Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλά και το κερί έχει το κακό ότι πρέπει να αφήσεις να μεγαλώσουν λίγο, φιλενάδα. Ιουυυυ δηλαδή...

• Like 1
  • Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αισθάνεσαι άσχημα για την κακοδιαχείριση που έκανες; Αν ναι, σε καταλαβαίνω.

Αλλά αν γενικότερα θεωρείς πως είσαι προκομένο άτομο, και το ίδιο πιστεύουν και οι γονείς σου, και υπάρχει οικονομική δυνατότητα, δε βλέπω το λόγο να μην πας διακοπές απλά επειδή έτυχε να μην κάνεις σωστά κουμάντα.

Δεν το βλέπω σαν ελεημοσύνη προσωπικά. Στην τελική μπορούν να θεωρηθούν δανεικά. Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωση που δε σου καίγεται καρφάκι να πας διακοπές (εγώ πέρσυ πήγα πρώτη φορά σκέψου).

είναι το αμάξι πολυτέλεια;

εγώ ξυραφάκι δε μπορώ να χρησιμοποιήσω πετσοκόβομαι, σόρυ.

Αν το θες για να κόβεις βόλτες, ναι. Αν το θες για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και δε σε βολεύει συγκοινωνία, όχι.

Δε νομίζω να είσαι η μόνη.

Δημοσ.

Αισθάνεσαι άσχημα για την κακοδιαχείριση που έκανες; Αν ναι, σε καταλαβαίνω.

Αλλά αν γενικότερα θεωρείς πως είσαι προκομένο άτομο, και το ίδιο πιστεύουν και οι γονείς σου, και υπάρχει οικονομική δυνατότητα, δε βλέπω το λόγο να μην πας διακοπές απλά επειδή έτυχε να μην κάνεις σωστά κουμάντα.

Δεν το βλέπω σαν ελεημοσύνη προσωπικά. Στην τελική μπορούν να θεωρηθούν δανεικά. Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωση που δε σου καίγεται καρφάκι να πας διακοπές (εγώ πέρσυ πήγα πρώτη φορά σκέψου).

Αν το θες για να κόβεις βόλτες, ναι. Αν το θες για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και δε σε βολεύει συγκοινωνία, όχι.

Δε νομίζω να είσαι η μόνη.

άσκοπες βόλτες εννοείς; όχι εννοείται

και δεν θεωρώ ότι ζω πολυτελή ζωή επειδή θέλω να αποτριχώνομαι και να πηγαίνω κάθε 1.5 μήνα στο κομμωτήριο για να βάφω την ρίζα μου

ή να πληρώσω για κανένα σεμινάριο ή συνέδριο. 

τώρα δεν ακολουθώ την παρέα όταν βγαίνει σε ταβέρνες και εστιατόρια,ή πάει τριήμερα. αυτοί δουλεύουν έχουν λεφτά εγώ όχι

Δημοσ.

είναι το αμάξι πολυτέλεια;

Οτιδήποτε δεν είναι ανάγκη, είναι πολυτέλεια. Εάν π.χ. δουλεύεις στην άλλη άκρη της πόλης και κάνεις 1:30 ώρα να πας μπορείς να το πεις και ανάγκη. Αν όμως το χρησιμοποιείς για να πηγαίνεις για καφέ, σουπερμάρκετ και βόλτες τότε είναι πολυτέλεια.

Δημοσ.

Και πάλι, αν υπάρχει συγκοινωνία για το μέρος όπου δουλεύεις, έστω και 2 ώρες να κάνεις που λέει ο λόγος, ΑΝ αναγκαστείς θα πας με αστικό και όχι αυτοκίνητο.

Δημοσ.

τότε φίλε πήγαινε στο σούπερ και πάρε 10 σακούλες ψώνια και εξάδες νερών και κουβάλα τα στην πλάτη

το αυτοκίνητο είναι και για να κερδίζεις χρόνο στις δουλειές που έχεις να κάνεις

και μπορεί να τύχει και να πάω για καφέ και να πάω με το αμάξι, με την παρέα μου που μια παίρνει ο ένας το αμάξι και μια ο άλλος

μήπως υπερβάλεις;να κόψουμε και το σεξ επειδή και τα προφυλακτικά είναι πολυτέλεια

• Like 3
Δημοσ.

12 ώρες δουλειά + 4 ώρες πήγαινε έλα στο δρόμο 16
και σου μένουν 8 ώρες να φας ,να κάνεις μπάνιο, να έχεις κοινωνική ζωή και να κοιμηθείς 
εκτός αν η κοινωνική ζωή δεν χρειάζεται και είναι πολυτέλεια , οπότε  δουλειά->μπάνιο->φαγητό->ύπνος->δουλειά->μπάνιο->φαγητό->υπνος κλπ
φοβερό.

δυστυχώς ΘΑ αναγκαστούμε όλοι απο εδώ και πέρα (και αυτοί που δεν είχαν αναγκαστεί να το κάνουν)
όμως δεν θεωρείτε φυσιολογικό , ειναι ΑΦΥΣΙΚΟ και το αμάξι δεν είναι πολυτέλεια , αυτό πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή.
το αν είναι πολυτέλεια εξαρτάτε απο την χρήση που κάνεις .
και να πίνεις γάλα δεν είναι πολυτέλεια αλλα αν κάνεις μπάνιο σε γάλα ΕΙΝΑΙ.

• Like 2
Δημοσ.

10 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΨΩΝΙΑ;;; ΚΑΙ εξαδες νερά; Άσε μας μωρή Μαρία αντουανέτα να'ουμε..

