Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Κάποιος που π.χ. έχει σπουδάσει, έχει κάνει τις ενέργειές του και περιμένει απαντήσεις και κουτσά-στραβά τα βγάζει πέρα, μιας και μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, έχει την ευχέρεια να επιλέξει να μην πάει για δουλειά για ψίχουλα.

Κάποιος άλλος που π.χ. του προέκυψε εγκυμοσύνη με την κοπέλα του και δεν έχουν στήριγμα κ.λπ., προφανώς θα πάει και για 10€.

Εξάλλου τι λένε... «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια». Γι' αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των νέων στην Ελλάδα βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια εδώ και χρόνια. Προσωπικά δεν το θεωρώ ντροπή. Εκτός κι αν το τρίπτυχο το λένε έτσι, να περάσει η ώρα, και στο ζόρια το ξεχνούν.

Και ξαναλέω, μην αγνοούμε τις περιπτώσεις που οι εργοδότες κλαψομουνιάζουν, χωρίς λόγο.

Δημοσ.

Παιδιά ο εργοδότης θα κοιτάξει το συμφερον του. Μην μπερδεύεται τα πράγματα.

Εκτός και αν νομίζετε πως δεν μπορεί να βρει άλλον για δουλεια με αυτή την ανεργια που υπαρχει.

Και μην νομίζετε πως τα πράγματα είναι εύκολα και για τους εργοδότες.

Και εγώ αν ήμουν εργοδότης το ιδιο θα έκανα. Για ποιο λόγο να δώσω σε υπάλληλο π.χ. 40 ευρώ ενώ μπορώ άνετα να βρω με 20...

Δημοσ.

Στα λόγια μου έρχεσαι βλέπω.

Άρα καλώς ή κακώς, φέρουμε κι εμείς ευθύνη που δεχόμαστε να μας εκμεταλλευτούν, άρα συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτή την κατάσταση.

Παραδέχεσαι ότι ως εργοδότης θα κοιτούσες μόνο το δικό σου συμφέρον, όταν θα είσαι απ' την άλλη μεριά θα σ' αρέσει;

Επίσης, δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και εργοδότες που σέβονται κάποια πράγματα. Υπάρχουν σερβιτόροι που παίρνουν χοντρά λεφτά στις μέρες μας.

Δημοσ.

Παιδιά θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω.

Είναι ξεφτιλα να παίρνεις 15 ευρώ επομένως κάτσε καλυτερα άνεργος και ζητά από την μάνα σου 30 χρόνων γομάρι 5 ευρώ να πας για καφέ.

Δεν υπαρχει αυτό το πράγμα.

Δεν υπαρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα να είσαι π.χ. 30 χρόνων και να ζητάς λεφτά απο τους γονείς σου. Δεν συγκρίνεται αυτή η ξεφτίλα με την άλλη του να δουλεύεις για 15 ευρώ.

Θεωρώ απαράδεκτο οποιον έχει την δυνατοτητα να δουλεύει για 15 ευρώ και προτιμά για λόγους "ιδεολογιας" η "αξιοπρέπειας" να απορρίψει τη δουλεια και να ζητά λεφτά απο τους γονείς του...

εγώ κι όταν δούλευα πάλι ζητούσα από τους γονείς μου..γιατί 15 ευρώ την ημέρα φτάνουν ίσα για να φυτοζωείς

Δημοσ.

Καλά, εννοείται ότι αν υπάρχει σχετική, έστω και μικρή οικονομική δυνατότητα, πάλι θα ζητήσεις ή θα σου δώσουν από μόνοι τους οι γονείς σου.

Εκείνοι που θα αρνηθούν να ζητήσουν ή να δεχτούν είναι μόνο οι πολύ υπερήφανοι.

pavlinara όμως θα διαφωνήσω μαζί σου, 15€/μέρα δε νομίζω ότι είναι ίσα για να φυτοζωείς, εκτός κι αν θες έξοδο σε καθημερινή βάση. Αιώνιοι φοιτητές φυτοζωούν με 5€ και λιγότερα τη μέρα. Αλίμονο αν κάποιος στις μέρες μας έχει προσωπικά έξοδα τουλάχιστον 450€/μήνα μόνο για την καλοπέρασή του.

Δημοσ.

Αν μπορέσεις να βρεις εργοδότη που να δίνει παραπάνω εννοείται πήγαινε εκεί.

Αν περιμενεις να βρεις την δουλεια και το μεροκάματο που σου αρέσει και μέχρι τότε ξεζουμιζεις τους γονείς σου για μένα είσαι απαράδεκτος.

