Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να πείσουν και τους γονείς τους οι άνεργοι να ψηφίσουν για πρώτη φορά υπέρ των παιδιών τους.

Ε, ουσιαστικά αυτό κάνουν ήδη, γιατί "κάθε κόμμα θέλει το καλό μας" :P

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άνεργος ήμουν και γω το 11 που τελείωσα το φανταρικό για 5 απάλευτους μήνες μέχρι που την έκανα για έξω και βρήκα την υγειά μου.

Ρε παιδιά πολλοί μπερδεύετε την ανεργία με την εξαθλίωση...το ότι είσαι άνεργος δεν σημαίνει ότι δεν έχεις να φας.Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί δυστυχώς και σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που θεωρείται "ανεκτό" αλλά μέσα στο 1,5 μύριο άνεργους είναι συντριπτική μειοψηφία. 

Κατεμέ είναι κατανοητό παιδιά τα οποία έχουν σπουδάσει και έχουν μαζέψει πόσα εφόδια να αρνούνται να πάνε να δουλέψουν στο χωράφι όχι γιατί είναι ντροπή αλλά γιατί δεν προετοίμασαν ποτέ τον εαυτό τους για κάτι τέτοιο πόσο μάλλον όταν δεν το έχουν άμεση και απόλυτη ανάγκη. Έκανα άπειρες δουλείες σπουδάζοντας ενώ έμενα σε εστία και έτσι δεν είχα ανάγκη τόσο τα λεφτά από άποψη βιωσιμότητας αλλά τα ήθελα για να βγάζω τα γούστα μου που λένε..ταξίδια,παρεάκια και τα συναφή...σεκιουριτάς,σερβιτόρος,υπάλληλος σε ποσα μαγαζιά αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε αγροτική εργασία η οποία είναι από τις πιο δύσκολες χειρονακτικές εργασίες που υπάρχουν. Τα ποσοστά αεργίας που λέτε δεν είναι τόσο υψηλά όσο φαντάζεστε.

Όσο για δουλειά που λέτε καλύτερα από άποψη χρημάτων να πάει κανείς κουζίνα στην Γερμανία ή κάπου έξω παρά να πάει σε χωράφι στην Ελλάδα. Τα λεφτά που έπαιρνα δουλεύοντας ως παιδί για θελήματα σε hostel στην Ολλανδία δεν συγκρίνονται καν με αυτά που παίρνει στην Ελλάδα κανονικός υπάλληλος σε υποκατάστημα πολυεθνικής ούτε ακόμα και οι συνθήκες...πόσο μάλλον με αυτές ενός ανειδίκευτου σε χωράφι.

Δημοσ.

.το ότι είσαι άνεργος δεν σημαίνει ότι δεν έχεις να φας.

Αν έχεις γονεις να σε ταισουν ή καβάτζα σιγουρα.

Αν δεν έχεις??

Ξέρω πολλους που δεν έχουν...τι λυση υπάρχει για αυτους??

Εφταιξαν σε κάτι? Δε χρωστανε σε κανέναν, έμεναν σε ενοικιο, τους τελείωσαν πλεον οι οικονομίες, τι κάνουν??

Μπορει κάποιος να βρει μια λυση? Γιατι οσες φορές βρέθηκε με τετοιους ανθρωπους δεν ηξερα τι να τους πω.

Δημοσ.

Αν έχεις γονεις να σε ταισουν ή καβάτζα σιγουρα.

Αν δεν έχεις??

Ξέρω πολλους που δεν έχουν...τι λυση υπάρχει για αυτους??

Εφταιξαν σε κάτι? Δε χρωστανε σε κανέναν, έμεναν σε ενοικιο, τους τελείωσαν πλεον οι οικονομίες, τι κάνουν??

Μπορει κάποιος να βρει μια λυση? Γιατι οσες φορές βρέθηκε με τετοιους ανθρωπους δεν ηξερα τι να τους πω.

