reignmanGG Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Όσο για το εξωτερικό ας πάνε όσοι νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν.Εγώ δεν θα ήθελα να πάω σε μια χώρα που μας ξεφτιλίζουν και μας βρίζουν. Είχα βρει ένα πρόγραμμα για Καναδά... Αλλά δεν είχα λεφτά στην άκρη για να πάω. Στο επόμενο εξάμηνο όμως πλέον θα έχω κάνει τα κουμάντα μου.
Porg Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Είχα βρει ένα πρόγραμμα για Καναδά... Αλλά δεν είχα λεφτά στην άκρη για να πάω. Στο επόμενο εξάμηνο όμως πλέον θα έχω κάνει τα κουμάντα μου. Τι πρόγραμμα;
reignmanGG Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Manitoba Immigration - Athens Job fair Ως friends of Canada μπορεις να το βρεις στο FB. Eιχαν κανει συνεντευξεις κτλ πριν καμια 15αρια μερες στο κεντρο της Αθήνας. Θα κανουν ξανα μετα απο καμποσο καιρο οπως με ενημερωσαν σε Mail. Απλα πρεπει να εχεις ενα 10αρικο στην ακρη γιατι στον Καναδα χρειαζεσαι 1 μηνα στο νερο (minimum) μεχρι να βγει άδεια παραμονής και το σημαντικότερο άδεια εργασίας.
Apoll Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον: Έφυγα στο εξωτερικό πριν καμιά 15αριά χρόνια και τότε ήμουν όπως περιγράφετε τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Καμιά βοήθεια από γονείς κλπ. Λόγω ότι δεν μίλαγα και τη γλώσσα καλά, αναγκάστηκα στην αρχή να κάνω διάφορες εναλλακτικές δουλειές (χειρωνακτικές) που δεν είχαν σχέση με το επάγγελμά μου και πλήρωναν πολύ άσχημα...τη στιγμή που στη χώρα αυτή μπορείς να είσαι άνεργος και να "καλοπληρώνεσαι". Προτίμησα όμως να δουλεύω και να μην είμαι βάρος στο κράτος, εφόσον από φυσική κατάσταση δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Όταν τελικά κατέληξα στο επάγγελμά μου, διαπίστωσα ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση να κάνω άλλα πράγματα έστω κακοπληρωμένα: 1- Βελτίωσα σημαντικά την ξένη γλώσσα 2- Είδα και έμαθα νέα πράγματα σε άλλα επαγγέλματα, εμπλούτισα τις γνώσεις μου και έκανα γνωστούς 3- Δεν άφησα κενό στο βιογραφικό μου 4- Φαίνεται ότι είχα σταθερά εισόδημα (το χρειάστηκα αργότερα στην τράπεζα) 5- Έδειξα στο κράτος ότι προτίμησα να δουλεύω σε οτιδήποτε αντί να είμαι βάρος στους φορολογούμενους (το έθεσα ως δικαιολογητικό στην αίτηση εργατικής κατοικίας και έγινε αποδεκτό!) 6- Δεν θα είχα όλα τα παραπάνω αν καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση. Δεν ένιωσα ποτέ ντροπή. Όταν κάνεις κάτι, σε οποιοδήποτε επάγγελμα, και δεν την αράζεις στην καφετέρια, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Οτιδήποτε και αν είναι αυτό. Όταν δεν κάνεις τίποτα, όσον καιρό μείνεις σε αυτήν την κατάσταση είναι χαμένα χρόνια. Μια από τα ίδια. Το 2003, πετάχτηκα για ένα ΠΣΚΔ στην Αγγλία, και ξέμεινα. (το εισητήριο της επιστροφής δεν το χρησιμοποίησα) Είχα δουλειά στην Ελλάδα, και πολύ καλή μάλιστα πέρνωντας 1200 ευρώ καθαρά εν έτη 2003 (ετών 27). Δούλευα εκεί από το 1997. Αλλά όλα τα λεφτά πέφτανε στο σπίτι για να συντηρηθεί η οικογένεια (αδελφός ετών 36 σήμερα ακόμα αιώνιος άνεργος). Οπότε όταν πήγα Αγγλία είχα μόνο 200 ευρώ μαζί. Αποφάσησα να μείνω Αγγλία, έφτιαξα το βιογραφικό, πήγα σε αρκετές συνεντεύξεις, αλλά στις 2 εβδομάδες δεν γίνει γίνει κάτι. Οπότε αποφάσησα να