να κάθεσαι να περιμένεις τα 5μηνα του ΟΑΕΔ είναι σα να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου..ξαφνικά έχουν περάσει 3-4 χρόνια ελπίζοντας και έχεις δουλέψει μόνο ένα 5μηνο (πολλές φορές χωρίς να βάλεις τίποτα στην άκρη). Είπε κάποια σωστά πράγματα ο backpacker πιο πάνω, ακόμα και στην Ελλάδα έχει πράγματα να κάνεις. Ακόμα και μέσα από το σπίτι σου, αν είσαι καλός σε κάτι μπορείς να έχεις πελάτες σε όλο τον κόσμο! Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν την όρεξη να κουραστούν για να μάθουν κάτι καινούργιο και να γίνουν πολύ καλοί σε αυτό. Είναι λίγο μίζερο αυτό με νέους ανθρώπους να περιμένουν τα 5μηνα των 500€...Όρεξη, ρίσκο, ξεβόλεμα και δε χάνεσαι! (δε τη λέω σε κάποιον, απλά έτσι το βλέπω) 2
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν την όρεξη να κουραστούν για να μάθουν κάτι καινούργιο και να γίνουν πολύ καλοί σε αυτό. Για να γίνεις καλός σε κάτι bro δεν αρκει η γνωση. Πρέπει να χεις και το ταλέντο. Καλος πωλητής δεν ειναι ο σπουδαγμένος λόγου χάρη. Ούτε καλός υδραυλικός ειναι ο αποφοιτος τέτοιας σχολής. Δεν μπορουν όλοι να μάθουν κάτι συγκεκριμένο και να γίνουν εξπερ σε αυτό. Αντιθετα μπορουν να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει και να γινουν καλοί σε αυτό. Ομως αν αυτό ειναι η ζωγραφική πχ, κάηκαν...στην Ελλάδα πρέπει να εισαι πολύ καλός για να διαπρέψεις. Σε μεγάλες αγορές ένας μέτριος πληροφορικάριος θα έχει δουλειά και αυτό διότι ο άλλος δε θα λυπηθεί τα 20 ευρώ για ένα φορματ. Σε αγορές όπως οι δικές μας, ή θα πρέπει να έχεις ηδη όνομα απο παλιά ή θα ψάχνουν όλοι τον γνωστό κομπιουτεράκια ξάδελφο. Γενικά αν δεν ανοίξει η αγορά κάτι που συνεπάγεται θέσεις εργασίας δεν πρόκειτε να λάμψουν και τα ταλέντα. Θα θάβονται. Κάποιος που έχει μεταπτυχιακό στη διδασκαλία δε μπορεί να γινει πωλητής ας πουμε. Και κακά τα ψέμματα, όλοι πωλητές ζητάνε. 1
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δε μιλάω μόνο για αυτό όμως! Έστω ότι έχεις τα βασικά και παραπάνω (κοιμάσαι, τρως, έχεις και ίντερνετ). Ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις δωρεάν μέσα από το νετ? (ξέρεις, ρητορική είναι η ερώτηση ) Σου αρέσει πχ η φωτογραφία, ξεκίνα να μάθεις καλά επεξεργασία και κάνε κάποιες συνεργασίες ή αντίστοιχα βίντεο, ή μάθε να φτιάχνεις 3d μοντέλα και να τα πουλάς, ή εφαρμογές, ή σελίδες ή οτιδήποτε άλλο σου τραβάει το ενδιαφέρον! Έχει άπειρα πράγματα! Από το να κάθεσαι να περιμένεις το 5μηνο του ΟΑΕΔ παίζοντας lol και μιζεριάζοντας, μπορείς να περάσεις το χρόνο σου πολύ πιο εποικοδομητικά! 5
leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ας δώσω λοιπόν εναν αέρα αισιοδοξίας! 1) Λεφτά και δουλειές υπάρχουν, απλα ειναι πιο δύσκολο να τις βρείς σε σχέση με παλιότερα. Ειμαι στην Θεσσαλονική και αυτη την στιγμή μου έρχονται στο μυαλό 3 φίλοι μου, οι οποίοι δουλεύουν πάνω στον κλάδο της πληφορορικής με μισθό που ξεκινάει απο 2,000€, 5 φορές την εβδομάδα, 8 ωρες την μέρα. 2) Πήγα το προηγούμενο ΣΚ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Έψαχνα 40 λεπτά να παρκάρω, περπατούσα στην παραλιακή και με σπρώχναν σαν να ήμουν σε club, οι ταβέρνες/γυράδικα/κρεπάδικα/καφετεριες γεματες με πολλά άτομα σε αναμονή για 1 τραπέζι. 3) Φίλος μου που έχει ταβέρνα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, δουλεύει 5 μήνες τον χρόνο και τον υπόλοιπο κάθετε. ΣΤην ταβέρνα του δουλεύει μαζι με την γυναίκα του και 4 σερβιτόρους που τους δίνει 1.000€ τον μήνα. Γενικά μην κάθεστε και περιμένετε την επιφοίτηση ή κάποιος άλλος να κάνει κάτι για εσάς! Κάντε κάτι!! Edit: Συμφωνώ απολύτως με τον απο πάνω! Το βλέπω στους άνεργους φίλους μου! Δεν κάνουν τίποτα!! Κάθονται και περιμένουν να τους έρθει η δουλειά! Κάνε κάτι ρε μλκ! Μέσω του edx, coursera και πόσων άλλων website μπορείς να μάθεις και αστροφυσική online δωρεάν, και εσυ μου περιμένεις τον ΟΑΕΔ να βγάλει τα 5μηνα;; 7
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δε μιλάω μόνο για αυτό όμως! Έστω ότι έχεις τα βασικά και παραπάνω (κοιμάσαι, τρως, έχεις και ίντερνετ). Ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις δωρεάν μέσα από το νετ? (ξέρεις, ρητορική είναι η ερώτηση ) Σου αρέσει πχ η φωτογραφία, ξεκίνα να μάθεις καλά επεξεργασία και κάνε κάποιες συνεργασίες ή αντίστοιχα βίντεο, ή μάθε να φτιάχνεις 3d μοντέλα και να τα πουλάς, ή εφαρμογές, ή σελίδες ή οτιδήποτε άλλο σου τραβάει το ενδιαφέρον! Έχει άπειρα πράγματα! Από το να κάθεσαι να περιμένεις το 5μηνο του ΟΑΕΔ παίζοντας lol και μιζεριάζοντας, μπορείς να περάσεις το χρόνο σου πολύ πιο εποικοδομητικά! Καλά η αλήθεια ειναι οτι έψαχνα προσφατα φωτογράφο σε επαρχιακή πόλη και δε μπορουσα να βρω...τα 70 ευρω που έδινα για 1 ώρα φωτογραφιών τους φάνηκαν λίγα μάλλον!!!! Τελικά την εκδήλωση την ανέλαβε ερασιτέχνης γνωστός μου που έκανε τούμπες για 30...και έκανε και γαμω τις δουλειές. Είναι και θέμα ανθρώπων πάντα Κάνε κάτι ρε μλκ! Μέσω του edx, coursera και πόσων άλλων website Οι 9 στους 10 δεν ξέρουν τι ειναι το coursera βρε. Ουτε καν οι 9 στους 10 εργοδότες...Το βλέπουν στο βιογραφικό και κάνουν ουγκ (και coursera που έχεις δωσει το αντίτιμο για να λάβει αριθμο πρωτοκόλλου το δίπλωμά σου...να ειναι επίσημο δηλαδή) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις