Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

Έτσι ξέρω κι έγω.

Δημοσ.

Fixed: και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα ...στις στατιστικές

εφόσον στην ουσία θα παραμένεις άνεργος αλλά θα βρεις κάτι να κάνεις για μερικές ώρες

• Like 1
Δημοσ.

Πιος ο πατερας σου ή δουλευεις σε αλλον αν δουλευεις στον πατερα παει και ερχεται αν ειναι σε αλλον ειμαι καθαρη εκμεταλευση.

Οχι δεν δουλευα πατερα μου. Προτιμω απο το να καθομαι και να λεω δωσε για ποτο δωσε για βενζινα, δωσε να παω να πιω καφε.

Αν ζουσες μονος σου και συντηρουσες τον ευατο σου μονο σου μηπως θα ντρεποσουν? Λοιπον φιλε ειναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτιλα. Αν ειναι να ξεφτιλιστεις τοτε τουλαχιστον να το κανεις βγαζοντας φραγκα. Το να ξεφτιλιστεις και να σε εχουν ετσι δεν λεει. Και ξεφτιλισμενος και δαρμενος παει πολυ. 

Πριν βιαστεις να με κρινεις θα σου πω οτι πηρα των οματιων μου με ολιγα λεφτα απο την Ελλαδα (δικο μου χορντάρισμα) και την εκανα για αλλου. Περασα 2 εφιαλτικους μηνες στην αρχη, μετα αλλους 6 σχετικα καλους και αλλους 4 του ξεφτιλισματος οπου και σχετικα προσφατα παλι βλεπω να επανερχομαι. Γιατι στα λεω αυτα? Γιατι θα πρεπει να σκεφτεις μονος σου οτι ΑΝ σε περιπτωση χρειαστει να σταθεις και να πληρωσεις μονος σου τις υποχρεωσεις σου τοτε τα 10 και 15 ευρω με μαθηματικη ακριβεια σε οδηγουν φυλακη. Δηλαδη δουλευεις, τρεχεις, γαμιεσαι για αλλους αλλα δεν προλαβαινεις και στο τελος σε απειλουν οτι θα σου στειλουν και τους δικηγορους...τα ξερω...εκει ημουν λιγοτερο απο ενα μηνα πριν. 

Γι αυτο λοιπον ανασκουμπωσου και αναθεωρησε για το αν ειναι ντροπη ή οχι αυτο που κανεις. 

Ντροπη ειναι να καθεσαι εφοσον μπορεις να βρεις κατι και να ζητας λεφτα απο τους γονεις σου, ενω μπορεις να εχεις ενα ελαχιστο χαρτζιλικι.

Οταν ο αλλος σου λεει η με τοσα η παιρνω τον αλλον λογικο ειναι να λες ερχομαι. 

Ο πατερας μου μια εχει δουλεια μια δεν εχει, εμενα θα πρωτοχαρτζιλικοσει ή τα αλλα δυο αδερφια μου, ενταξει ειναι μικρα ακομα αλλα θελουν το κατι της τους. 

Δεν μπορω να [ω οτι αν ημουν μονος μου αν θα τα εβγαζα περα, αλλα λενε οτι αν ζοριστεις βρισκεις λυσεις, μπορει να πηγαινα σε αλλη δουλεια, μπορει να εκανα 2 δουλειες..

Δημοσ.

Μπερδευεις την εργασια με την ξεφτιλα. Εγω απλα σε ρωταω αν μια μερα (χτυπα ξυλο) ο πατερας σου παθει κατι και θα πρεπει εσυ μονος σου να κανεις κατι πιστευεις οτι με αυτο που κανεις τωρα οτι θα τα καταφερεις? 

Και ενα μικρο τιπ, οταν σου λεει καποιος "αφεντικαρας" να ερθεις στη δουλεια του με τοσα αν γουσταρεις αλλιως θα παρει τον αλλο τοτε η δικη σου απαντηση θα ειναι Ε ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπερδευεις την εργασια με την ξεφτιλα. Εγω απλα σε ρωταω αν μια μερα (χτυπα ξυλο) ο πατερας σου παθει κατι και θα πρεπει εσυ μονος σου να κανεις κατι πιστευεις οτι με αυτο που κανεις τωρα οτι θα τα καταφερεις? 

Και ενα μικρο τιπ, οταν σου λεει καποιος "αφεντικαρας" να ερθεις στη δουλεια του με τοσα αν γουσταρεις αλλιως θα παρει τον αλλο τοτε η δικη σου απαντηση θα ειναι Ε ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. 

Το χω πει αρκετες φορες παρε τον αλλον. Τοτε ειχαμε καλη δουλεια και βοηθουσα τον πατερα μου, ειχα το κατι της μου. Τωρα αν παω να τον βοηθησω , τις πιο πολλες μερες τις εβδομαδας κοιτιομαστε.

Οταν μεινω μονος θα ειναι δυσκολα, αφου καθομαι και σκεφτομαι οτι αν ειχα οικογενεια δικια μου, δεν ξερω αν θα μπορουσα να την συντηρησω.

Αλλα σκεψου ποσες ανεργες οικογενειες χρειαζονται αυτα τα 15 ευρω, οσο και αν σου φαινεται μικρο το ποσο.

Οταν ερθει το παιδι σου και σου πει το πιο απλο, θελω ενα παγωτο και συ τα χεις μετρημενε ισα ισα. Να ανοιξει η γη να σε καταπιει θα θες.

Δημοσ.

Το βλέπω το πράγμα. 5€ μεροκάματο και κάποιοι θα λένε «απ' το 0, καλύτερα τα 5».