δουλέψω σε ένα περίεργο ρόλο σε μια μικρή εταιρία που είχε 5 υπαλλήλους τότε. Λίγο ΙΤ support, λίγο προγραμματισμό, λίγο debt collecting και αρκετές ώρες στην αποθήκη στους -8C χωρίς θέρμανση, όπου αρκετές φορές χτυπούσα 6-7 ώρες (αρκετές υπερωρία) χωρίζοντας ανάλογα με το πάχος πλακάκια φυσικού γρανίτη που ήταν και βρεγμένα. Ήταν 2003 και η εταιρία μεγάλωνε γρήγορα. Μέσα σε 6 μήνες, είχα δικό μου γραφείο η εταιρία αριθμούσε 70 (από 5) και έκανα προγραμματισμό και support. 2006 έφυγα και πήγα ως προγραμματιστής σε εταιρία εξόρυξης άνθρακα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. (τώρα είμαι σε Δανέζική πολυεθνική και έχω και δική μου εταιρία για πρόθετα έσοδα που πάνε στον κορβανά για early retirement κάπου στα 50). Σημείωση, έχω απλά ένα απόλυτήριο ΤΕΛ ως προγραμματιστής από το 1994. Τίποτα άλλο. 5
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Να σταματήσω να παίρνω το αυτοκίνητο και να φορτώνομαι στους άλλους δεν είναι πολύ δίκαιο.Όσοι έχουμε αυτοκίνητα τα παίρνουμε εναλλάξ.Εκτός αν σταματήσω να βγαίνω και να έχω φίλους.Και να σταματήσω να πηγαίνω να βλέπω την φίλη μου που μένει στην άλλη μεριά της πόλης.Που έχω ήδη σταματήσει δηλαδή.Εντάξει το να παίρνεις αραιά το αυτοκίνητο το καταλαβαίνω.Το να μην παίρνεις καθόλου ενώ έχεις είναι τσιγκουνιά και χαζομάρα.Αν κάποιος δεν αντέχει οικονομικά κλείνεται σπίτι του και ξεκόβει από παρέες. Όσο για τα λεωφορεία δεν μένουμε όλοι στην Αθήνα που υπάρχουν άπειρες επιλογές συγκοινωνίας(Αν και βρίσκω πανάκριβα τα εισιτήρια για ανέργους να είναι 1.40 και τις μηνιαίες κάρτες 45 ευρώ) Όσο για το εξωτερικό ας πάνε όσοι νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Εγώ δεν θα ήθελα να πάω σε μια χώρα που μας ξεφτιλίζουν και μας βρίζουν.http://www.youtube.com/watch?v=ccIVhqCna6o Εγώ είμαι άνεργος και χτυπάω μειωμένα εισιτήρια. Ας με πιάσουν αν θέλουν. Είσαι στην μικροκοσμάρα σου αν δε βλέπεις ότι πρώτη απ' όλες, σε ξεφτυλίζει και σε βρίζει η ίδια σου η χώρα. 1
Liverpool89 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 @Apoll εσυ ειχες τα @@ να το κανεις και στηριχτηκες στις δικε σου πλατες. Εγω ξερω δικο μου ανθρωπο που πηγε αγγλια, αλλα δεν θελει να κανει κατι τετοιο. Θα γυρισει πισω. Αυτο με εκανε να νευριασω μαζι του. Δεν προσπαθησε για κατι. Πηγε μονο για γυμναστηρια, ρουχα και μαλακιες, οποτε μιλουσα μαζι του με μαμουσε την ψυχολογια. Τωρα πια δεν το δινω σημασια. Λεει οτι θα ερθει εδω για να κανουνε κατι μαζι. Δηλαδη να στηριχτει σε μενα. Αυτο με εκανε να του πω οτι θα κοιταξω τον εαυτο μου πρωτα. Εσυ εκανες τις επικογες σου χωρις να υπολογισεις κανεναν. Ασε και μενα να πειραματιστω μονο μου.
capten- Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Να σημειώσω μόνο οτι υπάρχουν κάποια βιβλία όπου περιγράφουν εμπειρίες τους οι συγγραφείς οι οποίοι έζησαν 1 χρόνο χωρίς να ξοδέψουν ούτε 1 δολλάριο/ευρώ και χωρίς καμιά βοήθεια απο δικούς τους.Μπορείτε να τα αναζητήσετε σε βιβλιοπωλεία αν και αμφιβάλλω να υιοθετηθούν σε ελληνικό αστικό περιβάλλον.{πόλεις} Δεν θυμάμαι ονόματα και τίτλους. Αλλά γενικώς υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα χωρις να απωλέσετε μια κάποια ποιότητα ζωής.Απεναντίας μπορείτε να την αναβαθμίσετε.