ΥΓ. Δεν μιλάω για σένα προσωπικά αλλά γενικά.

Δημοσ.

Κοιτα αν μενεις με τους γονεις σου παλευετε.

Αλλα εχεις να πληρωσεις νοικι, ρευμα, νερο + σουπερ μαρκετ + βενζινες δεν πιστευω να βγαινεις..

Εγω σκεφτηκα να φυγω αλλα με τα τι;

Θα καθομαι σπιτι, που και που θα βοηθαω τον πατερα μου, θα βγαινω αν εχω λεφτα ενα σαββατο, θαμου κενε παμε για μπανιο και θα σκεφτομαι απο πριν τι θα πιω αν θα μου δωσουν λεφτα, αν πανε για μοανιο με δικο μου αμαξι, που θα παμε. Τωρα παλι τα σκεφτομαι αλλα δεν ζηταω απο κανεναν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορέσεις να βρεις εργοδότη που να δίνει παραπάνω εννοείται πήγαινε εκεί.

Αν περιμενεις να βρεις την δουλεια και το μεροκάματο που σου αρέσει και μέχρι τότε ξεζουμιζεις τους γονείς σου για μένα είσαι απαράδεκτος.

ΥΓ. Δεν μιλάω για σένα προσωπικά αλλά γενικά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πιάνεις τα άκρα, ή τουλάχιστον εκφράζεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεζουμίζουν, απλά ζουν με τα απολύτως απαραίτητα, μέχρι να δουν τι θα κάνουν.

Επίσης αν έχεις δουλέψει, θα ξέρεις ότι άπαξ και δουλεύεις κάπου, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να ψάχνεσαι παράλληλα για κάτι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

μεροκάματο 15 ευρώ ενώ πλήρωνα και τα μαθήματα γαλλικών, καμιά κάρτα για το κινητό, κανέναν καφέ, λίγη βενζίνη, κανένα ρούχο, καμιά αποτρίχωση

ναι θα μου έφταναν αν δεν είχα να πληρώσω για την επιμόρφωση μου, αν δεν έπαιρνα το αμάξι και αν άφηνα την τρίχα να γίνει κάγκελο.

κατά τα άλλα με 15 ευρώ μια χαρά ζεις αν τα μόνα σου έξοδα είναι το φαγητό σου και που και που κανένα σινεμά ή καφές

δε θέλω να φανταστώ άμα νοίκιαζα(έστω με συγκάτοικο) και είχα και λογαριασμούς

Δημοσ.

Οντως μια γυναικα εχει πιο πολλα εξοδα απο εναν αντρα.

Ο αντρας μπορει να μην ψωνισει ενα καλοκαιρι, αλλα μια γυναικα θελει να παρει κατι, να ανανεωθει.

Δημοσ.

Το αμάξι και η αποτρίχωση είναι πολυτέλεια όμως, αφού υπάρχουν ποδήλατα, λεωφορεία, ξυραφάκια, που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία.

Δυσκολεύομαι να τα κατατάξω στα στοιχειωδώς απαραίτητα.

• Like 2
Δημοσ.

Τα 15 ευρώ εννοείται δεν φτάνουν να συντηρήσεις σπίτι με νοίκι ρεύματα κλπ. Εκτός και αν δεν ζεις...

Μιλάμε για περιπτώσεις που μένεις π.χ. με γονείς.

Δεν ξερω παιδιά εγώ προσωπικά το θεωρώ ξεφτίλα (ίσως να είναι και λογω ηλικίας μιας και είμαι 33) να ζητήσω λεφτά από τους γονείς μου.

Και το ξαναλέω σαν οικογένεια είμαστε άνετοι οικονομικά.

Π.χ. φετος που δεν έκανα καλα κουμαντα δεν μου φτάνουν να παω διακοπές.

Θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να ζητησω από τους γονείς μου π.χ. 500 ευρώ και ο πατερας μου δεν θα μου εδινε 500 αλλά 1000.

Δεν πρόκειται να το κανω ομως. Το θεωρώ ξεφτίλα.

Για μια δουλεια που σκέφτομαι να ανοίξω εννοείται θα ζητησω βοήθεια από τον πατερα μου. Για να παω διακοπές ΟΧΙ.

Όπως και για τα προσωπικά μου έξοδα. Αν μπορω να βρω δουλεια έστω και κακοπληρωμενη δεν πρόκειται να ζητησω λεφτα από γονείς...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...