Πολυ πιθανον με την ανεργεια που εχουμε και το κοινωνικο κρατος που ΔΕΝ εχουμε να φτασουμε συντομα και εκει.

Υ.Γ

Ρε παιδια ολοι εσεις που πατε εξω και εισασθαν ανεργοι πως τα καταφερατε γιατι εγω που το εψαξα θες αρκετα χρηματα για να πας εξω.

Δημοσ.

Φευγεις πας εξωτερικο γιατι εδω τα πραγματα δεν σου αρεσουν..

Μειωνεται ο ενεργος πλυθησμος της χωρας, ενω παραμενει σταθερος ο πλυθησμος που ανηκουν οι συνταξιουχοι(ενταξει υπαρχει και η φυσιολογικη απωλεια), δηλαδη μεταβαινει το βαρος σε αυτους που μενουν.

Εχουμε φτασει στο σημειο να ειναι 1/1 η αναλογια.

Να με πεις σε ενα καλα οργανομενο κρατος αφου τα χεις πληρωσει, δεν επρεπε να σου κοβουν ουτε ευρω απο την συνταξη, αλλα εδω ειναι ελλαδα. Αποφασιζω σημερα για κατι, αυριο το αλλαζω, μεθαυριο πεφτουν οι υπογραφες..

Αν δεν υπαρξει ενα σταθερο φορολογικο και μισθολογικο προγραμμα τουλαχιστον για 3 χρονια δεν κανουμε τιποτα. Οχι ερχεται η τροικα και κεει αυριο πρεπει να γινει αυτο, αυτοι οι δικοι μας δεν μπορουν να τους πουν οτι συνεχεια να βαζουνε φορους δεν βγαινει τιποτα.

Δηλαδη καθε φορα που τα βρισκουν σκουρα, θα κοβουν την συνταξη της καθε γιαγιας, η οποια μπορει να βοηθαει τα εγγονια της, τα παιδια της. Για να λενε πληρωνουνε της συνταξης.

Συνταξη 320 ευρω το μηνα που θα τα κολλησει. Δεη,νερο,οτε,φαι,φαρμακα,κανενα χαρτζιλικη.

Δημοσ.

Γιατί, πρέπει υποχρεωτικά όσοι είναι άνεργοι να μην έχουν στην άκρη πέντε δραχμές για να πάνε έξω;

Γιατι δεν ειναι πολυ ευκολο, αν δουλευες το καταλαβαινω αν ομως δεν δουλευες και εισαι νεος πτυχιουχος πως θα βαλεις λεφτα στην ακρη μονο αμα εχουν οι γονεις σου να σου δωσουν.

Αρα μιλαμε για ενα μικρο ποσοστο γιατι εγω ανηκω στην κατηγορια που δεν εχει φραγκο στην ακρη και δεν μπορω να φυγω οποτε καθομαι εδω και βραζω στο ζουμι μου.

Δημοσ.

Λες ότι δεν έχεις φράγκο στην άκρη, αλλά από διάφορα posts σου έχω συμπεράνει ότι τρως απ' έξω συχνά (ή έτοιμο από supermarket), ότι έχεις Galaxy SIII και άλλα τέτοια.

Νομίζω ότι αν ήθελες, όλο και κάτι θα 'χες. Δε σου λέω τόσα ώστε να πληρώνεις ξενοδοχεία έξω για μήνες, αλλά τουλάχιστον τα εισιτήρια πιστεύω θα τα 'χες βγάλει εύκολα.

Εξάλλου λίγοι πιστεύω είναι εκείνοι που πάνε έξω χωρίς να ξέρουν αν θα έχουν δουλειά, πού θα μείνουν κ.λπ..

Δημοσ.

Παιδιά θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω.

Είναι ξεφτιλα να παίρνεις 15 ευρώ επομένως κάτσε καλυτερα άνεργος και ζητά από την μάνα σου 30 χρόνων γομάρι 5 ευρώ να πας για καφέ.

Δεν υπαρχει αυτό το πράγμα.

Δεν υπαρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα να είσαι π.χ. 30 χρόνων και να ζητάς λεφτά απο τους γονείς σου. Δεν συγκρίνεται αυτή η ξεφτίλα με την άλλη του να δουλεύεις για 15 ευρώ.

Θεωρώ απαράδεκτο οποιον έχει την δυνατοτητα να δουλεύει για 15 ευρώ και προτιμά για λόγους "ιδεολογιας" η "αξιοπρέπειας" να απορρίψει τη δουλεια και να ζητά λεφτά απο τους γονείς του...

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορεί να σου δώσει παραπάνω και απλά σ' εκμεταλλεύεται και κλαίγεται ότι δε βγαίνει και κρύβεται πίσω απ' τη δικαιολογία «αν πάρω αλλοδαπό τόσα θα του δίνω», ναι, είναι ξεφτίλα.

Και δεν πάμε όλοι οι 30χρονοι για καφέ, μη μπερδεύεις τα νήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ξεφτίλα τα 15 ευρώ ok. Μπροστά στη άλλη ξεφτίλα όμως δεν είναι τίποτα...

Εγώ προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν καν.

Και η οικογένεια μου δεν θεωρείται φτωχή.

Από την στιγμη όμως που τελείωσα το πανεπιστήμιο δεν έχω ζητήσει από τους γονείς μου δεκάρα για τα προσωπικα μου εξοδα.

Και φυσικά θα προτιμησω να δουλεψω για 15 ευρώ από το να ζητήσω από τον πατερα μου λεφτά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...