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Εγώ δεν θα ήθελα να πάω σε μια χώρα που μας ξεφτιλίζουν και μας βρίζουν. εμένα δε με πειράζει που μας λένε ξεφτίλες. με πειράζει που ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. 12
crupo Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Παντως εαν νιωθετε ξεφτιλα να σας συντηρουν οι γονεις, τοτε πως πρεπει να νιωθουν αυτοι που του συντηρειτε εσεις; Τιποτα δεν ειναι ξεφτιλα. Ο καθενας ο,τι εχει και οπως μπορει να βοηθησει. Επειδή εγώ αναφέρθηκα σε ξεφτυλα θα το απαντησω. Δεν θεωρώ ξεφτίλα το να μην μπορεί κάποιος να βρει δουλεια και τον συντηρουν οι γονείς του. Θεωρώ απολυτη ξεφτίλα να μπορείς να βρεις δουλεια έστω και με 15 ευρώ, να την απορρίπτεις για λόγους "ιδεολογίας" και "αξιοπρέπειας" και να προτιμάς να μένεις άνεργος και να σε συντηρούν οι γονείς σου.
N3k21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Επειδή εγώ αναφέρθηκα σε ξεφτυλα θα το απαντησω. Δεν θεωρώ ξεφτίλα το να μην μπορεί κάποιος να βρει δουλεια και τον συντηρουν οι γονείς του. Θεωρώ απολυτη ξεφτίλα να μπορείς να βρεις δουλεια έστω και με 15 ευρώ, να την απορρίπτεις για λόγους "ιδεολογίας" και "αξιοπρέπειας" και να προτιμάς να μένεις άνεργος και να σε συντηρούν οι γονείς σου. Δες το λίγο διαφορετικά. Είσαι πάνω από 25. Έχεις σπουδάσει κάτι. Δουλεύεις ανασφάλιστος διότι δε βρίσκεις κάτι καλύτερο (υπόψιν, ως καλύτερο δεν εννοώ απαραίτητα κάτι σχετικό με τις σπουδές σου, ούτε δουλειά γραφείου. Καλύτερο για μένα είναι το νόμιμο, εργασία που σου παρέχει έστω την παροχή στοιχειώδους ασφάλισης και βασικά εργασιακά δικαιώματα). Σε κάποια φάση φρικάρεις. Το να δουλεύω για 15-20 ευρώ, μαύρα, χειρονακτικό αντικείμενο δε με πειράζει και τόσο. Τα μπινελίκια τα ανέχομαι. Το να δουλεύω όμως ό,τι να 'ναι ώρες ανάλογα με τις κ@ύλες του "εργοδότη" προσωπικά δε το αντέχω άλλο. Το να με ξοφλάνε -ακόμα και αυτά τα ελάχιστα χρήματα- όποτε τους βολεύει, χτυπάει άσχημα, με κάνει μίζερο και πάει τη ζωή μου πίσω. Δε μπορώ να βάλω χρήματα στην άκρη, δε μπορώ να προγραμματίσω τίποτα... Οπότε ναι, τίθεται θέμα αξιοπρέπειας σε τέτοιες περιπτώσεις "εργασίας". Ο πατέρας μου π.χ. στα 30 του είχε ήδη ένα παιδί και έβγαζε τίμια χρήματα. Εγώ, είτε δουλεύω για 15 ευρώ, είτε είμαι άνεργος, πάλι δε βγαίνω... Προσωπικά λοιπόν προτίμησα να αφήσω τέτοια δουλειά και να αρχίσω πάλι το ψάξιμο, συνεντεύξεις και αποστολές βιογραφικών. Θα με συντηρούν οι γονείς μου για λίγο καιρό δυστυχώς. Αν είχα οικογένεια και δεν έβγαινα, θα δούλευα ξανά για 15 ευρώ υπό άσχημες συνθήκες. Στα 27 μου όμως, δεν μπορώ καν να ονειρευτώ το ξεκίνημα οικογένειας με 15 ευρώ μεροκάματο και φάση "σε φωνάζω όποτε έχει δουλειά φίλε". 6
redhotstef Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Να το ξεθαψω και να ρωτησω, πως την βγαλατε ενα χρονο; Ειστε ακομα ανεργοι; Εγω επισημα εχω 15μηνη καρτα οαεδ. Μαυρα εκατσε μια φαση την ανοιξη αλλα δεν κρατησε πολυ. Τωρα ελπιζουμε στα καινουρια προγραμματα οαεδ ..