Δυστηχως υπαρχουν πολλοι νεοι σε τετοια κατασταση, αν εχεις φιλους με σοβαρο προβλημα επιβιωσηςπες τους να πανε στην εκκλησια για φαι και στην προνοια για κουπονια σουπερ μαρκετ για να ψωνισουν τα βασικα χαρτια σαμπουαν κλπ και να κοιταξουν για επιδοτηση ενοικιου. 

Δημοσ.

Εγώ γνωρίζω μια οικογένεια που είναι φίλοι με μας αρκετά χρόνια (μανα-πατέρα και μια κορη) που και οι δυο είναι άνεργοι από πέρυσι. Τους δίνει κανα λεφτο η μητέρα της συζύγου αλλά είναι πολύ λίγα, τους δίνουμε κάτι και μεις αλλά μη νομίζετε ότι έχουμε και πολλά... Έχουν πάει 1-2 φορές σε συσίτια του δήμου και πηγαίνουν στη διανομή τροφίμων που γίνεται από ξέρετε ποιους...

Άμα υπάρχει όμως ανάγκη ρε παιδιά πηγαίνεις και κει τι να κανεις, να ψοφήσεις απ'την πείνα; Μια φορά που συζήταγα μ'αυτούς, τους ρώτησα "μα καλά δεν αρνείστε να πηγαίνετε σε κάτι που έχουν διοργανώσει αυτοί;" και μου απάντησαν το εξής 'ευτυχώς που υπάρχουν και εκείνοι'. Τι να κάνεις...

"Αυτοι" που λες, ειναι πολυ καλυτεροι απο παρα πολλους.. Οποτε δε χρειαζεται να ντρεπετε κανεις.. Ασε που οι αλλοι δε κανουν καν συσσιτια.. 

Και κακα τα ψεμματα, κανεις απο εδω μεσα δεν εχει πραγματικα μεγαλο προβλημα.. Αυτοι με τα τεραστια προβληματα εχουν συζυγο με 2,3 παιδια, και το πρωτο πραγμα που εκοψαν, ηταν το ιντερνετ.. Ειδικα εαν δε βοηθανε και οι γονεις δεν υπαρχει σωτηρια..

Παντως βλεπω οτι τους τελευταιους μηνες, ο κοσμος εχει ηρεμησει. Σα να εχει αποδεχτει ολες αυτις τις αλλαγες.. Τελικα χρημα υπηρχε αφθονο, απλα τωρα κοψαμε τα περιττα εξοδα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παω να δουλεψω, αλλα ξερετε τι μου λενε θα ερθεις με 10 ή 15 ευρω λεω γιατι τοσα λιγα. 

Μου απαντησε αν επαιρνα ενα αλλοδαπο τοσα και λιγοτερα θα του εδινα. 

Ο πατερας μου νευριαζει και μου λεει κατσε εδω θα στα δωσω εγω, αντι να πας να γ@μηθεις για ψιχουλα. 

Ε νιωθεις ξεφτιλας.

Φταιμε και μεις ομως ολοι μας. 

Τι δουλεια κανεις αγροτης. Ηταν στο καφενειο επινε ολη μερα καφε, ειχε τους αλλους με 10 ευρω δουλευανε, επαιρνε επιδοτηση μον για τα ματια του κοσμου εσπερνε, ελεγε τον αλλον πανε μαζεψε το αν θες, δωσε μου το 30 % το αλλο δικο σου. Αφου τα ειχε τσεπωσει ηδη.

Αντι να στραφουνε σε νεες καλλιεργεις, επεσαν στα μουτρα στις ελιες ελιες και απορουν γιατι εχει τοση χαμηλη τιμη. 

Μας φταινε οι αλλοι παντα, αλλα οταν αυτους τους αλλους τους εκμεταλευτικαμε οσο δεν παει, καλα να παθουμε. Τωρα δεν μπορω εγω να απαιτησω το 20 ευρω. Η σκυβω το κεφαλι και παω ή τρωω τα νυχια μου...

• Like 2
Δημοσ.

Παντως βλεπω οτι τους τελευταιους μηνες, ο κοσμος εχει ηρεμησει. Σα να εχει αποδεχτει ολες αυτις τις αλλαγες.. Τελικα χρημα υπηρχε αφθονο, απλα τωρα κοψαμε τα περιττα εξοδα.

Εχεις σκεφτει οτι πολυ κοσμος ειναι απελπισμενος αλλα και οσο να φωναζεις στις εκλογες μετραει τι θα ριξεις και ο λαος αποφασισε.

Βεβαια οι περισσοτεροι ειναι 50+ που ψηφισαν αυτο που ψηφισαν και βολεμενοι αλλα αυτα εχει η δημοκρατια και πρεπει να τα ανεχτουμε εκτος αμα παμε μετα σε ενοπλη επανασταση που δεν νομιζω να το θελει κανεις αυτο.

Για 10-15€ δεν πας πουθενά.

Όχι επειδή θέλουν να μας κάνουν Βουλγαρία να τους βοηθήσουμε.

Κι ομως πας φιλος μου στην επαρχια με πτυχιο μηχανικου ΤΕ σαν και εμενα αναγκαστικε να παει σοφατζης για 15 ευρω την ημερα γιατι τα ειχε αναγκη.

Δημοσ.

Ρε σεις τι μονο σοβατζης...

Γυψοσανιδας, εκοβα χορτα, επλενα αμαξια, τωρα αυτο που κανω.. Πανω απο 10 και τωρα 15 ευρω γιατι σηκωνομαι ταχα νυχτα δεν εχω παρει.

Ακομα και σχεδια που βγαζω για μια cnc μηχανη πανω απο 15 ευρω δεν λεει να με δωσει... 

Δημοσ.

Ρε σεις τι μονο σοβατζης...

Γυψοσανιδας, εκοβα χορτα, επλενα αμαξια, τωρα αυτο που κανω.. Πανω απο 10 και τωρα 15 ευρω γιατι σηκωνομαι ταχα νυχτα δεν εχω παρει.

Ακομα και σχεδια που βγαζω για μια cnc μηχανη πανω απο 15 ευρω δεν λεει να με δωσει... 

Πιος ο πατερας σου ή δουλευεις σε αλλον αν δουλευεις στον πατερα παει και ερχεται αν ειναι σε αλλον ειμαι καθαρη εκμεταλευση.

Δημοσ.

Να σου πω οτι για τοσο δουλευω...

Δεν ντρεπομαι. απο το καθολου..

Αν ζουσες μονος σου και συντηρουσες τον ευατο σου μονο σου μηπως θα ντρεποσουν? Λοιπον φιλε ειναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτιλα. Αν ειναι να ξεφτιλιστεις τοτε τουλαχιστον να το κανεις βγαζοντας φραγκα. Το να ξεφτιλιστεις και να σε εχουν ετσι δεν λεει. Και ξεφτιλισμενος και δαρμενος παει πολυ. 

Πριν βιαστεις να με κρινεις θα σου πω οτι πηρα των οματιων μου με ολιγα λεφτα απο την Ελλαδα (δικο μου χορντάρισμα) και την εκανα για αλλου. Περασα 2 εφιαλτικους μηνες στην αρχη, μετα αλλους 6 σχετικα καλους και αλλους 4 του ξεφτιλισματος οπου και σχετικα προσφατα παλι βλεπω να επανερχομαι. Γιατι στα λεω αυτα? Γιατι θα πρεπει να σκεφτεις μονος σου οτι ΑΝ σε περιπτωση χρειαστει να σταθεις και να πληρωσεις μονος σου τις υποχρεωσεις σου τοτε τα 10 και 15 ευρω με μαθηματικη ακριβεια σε οδηγουν φυλακη. Δηλαδη δουλευεις, τρεχεις, γαμιεσαι για αλλους αλλα δεν προλαβαινεις και στο τελος σε απειλουν οτι θα σου στειλουν και τους δικηγορους...τα ξερω...εκει ημουν λιγοτερο απο ενα μηνα πριν. 

Γι αυτο λοιπον ανασκουμπωσου και αναθεωρησε για το αν ειναι ντροπη ή οχι αυτο που κανεις. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...