εδιτ για τον νικόλα. Δεν λέω τι είναι λογικό ή σωστο αλλά τι μπορείς να κάνεις αν οι συνθήκες σε αναγκάσουν. Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια. Ασε, μεγάλη κουβέντα και βαργιέμαι

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είπα πως είναι κακό, είπα πως είναι πολυτέλεια. Μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο.

τότε φίλε πήγαινε στο σούπερ και πάρε 10 σακούλες ψώνια και εξάδες νερών και κουβάλα τα στην πλάτη

Πάντως αν μπορώ να πάρω 10 σακούλες ψώνια παίζει να έχω και 2ο αυτοκίνητο.

Υ.Γ. Για 3 χρόνια πήγαινα κάθε μέρα στη δουλειά που είναι στην άλλη άκρη της πόλης 1:30 ώρα να πας 1:30 ώρα να έρθεις. Με το αυτοκίνητο η 1:30 ώρα έπεσε στα 20 λεπτά (περιφερειακός γαρ) και τις επιπλέον 2 ώρες που γλύτωνα τις δούλευα.

Δημοσ.

Όταν φτάσουμε στο σημείο της οικονομικής εξαθλίωσης θα μένουμε στα παγκάκια και θα τρώμε αδέσποτα.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε ότι μπορούμε και ότι αντέχουμε.Αλλά μην μου λέτε ότι ζω υπερβολικά.

Θέλετε να μου πείτε ότι εσείς τα κάνετε όλα αυτά που λέτε;Δεν οδηγάτε δεν βγαίνετε, δεν αποτριχώνεστε, δεν βάφεστε, δεν πάτε για ένα μπάνιο στην θάλασσα; Επειδή είστε τόσο περήφανοι να ζητήσετε λεφτά από τους γονείς σας;

10 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΨΩΝΙΑ;;; ΚΑΙ εξαδες νερά; Άσε μας μωρή Μαρία αντουανέτα να'ουμε..

εδιτ για τον νικόλα. Δεν λέω τι είναι λογικό ή σωστο αλλά τι μπορείς να κάνεις αν οι συνθήκες σε αναγκάσουν. Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια. Ασε, μεγάλη κουβέντα και βαργιέμαι

σε πείραξε; είμαστε 6μελής οικογένεια με κατοικίδια και πάντα ψωνίζουμε πολλά πράγματα.

μήπως να σκοτώσω και τις γάτες μου επειδή είναι πολυτέλεια. παράτα μας ρε φίλε

Δημοσ.

Όταν σταματήσεις να συσχετίζεις την πολυτέλεια με κάτι κακό (επειδή αρπάχτηκες λες και σε είπαμε χαραμοφάη και τεμπέλα), θα το συζητήσουμε ξανά. Δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις αμυντική στάση, κουβέντα κάνουμε.

Όλοι έχουμε Android κινητό ενώ με ένα 3310 κάνουμε την δουλειά μας. <-- Πολυτέλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος οτι η παβλιναρα εχει ΚΑΙ ελικοπτερο. Πηγε απο τη μια στιγμη στην αλλη απο αρτα καστελόρΥζο. Πωτς γκενέν ατό;

Φυσικα και εμεις οι ανθρωποι τείνουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας ΟΣΟ το δυνατόν περισσότερο αυτή μας επιτρέπει.

Δημοσ.

Δεν το συσχετίσατε με κάτι κακό αλλά από ειρωνεία βλέπω μια χαρά είστε

Πάλι δεν μου απαντήσατε,εσείς έχετε κόψει διασκέδαση, οδήγηση, μπάνια στην θάλασσα, καινούρια ρούχα;

Δημοσ.

Πάλι δεν μου απαντήσατε,εσείς έχετε κόψει διασκέδαση, οδήγηση, μπάνια στην θάλασσα, καινούρια ρούχα;

Βασικά ναι.

Και επειδή συντηρώ και τους γονείς μου μαζί με την αδερφή μου, τα τελευταία 4 χρόνια δούλευα 12ωρα και μάζευα λεφτά για να φύγω στο εξωτερικό. Ευτυχώς την Παρασκευή που μας πέρασε βρήκα μια καλή δουλειά στην Αγγλία και μέσα στον Ιούλιο θα την έχω κάνει. Αλλά και πάλι, εδώ από τα έτοιμα θα τρώνε οπότε στην Αγγλία ψωμί-ελιά μέχρι να στρώσουν λίγο τα πράματα.

Από τον Σεπτέμβριο που μπήκα φαντάρος μετρούσα και το τελευταίο ευρώ για να μην βγω εκτός budget (αφού πλέον τρώγαμε από τα έτοιμα) και από τον Μάιο που επέστρεψα βγαίνω μια φορά στις 20 μέρες και εννοείται πως δεν έχω αγοράσει τίποτα για μένα. Οπότε ας απαντήσω ξανά, ναι τα είχα κόψει όλα και είμαι έτοιμος να κόψω και ακόμη περισσότερα μέχρι να σταθώ ξανά στα πόδια μου.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε τι ειρωνία; Ουτε ειρωνια ουτε κατηγορία είναι εναντίον σου ή σε οποιονδήποτε.

Εγώ αυτή τη στιγμή ζω και δουλεύω στο εξωτερικό και μαζεύω χρήματα. Δεν συντηρώ την οικογένεια βέβαια αλλά το έκανα πολλά πολλά χρόνια. Και πάλι καλά που δουλεύω από μικρός και έχω ξεφύγει από την προηγούμενη ζωή μου. Όπως είπα "when life gives you lemons.." την περνάς όσο καλύτερα μπορείς. Και φυσικά προσπαθείς έστω να μην σε καταβάλει η κατάσταση γιατί αλλιώς τηνγάμησες απλά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...