Backpacker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Παιδιά μια συμβουλή και από μένα τον μαλάκα..μαζέψτε ότι οικονομίες έχετε και αν έχετε 2-3 χαρτιά στα χέρια (πτυχία,μάστερ,ξένων γλωσσών) ή κάναν γνωστό στο εξωτερικό και κάντε την...το να κάθεστε εκεί στην ψωροκώσταινα περιμένοντας να ανοίξουν οι κάνουλες είναι χειρότερο για σας και βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Και η ψυχολογία σας σιγά σιγά θα πέφτει όσο περισσότερο μένετε άνεργοι..και το CV σας "αδυνατίζει" με τέτοια μεγάλα κενά απραξίας. Στην Ελλάδα πτώση της ανεργίας μην ελπίζετε ούτε μέχρι το 2020.Η κατάσταση είναι παγιωμένη με τάση προς τα κάτω...συντάξεις δεν πρόκειται να πάρει κανένας που είναι σήμερα κάτω τω 30-35..τα ταμεία καπούτ. Το όνειρο του δημοσίου πέθανε και ο ιδιωτικός τομέας ψυχορραγεί. Επίσης το σημαντικότερο το οποίο κανείς δεν το δίνει σημασία σήμερα αλλά θα φανεί σε 20-30 χρόνια από τώρα είναι η τεράστια αύξηση υπογεννητικότητας...πόσοι από τους σημερινούς 30άρηδες είναι σε θέση να κάνουν οικογένεια? Πόσες γυναίκες (που λόγω βιολογίας έχουν και μικρότερο χρονικό περιθώριο) θα είναι το βιοτικό τους επίπεδο (θα έχουν μια σταθερή δουλειά δλδ και αυτές και ο άντρας τους με 2 αξιοπρεπείς μισθούς) θα είναι σε θέση στα 30 τους να βάλουν μπρος για ένα παιδί? Άιντε μέχρι και την γενιά των 30αρηδων με την πατέντα των αντιπαροχών σπίτια για ιδιοκατοίκηση υπάρχουν... Οι νεότερες γενιές που είναι σήμερα στην εφηβεία και οι νεότεροι πως θα μπορέσουν να χτίσουν ένα δικό τους σπίτι...οι νέοι ξέρουν πλέον ότι είτε σπουδάζουν στα πατρικά είτε μόλις τελειώσουν τις σπουδές θα μένουν σε αυτά μέχρι τα 30φεύγα τους. Με τις πεντάμηνες ξεπέτες του ΟΑΕΔ το μόνο που αξίζει να κάνετε είναι να μην ξοδέψετε ούε σεντς όσο δουλεύετε σε αυτά και με αυτό το μικρο κεφάλαιο των 2500ευρώ περίπου και κάνα χιλιάρικο ακόμα κάνουν ένα αξιοπρεπές κομπόδεμα για τα πρώτα έξοδα ενός ξεκινήματος στο εξωτερικό. Μπορεί να ακούγονται πολύ μαύρα αυτά που σας λέω (είναι και η ώρα τέτοια ) αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα που βλέπω στην Ελλάδα κάθε φορά που γυρνάω για διακοπές ή για καμιά οικογενειακή υποχρέωση. Δράμα-Ξάνθη-Ιωάννινα-Άρτα-Πάτρα-Σέρρες-Τρίκαλα-Καβάλα...όπου έχω γνωστούς και φίλους ακούω τα χειρότερα..ανεργία στο κατακόρυφο...αγοραστική δύναμη στα τάρταρα...προοπτική μηδέν! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις